خواص ماهی سالمون | ۱۵ خاصیت شگفت انگیز سالمون در سلامتی

خواص ماهی سالمون | ۱۵ خاصیت شگفت انگیز سالمون در سلامتی

وقتی سلامتی در معرض خطر قرار می گیرد، بدن ما آن را با بروز نشانه هایی گوشزد می کند. سردرد، افزایش وزن، ریزش مو، مشکلات پوستی و غیره، همه و همه علائمی هستند که نباید نادیده گرفته شوند. به جای خوردن تنقلاتی که ارزش غذایی کمی دارند مصرف ماهی سالمون را در برنامه غذایی تان بگنجانید و از خواص ماهی سالمون که از شنیدن آن شگفت زده خواهد شد استفاده کنید. .

چرا که سالمون یکی از سالمترین غذاهای دنیاست. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که حداقل دوبار در هفته از ماهی سالمون استفاده کنید زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین ها و مواد معدنی باارزشیست که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و بهبود علائم آنها می شود. بنابراین ما در این مقاله ۱۵ دلیلی که شما را راضی می کند سالمون را به یکی از وعده های غذایی روزانه تان تبدیل کنید تا سالم بمانید در اختیارتان می گذاریم.

خواص تغذیه ای ماهی سالمون 

خواص ماهی سالمون (۲)

۱۵ خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

فایده های ماهی سالمون در بارداری

  1. ماهی سالمون دوستدار قلب شماست

همانطور که گفتیم ماهی سالمون منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ است. این اسیدها، اسیدهای چرب غیر اشباعی هستند که در ساختارشان چندین پیوند دوگانه وجود دارد. EPA و DHA دو نوع اسید موجود در ماهی سالمون هستند که با کاهش سطح LDL  و اسیدهای چرب اشباع سبب پایین آمدن سطح تری گلیسرید خون می شوند. این مساله مانع از تشکیل پلاک  در رگ های خونی می شود و از بدن در مقابل ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی محافظت می کند.

خواص ماهی سالمون (۳)

  1. مصرف سالمون به کاهش وزن کمک می کند

علاوه بر اسیدهای چرب امگا ۳، ماهی سالمون سرشار از پروتئین است. این دو ماده مغذی بر روی چربی های بدن تاثیر می گذارند. پروتئین جزو مواد غذایی دیر هضم است و مدت بیشتری در معده می ماند بنابراین باعث می شود دیرتر احساس گرسنگی کنید. اسیدهای چرب امگا ۳ نیز با افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب به کاهش اشتها، بهبود گردش خون، افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش رسوب چربی ها در بدن کمک می کند. بنابراین اگر سالمون به روشی صحیح و مناسب پخته و مصرف شود می تواند در رسیدن به اندامی خوش فرم و زیبا بسیار موثر باشد.

خواص ماهی سالمون پرورشی

  1. سالمون التهابات را کاهش می دهد

التهاب می تواند باعث افزایش وزن، درد مفاصل، واکنش های خود ایمنی بدن، زخم معده و سکته شود بنابراین بسیار خطرناک است. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی سالمون یا همان EPA و DHA هورمون های موضعی بدن را تنظیم می کنند و این کار نیز به نوبه خود باعث تنظیم مسیرهای سلولی و بیان ژن می شود و همه اینها در نهایت باعث سرکوب بیو مولکولهای التهابی می شوند. این مساله به جلوگیری از ابتلا به میگرن، آرتریت، پسوریازیس، کولیت اولسروز، ام اس، بیماری کرون، چاقی ناشی از التهاب و غیره منجر می گردد.

خواص ماهی سالمون (۴)

  1. مصرف ماهی سالمون سبب تقویت عملکرد مغز می شود

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی سالمون برای افزایش عملکرد مغز بسیار مفیدند. این اسیدهای چرب غیر اشباع در واقع همان نوروپروتئین ها هستند. علاوه بر این، EPA و DHA موجود در این ماهی به رشد سلول های عصبی مغز در جریان تکامل آن کمک می کنند. اسیدهای چرب  امگا ۳ همچنین بر رشد سلول های عصبی بنیادین تاثیر می گذارند و نشان داده شده است که عملکردهای شناختی را در زنان سالمند افزایش می دهد. از این رو توصیه می شود برای دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ و تقویت عملکرد مغزتان ماهی را در برنامه غذایی تان بگنجانید.

خواص ماهی سالمون در سلامتی 

خواص ماهی سالمون (۵)

  1. سالمون دشمن سرطان است.

یکی از دلایل ایجاد سرطان عدم تعادل بین اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ در بدن است که به سمی شدن، التهاب و رشد کنترل نشده سلول ها منتهی می شود. با اضافه کردن ماهی سالمون به رژیم غذایی می توان به افزایش اسیدهای چرب امگا ۳ و کاهش التهابات و مسمومیت های بدن کمک کرد. تحقیقات بسیاری نشان دهنده تاثیر شگرف ماهی سالمون در درمان و جلوگیری از پیشرفت سرطان سینه در زنان است. علاوه بر این، اسیدهای چرب موجود در سالمون مانع از تحلیل رفتن عضلات در جریان شیمی درمانی می شوند.

خاصیت های ماهی سالمون برای زنان باردار

  1. مصرف سالمون از بروز اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) در کودکان جلوگیری می کند.

اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهم اما متفاوتی در بدن ایفا می کنند. اسید چرب DHA مسول رشد و تکامل مغز در دوران جنینی و پس از تولد است و EPA به کنترل خلق و خوی و رفتار کمک می کند. محققان دریافته اند که استفاده از DHA و EPA در ترکیبات خاصی به کاهش علائم اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) در کودکان کمک می کند. ترکیب این دو اسید چرب در بهبود کودکان مبتلا به اوتیسم و خوانش پریشی نیز موثر است.

خاصیت ماهی سالمون پرورشی

خواص ماهی سالمون (۶)

  1. ماهی سالمون منبع غنی پروتئین است.

اگر فقط به اندازه یک چهارم فنجان ماهی سالمون مصرف کنید چیزی حدود ۱۳ گرم پروتئین که پایه اصلی ساختمان بدن است دریافت خواهید کرد. پروتئین از به هم پیوستن اسیدهای آمینه تشکیل می شود و بسیار مهم است که به مقدار کافی اسیدهای آمینه ضروری دریافت کنید. ماهی سالمون سرشار از اسیدهای آمینه و پروتئین های بدون چربیست که باعث عضلانی شدن بدن بدون انباشته شدن چربی، خوش فرم شدن اندامها، افزایش قدرت عضلانی، جلوگیری از ریزش مو، کاهش اشتها، بهبود سلامت پوست، مو و ناخن ها می شود.

خواص ماهی سالمون برای زنان باردار

  1. ویتامین D را از ماهی سالمون بخواهید!

ماهی سالمون منبع عالی ویتامین D است که به تقویت استخوان، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، مبارزه با سرطان و جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. اگر سحرخیز نیستید و وقت کافی هم برای پیاده روی ندارید ممکن است با کمبود ویتامینD  مواجه شوید. علاوه بر این ، اگر پوستتان حساس باشد هم باید آن را از معرض نور خورشید دور نگه دارید. در چنین مواردی باید با مصرف ماهی سالمون به بدنتان برای تولید ملانین که همان رنگدانه های محافظت کننده از پوست در برابر اشعه فرا بنفش خورشید هستند، کمک کنید و سلامت جسمی تان را نیز افزایش دهید.

فواید ماهی سالمون در بدنسازی

خواص ماهی سالمون (۷)

  1. اگر به سلامت چشمهایتان اهمیت می دهید ماهی سالمون مصرف کنید.

تحقیقات پیرامون بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن نشان داده است افرادی که به طور مرتب از منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ در برنامه غذاییشان استفاده می کنند پایین ترین ریسک ابتلا به بیماری های چشمی را به خود اختصاص می دهند. وقتی پای تقویت بینایی به میان می آید، ماهی سالمون سرشار به عنوان منبعی سرشاراز اسیدهای چرب امگا ۳ در میان دیگر مواد غذایی در جایگاه نخست می درخشد. شبکیه چشم حاوی مقادیر متناسبی از DHA می باشد که فعالیت آنزیمهای غشایی و گیرنده های نوری را تنظیم می کند. دانشمندان متوجه شده اند که استفاده از DHA در غذای موش های آزمایشگاهی باعث تقویت بینایی آنها می شود.

خواص ماهی سالمون در بارداری

  1. سالمون منبع عالی سلنیوم است.

سلنیوم ماده ای معدنیست که نقش آنتی اکسیدانی دارد و در ماهی سالمون هم سلنیوم به وفور یافت می شود. هر یک و نیم کیلوگرم ماهی سالمون چیزی حدود ۶۵% از سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین می کند. سلنیوم با سرطان مبارزه می کند، هورمون های تیروئیدی را تنظیم می کند،  عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد، با HIV مقابله می کند، باعث کاهش احتمال سقط جنین می شود، تحرک اسپرم ها را افزایش می دهد، استرس و التهاب را کاهش می دهد و همچنین می تواند از شما در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت کند. کمبود سلنیوم نیز توانایی های شناختی را کاهش می دهد.

خواص ماهی سالمون برای کودکان

  1. ماهی سالمون منبع اصلی آستاکسانتین است.

تا به حال به این موضوع دقت کرده اید که چرا گوشت ماهی سالمون نارنجی رنگ است؟ این مساله به خاطر وجود مقادیر زیادی آستاکسانتین در سالمون است. گوشت خرچنگ و میگو و نیز دقیقا به همین دلیل نارنجی رنگ است. آستاکسانتین یک کاروتنوئید زانتوفیل که خواص آنتی اکسیدانی قوی و بی شماری دارد و به کاهش رادیکال های مضر اکسیژن کمک می کند و این مساله باعث جلوگیری از ابتلای شما به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و التهاب می شود. آستاکسانتین در بدن انسان ساخته نمی شود اما می توانید مقادیر زیادی از آن را با مصرف ماهی سالمون دریافت کنید.

خواص ماهی سالمون غیر پرورشی

  1. ویتامین B مورد نیاز بدنتان را با مصرف ماهی سالمون تامین کنید.

سالمون سرشار از ویتامین B است. لیستی از ویتامین های گروه B و که در ماهی سالمون موجود است را در اینجا مشاهده می کنید:

  • ویتامین B12 یا کوبالامین– تامین ۵۱% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B6 یا پیریدوکسین – تامین ۴۷% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B1 یا تیامین – تامین ۱۸% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B2 یا ریبوفلاوین – تامین ۲۹% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B3 یا نیاسین – تامین ۵۰% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک – تامین ۱۹% از مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B9 یا اسید فولیک -تامین ۹% از مقدار نیاز روزانه

هر یک از این ویتامین ها نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن ایفا می کنند. ویتامین های گروه ب از پوکی استخوان و مشکلات دستگاه گوارش جلوگیری می کنند، خطر شکستگی استخوان ها را کاهش می دهند، باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شوند، عملکرد مغز را بالا می برند، انرژی بدن را در سطح بالایی نگه می دارند، به عنوان عاملی سازنده در واکنش های بیولوژیکی مختلف شرکت می کنند، باعث جذب سلولی کلسیم می شوند، به متابولیسم اسیدهای آمینه کمک می کنند و در متیل دار شدن آر ان ای، دی ان ای، پروتئین و فسفولیپیدها نقش دارند.

خواص ماهی سالمون در بارداری

خواص ماهی سالمون (۸)

  1. مصرف ماهی سالمون مانع از ریزش موها می شود.

سالمون منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، ویتامین B12 و آهن است. همه این مواد مغذی به حفظ و بهبود سلامتی پوست کمک می کنند و با تغذیه فولیکول های مو مانع از ریزش موها و از بین رفتن درخشندگی آنها می شوند. بنابراین اگر دچار ریزش مو هستید با مصرف سالمون به این روند خاتمه دهید. اما اگر نمی توانید ماهی سالمون مصرف کنید می توانید از مکمل های حاوی روغن ماهی برای جلوگیری از ریزش موهایتان استفاده کنید.

خواص ماهی سالمون دودی

  1. با خوردن ماهی سالمون سلامتی و شادابی را به پوستتان هدیه دهید.

با بالا رفتن سن کم کم خطوط ریز، لکه های تیره و کک و مک روی پوست ظاهر می شوند. اکثر خانم ها پوست خشک یا خیلی چربی دارند و مبتلا به آکنه هستند و یا پوست صورتشان دائما پوسته پوسته می شود. اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و ویتامین D موجود در ماهی سالمون به سلول های بدن در ساخت کلاژن، کراتین و ملانین کمک می کند. این اتفاق باعث مرطوب ماندن پوست و کاهش چین و چروک های آن می شود. آستاکسانتین موجود در گوشت ماهی سالمون باکتری ها و رادیکال های سمی اکسیژن را از بین می برد و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد. در نتیجه باعث از بین رفتن آکنه و لکه های تیره پوست صورت می شود. این یکی از خواص ماهی سالمون است که احتمالا خانم ها خیلی دوست خواهند داشت.

فواید ماهی سالمون در بارداری

خواص ماهی سالمون (۹)

  1. خوردن ماهی سالمون در بهبود خلق و خوی شما موثر است.

بله! تعجب نکنید! خواص ماهی سالمون تنها روی سلامتی جسمی شما موثر نیست . سالمون می تواند روی خلق و خویتان هم تاثیر مثبت بگذارد. اسیدهای چرب امگا۳ باعث کاهش التهابات بدن می شوند و سلامت احساسی و روانی شما را افزایش می دهند. تقریبا ۳۰ درصد از سلولهای مغزی از اسید چرب DHA تشکیل شده است و تحقیقات نشان داده اند که افراد افسرده در مقایسه با دیگران از میزان کمتری از اسیدهای چرب امگا ۳ برخوردارند. هر ماهی سالمون تقریبا ۲ گرم اسید چرب امگا ۳ به بدن شما هدیه می دهد که باعث رفع بی حوصلگی و شادابی بیشتر شما می شود.

با توجه به این ۱۵ دلیل، شکی باقی نمی ماند که باید ماهی سالمون را در وعده های غذاییتان بگنجانید. البته بهتر است که خودتان در خانه سالمون را برای ناهار یا شامتان آماده کنید چون طعم و رنگ بهتر و سالم تری خواهد داشت. ما چند دستور غذایی خوشمزه با استفاده از سالمون را برایتان آماده کرده ایم که می توانید از آنها استفاده کنید.

فواید ماهی سالمون برای زنان باردار

خواص ماهی سالمون (۱)

نحوه انتخاب صحیح و نگهداری ماهی سالمون

  • برای مصرف ماهی سالمون می توانید از سالمون تازه، منجمد، کنسرو شده و یا خشک شده استفاده کنید.
  • اگر قصد خرید ماهی تازه تا فیله تازه سالمون دارید می توانید آن را از بازارهای محلی ماهی فروشی تهیه کنید.
  • اگر ماهی تازه یا منجمد پیدا نکردید از کنسرو ماهی سالمون استفاده کنید.
  • اگر هم در نزدیکی محل زندگی تان بازار ماهی فروشان وجود ندارد می توانید برای خرید سالمون به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید.
  • یادتان باشد که با بو کردن ماهی از سالم بودن آن مطمئن شوید.
  • سعی کنید ماهی با پوست بخرید چون هم طعم بهتری دارد و هم ماندگاری بیشتری.
  • همیشه ماهی را در یخچال نگهداری کنید.
  • در صورت امکان فیله های ماهی را در ظرفی پر از یخ بگذارید تا سالم و تازه باقی بمانند.
  • برای نگهداری سالمون به مدت چند هفته، آن را در نایلون بپیچید و در فریزر بگذارید.
  • انتخاب بهترین ماهی سالمون خیلی هم سخت نیست و تا یک هفته هم می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
  • اما قبل از خرید ماهی سالمون حتما به نکات زیر توجه کنید.

فواید ماهی سالمون طبیعی

نکات ایمنی مهم درباره ماهی سالمون

  • با توجه به افزایش چشمگیر آلودگی آبها اکثر ماهی ها سمی هستند.
  • گوشت اغلب ماهی ها حاوی فلزات سنگینی مانند جیوه، آلاینده های آلی پایدار (POP) و آفت کش هاست.
  • در واقع، ماهی های سالمون پرورشی خطرناک تر و مضرتر هم هستند چون مقادیر بیشتری از این سموم در بدنشان یافت می شود.
  • ماهی های سالمون وحشی که از رودخانه ها صید می شوند سالم ترین سالمون ها هستند.
  • و یادتان باشد اگر باردارید حتما از خوردن سالمون دودی خودداری کنید.
  • چون میزان زیادی از آلاینده ها در این نوع سالمون وجود دارد.
  • به این ترتیب هر چیزی که درباره سالمون باید می دانستید را با هم مرور کردیم.
  • نکته مهم انتخاب ماهی سالمون سالمون و نگهداری آن در شرایط درست وصحیح است.
  • در این صورت می توانید بدون بیمار شدن از تمام مزایای شگفت انگیز سالمون بهره مند شوید.
  • موفق باشید!

منبع : stylecraze

ترجمه اختصاصی از سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید : 

ماهی سالمون | آموزش پاک کردن ماهی سالمون + انواع طرز پخت سالمون خوشمزه

مزه دار کردن ماهی | ۳ روش جالب و خوشمزه برای مرینیت ماهی سالمون

طرز تهیه ماهی سالمون | روش پخت ماهی سالمون کبابی خیلی ساده و خوشمزه

طرز پخت ماهی سالمون | ۳ روش پخت لذیذ و خوشمزه ماهی سالمون

ماهی سالمون کبابی | آموزش طرز تهیه سالمون کبابی (۲ روش خوشمزه)

ماهی سالمون گریل شده | طرز تهیه سالمون رژیمی خوشمزه در ۷ دقیقه 

ماهی سالمون سرخ شده | ۳ روش پخت سالمون رژیمی خوشمزه در ماهی تابه

ماهی سالمون در فر | ۲ روش پخت ماهی سالمون رژیمی و خوشمزه در فر

املت ماهی | طرز تهیه املت ماهی خوشمزه با ماهی سالمون

از بین بردن بوی بد ماهی | ترفندهای ساده برای از بین بردن بوی ماهی از آشپزخانه

طرز تهیه ماهی قزل آلا | ماهی قزل آلا با نخود فرنگی و سوسیس خوشمزه


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.