هفته هجدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته ۱۸ حاملگی

هفته هجدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته هجدهم حاملگی

ممکن است شما از رشد سریع و حرکات جنین تان در طی هفته های گذشته متعجب شده باشید اما در هفته هجدهم بارداری روند رشد جنین تان کمی کندتر می شود. اما هنوز خبرهای شیرینی از کوچولوی شما وجود دارد. در این مرحله او می تواند خمیازه بکشد، خودش را کش و قوس دهد، و حتی اخم کند. حس چشایی او در حال شکل گیری است و جوانه چشایی او مزه شیرین را از تلخ تشخیص می دهد. در کنار رشد او شما همچنان تکان های او را در شکمتان حس می کنید.

هفته ۱۸ بارداری

جنین شما در هفته هجدهم بارداری

گردی شکم شما در این هفته مشهود تر است. هرگز از روی صندلی یکباره بلند نشوید زیرا تکان ناگهانی سبب سرگیجه شما می شود.

سایز جنین شما در هفته هجدهم بارداری چقدر است؟

سایز جنین شما در این هفته از سر تا ته معادل ۱۴ سانتی متر و وزن او در حدود ۲۰۰ گرم است. اکنون جنین شما به اندازه یک فلفل دلمه می باشد.

وضعیت جنین در هفته هجدهم بارداری

در این مرحله جنین شما چه تغییری کرده است ؟

  1. در آغاز ماه پنجم بارداری شما حرکات جنین تان را حس می کنید.
  2. همانطور که عضلاتش را امتحان می کند، شما ویار شدیدی خواهید داشت.
  3. در این هفته وزن جنین تان حدود ۷ انس و طول آن حدود ۵ و نیم اینچ می رسد.
  4. در این هفته او به اندازه یک خیار است.
  5. هنوز وقت زیادی لازم است تا جنین به پایین رحم حرکت کند.
  6. در این هفته سر او نزدیک قفسه سینه شما و پاهای او رو به پایین قرار گرفته است.
  7. بسیاری از واکنش های جنین در این مرحله رشد می کند از قبیل شنیدن، بلعیدن و مکیدن.
  8. در این مرحله او بسیار تکان می خورد .
  9. زمانی که با دست و پاهایش به شکم شما می کوبد، می توانید این حرکات را حس کنید.
  10. خیلی قبل تر از این، جنین شما تکان می خورد اما شما نمی توانستید تکان های او را حس کنید.
  11. اکنون که وزن جنین شما بیشتر شده و شما هر تکان او را می توانید حس کنید.
  12. با این وجود از او توقع حرکات شدید تری نداشته باشید:
  13. حرکات جنینی در هفته هجدهم بارداری بیشتر شبیه جنبیدن و لرزیدن است.

هفته هجدهم بارداری (۱)

بدن شما در هفته هجدهم بارداری

برای بسیاری از زنان اولین نشانه در این هفته حس کردن حرکات جنین است. ممکن است همه زنان این حرکات را حس نکنند و در اولین بارداری طبیعی است که تا پایان بارداری هیچ حرکتی حس نکنید. برخی از زنان با بزرگ شدن سینه ها و شکمشان ممکن است ظاهر نامناسبی پیدا کنند اما این کاملا طبیعی است. در این دوره شما خودتان تغییراتتان را با گذشت هر هفته احساس می کنید.  در این مرحله شما ممکن است هر لحظه احساس سرگیجه کنید زیرا فشار خون شما از زمانی که باردار نبودید پایین تر می باشد.در این مرحله جای نگرانی وجود ندارد، فقط می بایست به آرامی از جایتان بلند شوید زیرا کمی احساس ضعف خواهید داشت.

از میان تمامی اتفاقات عجیبی که در دوران بارداری تان می افتد، در این هفته شما متوجه ایجاد یک خط تیره عمودی روی شکمتان می شوید که چند ماه بعد از زایمان از بین خواهد رفت. این خطی به دلیل تغییر رنگ پوست شما ایجاد می شود و جای نگرانی نیست.

شکم باردار در هفته هجدهم بارداری

اگر تا این لحظه خوش شانس بودید که ظاهرتان بارداری تان را نشان نمی دهد، از این زمان به بعد احساس می کنید که شکمتان بزرگتر شده است. رحم شما اکنون به اندازه یک طالبی است.  شما می توانید با لمس کردن زیر نافتان آن را احساس کنید.

هفته هجدهم بارداری

علائم بارداری در هفته هجدهم

در این دوره بارداری بسیاری از زنان درد شکم را تجربه می کنند. درد شکمی می تواند به دلایل مختلفی از جمله یبوست ایجاد شود. همچنین کشیدن شدن رباط های شکم برای نگه داشتن رحم در حال رشد نیز می تواند موجب درد شکمتان شود. بسیاری از زنان در این مرحله از سر درد نیز رنج می برند. درد شکم و سر درد از علائم شایع بارداری محسوب می شوند. اکثر این علائم خفیف هستند و برای شما و جنین تان خطری ندارند. با این حال در صورت تشدید این علائم برای درمان پزشکی اقدام کنید. همواره نسبت به این علائم آگاه باشید تا به موقع برای رفع آن اقدام کنید.

۱- در صورتی که درد شکم شما با هر یک از علائم زیر همراه بود حتما به پزشکتان مراجعه کنید:

  • خونریزی و یا لکه بینی
  • گرفتگی رحم به طور مکرر
  • ترشح غیر معمول واژینال
  • درد یا سوزش ادرار

۲- اگر سر درد شما با هر یک از این علائم همراه بود می بایست با پزشکتان مشورت کنید:

  • مشکلات بینی از قبیل تاری دید و دیدن نور چشمک زن
  • درد زیر قفسه سینه
  • حالت تهوع
  • سوزش ناگهانی صورت، دست ها و پاها و مچ پاها

سونوگرافی در هفته هجدهم بارداری: آیا به سونوگرافی نیاز دارید؟

همانند همه زنان باردار شما نیز اولین سونوگرافی تان را در هفته ۸ ام الی ۱۴ ام انجام خواهید داد و سونوگرافی بعدی را در هفته ۱۸ ام الی ۲۱ ام تکرار خواهید کرد. این سونوگرافی تاریخ زایمان شما و تعداد جنین های شما را مشخص می کند. متخصصان این سونوگرافی را آنومالی اسکن می نامند زیرا این سونوگرافی ظاهر جنین و رشد آن را با جزییات نشان می دهد. پزشک شما می تواند با آگاهی دادن در مورد این سونوگرافی شما را از مزایای آن آگاه سازد تا تصمیم بگیرید که آیا می خواهید این سونوگرافی را انجام دهید یا خیر.

در این مرحله آزمایشات بسیاری برای شناسایی اختلالات جنینی (از قبیل سندرم داون) وجود دارد که می توانید آن ها را انجام دهید. پزشک شما در صورت صلاحدید این ازمایشات را برای شما تجویز خواهد کرد. همچنین شما نیز می توانید با آگاهی از این آزمایشات از پزشکتان بخواهید تا برای شما تجویز کند.

سبک زندگی در هفته ۱۸ ام بارداری

دوران بارداری بسیار چالش انگیز است، اما سعی کنید تا عادات سالم را در خودتان پرورش دهید. رژیم غذایی سالم به سلامت شما و جنین تان تا پایان بارداری کمک می کند. رژیم غذایی شما می بایست شامل تمامی مواد مغذی  به خصوص میوه ها و سبزیجات تازه باشد. به جز مواردی که پزشکتان منع می کند، در طی روز می بایست ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.

هفته هجدهم بارداری (۳)

رابطه جنسی در هفته هجدهم بارداری

به جز مواردی که پزشکتان منع می کند، شما می توانید به رابطه جنسی تان ادامه دهید. برخی از زوجین به طور منظم در دوران بارداری رابطه جنسی دارند در حالیکه برخی دیگر نمی خواهند در این دوران رابطه جنسی داشته باشند. در این دوران می بایست در مورد خواسته ها و نیاز هایتان با همسرتان صادقانه صحبت کنید.

در هفته هجدهم بارداری چه کارهایی را می بایست انجام دهیم؟ لیست چکاپ زیر به شما کمک خواهد کرد .

  • زمانی برای شرکت کردن در اسکن…؟

بسیاری از زوجین می خواهند از ابتدای بارداری در کنار هم در جریان روند بارداری باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است نسبت به این موضوع بی تفاوت باشند. اگر همسر شما به دلایل مشغله کاری اش نتوانسته تا این زمان کنار شما باشد این مرحله بهترین زمان است که با هم به سونوگرافی بروید تا او هم جنین تان را ببیند و بعد در مورد احساساتتان و نوع زایمانتان با هم گفتگو کنید.

  • از مراقبت های خودتان غافل نشوید:

هر چقدر جنین شما بزرگتر می شود و در شکمتان جای می گیرد، شما در فشار روحی و جسمی بیشتر نسبت به قبل از بارداری تان قرار می گیرید. در طی این روزهایی که سپری می کنید حتما به نیازهایتان توجه کنید. هر چقدر بیشتر به خودتان برسید، بیشتر به سلامت جنین تان نیز خواهید رسید. با نوشیدن مایعات به میزان کافی بدنتان را از کم آبی حفظ کنید. همچنان به اندازه کافی بخوابید و در روزهای پرمشغله به اندازه کافی استراحت کنید.

منبع flo.health / ترجمه اخصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید:

هفته سیزدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته سیزدهم حاملگی

هفته چهاردهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته چهاردهم حاملگی

هفته پانزدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته پانزدهم حاملگی

هفته شانزدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته شانزدهم حاملگی

هفته هفدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته هفدهم حاملگی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.