هفته یازدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته ۱۱ حاملگی

هفته یازدهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته یازدهم حاملگی

اگر بارداری شما را یک ماراتن در نظر بگیریم، هنوز به مرحله آخر نرسیده اید، اگر چه در هفته یازدهم بارداری شما روی غلتک افتاده اید. دوره بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم می شود (هر دوره تقریبا سه ماه طول می کشد). و اکنون که در هفته ۱۱ ام به سر می برید تقریبا به پایان دوره سه ماهه اول تان نزدیک می شوید. به چند دلیل این خبر فوق العاده ای است: شما یک سوم دوره بارداری تان را پشت سر گذاشته اید، و می توانید امیدوار باشید که سه ماهه دوم بارداری تان برای شما آسانتر می باشد.

هفته ۱۱ بارداری

بسیاری از زنان این دوره بارداری شان را ماه عسل بارداری شان می نامند و امیدوارند که ماه های آینده ساده تر از هفته های قبلی سپری شود. اگر چه برای رسیدن به این دوره سختی زیادی را تحمل کرده اید، در سه ماهه دوم بارداری تغییرات هورمونی بدن شما فروکش کرده و انرژی تان باز می گردد، و شما به بارداری تان عادت می کنید.  با آگاهی از جنین تان، این هفته، هفته فوق العاده ای برای رشد جنین شماست. در این مرحله از بارداری، پزشک شما برای شنیدن ضربان قلب جنین شما از گوشی ضربان سنج استفاده می کند. به دلیل هورمون های بارداری، در این هفته متوجه می شوید که ناخن ها و موهایتان سریعتر رشد می کند، اما در همین دوره از پوست چرب و آکنه رنج خواهید برد.

جنین شما در هفته یازدهم بارداری

تا این هفته سایز جنین شما به ۵ سانتی متر رسیده است. اکنون اندازه سر او نصف طول بدنش می باشد، اما در هفته های آتی بدن او به اندازه ای رشد می کند که این نسبت را جبران کند. اکنون انگشتان دست ها و پاهایش رشد کرده اند. در این هفته بستر ناخن های دست ها و پاهای او نیز رشد کرده و در هفته های آتی ناخن های او نیز رشد خواهند کرد. پوست جنین به قدری نازک و شفاف است که می توان رگهای زیر آن را دید. رگ های جفتی نیز برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به جنین رشد می کنند.

هفته یازدهم بارداری (۱)

سایز جنین شما در هفته یازدهم بارداری چقدر است؟

در این دوره، کودک شما به اندازه یک انجیر است و برای اولین بار جنین شما شبیه انسان دیده می شود.

رشد جنین در هفته یازدهم بارداری

در این هفته جنین شما به سرعت رشد خواهد کرد. جفت نیز تا حالا شکل گرفته و تا هفته دوازدهم کامل می شود. استخوان های صورت او کاملا شکل گرفته اند، و جوانه های گوش هایش در دو طرف سرش در حال رشد هستند. پلک های جنین بسته اند و تا چند ماه آینده باز نخواهند شد. در این مرحله از رشد، بین سر و بدن جنین شما تناسبی وجود ندارد. در این هفته سر جنین یک سوم طول اوست. اما بدن او به سرعت در حال رشد است. و انگشتان دست ها و پاهایش تفکیک شده اند.

بدن شما در هفته یازدهم بارداری

ممکن است هفته یازدهم بارداری برای برخی زنان همچنان چالش انگیز باشد، بنابراین هنوز خطر در کمین شماست. در این هفته، خستگی، حالت تهوع و سرگیجه همچنان ادامه دارد، بنابراین از خانواده و یا دوستانتان بخواهید تا از شما حمایت کنند.

شکم باردار در هفته یازدهم بارداری 

تا قبل از این مرحله شما می توانستید جنین تان را داخل شکمتان پرورش دهید بدون آنکه کسی متوجه رشد او شود. اما از این هفته شما متوجه می شوید که شکمتان کمی چاق تر شده است. در صورتی که شما قبلا سابقه بارداری داشته باشید، نسبت به زنانی که اولین بارداری شان را تجربه می کنند، شکمتان بارداری جدیدتان را زودتر نشان می دهد. به هرحال می بایست در نظر بگیرید که شکم شما در حال تغییر است. با بزرگ شدن شکمتان عضلات و رباط هایتان کشیده می شود و شما احساس درد خواهید کرد. در صورتی که درد زیادی داشتید، حتما به پزشکتان مراجعه کنید.

هفته یازدهم بارداری (۳)

علائم هفته یازدهم بارداری

در هفته یازدهم بارداری، خون در بدن شما تا ۵۰ درصد بیشتر پمپاژ می شود. رحم شما از این مایع اضافی موجود در سیستم جریان خون شما تغذیه می کند.در هفته دوازدهم جفت جانشین کیسه زرد می شود که وظیفه آن رساندن مواد مغذی به جنین است. جفت مواد مغذی را به جنین می رساند و مواد زائد بدن او را دفع می کند و در اجرای عملکردهای حیاتی او نیز نقش دارد. در این دوره خستگی بسیار شایع است. شما به اندازه ای احساس خستگی می کنید که فقط می خواهید استراحت کنید. با قرار دادن ورزش هایی از قبیل پیاده روی یا شنا کردن در طی روز می توانید احساس بهتری داشته باشید.

سونوگرافی در هفته یازدهم بارداری: آیا به سونوگرافی نیاز دارید؟

در بسیاری از کشورها، اولین سونوگرافی بین هفته های ۸ الی ۱۴ و تکرار آن در هفته های ۱۸ الی ۲۱ انجام می شود. همچنین می بایست آگاه باشید که در این هفته آزمایشات غربالگری و آزمایشات بسیاری برای تشخیص اختلالاتی از قبیل سندرم داوون انجام می شود. پزشک شما حتما این آزمایشات را برای شما انجام خواهد داد.

سبک زندگی در هفته یازدهم بارداری

ممکن است که بارداری در این هفته همچنان برای شما چالش انگیز باشد اما تلاش کنید از رژیم غذایی سالمی استفاده کنید. مصرف غذاهای مغذی برای سلامتی شما و جنین تان تا پایان دوره بارداریتان ضروری است. رژیم غذایی شما می بایست تمامی گروه های مغذی از جمله میوه ها و سبزیجات ساده را در بر گیرد. همچنین شما روزانه می بایست ۸ الی ۱۰ لیوان آب بنوشید. همچنین در مورد رژیم غذایی تان می توانید با پزشکتان مشورت کنید.

هرگز بر طبق این باور که می بایست به جای دو نفر غذا بخورید، عمل نکنید. شما برای رشد جنین تان تنها به ۳۰۰ کالری انرژی بیشتر نیاز دارید. همچنین اگر به دلیل حالت تهوع نمی توانید غذا بخورید نگران نباشید، از آنجایی که در هفته های پیشین تغذیه مناسبی داشته اید، جنین شما مواد مغذی مورد نیاز را همچنان می تواند از بدن شما دریافت کند.

رابطه جنسی در هفته یازدهم بارداری

به جز مواقعی که پزشک شما منع می کند، شما می توانید در این دوره رابطه جنسی داشته باشد.

هفته یازدهم بارداری (۲)

 لیست چکاپ مورد نیاز شما در هفته یازدهم بارداری :

مراجعه به دندانپزشک:

  • اگر تا قبل از این دوره به دندانپزشک تان مراجعه نکرده اید، در این دوره می بایست حتما به دندانپزشکی بروید.
  • شما می بایست حداقل یکبار در طی نه ماه بارداری تان به دندانپزشکی مراجعه کنید .
  • این چکاب از سلامت دهان و دندانتان مطمئن شوید.
  • هر روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و کلسیم را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
  • به یاد داشته باشید که در دوران بارداری خونریزی لثه طبیعی می باشد.

کاشه مصرف کافئین :

  • اکنون زمان مناسبی است که مصرف کافئین تان را کاهش دهید؛
  • مصرف بیش از حد کافئین می تواند سبب سقط و یا کم وزنی جنین شما شود.
  • سعی کنید که روزانه بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف نکنید.
  • این مقدار برابر است با دو فنجان قهوه فوری؛
  • اما به یاد داشته باشید که چای، شکلات و نوشابه نیز دارای کافئین می باشند.

آزمایش برای تشخصیص مشکلات جنین :

  • در این هفته آزمایشاتی بسیاری برای تشخیص اختلالات جنینی در انتظار شما هستند.
  • آزمایشاتی برای شناسایی سندرم داون، سندرم تریزومی ۱۸ و سندرم پاتو وجود دارند .
  • همه این آزمایشات با انجام آزمایش خون و سونوگرافی قابل تشخیص می باشند.

منبع flo.health / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید:

هفته ششم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ششم حاملگی

هفته هفتم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی  هفته هفتم حاملگی

هفته هشتم بارداری |علائم،نکات و راهنمایی هفته هشتم حاملگی

هفته نهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته نهم حاملگی

هفته دهم بارداری | علائم ، نکات و راهنمایی هفته دهم حاملگی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.