بیمارستان گاندی سوخت؛ شما نسوزید!

images_1708452005_65d4e8a544b4d

تیتر وحشتناکی در شامگاه ۵ بهمن در صدر اخبار خبرگزاری‌های داخلی و خارجی قرار گرفت. خبر واضح بود. ضلع شرقی بیمارستان گاندی تهران جلوی چشمان بهت‌زده مردم در آتش سوخت. طبق گزارش‌ خبرگزاری مهر، خوشبختانه این آتش‌سوزی تلفات جانی در پی نداشت اما خسارت‌های مالی و اعتباری سنگینی به بیمارستان وارد کرد. هرچند در همان روزهای ابتدایی بروز حادثه، فیلمی از رئیس و کادر مرکز درمانی گاندی در رسانه‌ها پخش شد که در آن، از دولت و سایر سازمان‌های ذی‌ربط تقاضای کمک داشتند. هرچند در این فیلم، به مقدار دقیق زیان‌های مالی حادثه اشاره نشده است. طبق اخبار غیررسمی، کارشناسان خسارت مالی این مرکز را بیش از یک هزار میلیارد ریال برآورد کرده‌اند.

خوشبختانه، چون بیمارستان گاندی از خدمات بیمه برخوردار بود، می‌تواند برای جبران خسارات خود، از تسهیلات شرکت بیمه استفاده کند.

بروز آتش‌سوزی در مراکز عمومی هزینه‌های سنگینی به این مجموعه‌ها وارد می‌کند. همین حادثه را در نظر بگیرید؛ چه می‌شد اگر مرکز درمانی مذکور بیمه نداشت! آیا هیئت مدیره می‌توانسته‌اند هزینه‌های بازسازی بیمارستان را پرداخت کنند؟

حال بیایید نگاهی به سابقه آتش‌سوزی در مدارس کشور بیندازیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ساختمان مدارس نه‌تنها به لحاظ خطر بروز آتش‌سوزی، ایمن نیستند بلکه بررسی آمارها از پرسابقه بودن حادثه مذکور در ایران خبر می‌دهد. به گزارش مهر آتش‌سوزی در دبستان اسوه حسنه زاهدان در سال ۹۷ و حادثه تلخ مدرسه شین‌آباد پیرانشهر در سال ۹۱ که هر دو با تلفات جانی همراه بود؛ مثال‌هایی از سلسله آتش‌سوزی‌های مدارس هستند. وقتی یک اتفاق اینقدر شایع است پس عقل سلیم حکم می‌کند که از حادثه بیمارستان گاندی درس عبرت بگیریم.

در این یادداشت می‌خواهیم به ارائه یک راه‌حل اصولی برای مدیریت هزینه‌ها در حوادثی مشابه بیمارستان گاندی بپردازیم. بنابراین اگر مدیر یا معلم مدرسه هستید و دغدغه حوادثی مانند آتش‌سوزی را دارید؛ تا انتها با ما همراه باشید.

بیمه آتش‌سوزی، مطمئن‌ترین راه برای مدیریت هزینه‌های حادثه است.

بیمه آتش‌سوزی، مطمئن‌ترین گزینه برای مدیریت هزینه‌های پس از حادثه است. شما با داشتن آن می‌توانید اموال خود را در برابر خطراتی مانند حریق، صاعقه، انفجار و موارد مشابه تحت پوشش قرار دهید. دقت داشته باشید که این بیمه فقط خسارت‌های مالی را پرداخت می‌کند. متقاضیان می‌توانند با تهیه بیمه مسئولیت مدنی در کنار بیمه آتش‌سوزی، تلفات جانی حوادث غیرقابل پیش‌بینی را هم تحت پوشش بیمه قرار دهند.

البته در مواردی شبیه حادثه بیمارستان گاندی، سقف تعهدات شرکت بیمه هم بسیار حائز اهمیت است. زیرا بخاطر بالا بودن ابعاد مالی حادثه و حساسیت موضوع، باید به سطح توانگری مالی بیمه‌گر و سرعت عمل در پرداخت خسارت هم توجه کرد. به عبارت دیگر، هر چه مرکز تحت مدیریت شما بزرگ‌تر باشد؛ توجه به داشتن بیمه آتش‌سوزی، بیمه‌گر انتخابی، پوشش‌ها و سقف تعهدات پرداختی شرکت بیمه، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

به گزارش اقتصاد نیوز علی‌رغم تاکیدات فراوان کارشناسان و اهالی صنعت بیمه برای تهیه بیمه آتش‌سوزی، سهم این بیمه در کشور زیر ۵ درصد است. این آمار لزوم توجه به فرهنگ‌سازی و آگاهی‌دهی به مردم درباره محاسن داشتن بیمه آتش‌سوزی را نشان می‌دهد.

پوشش‌های بیمه آتش‌سوزی

شرکت‌های بیمه، پوشش‌های بیمه آتش‌سوزی را در دو سطح اصلی و اضافی ارائه می‌دهند. پوشش‌های اصلی یا پایه، خسارت‌های مالی ناشی از حوادثی از قبیل حریق، صاعقه و انفجار را تا سقف تعهدات بیمه‌نامه جبران می‌کند. همه شرکت‌های بیمه این پوشش را ارائه می‌دهند.

پوشش‌های فرعی تنوع زیادی دارند و متقاضیان می‌توانند بر حسب نیاز و خطراتی که اموال‌شان را تهدید می‌کند از بین آنها انتخاب کنند. البته این را در نظر داشته باشند که باید برای هر پوشش، حق‌بیمه بیشتری بپردازند. پوشش‌های اضافی در بیمه آتش‌سوزی شامل موارد زیر می‌شود:

  • زلزله و آتشفشان
  • طوفان و تندباد
  • سیل و طغیان آب
  • ترکیدن لوله آب
  • شکست شیشه
  • نشت دستگاه آبفشان
  • سرقت با شکست حرز
  • ضایعات آب برف و باران
  • ریزش کوه و سقوط بهمن
  • انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
  • هزینه پاکسازی و برداشت ضایعات
  • ریزش، رانش و فروکش کردن زمین
  • ریزش سقف ناشی از سنگینی برف
  • مسئولیت ناشی از انفجار و آتش‌سوزی در قبال همسایگان
  • پاک‌سازی و برداشت ضایعات پس وقوع حوادث مشمول بیمه
  • سقوط هواپیما، هلی‌کوپتر و قطعات آن با در نظر گرفتن فاصله موضوع بیمه تا فرودگاه

images_1708452410_65d4ea3a37b26

چرا باید برای مدارس بیمه آتش‌سوزی تهیه کرد؟

شاید دوست داشته باشید که دلیل این همه اصرار برای تهیه بیمه آتش‌سوزی را بدانید. خبرگزاری فارس اخیرا گزارشی از وضعیت ساختمان‌های وزارت آموزش و پرورش در تهران ارائه داده است.

در این گزارش اعلام شد که، فقط در سطح شهر تهران، حدود ۹۳۰ مدرسه ناایمن وجود دارد که به دلیل فقدان بودجه و اعتبار کافی نمی‌توان ساختمان آن را تخریب یا نوسازی کرد. بنابراین همواره این مراکز در معرض بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی هستند.

در چنین شرایطی داشتن بیمه آتش‌سوزی یک راه‌حل مناسب برای مدیریت هزینه‌های ناشی از حریق است. مدارسی که تحت پوشش این بیمه باشند؛ در صورت بروز حادثه  نه‌تنها می‌توانند از تسهیلات شرکت‌های بیمه استفاده کنند، بلکه در صورت بروز حادثه، سریعتر می‌توانند به روال عادی برگردند.

عوامل موثر بر حق‌بیمه آتش‌سوزی مدارس

عوامل گوناگونی در تعیین حق‌بیمه آتش‌سوزی اثر دارد. ارزش ساختمان و اثاثیه از قبیل تجهیزاتی مانند کامپیوتر، ویدئو پروژکتور، پرینتر، اسکنر، تلفن رومیزی، دستگاه کپی و لوازم اداری از جمله این موارد هستند. البته یک راه دیگر این است که مدیران، ارزش کل اموال را بدون تفکیک محاسبه کنند یا اینکه برای مثال، ارزش اثاثیه را در پوشش سرقت با شکست حرز، ملاک تعیین حق‌بیمه قرار دهند.

در هر صورت افراد در انتخاب هر کدام از این گزینه‌ها مختار هستند. ولی باید حواسشان باشد که حق‌بیمه در هر کدام از این گزینه‌ها به شکل متفاوتی محاسبه می‌شود.

بیمه آتش‌سوزی را از کجا تهیه کنیم؟

شما می‌توانید این بیمه را به دو صورت حضوری و آنلاین از شرکت‌های گوناگونی تهیه کنید. بیمه‌گران در بیمه‌های آتش‌سوزی طرح‌های متنوعی ارائه می‌دهند؛ بنابراین بهتر است قبل از خرید، درباره آن اطلاعات کافی کسب کنید، اگر هم جایی ابهام یا پرسشی داشتید از مشاوران زبده کمک بگیرید. انتخاب روش حضوری برای تهیه بیمه، محدودیت‌های زیادی دارد. برای مثال وقتی شما به شعب نمایندگی یک بیمه‌گر مراجعه می‌کنید؛ فقط از طرح‌های آن شرکت خاص مطلع می‌شوید.

اصلا شاید آن بیمه‌گر پوشش‌ها و سقف تعهدات مدنظر شما را نداشته باشد یا اینکه در شهری که شما ساکن هستید، فقط تعداد محدودی از شرکت‌های بیمه شعبه داشته باشند؛ آنگاه تکلیف چیست؟

روش‌های تهیه آنلاین بیمه آتش‌سوزی

دو روش برای تهیه آنلاین بیمه آتش‌سوزی وجود دارد. در روش اول شما می‌توانید به سایت شرکت‌های بیمه مراجعه و طرح‌ها و خدمات آنها را بررسی کنید. هرچند به نظر می‌رسد که این روش بهتر از مراجعه حضوری به شعب است اما باز هم زمان زیادی از شما می‌گیرد. چون شما برای مقایسه طرح‌ها و قیمت هر بیمه‌نامه باید جداگانه به سایت‌های شرکت‌ها سر بزنید. برخی از شرکت‌ها هم هستند که خدمات خود را بصورت آنلاین ارائه نمی‌دهند یا اینکه توضیحات سایت ممکن است باعث سردرگمی شما شود.

راه دوم مراجعه به پلتفرم‌های استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه‌ها است. این سایت‌ها، به نوعی استارت‌آپ‌های حوزه اینشورتک هستند. در واقع از این استارت‌آپ‌ها برای ارائه خدمات بهتر در صنعت بیمه استفاده می‌کنند. با اینکه صنعت اینشورتک در ایران نوظهور است اما در همین مدت کم توانسته به یکی از استوانه‌های اصلی فرهنگ‌سازی در زمینه ضرورت داشتن بیمه در کشور قدم بردارد. بطور مثال می‌توان به پلتفرم راهنمای بیمه که یکی از معتبرترین سایت‌های فعال در صنعت اینشورتک کشور است، اشاره کرد.

این سایت‌ها خدمات مختلفی از قبیل ارائه جدیدترین اخبار صنعت بیمه، امکان استعلام، مقایسه، مشاوره و خرید طرح‌های گوناگون شرکت‌های بیمه را برای کاربران فراهم می‌کند. کاربر حتی می‌تواند با استفاده از مجله بیمه این پلتفرم‌ها، اطلاعات جامع و کاملی بدست بیاورد و دانش بیمه‌ای خود را به‌روز نگه دارد. از همه مهمتر در این روش، شما به یک شرکت بیمه محدود نمی‌شوید و می‌توانید بیمه مدنظر خود را از بین محصولات مختلف بیمه‌ای با مناسب‌ترین قیمت انتخاب کنید.

حادثه بیمارستان گاندی، درس عبرت بزرگی برای ما داشت!

آتش‌سوزی بیمارستان گاندی از نظر تلفات جانی به‌خیر گذشت. اما این حادثه زنگ خطر را برای سایر مراکز عمومی به صدا درآورد. با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر ساختمان‌های مدارس توجه به این هشدار از اهمیت بیشتری برخوردار است. اگرچه وزارت آموزش و پرورش در این زمینه مسئولیت سنگینی دارد اما به مدیران مراکز آموزشی پیشنهاد می‌شود که سایر راه‌حل‌های موجود را هم در نظر بگیرند. در این یادداشت اشاره شد که، تهیه بیمه آتش‌سوزی یکی از این راه‌حل‌ها است. شاید فردا دیر باشد، همین امروز اقدام کنید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.