وضعیت مادر و جنین از ماه اول تا نهم بارداری

وضعیت مادر و جنین از ماه ۱تا ۹ بارداری (راهنمای ماه به ماه بارداری)

وضعیت مادر و جنین در ماه های مختلف بارداری : دوره بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم می شود. این نوع تقسیم بندی، علی الخصوص بر اساس علائمی که هر زن در هر دوره ممکن است تجریه کند، مناسب می باشد. در این نوشته در مورد وضعیت مادر و جنین در ماه های اول تا نهم بارداری با شما صحبت خواهیم کرد. که امیدوارمی برای شما مفید باشد.

راهنمای بارداری ماهانه

وضعیت مادر و جنین در ماه اول تا نهم بارداری

 

وضعیت مادر و جنین سه ماهه اول

 

راهنمای ماه اول بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۱ تا ۴)

رویان در ماه اول بارداری 

در ۲۸ امین روز بارداری، یا در اواخر هفته چهارم، رویان در کاویته رحم قرار گرفته  و با چشم غیر مسلح هم می توان آن را دید. در این دوره، تغییرات اصلی در بدن مادر روی می دهد، اگرچه مادر تا زمان به تعویق انداختن قاعدگی خود، متوجه بارداری اش نخواهد شد. طول این رویان نیم اینچ است و در طی این دوران، سر رویان قابل تشخیص است، سیستم عصبی و بدن شکل گرفته و  اندام ها جوانه زده است. در پایان هفته چهارم، ضربان قلب رویان آغاز می شود، گر چه نمی توان آن را در سونوگرافی دید.

 

مادر در ماه اول بارداری 

در طی این دوران، زنان از بارداری شان آگاه می شوند. در این دوران است که قاعدگی آن ها متوقف می شود.

راهنمای بارداری سالم

وضعیت مادر و جنین در ماه اول بارداری (۲)

 

راهنمای ماه دوم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۴ تا ۸)

رویان در ماه دوم بارداری 

رویان حدود یک و نیم اینچ می باشد. اندام های حیاتی همچنان در حال شکل گرفتن هستند و سیستم های گوارشی، تنفسی و ادراری تشکیل می شوند. پلک ها شکل گرفته اند، اما تا چند هفته باز نمی شوند. گوش ها، مچ پا، انگشتان و پنجه ها در این مرحله تقریبا قابل تشخیص هستند و در این زمان نیز قسمتی از  گوش که مسئول تعادل و شنوایی است (گوش میانی) شروع به رشد می کند. سیستم گردش خون ایجاد شده و قلب به شدت می تپد. ریه ها، که بسیار کوچک هستند، در هر طرف از خط میانی در حدود هفت هفتگی تشکیل می شوند، به سرعت در حال رشد هستند، اما در این مرحله همچنان ثابت باقی می مانند.

سر رویان نسبت به بدن او بسیار بزرگ است، هرچند که ظاهر صورت نسبتا مشخص می باشد . دو فک بالا و پایین نیز شکل گرفته، به طوری که دهان قابل شناسایی است. شانه، آرنج، لگن و زانو ها همه شروع به آشکار شدن می کنند و اندام ها به سرعت در حال رشد هستند. از آنجایی که ستون فقرات در این مرحله به طور کامل شکل گرفته است، رویان می تواند کمی حرکت کند. اگر چه مادر نمی تواند تا چند هفته این حرکات را حس کند.

 

مادر در ماه دوم بارداری 

در این مرحله از بارداری، زن ممکن است به اصطلاح دچار بیماری صبحگاهی (تهوع و استفراغ ممکن است در هر زمان در طول روز اتفاق می افتد) شود. همچنین ممکن است او خستگی، تکرر ادرار و تورم سینه ها  را حس کند. بسیاری از زنان نیز در این زمان درد زیر شکم را تجربه می کنند، که به دلیل کشش رباط ها و عضلات لگن ایجاد می شود. اغلب ترشح سفید از  واژن  خارج می شود.

راهنمای بارداری هفته به هفته

وضعیت مادر و جنین در ماه دوم بارداری (۳)

 

راهنمای ماه سوم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۸ تا ۱۲)

جنین در ماه سوم بارداری 

در این مرحله از بارداری، از نظر پزشکی رویان رشد یافته و به جنین تبدیل می شود. در حال حاضر حدود سه و نیم اینچ طول دارد و تمام ارگان های حیاتی شکل گرفته و شروع به کار کرده اند. در طول این دوره بحرانی تا قبل از پایان ۱۲ هفتگی، ممکن است ناهنجاری های مادرزادی رخ دهد. با این حال، توجه داشته باشید که وقتی یک عضو به درستی شکل گرفته است، دیگر هیچ آسیبی به آن عضو نمی رسد.

کلیه های جنین در حال رشد، تا اواخر ۱۲ هفتگی شروع به ترشح ادرار می کنند و ناخن های نرم در انتها انگشتان دست و پا پدید می آیند. ۲۰ عدد جوانه که بعدها دندان های شیری را شکل خواهند داد، در لثه ها تشکیل شده و اندام های جنسی رشد یافته اند، اگرچه هنوز اندام های جنسی  در سونوگرافی  دیده نمی شوند. چهره به خوبی شکل گرفته و گردی سر قابل مشاهده است، اما سر هنوز رو به جلو خم می باشد. گوش داخلی به درستی شکل گرفته و گوش خارجی تا حدودی قابل رویت است. جنین می تواند دست و پایش را خم کند، اما مادر این حرکات را تشخیص نمی دهد.

 

مادر در ماه سوم بارداری 

اکنون، رحم بزرگ تر شده و در زیر شکم، تورم کمی احساس می شود. تغییر فیزیکی دیگری که در این مرحله برای مادر ظاهر می شود، تغییر در اندازه و شکل سینه ها است. افزایش سایز سینه بسیار بارز است و تعداد رگهای روی سطح سینه نیز افزایش  می یابد. برجستگی های کوچک صورتی رنگی که غدد مونتگومری نام دارند، نیز بر روی پوست اطراف نوک پستان دیده می شوند. شکل گیری این غدد (که در زن غیر باردار دیده نمی شود) اغلب یکی از قابل اعتماد ترین نشانه های اولیه در اولین بارداری شما می باشد. این غدد در حاملگی های بعدی شما دیده نمی شوند، و پس از زایمان به طور کامل ناپدید نخواهند شد. بیماری صبحگاهی معمولا بعد از ۱۲ هفتگی کمتر می شود و به ندرت تا پایان حاملگی طول می کشد.

راهنمای بارداری برای مادر و جنین 

وضعیت مادر و جنین در ماه سوم بارداری (۴)

 

وضعیت مادر و جنین سه ماهه دوم 

 

راهنمای ماه چهارم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۱۲ تا ۱۶)

جنین در ماه چهارم بارداری 

جنین همچنان به سرعت رشد می کند. تمام اندام ها به درستی شکل گرفته اند و مفاصل حرکت می کنند. انگشتان پا و دست آن به خوبی شکل گرفته اند و ناخن ها به طور کامل نمایان هستند. اگر چه سر نسبت به بدن بسیار بزرگ است، اما در این مرحله بدن به سرعت رشد می کند. در این مرحله، جنسیت جنین کاملا مشهود است. چهره جنین تا حدی کامل شده که می تواند لبخند بزند و یا اخم کند. یک لایه کرک مانند تمام بدن و صورت جنین را می پوشاند. ابرو و مژه ها در طی ۱۶ هفته شروع به رشد می کنند.

 

مادر در ماه چهارم بارداری 

در طول این سه ماهه دوم (سه تا شش ماه)، بسیاری از زنان به لحاظ جسمی، ذهنی و احساسی در اوج خود هستند. بدن زنان برای بارداری کاملا آماده است و در ۱۲ هفته اول، حالت تهوع از بین رفته است.

راهنمای بارداری هفته های ۱ تا ۴۰ 

وضعیت مادر و جنین در ماه چهارم بارداری (۵)

 

راهنمای ماه پنجم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۱۶تا ۲۰)

جنین در ماه پنجم بارداری 

مو سر جنین رشد می کند، و قد و وزن جنین به سرعت در حال افزایش است. به دلیل وجود  مقدار زیادی مایع آمنیوتیک (مایع داخل رحم)، جنین می تواند به سرعت حرکت کند، بچرخد و دست و پاهایش را تکان دهد. او همچنین می تواند انگشت شستش را بمکد.

 

مادر در ماه پنجم بارداری 

در اغلب موارد بین هفته های ۱۶ ام تا ۲۰ام، اغلب زنان باردار برای اولین بار می توانند حرکات جنین شان را حس کنند. از حدود ۱۲ هفتگی بارداری، رحم  که به سرع در حال رشد است، از لگن خارج شده و همچنان بزرگتر می شود تا در حدود هفته ۲۲ ام به ناف می رسد. در این هفته تکان های جنین به خوبی حس می شود.

راهنمای بارداری برای مادر و جنین 

وضعیت مادر و جنین در ماه پنجم بارداری (۶)

 

راهنمای ماه ششم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۲۰تا ۲۴)

جنین در ماه ششم بارداری 

گرچه تمام ارگان های حیاتی در حال حاضر به طور کامل تشکیل شده و کار می کنند، جنین در این هفته برای دنیا آمدن آماده نیست. زیرا ریه ها هنوز نارس هستند. با این حال، موارد زیادی وجود دارد که نوزادان متولد شده در ۲۴ هفتگی با مراقبتهای شدید توانسته اند زنده بمانند.در  ۲۴ هفتگی، جنین بیش از ۱۲ اینچ طول و حدود یک و نیم پوند وزن دارد. مقدار نرمالی از عضلات بر روی پاها و بازوها تشکیل شده است اما  جنین هنوز به نظر لاغر می رسد  زیرا چربی زیر جلدی (که به نوزادان ظاهری تپل و بانمک می دهد) هنوز تشکیل نشده اند.

 

مادر در ماه ششم بارداری 

مادر در این زمان باید تلاش در حفظ آرامش در اطرافش داشته باشد چرا که جنین از صداهای اطرافش مانند صدای موسیقی و صدای مادرش آگاه است.

راهنمای بارداری

وضعیت مادر و جنین در ماه ششم بارداری (۷)

 

وضعیت مادر و جنین سه ماهه سوم 

 

راهنمای ماه هفتم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۲۴تا ۲۸)

جنین در ماه هفتم بارداری 

در ۲۸ هفته، جنین برای به دنیا آمدن و ادامه زندگی مستقلش از مادر آماده است. در این زمان، ماده ای سفید رنگ به نام ورنیکس تمام بدن جنین را پوشانده است. این ماده از چروک شدن پوست جنین در معرض مایع امنیوتیک محافظت می کند. در این هفته بدن جنین بیشتر از سرش رشد کرده و نسبت سر به بدن جنین بسیار اندک است. چشم ها شروع به باز و بسته شدن می کنند و جنین در این مرحله به شدت حرکت می کند.

 

مادر در ماه هفتم بارداری 

ممکن است مادر این حرکات را به صورت تکان شدید و ناگهانی بر روی دیواره شکم احساس کند و تا مدت زمان طولانی هیچ حرکتی حس نکند، که این امر نباید در مادر اضطرابی ایجاد کند، زیرا کودک بعد از تکان های شدید، نیاز به استراحت دارد!

راهنمای بارداری سالم

وضعیت مادر و جنین در ماه هفتم بارداری (۸)

 

راهنمای ماه هشتم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۲۸ تا ۳۲)

جنین در ماه هشتم بارداری 

جنین در حال حاضر کاملا شکل گرفته و سر او نسبت به بدنش متناسب است. اگر در این زمان نوزاد متولد شود،  با مراقبت پرستاری شدید، شانس زنده ماندن او بیش از ۹۵٪ می باشد.  در ایرلند، این خدمات فقط در بخش زایمان بیمارستان های بزرگ در دسترس می باشد. تمام بدن جنین با مقدار زیادی ورنیکس پوشیده می شود و در حالی که تشکیل ذخایر چربی زیر جلدی ادامه دارد، جنین همچنان نسبتا لاغر به نظر می رسد. در این مرحله، نوزاد برای آمادگی تولد، به حالت سلفیک (سر رو به پایین) قرار می گیرد. اگرچه نوزاد همچنان به شدت حرکت می کند، مادر این تکان ها را همیشه حس نمی کند، زیرا جنین داخل رحم در واقع فضای کمتری دارد.

 

مادر در ماه هشتم بارداری 

اکنون، مادر باردار وارد سه ماهه سوم بارداری اش شده است و به دلیل بزرگ شدن شکم و  رشد سریع جنین، احساس خستگی و ناراحتی می کند. زنان در این زمان بیشتر از  ممکن است از کمردرد، یبوست، تکرر ادراری و تورم مچ پا شکایت می کنند. رگهای واریس ممکن است در این زمان برجسته تر شوند. خطوط سفید ناشی از کشیدگی پوست بر روی شکم قابل مشاهده می باشد.

راهنمای بارداری ماه به ماه 

وضعیت مادر و جنین در ماه هشتم بارداری (۹)

 

راهنمای ماه نهم بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۳۲ تا ۳۶)

جنین در ماه نهم بارداری 

شمارش معکوس آغاز می شود! اکنون نوزاد به طور کامل بالغ شده و  بر اثر تشکیل چربی زیر جلدی، تپل تر و با نمک تر شده است. اگرچه نوزادی که در این مرحله متولد می شود، بیش از ۹۵٪ شانس زنده ماندن دارد، اما ممکن است برخی نوزادان به دلیل نارس بودن ریه ها نتوانند زنده بمانند. کودک هنوز در مقدار زیادی از ,ورنیکس پوشیده شده است، و گاهی اوقات این ورنیکس نیز در مایع آمنیوتیک دیده می شود.

 

مادر در ماه نهم بارداری 

در این زمان مادر به دلیل تکان های ناگهانی کودک، به آرامی می تواند حرکت کند. همچنین ممکن است از مشکلات فیزیکی ناشی  از بارداری شکایت کند. او می تواند انقباض عضلات رحم را حس کند. در بیش از ۵۰٪ از زنانی که اولین بارداری خودشان را تجربه می کنند، سر نوزاد در این مرحله برای به دنیا آمدن، وارد  لگن می شود. این مرحله معمولا باعث کاهش شدید فشار در بالای شکم مادر می شود.

راهنمای بارداری برای مادران

وضعیت مادر و جنین در ماه نهم بارداری (۱۰)

 

راهنمای ماه آخر بارداری (وضعیت مادر و جنین هفته ۳۶ تا ۴۰)

از نظر پزشکی، این هفته، پایان حاملگی طبیعی است، اما باید به یاد داشته باشید که این فقط یک میانگین است. بسیاری از حاملگی ها کمتر از ۴۰ هفته طول می کشد، در حالی که بعضی از زنان ممکن است تا  هفته ۴۲ باردار بمانند!

  • در طول چهار هفته آخر بارداری، نوزاد به طور متوسط ​​نیم پوند در هفته وزن زیاد می کند.
  • بنابراین نوزادی که در ۳۶هفتگی به دنیا بیاید کمتر از نوزادی که در ۴۰هفتگی متولد می شود وزن دارد.
  • در هفته ۴۰ اطراف ناحیه کشاله ران، زیر بغل، پشت زانو و گردن نوزاد مقدار زیادی ورنیکس وجود دارد.
  • تنها بخش هایی از بدن که در آن ورنیکس وجود ندارد اطراف دهان و چشم ها است.
  • کرک ها بدن نوزاد را حدود ۱۶ هفته پوشش میدهند.
  • این کرک ها تا پایان بارداری تقریبا ناپدید خواهند شد.
  • اما ممکن است کمی کرک روی شانه ها و دستها، پاها و پیشانی دیده شود.
  • نوزادان همیشه با چشم آبی متولد می شوند.
  • هر چند ممکن است رنگ چشم در عرض چند دقیقه پس از زایمان تغییر کند.
  • ناخن های دست و پا دقیقا شکل گرفته اند اما بسیار نرم هستند.
  • بنابراین در طول ۲۴ ساعت اول زندگی شان، خاراندن پوستشان به  پوست ظریف آن ها آسیب نمی زند.
  • میانگین وزن یک کودک ، هشت پوند است.
  • نوزادانی که هنگام تولد کمتر از پنج و نیم پوند وزن دارند، به عنوان “نوزادان کم وزن” شناخته می شوند.
  • آنها در چند روز اول زندگی شان به مراقبت های ویژه نیاز دارند.

راهنمای بارداری هفته اول تا چهلم 

وضعیت مادر و جنین در ماه آخر بارداری (۱۱)

منبع irishhealth / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

راهنمای بارداری کامل

بیشتر بخوانید:

نکات مهم و قابل توجه شروع بارداری سالم

اولین علامتی که نشان می دهد شما باردار هستید

سوزش معده در بارداری | خوراکی های تسکین سوزش معده

رابطه جنسی در دوران بارداری + پوزشین نزدیکی در دوران حاملگی

پوستم در بارداری لک شده چیکار کنم خوب شه؟ (درمان لک های بارداری)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.