مشخصات کلی و ویژگی‌ های قهوه هندوراس Honduran Coffee

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم به معرفی قهوه هندوراس برای شما کاربران محترم بپردازیم.

از آنجایی که دانه قهوه انواع مختلفی دارد و کشورهای مختلفی در این صنعت فعالیت می کنند.

به همین درلیل در این مقاله به بررسی و معرفی قهوه هندوراس پرداخته ایم.

امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد … تا انتها با ما همراه باشید…

مشخصات کلی و ویژگی‌ های قهوه هندوراس Honduran Coffee

قهوه هندوراس

قهوه هندوراس Honduran Coffee

قهوه هایی که درهندوراس به دست می آیند، در مرز کشورهای نیکاراگوئه، السالوادور و گواتمالا رشد می کنند و دارای طعم شیرین و ملایم می باشند.

قسمت عمده ای از قهوه ای که در هندوراس کشت می شد، در گذشته خیلی مورد توجه واقع نمی شد و معمولا به عنوان پایه ای در قهوه مخلوط استفاده می شدد.

اما در سال های اخیر به عنوان یک قاعده در بررسیهای قهوه، مورد توجه واقع شده است.

مشخصات کلی قهوه هندوراس

ارتفاع رشد قهوه: ۱۱۰۰ تا ۱۶۵۰ متر بالاتر از سطح دریا

گونه قهوه عربیکا: Bourbon, Caturra, Typica, Catuai, Pacas

دوره برداشت قهوه: ماه های نوامبر – آوریل

فرآیند تولید قهوه: شسته شده، خشک شده در فضای آزاد

عطر: وانیل، فندق

طعم: شکلاتی، فندقی

Body: گردشی، متوسط

اسیدیته: ملایم و متعادل

با توجه به سرمایه گذاری دولت برای آموزش تکنیک های پردازش قهوه و همچنین زیرساخت هایی مانند جاده و برنامه های دولتی، سبب شده است.

قهوه هندوراس در حال حاضر و ظرف چند سال اخیر در دنیا به رسمیت شناخته شود.

سیستم درجه بندی قهوه هندوراس

قهوه هندوراس معمولا پردازش مرطوب (شسته شده) دارد و بر اساس ارتفاعی که در آن رشد می کند (ارتفاع از سطح دریا) به صورت زیر دسته بندی می گردد:

  1. ارتفاع رشد بسیار بالا (بالای ۱۳۵۰+ متر بالاتر از سطح دریا)
  2. رشد بالا (۱۲۰۰ تا ۱۳۵۰ متر بالاتر از سطح دریا)
  3. استاندارد میانی (کمتر ۱۲۰۰ متر از سطح دریا)

گونه های قهوه درهندوراس

گونه های قهوه ای که در هندوراس رشد می کنند عبارتند از:

  • عربیکا قدیمی بوربن Bourbon
  • Typica
  • Caturra

بهترین قهوه هندوراس

قهوه هندوراس با مزه ای ملایم و فندقی شروع شده و به قهوه ای تند و تیز از نظر اسیدیته و همچنین پر طراوت می رسد و تشخیص آن در ترکیبات کار سختی می باشد.

در بسیاری از مواقع، برندهای معتبرقهوه، با ترکیب قهوه هندوراس، قهوه خود را به عنوان یک قهوه منحصر به فرد، برجسته می کنند.

بهترین قهوه هندوراس، “ارتفاع رشد بسیار بالا”  را دارد، چون ارتفاع زیاد به قهوه اجازه ی رشد آهسته تر را می دهد که در نتیجه آن  مقدار مواد معدنی و مغذی در قهوه بیشتر شده و دانه ی قهوه به طور کامل بالغ می شود و عطر و طعم کامل تر و قوی تر در قهوه ایجاد می شود.

اما می توان با روش های دیگری هم روند رشد قهوه را کند تر کرد و بدین منظورآن را در سایه قرار داد؛ به این ترتیب که درختان دیگر را با درخچه های قهوه در میان هم کاشت تا تشکیل سایه بدهند و روند رشد دانه قهوه کندتر گردد.

تاریخچه قهوه در هندوراس

قهوه برای نخستین بار در اوایل قرن ۱۸توسط اسپانیایی‌های حاکم به هندوراس آورده شد.

پس از استقلال هندوراس از اسپانیا و شکل‌گیری جمهوری هندوراس، رئیس جمهورهای زیادی سعی کردند کشت قهوه  را در این سرزمین گسترش دهند.

اما کودتاها و جنگ‌های پیاپی که در این کشور رخ داد، مانع تحقق این هدف گردید.

هندوراس در سال‌های اخیر، بلایای طبیعی زیادی را پشت سر گذاشته است؛ مثل طوفان میچ (Mitch Hurricane) در سال ۱۹۹۸، سیل‌ و طوفان در سال ۱۹۹۹، بیماری مهلک درختان قهوه و همچنین قارچی با نام زنگ برگ (Leaf Rust) که در میان محلی‌ها به نام لارویا (La Roya) شناخته شده است.

این بیماری قارچی، برگ‌های درختان عربیکا را مورد حمله قرار می داد که در نهایت  باعث از بین رفتن ۲۰ تا ۵۰ درصد محصولات شد.

این اتفاقات، تاثیر مخربی بر صنعت قهوه هندوراس و اقتصاد آن گذاشت و کشاورزان خرده‌پای هندوراسی نتوانستند آن‌طور که باید در بازار قهوه تخصصی آمریکا با کشاورزان کشورهای دیگر به رقابت بپردازند.

عوامل عدم رشد صنعت قهوه هندوراس

از عوامل دیگری که مانع  رشد صنعت قهوه هندوراس شد، کشت قهوه به روش سنتی و در مزارع کوچک شد.

کشاورزانی که صاحب زمین‌های کوچکی هستند، مجبورند همه مراحل فرآوری قهوه مثل کشت، پاکسازی و جداسازی دانه‌ها، شستشوی دانه‌ها و حتی انتقال دادن دانه‌های فرآوری‌شده به پایین کوه را خودشان انجام می دادند.

سپس محصولات به دست آمده از این مزارع کوچک با یکدیگر ترکیب شده و فروخته می شدند و همین مساله می توانست دلیل عمده ای بر یکنواخت نبودن طعم و کیفیت دانه قهوه هندوراس از کیسه‌ای به کیسه دیگر باشد.

موفق‌ترین محصول کشاورزی هندوراس

در نیمه اول قرن بیستم، موز موفق‌ترین محصول کشاورزی هندوراس به شمار می رفت که به وسیله کمپانی‌های آمریکایی در ساحل شمالی این کشور کشت می شد.

در نیمه دوم قرن بیستم، قهوه به آرامی اما  یکنواخت سهم خود را در اقتصاد هندوراس بیشتر کرد تا جایی که در اواخر قرن بیستم قهوه و موز مهم‌ترین محصولات در تولید ناخالص ملی هندوراس شناخته شدند.

در این دوران به دلایلی مثل حمل‌و‌نقل محصول برداشت‌شده از ارتفاعات به پایین‌دست و رساندن قهوه به بندر‌گاه‌ها تقریبا صادراتی صورت نمی گرفت و قهوه تولید شده تنها در داخل کشور مصرف می شد.

در دهه اول قرن ۲۱، صنعت قهوه هندوراس به معنای واقعی کلمه شکوفا شد و توانست جایگاه نخست و مهم‌ترین محصول اقتصادی هندوراس را به خود اختصاص دهد.

برخلاف کشت موز که تنها چند کمپانی بزرگ آن را انجام می دهند، کشت قهوه در هندوراس بیشتر به شکل سنتی و توسط کشاورزان خرده‌پا صورت می‌گیرد.

هم‌اکنون در هندوراس بیش از ۱۱۰۰۰۰ مزرعه کشت قهوه وجود دارد که بیش از ۹۲ درصد آن‌ها مزارع کوچک می باشند.

این مزارع در فصل برداشت (بین نوامبر و مارچ) بیشتراز یک میلیون فرصت شغلی به وجود می آورند.

از آن‌جا که فصل برداشت قهوه مصادف است با تعطیلات مدارس هندوراس، کودکان نیز قسمت زیادی از این نیروی کار می باشند تا بتوانند پول اندکی برای خانواده فقیر خود به دست بیاورند.

قهوه هندوراس در حال پیشی گرفتن از رقبا در میان کشورهای آمریکای مرکزی

قهوه و موز اصلی‌ترین و پر‌بازده‌ترین محصول کشاورزی هندوراس بوده و زیر‌بنای اقتصاد و فرهنگ این کشور می باشند.

مثل دیگر کشور‌های آمریکای مرکزی، قهوه  گونه عربیکا بیشترین قهوه کشت شده در هندوراس می باشد.

در سال های اخیر قهوه هندوراس  توانسته است جایگاه مناسبی را در بازار قهوه تخصصی (اسپشالتی کافی) آمریکای مرکزی به خود اختصاص دهد.

طی ۲۰ سال گذشته، بسیاری از کشاورزان و دلالان قهوه در هندوراس، آن  را به گواتمالا قاچاق می‌کردند و از آنجا که قهوه هندوراس شباهت زیادی به قهوه گواتمالا داشت، می توانستند قهوه هندوراس را به نام قهوه مرغوب گواتمالا به خریداران بفروشند.

قهوه هندوراس در سال‌های اخیر قادر بوده است جایگاه مناسبی در بازار قهوه تخصصی (اسپشالتی کافی) آمریکای مرکزی را به خود اختصاص دهد.

مناطق کشت قهوه در هندوراس

کیفیت خاک، شرایط آب آن بود که هندوراس به عنوان کشور تولید‌کننده برتر سال، توسط این انجمن شناسایی شده  است و توانسته جایگاه مناسبی را در بازار قهوه تخصصی آمریکا به خودش اختصاص بدهد.

گونه‌های شاخص قهوه کشت‌شده در هندوراس

مثل کشورهای دیگر آمریکای مرکزی، قهوه عمده کشت شده درهندوراس، عربیکا می باشد. تیره‌های عربیکا که با شرایط جوی و جغرافیایی هندوراس سازگار هستند،عبارتند از: بوربون (Bourbon)

  • کاتواری (Catuari)
  • کاتوارا (Catuarra)
  • تیپیکا (Typica)
  • پاکاس (Pacas)

طعم های مختلف قهوه هندوراس

طعم های قهوه هندوراس به تفکیک مناطق کشت عبارتند از:

قهوه کوپان

قهوه‌‌ای که طعمی مثل شکلات همراه با بادی کامل و بالانس و ته‌مزه‌ای دلپذیر می باشد

قهوه اوپالاکا

قهوه‌ای با اسیدیته‌ای آرام و مطبوع، که بسیارمعطربوده و طعمی شبیه به میوه‌های استوایی مثل انگور سیاه و تمشک، ته‌مزه شیرین و بادی ملایم می باشد.

قهوه آگالتا

قهوه‌ای با طعم میوه‌های استوایی، همراه با عطر کارامل و شکلات، ته‌مزه‌ای شیرین و اسیدیته‌ای بارز

قهوه کامایاگوا

قهوه‌ای با عطری خارق‌العاده و شیرین از مرکبات، اسیدیته‌ای تند و تیز، مزه‌ای ترش و شیرین و بادی‌ای خامه‌ای

قهوه مونته سیلوس

قهوه‌ای با عطرهایی شیرین و میوه‌ای، همراه با اسیدیته‌ای زنده، دارای خواص طعمی چون هلو و پرتقال، با ته‌مزه‌ای قوی و اسیدیته‌ای دوست داشتنی

قهوه ال پارایزو

قهوه‌ای با طعم مرکبات، عطری شیرین، بادی‌ای ملایم، اسیدیته‌ای بدیع و دلپسند و ته‌مزه‌ای ماندگار

قهوه منطقه مارکالا (Marcala)

در نزدیکی مرز ال‌سالوادور از مشهور‌ترین و با‌کیفیت‌ترین قهوه‌های هندوراس است. قهوه‌ای کشت‌شده در ارتفاع بسیار بالا (SHG) و با بهترین کیفیت.

بیشتر بخوانید


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.