بوی بد ادرار کودکان نشانه ی چیست

بوی بد ادرار کودکان

بوی تند ادرار همیشه دلیلی برای هشدار نیست. اگر کودک یا نوزاد شما نسبتاً سالم و خوب است، احتمالاً یک توضیح ساده برای بوی تند وجود دارد.

بوی ادرار کودک یا نوزاد به دلایل مختلفی از جمله غذاهای جدید، بیماری، داروها، مکمل‌ها و کم آبی بدن در طول زمان تغییر می‌کند. یک دلیل شایع و قابل درمان به ویژه در نوزادان، عفونت دستگاه ادراری (UTI) است.

شیوه زندگی، عوامل پزشکی و ژنتیکی می‌توانند مشکلاتی را برای سلامت مثانه ایجاد کنند. در این مقاله علت‌های مختلف بوی بد ادرار در کودکان را بررسی خواهیم کرد. همچنین به شما خواهیم گفت که کدام مشکلات نیاز به توجه ویژه توسط دکتر متخصص کودکان دارند.

راه های گرفتن سریع نوبت از دکتر کودکان

  • گرفتن نوبت متخصص اطفال اهواز از دکتر مجید امین زاده، دکتر غلامرضا جلودار و دکتر سولماز حیدری کاه کش در سایت دکترتو
  • گرفتن نوبت دکتر کودکان بندرعباس از دکتر مریم استقامتی، دکتر کامبیز قاسمی و دکتر شاهرخ رجایی در سایت دکترتو

علت بوی بد ادرار در کودکان

علت بوی بد ادرار در کودکان

ادرار یک ماده زائد است، بنابراین بر اساس آنچه کودک می‌خورد، هر دارویی که مصرف می‌کند، چیزی که می‌نوشد و حتی کاری که انجام می‌ده‍د، می‌تواند انواع بوها را به خود بگیرد.

در حالی که بوی بد ممکن است برای سوراخ‌های بینی شما هشدار دهنده باشد، به ندرت باعث نگرانی می‌شود. دفعه بعد که فکر کردید ادرار کودک شما بوی خاصی دارد، عوامل احتمالی زیر را در نظر بگیرید.

رژیم غذایی

مارچوبه یکی از غذاهایی است که می‌تواند بوی ادرار را در هر فردی تغییر دهد و فرقی نمی‌کند که فرد مورد نظر کودک باشد یا بزرگسال. اما مارچوبه تنها غذای مسئول ادرار بدبو نیست.

سیر و پیاز دارای مواد شیمیایی حاوی گوگرد هستند و با تجزیه شدن آنها می‌توانند ادرار شما را آلوده کنند. کلم بروکسل، ماهی سالمون و برخی ادویه‌ها نیز می‌توانند بوی ادرار شما را تغییر دهند.

اگر مشکوک هستید که غذاها باعث ایجاد بوی بد در ادرار کودک‌تان می‌شوند، سعی کنید آنها را برای چند روز از رژیم غذایی فرزند خود حذف کنید تا ببینید آیا بو از بین می‌رود یا خیر. لازم نیست کودک شما برای همیشه از این غذاها اجتناب کند، فقط باید بداند که اگر بخواهی آنها را بخورد ممکن است ادرارش بوی خاصی بگیرد.

بوی بد ادرار کودک به دلیل کم آبی بدن

ادرار ترکیبی از آب و مواد شیمیایی است که از بدن کودک شما خارج می‌شود.

اگر کودک دچار کم آبی باشد، نسبت آب به مواد شیمیایی موجود در ادرار کمتر خواهد بود. این اتفاق باعث می‌شود که مواد شیمیایی شانس بیشتری برای تولی بود داشته باشند. آب بوی ناشی از مواد شیمایی را به طور طبیعی رقیق می‌کند. سایر علائم کم آبی بدن عبارتند از:

  • ادرار تیره
  • دهان خشک
  • احساس خستگی
  • سردرد
  • پوست خشک
  • افزایش تشنگی

اگر احساس می‌کنید کودک شما دچار کم آبی است، به سرعت با دکتر اطفال کودک خود تماس بگیرید. کم آبی در طولانی مدت می‌تواند نشان دهنده مشکلات سلامتی جدی باشد.

عفونت مجاری ادراری

تغییر در بوی ادرار کودک ممکن است اولین علامت عفونت دستگاه ادراری (UTI) باشد. اگر دلیل تغییر بوی ادرار، این بیماری باشد، احتمالا کودک در ناحیه تناسلی خود احساس درد خواهد داشت.

در این بیماری بو توسط باکتری‌های موجود در ادرار کودک شما ایجاد می‌شود. این باکتری می‌تواند رشد کند و به سایر قسمت‌های دستگاه ادراری مانند مثانه یا کلیه‌ها گسترش یابد.

عفونت مجاری ادراری در دخترانی که مبتلا به ولو هستند شایع‌تر است، چرا که مجرای ادرار آن‌ها کوتاه‌تر است. این امر احتمال راه یافتن باکتری‌ها به دستگاه ادراری و ایجاد عفونت را افزایش می‌دهد.

بوی بد ادرار کودک به دلیل داروها و ویتامین‌ها

برخی داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌ها ممکن است بوی ادرار را تغییر دهند. برخی از داروهایی که برای درمان آرتریت روماتوئید، عفونت‌ها و دیابت استفاده می‌شوند، بر بوی ضایعات نیز تأثیر می‌گذارند.

ویتامین‌های B، مانند تیامین و کولین، ممکن است بر تعادل مواد شیمیایی در ادرار کودک شما تأثیر بگذارند. این مواد شیمیایی و ویتامین‌های اضافی می توانند بوی ادرار کودک را تغییر دهند.

اگر فرزندتان از داروی خاصی استفاده می‌کند و بوی ادرارش تغییر کرده است، حتما و حتما به دکتر کودکان او اطلاع دهید تا در صورت امکان نوع داروها را با داروهای مشابه عوض کند.

تری متیل آمینوریا

این اختلال متابولیک نادر از تجزیه برخی ترکیبات در بدن جلوگیری می‌کند. در این بیماری به طور خاص، بدن نمی‌تواند تری متیل آمین را که ترکیبی در گوشت، ماهی و غذاهای دریایی است، پردازش کند.

 

در عوض، بدن کودک شما این ترکیب را مستقیماً در ادرار آزاد می‌کند که می‌تواند بوی ادرار را شبیه بوی ماهی یا حتی بدتر بکند و حتی در موارد شدید می‌تواند باعث شود که بدن کودک بوی بدی داشته باشد.

دیابت

تغییر در بوی ادرار می‌تواند نشانه‌ای از دیابت مادرزادی باشد. کودکان مبتلا به دیابت مادرزادی، سطح قند خون بالایی دارند و معمولا ادرار آن‌ها بوی تقریبا شیرینی دارد.

اگر ادرار کودک شما اغلب بوی شیرین می‌دهد، در اسرع وقت به او را به دکتر اطفال معرفی کنید. دیابت درمان نشده خطرناک است و می‌تواند زندگی را تهدید کند.

بوی بد ادرار کودکان به دلیل فیستول مثانه

بوی بد ادرار کودکان

فیستول مثانه به وضعیتی گفته می‌شود که در آن باکتری‌های روده به مثانه وارد می‌شوند. زمانی که کودک شما دچار نقص در بدن خود باشد، این اتفاق می‌افتد. یکی از علائم فیستول مثانه ادرار بدبو همراه با عفونت ادراری شدید است.

فیستول مثانه می‌تواند به دلیل آسیب‌های جراحی یا بیماری‌های روده مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون ایجاد شود. البته این بیماری زیاد در کودکان شایع نیست و بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیماری کبد

بوی شیرین ادرار همچنین می‌تواند نشانه بیمار بودن کبد کودک شما باشد. سایر علائم بیماری کبد به شرح زیر هستند:

  • خستگی
  • زردی پوست یا چشم‌ها که به آن یرقان می‌گویند
  • کاهش وزن
  • نفخ
  • ادرار تیره رنگ

در صورت داشتن علائم بیماری کبدی، فورا فرزند خود را به متخصص اطفال نشان دهید. بیماری کبدی درمان نشده می‌تواند زندگی او را تهدید کند.

فنیل کتونوری

فنیل کتونوری یک بیماری ژنتیکی غیرقابل درمان است که از بدو تولد در کودک وجود دارد. کسانی که مبتلا به فنیل کتونوری هستند قادر به تجزیه اسید آمینه‌ای به نام فنیل آلانین نیستند. هنگامی که این متابولیت‌ها انباشته می‌شوند، ممکن است بوی ادرار کودک شما شبیه به بوی لاشه گندیده حیوانات باشد.

بیماری ادرار شربت افرا

بیماری ادرار شربت افرا یک بیماری ژنتیکی نادر و غیرقابل درمان است که باعث می‌شود ادرار بوی شربت افرا بدهد .

کودکان مبتلا به این بیماری نمی‌توانند اسیدهای آمینه لوسین، ایزولوسین و والین را تجزیه کنند. عدم درمان می‌تواند منجر به آسیب مغزی و مرگ کودک شود.

در رابطه با این بیماری تحقیقات بیشتری انجام دهید و در صورت مشاهده علائم آن در کودک خود، فورا به دکتر کودکان مراجعه نمایید.

بوی بد ادرار در کودکان به دلیل سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه رسوبات ریز و سختی هستند که می‌توانند در یک یا هر دو کلیه ایجاد شوند. اگر کودک شما کلیه سنگ‌ساز (سنگ کلیه ارثی) داشته باشد، ممکن است به این بیماری مبتلا شود. این بیماری در برخی کودکان باعث ایجاد درد می‌شود و به ندرت باعث آسیب دائمی می‌شود. برخی از علائم سنگ کلیه به شرح زیر هستند:

  • درد شدید در پشت یا پهلو
  • درد هنگام ادرار کردن
  • ادرار بدبو
  • نیاز دائمی به ادرار کردن

بوی مارچوبه و ادرار

یکی از غذاهایی که بوی ادرار بسیاری از افراد را بد بو می‌کند، مارچوبه است. عامل بوی ادرار مارچوبه به دلیل سطح ترکیبات گوگردی طبیعی موجود در غذا است.

این ترکیب اسید مارچوبه نام دارد و به بدن کودک آسیب نمی‌رساند، اما می‌تواند باعث بوی بسیار عجیبی در ادرار او شود.

به طور معمول، بوی ادرار کودک شما پس از هضم کامل مارچوبه، از بین می‌رود. در صورت تداوم بو باید با دکتر متخصص کودکان تماس بگیرید تا علل دیگر را بررسی کند.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.