شناخت روانشناس و خدماتی که به بیمار ارائه میکند

شناخت روانشناس

در هر سنی که باشید میتوانید از روانشناس مشاوره (آنلاین یا حضوری) و کمک بگیرید، تا زندگی شاد و سالم تری داشته باشند. روانشناسان در روان درمانی از روش های علمی معتبر برای کمک کردن به افراد جهت داشتن زندگی سالم تر استفاده می نمایند. مهمترین کمک روانشناس به بیمار، تغییر الگوهای رفتاری، فکری و احساسی افراد است که با آموزش برخی از مهارت ها صورت می گیرد.

شناخت روانشناس و وظایفی که دارد

مفهوم و شناخت روانشناسی

باید ابتدا به مفهوم و شناخت روانشناسی اشاره داشته باشیم. روانشناسان باید با صداقت و قابل اعتماد باشند و توانایی درک شرایط فرد مراجعه کننده را داشته باشند تا افراد بدون استرس و نگرانی مشکلات خود را با روانشناس خوب در میان بگذارند. دکتر روانشناس به درمان بیماریی هایی چون: افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، فوبیا، بی اشتهایی و پرخوری عصبی و اختلالات خواب می پردازند همچنین روانشناسان خوب علاوه بر درمان قادر به مشاوره های تحصیلی ، شغلی ، ازدواج ، کودک می باشند. روانشناس با به کارگیری روش های آموزشی و روان درمانی به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی می‌پردازد. دکتر روانشناس خوب با توجه به رابطه بین عملکرد مغز و رفتار می تواند ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی کند. بهترین دکتر متخصص روانشناس میتواند با راهنمایی دقیق و مهم و بجا به افراد به کنترل مشکلاتشان کمک کنید.

روانشناسی یک علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهن انسان است که بر اساس روش های علمی تمامی فکر و اندیشه انسان ها مورد بررسی قرار می گیرند، وظیفه اصلی این بررسی ها و شناخت مسائل مربوط به انسان بر عهده روانشناس قرار دارد.روانشناس فردی است که رفتار، شخصیت و روابط بین افراد را به شکل کاملا حرفه‌ ای و تخصصی مورد بررسی قرار می ‌دهد.

معمولاً در هر زمینه‌ ای افراط و تفریط می تواند عملکرد روزانه زندگی را برهم بزند. گاهی اوقات در زمینه های مختلف روحی و ذهنی برخی از افراد بر روی مسائلی بیش از حد تمرکز کرده یا بی توجهی می کنند، در چنین شرایطی یک دکتر روانشناس خوب می تواند نقش مؤثری ایفا کند.

در واقع یک دکتر روانشناس وظیفه درمان اختلالات شخصیتی و بیماری های مختلف این حوزه را به عهده دارد که با تشخیص اولیه صحیح اقدام به درمان مناسب می نماید.

اولین قدم روانشناس قبل از درمان، تشخیص صحیح برای آغاز درمان مناسب است؛ چرا که روانشناس باید با راهنمایی های دقیق و بجا فرد را از گمراهی و سردرگمی دور کرده و یک راه مناسب با بینش و نگرش جدید ارائه دهد.

روانشناسان با گذراندن دوره های درمانی و شناخت دوره ها و گذراندن واحدهای درسی مختلف به علم شناخت لایه های درونی ذهنی افراد آشنایی داشته و می ‌توانند به فرد کمک زیادی کنند، تا به بخش ذهنی خود تسلط یابند.

یک دکتر روانشناس موظف است تا به پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماری های روانی پرداخته و در این مسیر به بیماران کمک کند تا هرچه سریع تر به بهبود کامل دست یابند. این افراد به عنوان پزشک شناخته نمی شوند و این امر را می توان از تفاوت های این افراد با روانپزشکان دانست. یک روانشناس بر اساس رویکرد خود حق تجویز نمودن داروهای درمانی را نداشته و لازم است از انجام هرگونه اقدام پزشکی پرهیز کنند. به طور کلی می توان گفت افرادی که به سراغ روانشناس ها می روند درمان جو بوده و افرادی که با روانپزشک ها سر و کار دارند بیمار شناخته می شوند.

بیماری هایی که دکتر روانشناس درمان میکند

بیماری هایی که دکتر روانشناس درمان میکند

در دنیای امروز که زندگی بدون چالش وجود ندارد، برخی از افراد نمی توانند به تنهایی با این چالش ها کنار بیایند و همچنین گاهی اوقات چالش ‌ها چنان سخت و نفس گیر می شود که از قدرت تحمل فرد بیشتر می باشند.

برای ادامه زندگی با روند طبیعی لازم است که در چنین شرایطی از یک دکتر روانشناس کمک گرفته شود؛ چرا که روانشناسان با داشتن علم لازم می ‌توانند راه مناسب تری را به فرد نشان دهند.

بیماری های مختلفی که توسط دکتر روانشناس درمان می گردد، عبارتند از:

درمان استرس و اضطراب شدید

استرس و اضطراب جزء جدایی نشدنی زندگی های مدرن امروزی بوده؛ اما زمانی که این مشکل زیاد شود و بر روی جسم فرد نیز تأثیرات منفی بگذارد لازم است که اقدام به رفع و کاهش آن نمود. از مهمترین علائمی که استرس و اضطراب به وجود می ‌آورد می توان به مشکلات گوارشی، مشکلات قلبی، عدم تعهد، کاهش بهره وری و بی‌خوابی اشاره کرد.

درمان افسردگی شدید و مزمن

غمگینی و بی علاقگی، نداشتن انرژی برای انجام کارهای روزمره همگی از نشانه‌ های افسردگی بوده و ممکن است که هر فردی در مقطعی از زندگی این علائم را تجربه کند. در صورتی این علائم خطرناک شده که روند زندگی روزمره را مختل کرده و در طولانی مدت باقی بماند. در چنین شرایطی برای نجات پیدا کردن از چاه افسردگی باید از روانشناس کمک بگیرید.

درمان ترس های شدید یا فوبیا

ترس از چیزهای مختلف مانند مار، عقرب و ارتفاع طبیعی است؛ اما اگر این ترس ها به گونه ‌ای باشد که فرد از مواجهه با این شرایط فرار کند، به آن فوبیا می ‌گویند. فوبیا می ‌تواند روند زندگی را از حالت عادی خارج کرده و به نوعی مختل نماید. با کمک گرفتن از روانشناس در چند جلسه امکان رفع این مشکل وجود دارد.

درمان وسواس شدید

وسواس فکری که اغلب بر ذهن افراد تأثیر گذاشته و موجب بروز وسواس عملی می ‌شود و زندگی را از حالت عادی خارج می کند، همچنین مشکلاتی برای اطرافیان فرد به وجود می آورد.

درمان عادت های ناسالم

برخی از عادت های ناسالم ممکن است که روند عادی زندگی را دچار اختلال نمایند، این عادت ها از عادت های کوچک مانند ناخن جویدن و موکندن گرفته تا اعتیاد به مواد مخدر و سیگار را شامل می شود.

انواع تست های مختلف روانشناسی

آزمایش های روانشناختی می تواند عملکرد یک فرد را در یک زمان خاص با توجه به گذشته فرد اندازه گیری کنند. در حال حاضر انواع مختلفی از تست های روانشناسی وجود دارد که با توجه به شرایط و مشکلات بیمار روانشناسان آنها را به کار می برند.

یکی از مهمترین مواردی که به کمک روانشناس می‌توان انجام داد تست های روانشناسی است. تست های روانشناسی انواع مختلفی دارد که یکی از این تست ها، تست شخصیت و شناخت شخصیت خود است چرا که شما با تست های مختلف روانشناسی شناخت بهتری از خود پیدا می‌کنید. سلامت روان و شناخت خود از نظر شخصیت و روحیات برای هر فرد مهم است و در زندگی شخصی و اجتماعی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.

در واقع می ‌توان گفت که تست های روانشناسی یک مجموعه از آزمون ها و رویه های ارزیابی جانبی خاص است که ساختار روانشناختی هر فرد را تجزیه و تحلیل می کند.

در اینجا به معرفی انواع تست های روانشناسی می پردازیم:

تست MMPI

جزء معروف ترین تست های روانشناسی است که با استفاده از پرسش ‌های چهارگزینه ‌ای افراد را با واقعیت های ناشناخته شخصیت خود مواجه می نمایند.

تست ریون

این تست برای سنجیدن هوش و استعداد کودکان در سنین پایین با کمک اشکال و رنگ ها ارائه شده و جزء بهترین تست های روانشناسی در حوزه استعدادیابی است.

تست جملات ناتمام

تست ساکس لوی از افراد می ‌خواهد که جملات ناتمام را مطابق میل و خواسته خود تکمیل کنند و روانشناس با بررسی آنها می تواند به درک نسبی از خواسته های ذهنی بیمار برسند.

تست ای کیو

تست ای کیو یا هوش هیجانی به منظور به چالش کشیدن ذهن فرد در مواقع بروز احساسات و عواطف است که بتوانند تصمیمات مهمی را بگیرند.

تست اضطراب سنجی

این تست کمک می کند تا فرد درک بهتری از احساسات خود در شرایط تنش زا به دست آورد و بتواند به شکل بهتری استرس ‌ها را کنترل نماید.

نیاز به روانشناس در مواقع مختلف

همه ما ممکن است دوره ‌ای از زندگی دچار برخی از مشکلات شویم که توانایی خروج از وضعیت موجود را نداریم. در چنین شرایطی باید از کمک روانشناس استفاده کرده و با شناخت علائم و احساسات، بهتر با آنها کنار بیاییم.

برخی از مواقع که لازم است حتماً از درمانگر برای یافتن راه حل های مناسب استفاده شود شامل موارد ذیل می گردد:

  • دشواری در تنظیم احساسات مختلف مانند ترس، خشم، اضطراب و ناراحتی
  • افت عملکرد شغلی و تحصیلی
  • بروز تغییراتی در ساعت خواب و اشتها
  • وجود مشکل در ایجاد روابط جدید و حفظ روابط قبلی
  • داشتن سابقه قبلی از مشکلات روانی
  • سوگواری های بی پایان
  • سردرگمی های مداوم
  • وجود برخی از مشکلات جسمی مرتبط با مشکلات روانی

نتیجه :

در این مطلب که در مورد موضوع (شناخت روانشناس و خدماتی که به بیمار ارائه میکند) صحبت کردیم و اهمییت دکتر روانشناس را بیان کردیم. روانشناسی به علم مطالعه ذهن انسان و نحوه‌ی تأثیر آن بر رفتار گفته می‌شود. روانشناسان برای درک رفتارانسان‌ها تحقیقات بسیاری انجام داده و مجموعه رفتارها را ارزیابی می‌کنند. تفاوت روانپزشک با روانشناس در این است که روانشناسان اجازه تجویز دارو نداشته و در صورت نیاز به دارو برای درمان، بیمار را به روانپزشک ارجاع می‌دهند. یک روانشناس خوب باید مدام تحقیق کند و مطالعات به‌روزی داشته باشد، تا در موضوعی خاص صاحب‌نظر شود. روانشناس باید بتواند راهنمایی حرفه‌ای و مفید به افراد ارائه دهد. همچنین باید بر نحوه‌ی نگرش دیگران در مورد محیط، اجتماعات و سایر افراد تأثیر بگذارد.

این مطلب برگرفته از مجله سلامت دکترتو https://doctoreto.com/blog و سایت نوبت اینترنتی دکترتو است.

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.