لثم میخاره چیکار کنم ؟؟ (درمان خارش لثه)
لثم میخاره چیکار کنم ؟؟ (درمان خارش لثه)
ما در این نوشته درباره خارش لثه صحبت خواهیم کردیم و اینکه راه های درمان خانگی و پزشی خارش لثه را به شما میگوییم. خارش لثه یکی از تجربههای بدی است که برای بعضی افراد اتفاق افتاده است بخصوص که دلیل بوجود آمدن آن را ندانید تا خارش را برطرف کنید. دلایل ایجاد خارش در لثه چیزهای زیادی مانند بیماریهای لثه، آلرژی و خشکی دهان باشد. یکسری دلایل را ما به شما در ادامه خواهیم گفت. شما با استفاده از یکسری درمانهای خانگی میتوانید خارش لثه را کاهش دهید ولی در صورت تدام حتما به پزشک بروید.
لثم میخواره چیکار کنم خوب بشه ؟
درمان های خانگی خارش لثه
دهان خود را آب بشویید:
انجام این کار باعث می شود که غذاهای گیر کرده در دهان که خارش را ایجاد کرده از بین ببرد و خارش و التهاب لثه را کاهش دهد. سعی کنید دهانتان را با آب معدنی یا تصفیه شده بشویید زیرا امکان دارد شما به مواد تشکیل دهنده آب حساسیت داشته باشید و باعث خارش لثه شما شود.
به لثهتان یخ بمالید:
اگر خارش لثه دارید یخ راروی لثهتان بکشید. سرما باعث بیحس شدن لثه می شود و التهاب لثه را بسیار کم می کند. اگر این روش را دوست ندارید از یخمک و نوشیدنی های یخزده استفاده کنید. در این روش سعی کنید که یخ کاملا ذوب شود و لثه شما مرطوب بماند تا به خارش آن کمک کرده باشید.
قرقره کردن آبنمک را جدی بگیرید:
قرقره کردن آبنمک سبب از بین رفتن خارش لثه می شود البته بستگی دارد که علت خارش شما چیست. آب نمک را آنقدر در دهان خود بچرخانید تا خارش از بین برود. مقداری نمک را داخل یک لیوان آب بریزید تا حل شود. این ترکیب را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود بگردانید و سپس آبنمک را تف کنید. آب نمک را هیچوقت قورت ندهید و به مدت یک هفته از این محلول استفاده کنید.
آباکسیژنه سه درصد مصرف کنید:
آب اکسیژنه و آب را در دهان خود قرقره کنید تا خارش کم شود و از التهاب لثه جلوگیری کند. طرز استفاده از آباکسیژنه:
- در ابتدا آب و آب اکسیژنه را باهم ترکیب کنید.
- به مدت چند ثانیه در دهان خود بگردانید.
- سپس آن را تف کنید و دهان خود را آب بکشید.
- مدت مصرف آباکسیژنه تنها ۱۰ روز است.
از خمیر جوش شیرین استفاده کنید:
مقداری جوش شیرین را با آب ترکیب کنید تا خمیری شکل شود. سپس خمیر را روی لثه قرار دهید. این خمیر باعث از بین رفتن باکتریهایی می شود که علت اصلی خارش لثه هستند. روش استفاده :
- یک قاشق جوش شیرین را با مقداری آب ترکیب کنید.
- ترکیب این دو حالتی خمیر مانند میشود.
- سپس خمیر را روی قسمتی ک میخارد قرار دهید.
از آلوئه ورا کمک بگیرید.
آلوئورا را به روش زیر میتوانید تهیه کنید.
- اسپری موضعی
- دهان شویه و ژل
- خمیردندان
- آبمیوه (بصورت چرخاندن در دهان)
از مصرف مواد غذایی تند و اسیدی خودداری کنید:
اگر شما حدالامکان از خوردن و نوشیدن غذاهای اسیدی جلوگیری کنید لثهتان خارش نمیگیرد و ملتهب نخواهد شد. به هیچ عنوان دخانیات مصرف نکنید. نکته: توجه کنید که استفاده از مواد غذایی که خارش لثه را بدتر میکند ممنوع کنید. ممکن است حساسیت های دهانی شما نسبت به این غذاها زیاد باشد و خارش را بدتر کند. مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، لیموترش، پرتقال از این نوع هستند. از موادغذایی مانند بستنی و ماست استفاده کنید تا خارش لثه را درمان کند. سیگار هم به هیچ عنوان نکشید.
استرس خود را کم کنید:
استرس ممکن است باعث ایجاد بیماریهای مختلفی شود. خارش لثه هم از این قاعده مستثنی نیست. حدالامکان از موقعیتهای استرسزا دوری کنید و ورزش کردن را باارزش بدانید.
درمانهای پزشکی خارش لثه
اگر دچار خارش لثه شده اید و با درمان خانگی تداوم داشت به پزشک مراجعه کنید. دندانپزشک قادر است علت خارش را بیابد و درمانی را به شما توصیه کند.
به دندانپزشک خود چه چیزهایی بگوییم؟
- علائم بیماری از کِی شروع شده؟
- درمان هایی ک تست کردهایم، چه بوده؟
- علائمی که خارش را بیشتر یا کمتر میکند چیست؟
- اگر داروی خاص استفاده میکنید و یا بیماری خاصی دارید حتما با پزشک درمیان بگذارید.
آزمایش بدهید:
دندانپزشک با معاینه متوجه مشکل می شود و درصورت التهاب داشتن آن را میفهمد. پس بهترین روش برای درمان خارش لثه رجوع به دندانپزشک است.
درمان را قطع نکنید:
دنداپزشک برایتان دارو تجویز خواهد کرد تا خارش شما بهبود یابد. البته ممکن است شما به یکسری داروها یا درمان مشکلات دهانی نیاز داشته باشید.
دندانهای خود را مدام تمیز کنید:
ممکن است پلاک دندانی و جرم بستن آن باعث خارش شود و تمیز کردن دندان خارش لثه را بهبود می بخشد و سلامتی دهان را بیشتر میکند. دندانپزشک کارهای مانند جرم گیری و لیزر را برای دندان شما انجام می دهد تا باکتری و پلاک دندان را از بین ببرد.
استفاده از ضدعفونیکننده ها رو جدی بگیرید:
اگر دندانپزشک دندان شما را جرم گیری کرد به شما پد ضدعفونیکننده خواهد داد و آن را درون دهان شما قرار می دهد. این کار سبب بهبود خارش می شود. دو نوع از پدهای مورد استفاده:
۱-ضدعوفی کننده با کلرهگزیدین:
بدلیل آزاد شدن این پدها بعد از مدتی بعد از جرم گیری عمیق دندان و مابین دندان و لثه استفاده می شود.
۲-انتی بیوتیک با مینوسایکلین:
از این نوع پد نیز بعد از جرم گیری و جرم گیری عمیق و در بین دندان و لثه قرار می دهند.
مصرف آنتی بیوتیک خوراکی
ممکن است دندان پزشک آنتی بیوتیکی مانند داکسی سایکلین را بعد از تمیز کردن دندان یا حتی بدون ان برای شو تجویز کند.این دارو از پوسیدگی جلوگیری می کند و التهاب را درمان می کند.
ضد حساسیت خوراکی
برای جلوگیر از حساسیت و از بین بردن خارش لثه می توان از آنتی هیستامین استفاده کرد. شما می توانید در زمان خارش لثه از این دارو استفاده کنید. بعض از آنتی هیستامین های خوراکی:
- دیفن هیدرامین:
در دو دز ۲۵ و۵۰ میلی گرم موجود است و نباید بیش از ۳۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود و باید هر ۴ یا ۶ ساعت مورد استفاده قرار بگیرد.
- کلرفنیرامین:
در دو دز ۲ و ۴ میلی گرم موجود است و نباید بیش از۲۴ میلی گرم در روز مصرف شود و باید هر ۴ یا ۶ ساعت مورد استفاده قرار بگیرد.
قرص تقویت لثه
از قرص های مکیدنی یا اسپری ها که دارای مقدار کمی مسکن هستند می توانید برای بهبود ناراحتی خود استفاده کنید. اسپری یا قرص را یبق دستورالعمل هر ۲ یا ۳ ساعت یکبار می توانید استفاده بکنید. قرص های مکیدنی را نخورید یا قورت ندهید. زیرا گلو را بی حس میکند و قورت دادن را سخت می کند.
دهان شویه های دارای آنتی بیوتیک
دهان شویه های حای حاوی کلرهگزیدین دهان را ضدعفونی و خارش را تسکین می دهد و حداقل روزی ۲ بار از ان ها استفاده بکنید. ۱۵ میلی لیتر از دهان شویه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه در دهان بگردانید و سپس تف کنید.
درمان خارش لثه با جراحی
آخرین راه حل برای درمان خارش لثه اگر روش های خانگی و روش های دارویی و پزشکی ساده جواد نداد جراحی لثه است . بنابراین بخاطر بیماری خارش لثه ممکن است نیاز به جراحی آن پیدا بکنید. اگر بیماری لثه پیشرفته باشد دندان پزشک این روش را پیشنهاد می کند.
- جراحی فلپ (flap):
لثه را از روی دندان و استخوان برمیدارند و جرم های آن را پاک شده و لثه را بخیه می زنند و این درمان با بیهوشی همراهاست.
- پیوند استخوان و بافت:
اگر بیماری لثه شما جدی و شدید باشد ممکن است این نوع درمان را بکار گیرند.
نکات مهم در مورد درمان خارش لثه ها :
- برای جلوگیری از مشکلات دندان و لثه هر ۶ ماه به دندان پزشک مراجعه کنید .
- آب زیاد بنوشید .
- رژیم غذایی متعادل و دارای ویتامین A و ویتامین C زیادی را مصرف کنید.
- این کارها کمک زیادی به سالم ماندن دندان و لثه شما می کند.
- اگر مدت زمان خارش لثه بیشتر از چند روز بود و یا خونریزی داشت به پزشکی مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید :
لثه م ورم کرده چیکار کنم ؟؟ (۱۳ درمان خانگی ورم لثه)
چرا موقع مسواک زدن، لثه هایتان خونریزی می کند؟
ترمیم مینای دندان | مینای دندونم آسیب دیده چیکار کنم ؟؟