رابطه سالم | چگونه رابطه درست و شادی با همسر مان داشته باشیم؟

رابطه سالم | چگونه رابطه درست و شادی با همسر مان داشته باشیم؟

حفظ شادابی و نشاط روابط عاطفی یا زناشویی پس از چند سال ممکن است کمی با مشکل مواجه شود. احتمال دارد شما یا فرد مقابلتان به عادت های رفتاری بدی دچار شوید که منجر به بحث و مشاجره شوند. یکی از عوامل کلیدی حفظ رابطه سالم و حفظ نشاط و شادابی روابط ،گفتگو کردن و تعامل داشتن است و هر دو طرف رابطه باید برای موفق بودن آن تلاش کنند. درست است که روابط عاطفی گاهی پیچیده و سخت به نظر میرسند اما ارزش تلاش کردن برای حفظ و ادامه آن را دارند.

پنج راه برای داشتن رابطه ای شاداب و سالم

رابطه سالم (۱)

راه اول داشتن روابط درست و شاد

در یک رابطه سالم باید با همسرتان صحبت کنید

  1. احساساتتان را صادقانه ابراز کنید.

دقت کنید برای داشتن یک رابطه سالم صحبت کردن کلید همه چیز است.  وقتی با طرف مقابلتان صحبت می کنید درباره وقایع روزمره تان با او حرف بزنید. درباره مسائلی که شما را آزار می دهند و یا از آنها لذت می برید کاملا صادقانه صحبت کنید. در مورد احساسات، عواطف و نیازهایتان صریح و واضح حرف بزنید. با صداقت به خرج دادن می توانید به راحتی به او نشان دهید که در چه مواردی آسیب پذیر هستید و علاوه بر این به ایجاد اعتماد متقابل نیز کمک می کنید و نشان می دهید او هم می تواند به راحتی و صادقانه حرف هایش را با شما درمیان بگذارد.

  • اگر چیزی باعث ناراحتی تان شده است آن را با لحن ملایم اما به طوری که قابل شنیدن باشد بیان کنید.
  • مثلا بگویید:
  • “من تو را خیلی دوست دارم. اما گاهی وقتها درهم ریختگی خانه ناراحتم می کند. شاید بتوانیم با هم راه حلی برای آن پیدا کنیم.”

رابطه درست با همسر

رابطه سالم (۲)

  1. با او همدردی کنید.

وقتی همسرتان رازی را با شما در میان می گذارد و یا درباره موارد خاصی از زندگی اش با شما صحبت می کند در واقع شما را به خصوصی ترین بخش های زندگی اش راه داده است. به ناراحتی های او نخندید و مشکلاتش را نادیده نگیرید. در عوض با او همدردی کنید. در آغوشش بگیرید، به او اطمینان بدهید که هنوز عاشقش هستید و از او به خاطر صداقتش تشکر کنید.

رابطه درست با دوست دختر

رابطه سالم (۳)

  1. همسرتان را تحسین کنید.

قدردانی کردن از همسرتان را به یک عادت روزمره تبدیل کنید. از نقاط قوت او تعریف کنید و وقتی برایتان کاری انجام می دهد از او تشکر کنید. با این کار او را خوشحال تر می کنید و نشان می دهید که به او متعهد هستید.

رابطه درست دوستی

رابطه سالم (۴)

  1. به حرف های او گوش بدهید.

گفتگو کردن یک عمل دو طرفه است. وقتی همسرتان صحبت می کند به حرفهای او گوش کنید و آنها را به خاطر بسپارید. با حواس جمع و با دقت به صحبت های او گوش بدهید، تماس چشمی تان را با او حفظ کنید و صحبت هایش را قطع نکنید.

  • هر از گاهی حرف های او را تکرار کنید،
  • تا متوجه شود شما به او گوش می دهید و مشکلش را درک می کنید.
  • مثلا بگویید:
  • “می فهمم که از کار کردن زیاد خسته ای. یا: اینطور که متوجه شدم اخیرا کمی افسرده شده ای.”

رابطه درست عاطفی

رابطه سالم (۵)

  1. به نشانه های غیر کلامی او دقت کنید.

ممکن است همسرتان بگوید که مشکلی نیست و چیزی او را ناراحت نمی کند. اما شما باید به حرکات و حالات او دقت کنید تا متوجه شوید که آیا واقعا احساس خوبی دارد یا نه. در کارهایش دخالت نکنید اما در عین حال اگر خسته و بد اخلاق است سعی کنید حال او را کمی بهتر کنید.

  • دست به سینه نشستن نشان دهنده حالت تدافعی و ناامن است.
  • اگر با شما تماس چشمی برقرار نمی کند می تواند معنی شرمندگی، خستگی و یا فرار کردن باشد.
  • روی برگرداندن از شما به این معنیست که دیگر نمی خواهد گفتگو کند.
  • اگر صدایش را بالا برد به این دلیل است که احساس می کند حرف هایش جدی گرفته نمی شوند.
  • و یا ممکن است بخواهد مشاجره کند. صدای ضعیف و آرام هم نشانه عدم اطمینان اوست.

رابطه درست زناشویی

رابطه سالم (۶)

  1. از او سوالاتی بپرسید که پاسخشان نیاز به توضیح دارد.

با سوال کردن این اجازه را به همسرتان می دهید که بتواند احساساتش را بیان کند و وقتی منتظر جواب او هستید نشان می دهید که به گفتگو کردن با او تمایل دارید. به او زمان بدهید تا بتواند به سوالتان پاسخ بدهد. چند نمونه از سوالاتی که می توانید از او بپرسید عبارتند از:

  • چه حسی درباره شغلت داری؟
  • فکر می کنی پنج سال دیگر به چه چیزهایی در زندگی ات رسیده ای؟
  • اگر می توانستی یک چیزی را خانه را عوض کنی آن چه بود؟

رابطه سالم روانشناسی

رابطه سالم (۷)

راه دوم داشتن روابط درست و شاد

برای یک رابطه سالم باید روابط عاشقانه تان را حفظ کنید

  1. با هم بیرون بروید.

حتی اگر مدت زیادیست که با هم هستید اما هنوز هم مهم است که برای فعالیت هایتان برنامه ریزی کنید. در حالت ایده آل، یک شب در هفته را به خودتان اختصاص دهید و با هم بیرون بروید. اما اگر بچه دار هستید و یا مسولیت های زندگی تان زیاد است سعی کنید حداقل یک روز در ماه را به خودتان اختصاص دهید و با هم باشید.

رابطه سالم زناشویی

رابطه سالم (۸)

  1. همدیگر را غافلگیر کنید.

روابط عاطفی خیلی زود می توانند معمولی و روزمره شوند. برای حفظ هیجان رابطه تان، به فکر استفاده از راه های سرگرم کننده و خلاقانه برای غافلگیر کردن یکدیگر باشید. این غافلگیری ممکن است شامل انجام کارهای سرگرم کننده، خرید هدیه و یا حتی گذراندن یک شب رمانتیک و عاشقانه در کنار هم باشد. از این ایده ها هم می توانید استفاده کنید:

  • غذای مورد علاقه او را درست کنید.
  • برای او هدیه بخرید.
  • یک ماساژ عاشقانه به او هدیه بدهید.

رابطه سالم دختر و پسر

رابطه سالم (۹)

  1. کارهای خانه را با هم انجام بدهید.

بهترین روابط، روابطی هستند که وظایف در آنها به طور مساوی تقسیم شده است. متاسفانه در اکثر روابط، بیشتر وظایف مربوط به خانه بر عهده یکی از دو طرف است. سعی کنید کارها را با هم انجام بدهید و مشارکت های زن و شوهری داشته باشید. صورت حساب ها را با هم پرداخت کنید و مسولیت پذیر باشید. با این کار اعتماد و اعتبارتان را افزایش می دهید و وقت بیشتری هم در کنار هم می گذرانید.

رابطه سالم با دوست پسر

رابطه سالم (۱۰)

  1. برای خودتان وقت بگذارید.

در یک رابطه عاطفی بودن یا همسر داشتن به این معنی نیست که تمام مدت به او چسبیده باشید! برای خودتان هم وقت بگذارید. با دوستانتان بیرون بروید، به سرگرمی های شخصی تان بپردازید، کتاب بخوانید و مهمتر از همه اینکه از همسرتان هم بخواهید این کارها را انجام دهد. بدین ترتیب مانع از این می شوید که خیلی زود از هم خسته شوید و زمانی که در کنار هم سپری می کنید بسیار با ارزش و مهم خواهد بود.

رابطه سالم دوستی

رابطه سالم (۱۱)

  1. درباره روابط جنسی تان با هم حرف بزنید.

مهم نیست چه مدت از با هم بودنتان می گذرد و در چه وضعیت جنسی هستید. شما باید درباره نیازها، علاقمندی ها، محدودیت ها و انتظاراتتان با شریک زندگی تان صحبت کنید. از او نیز بخواهید که در این خصوص با شما گفتگو کند. ممکن است اولین بار کمی ناخوشایند بنظر برسد اما صحبت کردن درباره مسائل جنسی بخش مهمی از هر رابطه سالم عاطفی است.

  • امتناع از رابطه جنسی برای تنبیه کردن همسر به هیچ وجه روش درست و مناسبی نیست.
  • و یادتان باشد اگر همسرتان تمایلی به رابطه جنسی ندارد نباید او را تحت فشار قرار دهید.

رابطه سالم با همسر

رابطه سالم (۱۲)

راه اول داشتن روابط درست و شاد

در یک رابطه سالم باید تلاش کنید اعتمادتان را تقویت کنید

  1. درباره انتظاراتتان با هم صحبت کنید.

تصور نکنید که برداشت شما و همسرتان از اعتماد، کاملا شبیه به هم است. با هم درباره اینکه اعتماد کردن از نظرتان چه معنایی می دهد صحبت کنید. مثلا بعضی ها معتقدند خیانت فیزیکی و جسمی باعث سلب اعتماد می شود اما درباره خیانت احساسی و عاطفی اینطور نیست. ولی افراد دیگری هم هستند که معتقدند هر دوی این موارد به یک اندازه باعث از بین رفتن اعتماد می شود.

رابطه سالم چیست

رابطه سالم (۱۳)

  1. حد و مرزهایتان را حفظ کنید.

اگر در رابطه عاطفی هستید ، حد و مرزها و قوانین مخصوص خودتان را مشخص کنید. این مرزها می توانند مربوط به مسائل جنسی، شخصی، اجتماعی و یا مالی باشند و به حفظ رابطه سالم دو طرفه شما کمک میکند. با صحبت کردن درباره این موارد، از درگیری ها و مشاجرات احتمالی جلوگیری خواهید کرد و اگر طرف مقابلتان از خط قرمزهایتان رد شود می توانید در این خصوص با او حرف بزنید. با احترام گذاشتن به چهارچوب های یکدیگر، به هم نشان می دهید که به یکدیگر اعتماد دارید و اجازه می دهید طرف مقابلتان طبق اصول خودش رفتار کند.

  • چهارچوب ها و مرزهای رایج بین دو طرف عبارتند از:
  • درک انتظارات و محدودیت های دو طرف درباره مسائلی مثل صمیمی شدن،
  • ابراز علاقه جلوی دیگران ،
  • و محرمانه بودن رابطه.

رابطه سالم زن و شوهر

رابطه سالم (۱۴)

  1. دروغ نگویید.

حتی دروغ های مصلحتی کوچک هم می تواند در داشتن رابطه سالم و درست میان دو نفر مشکل ایجاد کند. عادت کنید که با همسرتان همیشه صادق باشید. حتی اگر نمی خواهید با گفتن مشکلاتتان باعث ناراحتی او شوید، در موارد دیگر همیشه صادق باشید و از او هم بخواهید که با شما صادقانه رفتار کند.

روابط سالم زناشویی

رابطه سالم (۱۵)

  1. کینه ای نباشید.

عصبانیت و درگیر شدن فقط اوضاع را بدتر می کند. اگر همسرتان چندین ماه قبل کاری که خلاف میل شما بوده انجام داده است او را ببخشید و مساله را رها کنید. از حرف ها و کارهای گذشته او علیه خودش استفاده نکنید.

  • اگر نمی توانید کارهای بدی که همسرتان در گذشته انجام داده را فراموش کنید، به خودتان رفتارهای خوب فعلی او را یادآوری کنید.
  • به جای تمرکز روی مسائل ناخوشایند و آزار دهنده، به موارد خوب و خوشحال کننده فکر کنید.

روابط سالم در خانواده

رابطه سالم (۱۶)

راه چهارم داشتن روابط درست و شاد

مهم است در یک رابطه سالم ،مقابل دوستان و خانواده تان به همسرتان احترام بگذارید

  1. جلوی دیگران با شریک زندگی تان دعوا نکنید.

درست است که احتمالا از برخی رفتارهای همسرتان ناراحتید اما لزومی ندارد بقیه این چیزها را بفهمند. حتی اگر اطرافیانتان مورد اعتمادتان هستند باز هم نباید در محل کار، جلسات خانوادگی و یا مکان های دیگر از همسرتان بدگویی کنید. ممکن است او متوجه شود و این مساله او را ناراحت کند. در عین حال این کار باعث از بین رفتار اعتماد او نسبت به شما خواهد شد.

روابط سالم زن و شوهر

رابطه سالم (۱۷)

  1. رازهای همسرتان را پیش خودتان نگه دارید.

اگر همسرتان چیزی را به صورت محرمانه به شما گفته است نباید آن را با هیچ کس حتی دوستان صمیمی تان در میان بگذارید. حتی اگر آنها قسم بخورند که هرگز این مساله را به کسی نخواهند گفت، باز هم شما اعتماد همسرتان را خدشه دار کرده اید.

روابط سالم با دوستان

رابطه سالم (۱۸)

  1. به پدر و مادر او احترام بگذارید.

مهم نیست که چقدر روابطتان پیچیده و سخت شده باشد، بهر حال آنها هنوز هم پدر و مادر همسرتان هستند. اگر همسرتان احساس کند که به پدر و مادرش توهین شده است حالت تدافعی به خود می گیرد و این مساله رابطه تان را با مشکل مواجه می کند. سعی کنید سبک زندگی متفاوت پدر و مادر او را بپذیرید. لزومی ندارد که اجازه بدهید در رابطه شما و همسرتان بیش از اندازه وارد شوند، اما باید درک کنید که آنها هم احساس و رابطه خاصی نسبت به همسر شما دارند.

  • اگر به هر نحوی با پدر و مادر همسرتان مشکل دارید موضوع را با لحنی ملایم و آرام با او در میان بگذارید.
  • به آنها توهین نکنید و هنگام صحبت درباره شان از کلمات بد و زشت استفاده نکنید.
  • اما به وضوح توضیح دهید که کدام رفتارشان و چرا باعث ناراحتی شما شده است.

روابط سالم بین زوجین

رابطه سالم (۱۹)

  1. حد و مرزهای روابط با خانواده ها را حفظ کنید.

درست است که به خاطر شما و همسرتان خانواده هایتان هم با یکدیگر یکی می شوند اما باید بدانید که ممکن است خانواده هایتان باعث ایجاد تفرقه بین شما و شریک زندگی تان شوند. با همسرتان در این مورد صحبت کنید و حد و مرزهای روابط با خانواده هایتان را تعیین کنید. پدر و مادر خودتان را به والدین همسرتان ترجیح ندهید و کاملا عادلانه رفتار کنید. برای مثال:

  • آیا برای حضور در یک مهمانی، اعضای خانواده ها باید حتما از قبل دعوت شوند یا می توانند سرزده به خانه شما بیایند؟
  • چه تعطیلاتی را با خانواده هایتان و با کدام یک از اعضای خانواده می گذرانید؟
  • آیا با مراقبت کردن از پدر و مادرهایتان هنگام بیماری و پیری مشکلی ندارید؟
  • خانواده هایتان چه هدایایی می توانند برای فرزندان شما بخرند و چه مواردی ممنوع است؟

روابط شاد همسران

رابطه سالم (۲۰)

  1. جلوی بچه ها با هم بحث و دعوا نکنید.

بچه ها نسبت به رفتارهای والدینشان بسیار حساسند. بحث و مشاجره و یا گفتگوی آرام و ملایم می تواند روی یاد گیری مهارت های حل اختلاف فرزندانتان تاثیر بگذارد. هیچ وقت جلوی آنها صدایتان را بالا نبرید و یا از خشونت های فیزیکی هنگام دعوا استفاده نکنید. این کار باعث آسیب دیدن بچه ها می شود و روند رشد اجتماعی آنها را مختل می کند. اگر جلوی آنها با همسرتان دعوا کردید حتما عذرخواهی هم بکنید تا به آنها نشان بدهید که آشتی کردن چطور اتفاق می افتد.

روابط زناشویی شاد

رابطه سالم (۲۱)

  1. به شیو های تربیت فرزند همسرتان احترام بگذارید.

اگر با اصول تربیت فرزند همسرتان مخالفید نباید او را مقابل بچه ها ضعیف جلوه بدهید. اگر همسرتان قبلا به بچه ها چیزی گفته با آن مخالفت نکنید و خلاف آن را نگویید. اگر این کار را کنید تسلط هر دویتان روی فرزندانتان کم کرده اید. با همسرتان در این باره صحبت کنید و توضیح بدهید که از چه چیزی ناراحت هستید و از او بخواهید که در آینده این کار را تکرار نکند.

رابطه خوب با همسر

رابطه سالم (۲۲)

راه پنجم داشتن روابط درست و شاد

اختلافات را حل و فصل کنید تا رابطه سالم ی داشته باشید

  1. مکانی خصوصی برای گفتگو پیدا کنید.

بحث کردن جلوی چشم دیگران فقط اوضاع را پیچیده تر می کند. این کار باعث خجالتزده شدن شما و همسرتان می شود و ممکن است دلتان نخواهد دیگران حرفهای شما را بشنوند. پس در اسرع وقت مکانی آرام و خصوصی پیدا کنید و خیلی واضح و شفاف با همسرتان درباره مشکل پیش آمده حرف بزنید.

رابطه خوب زناشویی

رابطه سالم (۲۳)

  1. به محض اینکه مشکلی به وجود آمد آن را حل کنید.

اجازه ندهید خشم و عصبانیت درونتان باقی بماند. هنگام وقوع مشکل برای حل آن اقدام کنید. با همسرتان به شکلی ملایم و آرام درباره موضوعی که ناراحتتان کرده حرف بزنید و از او بخواهید اگر می تواند چند دقیقه وقت بگذارد و برای حل آن با هم صحبت کنید.

رابطه خوب با دوست پسر

رابطه سالم (۲۴)

  1. آرامشتان را حفظ کنید.

بحث کردن ممکن است باعث برانگیختن احساساتتان شود اما برای جلوگیری از دعوا و مشاجره، سعی کنید از روش های آرام کردن خودتان قبل ودر طول صحبت با همسرتان استفاده کنید. چشمهایتان را ببندید و نفس عمیق بکشید. خودتان را در جایی آرام و شاد تصور کنید. چند قدم از همسرتان فاصله بگیرید. شمرده شمرده صحبت کنید تا بتوانید به راحتی نفس بکشید و فکر کنید.

رابطه خوب با دوست دختر

رابطه سالم (۲۵)

  1. از سرزنش کردن و فحش دادن بپرهیزید.

خیلی مهم است که یادتان باشد شما و همسرتان درباره یک مساله با هم بحث می کنید نه درباره همدیگر. حتی اگر همسرتان به چیزی که شما مخالف آن هستید اصرار می کند، او را سرزنش نکنید. چون این کار باعث ایجاد حالت تدافعی در او می شود و ممکن است به جای حل مساله، او هم شروع به سرزنش کردن شما کند. علاوه بر این، هیچ وقت همسرتان را با کلماتی مثل احمق خطاب نکنید. با این کار فقط هر دویتان عصبانی تر می شوید.

رابطه خوب با شوهر

رابطه سالم (۲۶)

  1. برای پیدا کردن راه حل با هم همکاری کنید.

اگر برای حل مشکل راه حلی پیدا کردید هر دویتان باید با آن موافق باشید. این راه حل بای عملی نیز باشد و بتوانید از پس انجام آن برآیید. علاوه بر این هر دوی شما باید به این راه حل متعهد باشید و کل بار انجام آن بر روی دوش یک نفر نباشد.

  • اگر همسرتان دچار شک و تردید است از او بپرسید:
  • ” به نظر تو بهترین راه حل کدام است؟ “
  • یا : “فکر می کنی چطور می شود این مساله را به بهترین شکل حل کرد؟”

رابطه خوب زناشویی چیست

رابطه سالم (۲۷)

  1. عذرخواهی کنید و ببخشید.

اگر اشتباه کرده اید به خاطر آن معذرت بخواهید. این کار باعث افزایش اعتماد بین شما و شریک زندگی تان می شود و فرصت را برای عذر خواهی کردن او نیز فراهم می کند. اگر همسرتان از شما عذرخواهی کرد او را ببخشید همانطور که خودتان دوست دارید بخشیده شوید.

  • بعد از بحث کردن خشمتان را فرو کش کنید.
  • اگر به نتیجه و راه حلی رسیدید قول بدهید که نهایت تلاشتان را برای انجام آن می کنید.
  • با عصبانیت به رختخواب نروید.

رابطه خوب زن وشوهر

نکات مهم در یک رابطه سالم 

  • تمام مراحل یک رابطه سالم ، درست و شاد نیازمند صداقت است.
  • اگر همسرتان در گفتن برخی مسائل شک دارد به او بگویید که او را قضاوت نخواهید کرد.
  • و پس از شنیدن حرفهایش با لحنی مودبانه و آرام جوابش را بدهید.
  • رابطه سالم و خوب نیازمند تعامل دو طرفه است.
  • همسرتان را تشویق کنید همانطور که شما با او گفتگو می کنید او هم با شما حرف بزند و مسائلش را در میان بگذارد.

رابطه خوب با پارتنر

هشدارهای جدی در یک رابطه سالم

  • هیچ کس نمی تواند به شما بگوید چه بپوشید یا با چه کسی حرف بزنید.
  • همسرتان اجازه ندارد شما را محدود و منزوی کند.
  • خودتان را ثابت کنید .
  • اگر همسرتان از لحاظ روحی یا جسمی شما را مورد خشونت وآزار قرار میدهد او را ترک کنید.
  • در برخی موارد نمی توان رابطه ها را نجات داد.

رابطه درست دو پارتنر

منبع  wikihow

ترجمه اختصاصی از سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید:

محبوب شدن | چگونه در جمع محبوب باشیم ؟ (۳ راه ساده افزایش محبوبیت)

حل اختلاف | ۲۰ روش حل اختلافات ( مهارت حل مسئله ) مفید و موثر 

مهارت حل مسئله | ۵ کلید برای داشتن یک رابطه سالم و طولانی

چکار کنم پیش خانواده همسرم عزیز شوم ؟ + راه های محبوبیت 

دو سال اول ازدواج | اهمیت دو سال اول زندگی مشترک و مشکلات آن

ازدواج سالم | چگونه یک ازدواج درست و سالم داشته باشیم ؟

ازدواج موفق چیست | چگونه ازدواج سالم و موفقی داشته باشیم ؟

چکار کنم پیش خانواده شوهرم عزیز شوم ؟ + راه های محبوبیت 

اعتماد به همسر | چگونه به همسرم اعتماد کنم ؟ (۶ نشانه برای اعتماد )


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.