گال چیست ؟؟ چگونه گال را درمان کنیم ؟؟

گال چیست ؟؟ چگونه گال را درمان کنیم ؟؟

ما در این نوشته درباره درمان گال صحبت خواهیم کرد. گال یک بیماری پوستی بوده و همراه با خارش شدید می باشد. گال به زیر پوست رفته و بدن شروع به خارش می کند. گال با تماس پوستی انتقال می باید و فرد دیگر که بدنش به بدنش شما می خورد دچار گال می شود و خیلی زود در همه جا پیدا و بیشتر می شود. گال در زیر پوست تخم گذاری می کنند و بدن به آن واکنش نشان می دهد و دچار خارش شدید می شود.

چیکار کنیم گال نگیریم ؟ 

گال چیست ؟؟ چگونه گال را درمان کنیم ؟؟

 

گال چیست ؟

گال به زبان ساده ورود نوعی انگل ریز به بدن است . این انگل های کوچک در واقع کنه های ریز هستند که زیر پوست رفته و قابل مشاهده نیستند، به این کنه ها هیره یا هیره خارشی میگویند که باعث آلرژی روی پوست شده و به شکل دانه های ریز یا جوش خودش را نشان میدهد. گال باعث خارش آن بسیار شدیدی میشود البته گال در حیوانات مشکلی پیش نمی آورد ولی ورود آن به بدن انسان ها بسیار آزار دهنده است.

 

روی پوست قرمزی کوچک و تاول شکلی می باشد که به آن گال می گویند و باعث خارش می شود. گال مسری بوده و معمولا افراد زود دچار آن می شود. اما می توان از شر گال و خارش آن خلاص شده و به زندگی عادی خود ادامه دهید. با از بین بردن تخم گال قسمتی از درمان را انجام داده اید . درمان گال بسیاری بوده ولی خیلی زود منتقل شده ، پس بهتر است پس از درمان حتما خانه و ماشین و تمام لوازم شخصی را ضد عفونی کنید.

گال به چه چیزی می گویند؟

بیماری انگلی بوده و با خارش همراه بوده و علت اصلی آن از گروه هیره ها بوده و نام آن هیره خارشی می باشد. هیره شبیه کنه بوده اما خیلی خیلی کوچک و مشاهده آن با میکروسکوپ می باشد. خارش آن بخاطر انگل بدن بوده که تراوش می کند. انگل سوراخ های زیادی در زیرپوست ایجاد می کند ، که در بتوانند تخم گذاری و زندگی کنند. گال در هوای گرما می باشد.

درمان گال چگونه است ؟

درمان گال با شامپو لیندان ، پماد پرمترین و پماد کرونتمیتون می باشد. در زمانی که فردی دچار گال شد تمام افراد خانواده نیز باید این روش ها را انجام دهند. گال راه درمانی فراوانی دارد که در ادامه به می پردازیم.

گال به چه شکل تشکیل می شود؟

انتقال گال از فردی به فردی دیگر می باشد. همچنین گال از طریق لوازم مشترکی همچون حوله ، رخت خواب منتقل می شود.برای پیشگیری از آن حتما از شامپو آنتی باکتریال استفاده کنید و بدن خود و تمامی لباس های خود را با این شما بشویید. حواستان باشد با افرادی که دچار گال هستند دست ندهید ، زیرا دچار گال می شوید . حتی دست دادن ۵ ثانیه ای نیز باعث منتقل گال می شود.

از کجا بفهمیم درمان شده ایم یا خیر ؟

زمانی که بدنتان شروع به خارش کرد ، اولین علائم آن می باشد پس بهتر است درمان کنید و تا هنگامی که کامل بهبود پیدا نکرده اید درمان را ول نکنید. در زمان درمان اول گال را از بین می برید ولی تخم آن در زیر پوست شما می ماند و اگر در این مرحله ول کنید باز گال برگشته و خارش آن شروع خواهد شد پس بهتر است آن را تا آخرین روش درمان کنید . تا باز دچار گال نشوید.

 

درباره درمان گال

 

علائم بیماری گال + درمان گال

 

چطور متوچه شویم که دچار گال شده ایم؟

اگر بدن شما خارش داشت و آن خارش بین چند هفته تا چندین ماه بود ، گال می باشد.

علائمی که نشان میدهد شما گال دارید :

۱- خارش شدید مخصوصا در شب هنگام خواب

۲ -برآمدگی کوچک قرمز مثل بثورات پوستی . این بیماری پوستی در تمام بدن می توان به وجود آید

۳- بیشتر مچ دست ، زیر بغل و ناحیه تناسلی تشکیل می شود و مثل تاول های کوچک می باشد.

۴- در زیر پوست خط های تشکیل می شود که مثل بر آمدگی می باشد.

نکته : اگر با کسی که گال داشت، دست دادید و شامل علائم گفته شده بودید حتما آن را زود درمان کنید.

چگونه خارش ناشی از گال را کاهش دهیم؟

هنگامی که خارش شما بیش از حد اندازه بود ، حتما با آب سرد دوش بگیرید و از آب داغ استفاده نکنید ، زیرا باعث بدتر شدن آن می شود و همچنین می توان از لوسیون کالامین دی نیز استفاده کرد. شما می توانید از داروهای خوراکی که ضد حساسیت می باشند نیز مصرف کنید که تهیه آن بدون نسخه می باشد که شامل سیتریزین و دیفن هیدرامین می باشد.

داروهای تجویزی توسط پزشک برای درمان گال شامل چه مواردی می باشد؟

داروهای زیر فقط پزشک می تواند تجویز کند و شما استفاده کنید.

داروهای تجویزی شامل :

۱- از کرم یا لوسیون ۵۰% پرمترین توسط پزشک استفاده کنید . این کار برای سوزش ، گزش و خارش خیلی خوبه می باشد. پرمترین گال را کشته ولی نمی تواند تخم آن را از بین ببرد. از این پماد ۳ بار در هفته و خیلی کم استفاده کنید.

۲- دکتر امکان دارد کسانی که مشکل سیستم ایمنی دارند ، داروی خوراکی ایفرمکتین را بدهد. این دارو برای برای گال نروژی بوده و اکثر پزشکان بعد یک هفته برای بیمار تجویز می کند. ایفرمکتین عوارضی دارد که تب ، لرز ، سردرد و درد مفصل می باشد.

۳- پزشک به شما کرم و لوسیون که پرمترین نباشد تجویز می کند . این کرم ها لیندان ، سولفور۶% و کروتامیتون ۱۰% می باشد که برای گال خوب می باشد. لیندان عوارضی همچون تشنج ، راش می باشد و در صورت استفاده بیش از حد سمی می باشد و همچنین کروتامیتون همین عواررض را دارد.

درمان خانگی گال چه چیزهایی می باشد ؟

روش و درمان های سنتی و گیاهی داری برای گال وجود دارد که اکثر افراد از آن استفاده کرده اند. علت درمان گال معلوم نمی باشد . قبل از استفاده هر داروی گیاهی با پزشک صحبت کنید.

درمان گال به صورت گیاهی:

۱- لول ( انجیر هندی )

۲- زردچوبه

۳- چریش

۴- اکالیپتوس نیلی

 

درباره درمان گال

 

درمان های دارویی مورد تایید گال

سولفور را حتما تست کنید.

مقداری از سولفور را ۱۰ قسمت کرم قاطی کرده تا کرمی جدید به دست آید و روی بدن خود زده ، سولفور برای گال سمی بوده و خیلی زود آن را نابود می کند. اکثر کرم های که تجویز می شوند از سولفور بوده و قاتل گالی می باشد ولی برای همه خوب نمی باشد . قبل از استفاده از آن روی محل کوچکی بزنید و اگر باعث حساسیت شد ، بهتر است دیگر از آن استفاده نکنید.

روغن چرپش مصرف کنید.

این روغن ضد عفونی ، قابض بوده و التبام بخشی خوبی می باشد. هنگامی که می خواهید گال را درمان کنید باید آن را به همه جای بدن حتی پا ، ناحیه باسن و کف پا نیز بزنید. این کرم باید ۹ الی ۲۴ ساعت بماند و بعد از زدن و چندین ساعت گذاشتن بدن را شسته و باز این پماد را بزنید. این کرم به کشتن گال کمک کرده و هچنین باعث آرام شدن پوست ، کاهش درد و کاهش خارش می شود. شما می توانید برگ چریش را له کرده و روی پوستی که گال دار می باشد بزنید.

درمان با ایفرمکتین را آغاز کنید.

دکتر برای شما این دارو را تجویز کرده ، زیرا ضد انگل بوده و گال را را نابود می کند. می توان بعد چند روز استفاده از این دارو تاثیر آن را ببینید. این دارو خوراکی بوده و به سیستم ایمنی بدن آسیب نمی رساند و لی درمان آن سخت بوده که باید آن را رعایت کنید.

کرم و لوسیون پرمترین را امتحان کنید.

افرادی که دچار گال هستند دکتر به آن ها کرم و لوسیون پرمترین می دهد که یک ضد انگل می باشد. اگر میخوایید از این کرم و لوسیون استفاده کنید با پزشک مشورت کنید. روی تمام بدن زده و ۸ الی ۲۴ ساعت بگذارید و بعد بشوید و باز بزنید . یادتان باشد همراه شما خانوادیتان باید درمان شوند.

 

درباره درمان گال

 

درمان های خانگی گال 

 

به حمام بروید.

آب سرد خارش را کاهش می دهد. با دوش آب سرد و به مدت ۱۵ دقیقه بدن شما ۲ الی ۳ ساعت خارشی ندارد و بی حس می باشد. می توان با انداختن چند عدد یخ داغ پارچه آن را روی محل خارش گذاشته تا خارش کاهش یابد.

روغن درخت چای را تست کنید.

روغن درخت چای آفت کش بوده و مثل سولفور گال را می کشد. ۱۰ قطره روغن چای را با لوسیون ترکیب کرده و به کل بدن بزنید. حتما این ترکیب را به کل بدن زده و داخل شامپو نیز ریخته تا گال داخل مو نیز کشته شود. ۲۵ قطره روغن درخت چای را در وان حمام ریخته و چند ساعت داخل آن بماند و بعد تمیز بدن خود را بشویید.

از کالندولا استفاده کنید.

این پماد برای زخم باز و خارش و همچنین خونریزی خوب بوده و باعث کاهش خارش می شود. قبل استفاده اول با آب و صابون محل مورد نظر را شسته و بعد پماد بزنید . این پماد را ۳ روز در هفته بزنید. کالندولا ضد عفونی قوی بوده و حفره ها را بسته تا از باکتری جلوگیری می کند. این کرم نیز برای کاهش خارش خوب بود و پوست را خوب می کند.

 

گال چیست

 

پیشگیری از بیماری گال و انتقال آن

 

همه جا را به خوبی جارو بکشید.

فرش ، موکت ، اثاثیه و تمامی مبل ها را به خوب جاروبرقی کشیده و خیلی زود کیسه آن را دور بی اندازید. اکثر جارو برقی ها پاکت دائمی دارند ، می توانید بعد از جارو کشیدن آن را خالی و خوب آن را تمیز کنید و همچنین می توان با آب داغ بشویید. بهتر است قبل از جارو برقی کشیدن خوب منزل را گرد گیری شود . و همچنین کف را با مواد شویینده بشویید.

تمامی لباس ها خوب شسته شود.

پرده ها ، بالشت ها و پتو ها را با آب جوش و به مدت ۳۰ دقیقه و با ماشین لباسشویی شسته شود ، ماشین لباسشویی را روی شستشو و خشک قرار دهید. این کار را ۱ هفته انجام داد تا از شر انگل و گال راحت شوید. وسایلی که قابل شست و شو نمی باشد را ۲ هفته در هوای آزاد بگذارید. لباس های افراد خانواده را نیز شسته شود.

از آشپزخانه دوری گزینید.

هنگامی که دچار گال شده اید به هیچ عنوان به آشپزخانه نروید و از غذا درست کردن دوری کنید. این کار را به یکی دیگر واگذار کنید . آشپزی کردن برای شما بسیار خطرناک بوده و جان بقیه افراد خانواده را نیز به خطر می اندازد. ظروف را قبل و بعد مصرف با آب جوش تمیز بشویید.

به ضد عفونی کردن تمامی سطوح بپردازید.

این کار برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد. شما باید کاشی ، کابینت و سینک را ضد عفونی کنید. حتما موقع ضد عفونی کردن از دستکش استفاده کنید و بعد از اتمام کار آن را دور بی اندازید.

به هیچ عنوان مکان های عمومی را برای تردد انتخاب نکنید.

اگر دچار گال هستید از رفتن به مکان های عموم خودداری کنید ، زیرا باعث انتقال می شود. تا زمانی که کامل درمان نشده اید به مکان های عمومی نروید. هنگامی که به بیرون می روید خود را تمیز پوشانده تا با افراد و اجسام تماس نداشته باشید. از رفتن به استخر اجتناب کنید ، زیرا گال مسری بوده و خیلی زود پخش می شود. تا زمانی که درمان شما کامل نشده به استخر نروید.

نگرانی برای حیوان خانگی خود اشتباه است!

حیوانات دچار گال نمی شوند. زیرا که گال انسان در حیوانات زنده نمی ماند. مایت نیاز به بدن انسان دارد و بعد از ۳ روز می میرند. پس نگران حیوانات نباشید.

 

علائم بیماری گال

 

خلاصه ای در مورد بیماری گال ، علائم و درمان 

نشانه های گال

۱- خارش پوستی در هنگام خواب

۲- زخم و جراحت در پوست

۳- سخت شدن پوست

سایرداروهای تجویزی برای گال

۱- لوسیون لیدن یک درصد

۲- پماد سولفور ۱۰ درصد

۳- کرم پرمترین ۵ درصد

۴ -لوسیون بنزیل بنزوآت ۲۵ درصد

گال در افراد بزرگسال در چه جاهایی ایجاد می شود.

۱- زیر بغل

۲- کف پاها

۳- روی باسن

۴- روی کتف

۵- روی باسن

۶- در اطراف سینه

۷- روی زانو

در کودکان در چه جاهایی گال ایجاد می شود.

۱- کف سر

۲- کف پا ها

۳- صورت

۴- گردن

۵- کف دست ها

برای پیشگیری از گال چه کنیم؟

برای پیشگیری از گال ابتدا باید تمامی ملحفه ها و لباس را با داغ شسته و بعد در برابر نور آفتاب قرار دهید تا خشک شود . و بعد تمامی انگل ها را بشکید برای مثال وسایل را در مکان باز گذاشته تا هوا بخورد و از مکانی به مکان دیگر نبرید.

 

کنه بیماری گال

 

بیشتر بخوانید : 

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند

درمان گیاهی و خانگی بیماری پوست مرغی یا کراتوزیس پیلاریس

جوش زیر پوستی زدم چیکار کنم ؟؟ (درمان سریع جوش زیرپوستی)

جوش های هورمونی چگونه از بین میروند ؟ ( علت و درمان جوش هورمونی)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.