تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامتی

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامتی

رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟

رژیم غذایی مدیترانه ای یک رژیم غذایی سالم است بر اساس عادات آشپزی و مواد مورد استفاده در کشورهای همسایه مدیترانه تهیه می شود.

سال‌هاست که مطالعاتی در مورد اثرات تغذیه بر سلامتی انجام شده و بر اهمیت تنوع غذایی تاکید شده است. ابتدا بیایید پاسخی برای این سوال پیدا کنیم که رژیم غذایی سالم چیست و برای تداوم سلامت و تندرستی چگونه باید باشد.

تغذیه سالم

تغذیه سالم عبارت است از دریافت پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی همراه با مواد مغذی به مقدار کافی به منظور حفظ عملکرد بدن به روشی سالم.

از سوی دیگر، رژیم غذایی مدیترانه ای شکلی از تغذیه سالم است که در جهان به عنوان «رژیم غذایی مدیترانه» نیز شناخته می شود، بر اساس عادات آشپزی و مواد مورد استفاده در کشورهای همسایه مدیترانه.

سلامت انسان تحت تأثیر عوامل زیادی مانند وراثت، تغذیه، متغیرهای محیطی و آب و هوا قرار دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که نرخ مرگ و میر کودکان در جوامعی که سوءتغذیه دارند ده برابر سریع‌تر از جوامعی است که از تغذیه مناسب و کافی برخوردارند.

منحنی رشد جوامع دچار سوءتغذیه کند است و رشد هوشی آنها به موازات آن کند است. به عبارت دیگر، ساختار رژیم غذایی و ساختار بدن نسبت مستقیم دارند.

در گزارشی که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که از هر سه نفر در کشورهای در حال توسعه، یک نفر تحت تأثیر کمبود ویتامین ها و مواد معدنی قرار دارد و نشان می دهد که استعداد ابتلا به نقایص مادرزادی، عفونت ها، و عقب ماندگی رشدی فکری و جسمی افزایش یافته است.

پرخوری

از طرفی تغذیه بیش از حد باعث چاقی و در نتیجه چاقی همراه با عدم فعالیت بدنی می شود.

شایع ترین عامل خطر چاقی در جهان بیماری های قلبی عروقی است. بیشتر مرگ و میرها در جهان به دلیل بیماری های قلبی عروقی است.

چاقی همچنین یک عامل خطرناک برای دیابت نوع ۲ و بیماری های سرطانی است.

اگرچه همه این داده ها ترسناک هستند، “چاقی” یک بیماری قابل پیشگیری است.

تنوع غذایی

وقتی اثرات رژیم مدیترانه ای بر سلامتی بررسی می شود، مشخص می شود که اساسی ترین ویژگی آن تنوع غذایی است. در مطالعات ثابت شده است که رژیم غذایی مدیترانه ای اثر محافظتی در برابر دیابت نوع ۲ و چاقی دارد و در پیشگیری از این بیماری ها موثر است.

برای تعیین رژیم غذایی مدیترانه ای؛ مقدار زیادی سبزیجات و میوه ها، غلات، آجیل، حبوبات، فیبر بالا، مرغ و ماهی ۲-۴ بار در هفته (منبع امگا ۳)، گوشت قرمز کم سطح (۱-۲ بار در ماه)، مقدار متوسط  گوشت قرمز یک رژیم غذایی کم چربی اشباع و سرشار از روغن های گیاهی غیراشباع و روغن زیتون است.

یک رژیم غذایی سالم مبتنی بر انواع غذاها است، خوردن یک رژیم غذایی یکنواخت کاملاً ناسالم است. در گزارش منتشر شده توسط انجمن دیابت آمریکا (ADA)، رژیم غذایی مدیترانه ای بسیار حائز اهمیت است، زیرا این رژیم غذایی پایدار و سازگار با قوانین زندگی سالم است، زیرا بر اساس تنوع غذایی است و در فهرست میراث فرهنگی گنجانده شده است.  با در نظر گرفتن همه این دلایل، می توان دریافت که رژیم غذایی مدیترانه ای کلید زندگی بهتر، سالم تر و طولانی تر است.

ویژگی های کلی رژیم غذایی مدیترانه ای

هنگام تهیه هرم غذای سالم و فعالیت بدنی، «تغذیه نوع مدیترانه ای» به عنوان پایه در نظر گرفته شد. بخشی از گروه های غذایی که باید در طول روز خورده شوند بر اساس تنوع غذایی هرم غذایی تعیین شد.

تغذیه نوع مدیترانه ای رژیمی است که می تواند توسط افراد در تمام گروه های سنی اعمال شود و برای یک پروتکل رژیم غذایی سالم و متعادل مناسب است. فراموش نکنیم که تغذیه و رژیم غذایی مختص خود فرد است، اگر در مدیریت وزن مشکل دارید، حتما باید از یک متخصص تغذیه حمایت کنید


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.