روانشناسی دروغ طرف مقابل در دوره نامزدی چگونه است؟

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم مطلبی در خصوص روانشناسی دروغ طرف مقابل در دوره نامزدی خدمت شما ارائه نماییم.

با توجه به اینکه ممکن است شما هم در دوران نامزدی باشید این مطلب برای شما می تواند بسیار مفید باشد.

اطلاعات روانشناسی و دقیقی در مورد شناسایی دروغ طرف مقابل در دوره نامزدی را جمع آوری کرده ایم.

امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد … از همراهی شما سپاسگزاریم…

روانشناسی دروغ طرف مقابل در دوره نامزدی چگونه است؟

False psychology

دوران نامزدی و شناخت یکدیگر

در دروان نامزدی اگر دختر و پسر بخواهند به شخصیت واقعی یکدیگر پی ببرند، باید با هم صادق باشند؛ اما متاسفانه برخی افراد در این دوره صداقت نداشته و با اعمال فریبکارانه فرد مقابل خود را فریب می‌دهند.

دوران نامزدی، دوره‌ای کاملاً حساس است که در آن دختر و پسر باید به شناخت از همدیگر، بپردازند.

در این دوران جوانان با فرصت دادن به همدیگر می‌توانند بیشتر طرف مقابل را بشناسند.

بنابراین اگر آنها هر چقدر باهم صادق‌تر باشند، به نفع همدیگر کار کرده اند. در این برهه از زمان، دختر و پسر باید آنچه که هستند، رفتار کنند.

البته باید بدانید که با یک و یا دو جلسه نمی‌توان راهکارهایی را در نظر گرفت که دختر و پسر را همدیگر را بشناسند؛ زیرا آنها روانشناس ماهر و خبره‌ای نیستند که رفتار فریبکارانه و یا فیلم بازی کردن طرفین را حدس بزنند. اما با بررسی، تحقیق و تفحص می‌توان به شخصیت ذاتی فرد تا حدودی پی برد.

هر چقدر دوران نامزدی طولانی باشد و به دختر و پسر فرصت بیشتر داده شود که در موقعیت‌های اجتماعی قرارگیرند، به شخصیت اصلی و واقعی همدیگر بیشتر، دست پیدا خواهند کرد و حتی می توان رفتار آنها را متناسب با موقعیت سنجید.

دوران نامزدی برای هر کس می‌تواند یکی از بهترین و خاطره‌انگیز‌ترین دوران زندگی باشد با این حال نباید فراموش کرد که مهم‌ترین کارکرد این دوره شیرین، کمک به شناخت ما از رفتار و خصوصیات کسی است که قرار است یک عمر شریک زندگی‌مان باشد.

هرچند انسان‌ها موجودات پیچیده‌ای هستند و برای اینکه بتوانیم آنها را به درستی بشناسیم به زمان، دقت و آگاهی زیادی نیاز داریم اما شاید بشود با دانستن زبان بدن و علائم مشخصی در گفتار و رفتار هر کس، به روند شناخت دو نفر از هم در یک دوره زمانی محدود، سرعت و درستی بیشتری بخشید. این بار قصد داریم نشانه‌های کلامی و رفتاری را بررسی کنیم که باتوجه به آنها می‌توانید به عدم صداقت احتمالی نامزدتان پی ببرید.

پکیج علائم اضطراب

افرادی که دروغ می‌گویند به دلیل اضطراب از پنهان‌کاری یا ترس از آشکار شدن حقیقت اغلب نشانه‌های عمومی اضطراب را دارند که به‌طور خلاصه به آنها اشاره می‌کنیم:

عرق کردن: بعضی افراد موقعی که دروغ می‌گویند به دلیل ترشح آدرنالین در خون، عرق می‌کنند یا داغ می‌شوند. سرخ شدن در ناحیه گوش‌ها و تغییر رنگ چهره هم گاهی در این اشخاص دیده می‌شود.

خشکی دهان: گاهی آب دهان فرد دروغگو خشک شده و به همین دلیل دیده می‌شود که دائم آب دهانش را قورت می‌دهد. گاهی هم مجبور می‌شود زبان را به لب بکشد یا مکث کرده و آب دهانش را جمع می‌کند.

چشم‌های ناراحت: تعداد پلک‌زدن‌های فرد در موقعیت دروغ گفتن زیاد می‌شود یا پلک‌هایش را می‌مالد.

تنفس تندتر: فرد دروغگو به دلیل افزایش تپش قلب، تند‌تر تنفس می‌کند و گاهی هم پره‌های بینی‌اش گشاد می‌شود.

لرزش: لرزش‌های خفیف در ناحیه پلک‌ها، کناره‌های لب یا شانه فرد در هنگام دروغ گفتن، نمایان است.

نکته مهم : در این بخش دقت به این نکته ضروری است که علائم مورد اشاره در بالا را هر فرد مضطربی می‌تواند داشته باشد و مشاهده‌شان به معنی مطلقِ دروغگو بودن شخص مورد نظر نیست.

قبل از شروع مطالعه کنید

مجموعه موارد گفته شده در این بخش نمی‌تواند شما را به‌طور مطلق در مورد صداقت یا عدم صداقت نامزدتان به نتیجه برساند، بلکه تنها می‌تواند احتمالات را در این زمینه مطرح کند پس لطفا با وجود یک یا حتی چند نشانه در مورد دروغگو بودن نامزدتان قضاوت نکنید بلکه طی زمان و سنجیدن او در موقعیت‌های مختلف احتمالات را بررسی کنید.

کسانی که به‌طور مداوم در طول دوران زندگی‌شان دروغ گفته‌اند، می‌توانند بسیاری از این علائم را نداشته باشند یا مخفی کنند، بنابراین برای پی بردن به عدم صداقت این افراد، دقت، زمان و اطلاعات بیشتری لازم است.

چشم‌ دزدی

فردی که دروغ می‌گوید معمولا سعی می‌کند تماس چشمی نداشته باشد یا تماس چشمی کوتاه برقرار می‌کند ضمن اینکه ممکن است برای پرهیز از چشم در چشم شدن با شما، نگاهش را روی اشیا دیگر موجود در فضای گفت‌وگو بچرخاند.

این قصه در مورد فرد دروغگوی حرفه‌ای کمی فرق دارد یعنی او برعکس کسانی که کم دروغ می‌گویند، موقع دروغ گفتن زیادی به شما زل زده وحتی خیره می‌شود.

بازی با محدوده‌ها

فردی که در حال دروغ گفتن است اغلب با محدوده دهانش بازی می‌کند و خودمانی‌اش اینکه با دهان، لب‌ها، بینی یا چانه‌اش ور می‌رود، گاهی هم همین نواحی را می‌خاراند.

دست‌ها به‌خصوص کف دست‌هایش را پنهان می‌کند. دست در جیب می‌گذارد، دست به سینه می‌نشیند، با دست‌هایش بازی می‌کند و روی پا و میز ضرب می‌گیرد.

نقش حساس گلدان و زیر سیگاری

از آنجا که احساس امنیت شخصی که می‌خواهد دروغ بگوید کم می‌شود، بنابراین سعی می‌کند هنگام گفت‌وگو از طرف مقابلش فاصله بگیرد.

به‌طور مثال بالا تنه‌اش را کمی عقب می‌برد یا اگر ایستاده یک قدم بیشتر فاصله می‌گیرد.

گاهی هم ممکن است یک شیء را بین خودش و طرف مقابل به‌عنوان حائل قرار دهد، یعنی مثلا گلدان یا زیر سیگاری روی میز را جلو می‌کشد و بین شما و خودش قرار می‌دهد.

بازی را به هم می‌زند

در ضمن فرد دروغگو درباره سوالات ریز و دقیق تحمل کمی دارد و خیلی وقت‌ها بازی راه می‌اندازد که تو به من اعتماد نداری، پس من دیگر با تو حرفی ندارم.

او با ناراحتی و قهر واکنش نشان می‌دهد اما بین خودمان باشد هیچ دلیلی ندارد جز اینکه شما دیگر دنباله موضوع را نگیرید.

دوران نامزدی و شناخت یکدیگر

باور کن، دروغ می‌گویم

افراد دروغگو از آنجاکه نمی‌توانند تمام جزییات یک ماجرای غیرواقعی را طراحی کنند و به خاطر بسپارند معمولا کلی گویی می‌کنند و اشاره‌های غیرضروری در صحبت‌شان دارند، یعنی وسط یک ماجرای مهم از موضوع بی‌ربطی حرف می‌زنند که گفتن و نگفتنش فرقی به حال ماجرا ندارد، اما حالا برویم سراغ دروغگو‌های حرفه‌ای‌تر! این افراد همان‌هایی هستند که دائم از شما می‌خواهند باور کنید راست می‌گویند یا بین جمله‌های‌شان بارها قسم می‌خورند تا حرف‌شان را باور کنید مثلا می‌گویند: «دارم راست می‌گم‌ها!»، «جان مادرم ماجرا عین همین بود»‌و… جالب اینجاست حالا وقتی نوبت شما می‌شود و می‌خواهید با او حرف بزنید، بارها در حین مکالمه از شما می‌پرسد: «واقعا؟»، «راست میگی؟»، «جدی؟» آنها با اینکه دوست دارند «خیلی زود» باور شوند معمولا «خیلی دیر» باور می‌کنند!

باز کردن مچ مخاطب خاص در چند دقیقه

فرد دروغگو به دلیل همان اضطراب بالایی که به جهت احتمال باز شدن مچش دارد، معمولا خیلی زود هم عصبی می‌شود.

یکی از راه‌های ساده‌ای که می‌شود این شخص را به واکنش وا داشت، «سکوت» است. کافی است در حین حرف‌هایش سکوت کنید یا سرتان را به تایید تکان ندهید.

در این زمان فرد موردنظر از سکوت شما کلافه شده و این کلافگی را به وضوح در رفتارش با تکان‌خوردن‌های زیاد روی صندلی، جویدن ناخن‌هایش یا هر رفتار غیرعادی دیگری می‌توانید ببینید.

نکته دیگر اینکه اگر در مورد خاصی به عدم صداقت نامزدتان مشکوک شدید راه ساده‌ای برای رسیدن به نتیجه درباره صداقت یا عدم صداقتش وجود دارد و آن هم اینکه درباره جزییات موضوع مورد نظر در فاصله‌های زمانی از او سوال بپرسید.

از قدیم هم گفته‌اند «شخص دروغگو کم‌حافظه است» بنابراین خواهید دید که شخص با سوال‌پیچ شدن به ضد و نقیض‌گویی می‌افتد یعنی اگر جزییاتی را بپرسید و بعد با فاصله زیاد باز همان موضوع قبلی را با حاشیه‌های جدید ادامه بدهید او به دلیل کم‌حافظگی به اشتباه می‌افتد.

راستی فرد مورد نظر از عوض کردن موضوع گفت‌وگو توسط شما با خوشحالی استقبال می‌کند، می‌توانید این را امتحان کنید.

چند نکته کنکوری را بدانید

با دقت در نوع حرف زدن فرد و رفتارش موقع مکالمه، می‌توانید تا حدودی آشفتگی یا آرامش، راستی یا عدم صداقت طرف مقابل را بفهمید. فردی که می‌خواهد دروغ بگوید احتمال تپق‌زدنش زیاد است، ضمن اینکه لغزش‌های کلامی هم دارد یعنی یک جمله را بدون اینکه بخواهد، اشتباه منتقل می‌کند و بعد به سرعت آن را اصلاح می‌کند.

مثلا اینکه می‌گوید ما که رفتیم خیلی خلوت بود بعد به سرعت اصلاح می‌کند: نه منظورم اینه که خیلی شلوغ بود ! او بی‌دلیل می‌خندد یا از عوض شدن موضوع گفت‌وگو به سرعت استقبال می‌کند و به بهانه‌های مختلف می‌خواهد از موضوع بگذرد.

فردی که دروغ می‌گوید گاهی برداشت شما از صحبت‌های خودش را حدس می‌زند و از شما می‌خواهد که آن‌طور فکر نکنید! به‌طور مثال می‌گوید: «یه وقت فکر نکنی مادر من با ازدواج ما مخالفه‌ها!» شما این وقت‌ها باید فورا بفهمید که دقیقا مادرش با ازدواج تان مخالف است و مشترک مورد نظر احتمالا دارد دروغ می‌گوید.

این قسمت را از دست ندهید

گفتنی‌ها را گفتیم اما باز هم توجه شما خوانندگان محترم را به این نکته جلب می‌کنیم؛ موارد گفته شده در این بخش برای اینکه شما را در مورد دروغگو بودن نامزد محترم‌تان به قطعیت برساند، کافی نیست و به‌طور کلی در مورد رفتارها و روابط انسانی نمی‌شود به سرعت نتیجه‌گیری کرد پس صبور باشید و دوران نامزدی را با دقت، آگاهی، آرامش و خواندن این صفحه از مجله ما به خیر و سلامت بگذرانید.

درغگو، گیر دارد

شخص دروغگو اغلب درباره همه جزییات داستانی که می‌خواهد بگوید فکر نکرده و به همین دلیل برای جفت و جور کردن حرف‌هایش حین صحبت نیاز به وقت دارد!

به همین دلیل فرد گاهی برای اینکه فرصتی برای خودش ایجاد کند حین صحبت‌هایش مکث‌های طولانی دارد، سرفه می‌کند، گوش و بینی‌اش را می‌خاراند، در مواردی هم به گلدان و زیرسیگاری گیر می‌دهد و جابه‌جای‌شان می‌کند.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.