دیوار سبز (گرین وال) چیست ؟؟

دیوار سبز | آنچه باید درمورد دیوار سبز (گرین وال) بدانید!!

اگر در شهر های شلوغ و آلوده زندگی می کنید، جای یک دیوار سبز یا گرین وال در محل زندگی یا کارتان خالی است. دیوار سبز یا Green wall که به آن “نمای سبز” هم گفته می شود، در واقع همان فضای سبزی است که به صورت عمودی و مستقل روی یک دیوار شکل می گیرد. گرین وال در بسیاری از نقاط به صورت طبیعی به وجود می آید. اما اگر شرایط آب و هوایی و نوع بافت گیاهی منطقه آمادگی رشد و گسترش گیاهان به صورت عمودی را نداشته باشد، می توان بصورت مهندسی شده این فضای سبز را ایجاد کرد. این سازه های دلپذیر که عموماً به صورت کامل یا بخش هایی از آن توسط گیاهان پوشیده شده اند، علاوه بر زیبایی بصری، دارای فوایدی نیز هستند. با ادامه این مطلب همراه باشید تا درباره مزایا، انواع و گیاهان مناسب دیوار سبز بیشتر بدانید.

دیوار سبز چیه ؟

دیوار سبز چیست (۱)

مزایای اجرای دیوار سبز در ساختمان چیست ؟

امروزه، بسیاری از ساختمان و ملک های تجاری یا شخصی، بدون حیاط یا بالکن مناسب طراحی می شوند.این ضعف در طراحی و نبود فضای سبز را
می شود به سادگی با طراحی یک گرین وال یا دیوار سبز برطرف کرد.با اینکار هم اصول توسعه پایدار را رعایت کرده اید و هم باعث کاهش دمای فضاهای داخلی در فصول گرم شده اید. اگر در حال ساخت یک واحد ساختمانی یا بازسازی منزل خود هستید ، طراحی و پیاده سازی حداقل یک گرین وال را در برنامه خود بگنجانید. این کار باعث دید بصری مناسب برای ساکنین و همینطور رهگذران خواهد شد. علاوه بر آن، منجر به ایجاد یک الگوی مناسب برای توسعه فضای سبز خواهد شد.

ایده های خانگی گرین وال 

greenwall گرین وال

 

برای اجرای دیوار سبز به چه چیزهایی نیاز داریم؟

برای اجرای دیوار سبز در فضای منزل یا محیط کار، مراحل زیر را دنبال کنید. می توانید کل این پروسه را به یک کارشناس در این حوزه بسپارید. اما اگر طرح گرین وال دلخواه خود را دارید، اجرای آن کار چندان دشواری نیست. قبل از هر چیزی مطالعه ای کوتاه درباره انواع گرین وال و سیستم های آبیاری و گونه های گیاهی مناسب داشته باشید.مواردی که در ادامه ذکر می شود، عمده نیازهای این کار است. در مراحل بعدی تمامی جزئیات توضیح داده خواهند شد.

 

  • فضای مناسب برای اجرای دیوار سبز

مکان های مناسب برای اجرای گرین وال ( دیوار سبز ) را در داخل و یا خارج از بنا ارزیابی کنید. برای اینکار بهتر است میزان نوری که در طول روز به دیوار می تابد را نیز در نظر بگیرید.از آنجایی که گیاهان نیاز به کود دهی و بعضاً تعویض خاک دارند، بهتر است دیواری نزدیک به در ورودی را انتخاب کنید. همچنین بهتر است دیوارهای پیش ساخته شده یا تیغه را انتخاب نکنید. چرا که وزن گیاهان و فشاری که به دیواره می آید نیز اهمیت دارد.

 

  • پالت های چوب و پلاستیک متری

برای ساده تر شدن کار ساخت دیوار سبز می توانید از باکس های چوبی آماده استفاده کنید. پالت های چوبی هم ارزان قیمت هستند و هم در دسترس. البته اگر از انواع دست دوم آن استفاده کنید. علاوه بر این، به مقداری ژئوتکستایل نیز نیاز خواهید داشت. پلاستیک متری، قیچی، منگنه تفنگی و مقداری چسب نیز دم دست خود داشته باشید. داخل پالت را با پلاستیک بپوشانید. سعی کنید تمام سطح چوب را با پلاستیک پر کنید.از منگنه تفنگی برای ثابت نگه داشتن پلاستیک کمک بگیرید. اگر منگنه نداشتید می توانید از میخ و چکش برای فیکس کردن استفاده کنید.

 

  • بذر یا نهال گیاه

برای داشتن یک گرین وال یا دیورا سبز همیشه زنده، تنها ایجاد و راه اندازی آن کافی نیست.مساله مهم نگهداری و مراقبت از این دیوار است. به نحوه نگهداری از گیاهانی که انتخاب کرده اید دقت کنید. بهتر است گیاهی که انتخاب می کنید بومی منطقه باشد. در اینصورت دچار معضلاتی چون آفت و حمله حشرات نمی شوید.سعی کنید گیاهانی را انتخاب کنید که رشد ریشه کمتری داشته باشند. چرا که عمق خاکی که می توانید در این دیوارها ایجاد کنید چندان زیاد نخواهد بود. از گلفروشی ها سوال کنید. می توانند گیاهان همیشه سبزی را به شما معرفی کنند که بشود در هر فصلی از تازگی آنها لذت برد.

ایده های خانگی دیوار سبز 

دیوار سبز (۱)

 

 نکاتی که برای انتخاب گیاهان در دیوار سبز بایستی مد نظر قرار دهید.

قبل از شروع هر کاری، عوامل زیست محیطی محلی که می خواهید دیوار سبز در آن قرار بگیرد را بررسی کنید.مسائلی چون خشکی شدید هوا، یا وجود آب و هوای نامناسب می تواند به پوشش گیاهی دیوار لطمه وارد کند. نکات زیر باید به طور کلی هنگام اجرای گرین وال مدنظر قرار بگیرند:

 

  • موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت:

شامل نور، دما، رطوبت محیط، شدت وزش باد، ارتفاع محیط و …

 

  • بررسی گونه های مختلف گیاهی :

در صورت انتخاب گونه های گیاهی ناسازگار با محیط، هزینه های نگهداری دیوار به دلایل مختلف چون خشکی یا نیاز به آب فراوان، آفات گیاهی و نوسان های دمایی بسیار بالا خواهد رفت.

 

  • آفات گیاهی:

به طور طبیعی، با ایجاد یک فضای سبز و پوشش گیاهی، جاندارانی نیز به محیط اضافه خواهند شد. بسیاری از این جانوران بی ضرر و اصطلاحاً جزو حشرات پاک محسوب می شوند. اما بعضی از انواع گیاهان محلهای مناسبی برای زیست حیواناتی چون مارمولک ها خواهند بود. بنابراین در انتخاب نوع گیاهان دیوار سبز خصوصاً در فضاهای مسکونی دقت کنید، پیشنهاد می شود در اقلیم های سرد و خشک از گیاهانی پوششی با تراکم بالا استفاده کنید که جلوی تابش خورشید بین برگها را کاهش داده و دیوار همیشه سبزی داشته باشید.

ایده های ساده گرین وال برای حیاط خانه 

گرین وال (۳)

 

چه سیستمی برای نصب دیوار سبز در نظر گرفته اید؟

همانند روف گاردن ها، که برای زیبایی پشت بام و بالکن ایجاد می شوند، دیوارهای سبز نیز انواع مختلفی دارند. این دیوارها از نظر پیاده سازی به ۵ دسته اصلی تقسیم می شوند.

  1. دیوار سبز مدولار
  2. دیوار سبز کابلی
  3. دیوار سبز شبکه ای
  4. نمد پلیمری
  5. دیوار سبز هیدروپونیک

ایده های خوشگل گرین وال

دیوار سبز (۲)

 

  • دیوار سبز مدولار

دیوارهای سبز مدولار توسط داربست های فلزی بسیار سبک از جنس استیل گالوانیزه ایجاد می شوند که هم می توانند بر دیوار بنا قرار گرفته شوند و هم می توانند سازه ای مستقل داشته باشند.نکته جالب توجه این پنل ها این است که می توان به آن ها فرم داد تا اشکال و منحنی های دلخواه را ایجاد کرد. این سیستم مدولار به خاطر سختی و استقامت بالای پنل ها، می توانند بعنوان پل بین قسمت های مختلف ساختمان و یا به عنوان دیوارهای سبز مستقل استفاده شوند.

 

  • دیوار سبز کابلی

از سیستم کابلی برای نگهداری و رشد گیاهان رونده پر شاخ و برگ استفاده می شود. سیستم کابلی در واقع از یک سری توپی، غالباً از جنس فولاد ضد زنگ تهیه شده، که قابلیت عبور کابلها و کشش و انقباض آن ها از میان یکدیگر را داشته باشند. این شبکه ها همان تکیه گاه و حامل گیاه های رونده خواهند بود. توپی ها به کمک پیچی که از میان سوراخ مرکزی توپ عبور می کند، به سطح دیوار نصب می شوند. نحوه قرارگیری و فاصله بین این توپی ها بر روی دیوار، مطابق با نقشه و طرح انتخابی شما خواهد بود.

 

  • دیوار سبز شبکه ای

دیوارهای سبز شبکه ای، سازه های بسیار سبکی هستند که تکیه گاهی فولادی برای گیاهان بالارونده ایجاد می کنند. این حائل به دیوار یا به سازه ساختمان متصل می شود. شبکه های سیستمی اغلب برای نگهداری از گیاهانی که رشدی آهسته داشته باشند مناسب هستند. در کل، سیستم های شبکه توری انعطاف پذیرتر از سیستم کابلی هستند و قابلیت طراحی متنوع تری دارند.

 

  • دیوار سبز نمد پلیمری

در سیستم اجرای دیوار سبز با نمد پلیمری، یک پارچه نمدی با قابلیت زهکشی استفاده می شود که به شکل مشخصی تاخورده تا بر روی قاب زیر ساخت قرار بگیرد. به صورتی که یک یا چند گلدان یا محفظه برای کشت عمودی ردیف به ردیف با طبقات رو به بالا ایجاد شود. در این شرایط، گیاه در غلاف اولیه قرار گرفته و در این محفظه ها کشت می شود. این روش سیستم جدیدتری نسبت به سایر سیستم های اجرای دیوار سبز است. این روش مزیت‌هایی همچون سبکی سازه، تعویض و تغییر آسان گیاهان، تهویه مناسب، آزادی عمل در انتخاب گیاهان و مختلف و سیستم زهکشی قوی‌تر دارد.

 

  • دیوار سبز هیدروپونیک

در این روش بستر کشت بر پایه آب است. به عبارت دیگر خاکی وجود ندارد و آب کلیه مواد غذایی مورد نیاز گیاهان دیوار سبز را تامین می کند. در این سیستم ابتدا طرح مدنظر ترسیم شده و سپس گل ها و گیاهان نصب می شوند.این دیوار با سیستم تاسیساتی که روی آن نصب می شود به صورت هوشمند مواد غذایی را به گیاهان تزریق می نماید.

ایده های دیورا سبز 

دیوار سبز (۴)

 

مراحل اجرای دیوار سبز

قبل از سوار کردن پنل های چوبی روی دیوار، مطمئن شوید آنها را به خوبی با پلاستیک عایق کرده اید. در غیر اینصورت به مرور زمان هنگام آبدهی گیاهان با نشتی و نم خوردن دیوار رو به رو خواهید شد.

  • داخل پالت های دیوار سبز را با پارچه مخصوص باغبانی بپوشانید.

این پارچه ها که معمولاً به رنگ مشکی در بازار وجود دارند، نقش نگهدارنده آب را برای باغچه ایفا خواهند کرد.

 

  • پشت پنل های چوبی را محکم کاری کنید.

ترکیب پلاستیک، پارچه و چوب ها می بایست به خوبی کنار هم چفت شده باشند. دقت داشته باشید که هنگام نصب پالت از پشت به دیوار وصل خواهد شد.

 

  • قبل از نصب ،از مقداری آب برای تست دیوار سبز خود استفاده کنید.

همینطور مقداری خاک و کود داخل پنل های ساخته شده بریزید و با آب ترکیب کنید. اگر هیچ نشتی ندیدید خاک را خالی کرده تا سنگینی وزن پالت ها مانع از نصب آن نشود.

 

  • دیوار را با دریل سوراخ کرده و از رولپلاک برای محکم تر شدن اتصال استفاده کنید.

زمانی که از مقاومت پنل های چوبی مطمئن شدید، سطح پنل را با خاک گلدان پر کنید. سپس مقداری کود روی خاک گلدان بریزید و گیاهان را جایگذاری کنید.

 

  • به اندازه نیاز گیاهان را آبیاری کنید.

سعی کنید این کار را در طول روز انجام دهید که نور آفتاب به دیوار می تابد. اگر میزان تابش نور روی دیوار شما کافی نیست، با لامپ یا منابع نوری مصنوعی این نیاز را برطرف کنید.

 

  • گیاهان خود را به صورت پیوسته و منظم آبیاری کنید.

برای اطلاع از دفعات آبیاری و یا کود دهی مناسب، با یک متخصص گل و گیاه مشورت کنید.

عکس گرین وال شیک 

دیوار سبز (۳)

 

برای دیوار سبزی که در سایه قرار دارد،چه گیاهانی مناسب است؟

بسیاری از گیاهان سایه و یا فضاهای نیمه سایه را دوست دارند. گیاهانی چون پاپیتال، لیزوماکیا یا پیچ امین الدوله در محیط های تاریک نیز رشد می کنند. ویژگی های این گیاهان در ادامه آمده است:

گیاهان مناسب برای دیوار سبز در سایه 

پیچ امین الدوله

  • درختچه‌ای بالا رونده و پیچنده
  • صعود تا ارتفاع ۱۰ متر
  • دارای گلهایی بسیار معطر
  • نیاز به خاک غنی (خاک قلیایی سبک) با زهکشی خوب و آب فراوان

پاپیتال

  • گیاه پوششی و همیشه سبز
  • رشد مناسب در سایه
  • قدرت سازگاری بالایی
  •  مناسب محیط نیمه سایه یا سایه
  • نیاز به خاکهای غنی و آلی

 

لیزوماکیا

  • گیاه پوششی
  • مقاوم و نیمه مقاوم نسبت به سرما
  • نیاز به خاک غنی از مواد آلی با زهکشی مناسب
  • نیاز به سایه نسبی
  • دارای برگهای طلایی در آفتاب و سایه سبز رنگ

مدل های دیوار سبز 

گرین وال (۱)

 

بیشتر بخوانید:

معرفی روف گاردن یا بام سبز | آشنایی با مزایا و معایب روف گاردن

۶۰ مدل روف گاردن جدید با ایده های خلاقانه و جذاب

دیش گاردن چیست؟ (آموزش ساخت دیش گاردن)

گیاه بامبو | نکات طلایی درنگهداری بامبو + مشکلات متداول

بازسازی خانه قدیمی | ۳۰ عکس جالب از تغییر دکوراسیون خانه قدیمی

 

گرین وال (۲)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.