دیش گاردن چیست ؟ (آموزش گام به گام ساخت دیش گاردن)

دیش گاردن چیست؟ (آموزش ساخت دیش گاردن)

دیش گاردن ها (dish garden) یک منظره یا باغ مینیاتوری درون خانه شماست. دیش گاردن به گلدانی با دهانه باز و ارتفاع کم اطلاق میشود که درون آن به کشت گیاهانی همچون کاکتوس و ساکولنت اقدام می کنند. اگر به دنبال ایجاد یک فضای خاص هستید، دیش گاردن گزینه ی مناسبی برای شما خواهد بود. برای درست کردن دیش گاردن می توانید از انواع گیاهان از جمله ساکولنت ها و گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. در این مقاله درباره ی انتخاب گیاه ، طراحی ، کاشت، نگهداری و ساخت دیش گاردن ها با شما صحبت خواهیم کرد.

شما فقط با چند وسیله‌ی ساده، چند دقیقه از وقتتان و کمی خلاقیت می‌توانید یک دیش گاردن زیبا بسازید. همه‌ی چیزی که نیاز دارید، چند ساکولنت، یک ظرف کم عمق و مقداری خاک است. بهترین قسمت این کار هم این است که باغچه‌ی کوچک شما بدون کمترین مراقبتی سال‌ها دوام خواهد آورد.

 

دیش گاردن چیست

 

آموزش ساخت دیش گاردن

در ادامه به صورت گام به گام و مرحله به مرحله ساخت دیش گاردن را همه نکات و ریزه کاری هایی که برای ساخت آن باید مورد توجه قرار دهید را با شما در میان خواهیم گذاشت با ما همراه شوید و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دوستان دلبرانه در میان بگذارید.

 

آموزش گام به گام ساخت دیش گاردن

 

مرحله ی اول: آماده سازی ظرف دیش گاردن

 

  • یک ظرف کم عمق (۷ تا ۱۰ سانتی متر) انتخاب کنید.

این ظرف باید فضای کافی برای یک لایه شن و ۵ تا ۷ سانتی متر خاک داشته باشد. شما از هر ظرفی می توانید برای ساخت دیش گاردنتان استفاده کنید. این ظرف می تواند گلدانی مخصوص و یا یکی از ظروف قدیمی آشپزخانه خودتان باشد. حتما هم لازم نیست ظرف شما سرامیکی باشد. شما می توانید از انواع ظروف فلزی، پلاستیکی، چوبی و … برای ساخت دیش گاردنتان استفاده کنید. هر گلدان کم عمق یا ظرف‌های دیگر مانند, زیرگلدانی و یا سینی که عمقی برابر با ۱۰ سانتی متر داشته باشد, کاملاً برای این کار مناسب خواهد بود.

  • با توجه به تعداد و اندازه گلها اندازه ظرف دیش گاردن را انتخاب کنید:

بسته به سلیقه ی خودتان و این که میخواهید چه تعداد گیاه داخل دیش گاردنتان قراردهید، می توانید ظرف خود را بزرگتر یا کوچکتر انتخاب کنید. بهتر است انتهای ظرفتان، سوراخی برای زهکشی وجود داشته باشد. از آن جایی که یک لایه شن زیر خاک قرار می گیرد وجود آن ضروری هم نیست. همچنین می‌توانید از ظرف‌های سفالی استفاده کنید. این ظرف‌ها هوا را از خود عبور داده و به خشک شدن خاک کمک می‌کنند.

  • انتهای ظرف را با لایه ای نازک از شن بپوشانید.

مقدار کافی از شن، خرده سفال،  سنگ ریزه یا ذغال کف ظرف بریزید طوری که دیگر سوراخ زهکشی کف ظرف دیده نشود.

  • عمق باقی مانده از ظرف را با خاک مناسب گیاهتان بپوشانید.

ترکیب مناسبی از خاک های مناسب برای گیاهان انتخابی فراهم کنید و ظرف را با آن پر کنید. برای مثال اگر ساکولنت ها استفاده می کنید، از مخلوط خاک کاکتوس که می‌تواند ترکیبی از ماسه و مقدار کمی پیت ماس یا کوکوپیت باشد،استفاده کنید. خاک باید دارای زهکش مناسب باشد تا آب زیادی در خود نگه ندارد. اگر میخواهید از گیاهان آپارتمانی استفاده کنید، خاک استانداردی که پایه ی پیت دارد استفاده کنید. اگر نمی دانید از چه خاکی برای گیاهان خود باید استفاده کنید، از فروشندگان گیاهان کمک بگیرید . در پایان با مقداری سنگ ریزه و ریگ خریده روی خاک را بپوشانید.

 

Dish Garden

مرحله ی دوم: انتخاب گیاهان برای دیش گاردن

 

  • گیاهانی را انتخاب کنید که می توانید در فضاهای داخلی از آن ها نگهداری کنید.

برای این کار می‌توانید از مرکزهای فروش گل و گیاه ساکولنت های بزرگ شده تهیه کنید و یا با قلمه‌زنی گیاه خود را خودتان پرورش دهید. مزیت استفاده از ساکولنت های بزرگ شده این است که می‌توانید به یک باره دیش گاردن خود را ایجاد کنید و لازم نیست تا رشد کردن آن‌ها منتظر بمانید. مزیت قلمه‌زنی نیز رایگان بودن آن است ولی مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا نتیجه‌ی نهایی را مشاهده کنید.

  • در انتخاب گیاهان برای یک دیش گاردن به مشابه بودن نیاز آبیاری و نور و دمای آن دقت کنید.

سعی کنید از گیاهانی که شرایط نور و آبیاری مشابهی برای پرورش نیاز دارند استفاده کنید. به این ترتیب نگهداری از دیش گاردن برای شما آسان تر خواهد بود به عنوان مثال می توانید از انواع ساکولنت ها و کاکتوس ها در کنار هم استفاده کنید. ساکولنت هایی با اندازه, رنگ و شکل‌های متفاوت انتخاب کنید, این کار باعث جذابیت دیش گاردن شما خواهد شد. به متناسب بودن اندازه‌ی گیاهان با اندازه‌ی ظرف مورد نظر خود توجه نمایید. از خرید تعداد زیادی ساکولنت خودداری نمایید چون باعث شلوغ به نظر رسیدن دیش گاردن شما خواهند شد.

  • از گیاهانی استفاده کنید که عمق ریشه ی آن ها کمتر از عمق ظرف شما باشد.

گیاهانی که در گلدان های عمیق کاشته شده بودند احتمالا در ظرف های کم عمق جای نخواهند گرفت. هم چنین سعی کنید گیاهی که انتخاب میکنید سرعت رشد بالایی نداشته باشد تا مجبور نباشید خیلی سریع ظرف آن را جا به جا نمایید.

 

Dish Garden

 

مرحله ی سوم: کاشت گیاهان در دیش گاردن

 

  • گیاهان انتخابی را از داخل گلدان خارج کنید.

اگر با ساکولنت های خاردار کار می‌کنید, حتماً از دستکش استفاده کنید. گلدان را در دست خود سر و ته بگیرید و به آرامی گیاه را از داخل آن خارج کنید. در صورت لزوم برای جدا کردن ریشه از خاک باقی مانده از یک چاقو یا یه وسیله ی تیز استفاده کنید. قبل از جدا کردن گیاهان از داخل گلدان، آن ها را آبیاری کنید تا جدا شدن ریشه آن ها از خاک آسان تر باشد و ریشه آسیب نبیند. اگر می‌خواهید از همه‌ی طرف دید داشته باشد, گیاه‌های بلندتر را در وسط و کوتاه‌تر ها را در اطراف آن‌ها بکارید. اگر تنها از یک جهت دید دارد, بلندترها را در عقب و کوتاه‌ترها را جلوی ظرف بکارید.

  • در مورد نمای دیش گاردن تصمیم بگیرید.

بعد از تصمیم گیری در مورد نمای دیش گاردن, باید مکان مناسب هر گیاه را مشخص کنید. بهترین کار این است که گیاهان را روی سطح خاک قرار داده و تا زمانی که به نتیجه‌یمورد علاقه‌ی خود برسید, آن‌ها را جا به جا کنید. حالا سوراخ‌هایی به اندازه‌ی ریشه‌های گیاهان خود بر روی خاک ایجاد کنید. ساکولنت ها را در هر عمقی که در گلدان قبلی کاشته شده بودند, بکارید.

 

Dish Garden

مرحله ی چهارم: نکات مهم در نگهداری دیش گاردن

 

  • خاک اطراف ریشه را فشرده کنید. 

بعد از تمام شدن کار کاشت, خاک اطراف ریشه‌ها فشار دهید تا گیاه در جای خود ثابت شود. چون میخواهیم سرعت رشد گیاه زیاد نباشد، بهتر است خاک را در اطراف ریشه فشرده تر کنید تا مجال رشد چندانی نداشته باشد. خاک کاکتوس را درون ظرف ریخته و آن را تا جایی که ۱ سانتی متر از بالای ظرف فاصله داشته باشد, فشار دهید.

  • تزیین دیش گاردن با خانه و سنگ تزیینی و غیره

یک لایه سنگ ریزه بر روی بالاترین لایه‌ی خاک ریخته ودیش گارنتان را با استفاده از آیتم های دلخواه مثل سنگ، ماکت نیمکت یا خانه های مینیاتوری تزیین را تمام کنید.

  • بلافاصله بعد از کاشت نیازی به آبیاری نیست.

خاک دیش گاردن خود را خشک نگاه داشته و زیاد آب ندهید.آبیاری نیز به گونه ای باشد که هم گیاه دچار غرقابی نشود و هم تمام خاک کاملا مرطوب شود.

  • به مراقبت از دیش گاردن از نظر نور و دما و کوددهی بپردازید.

دیش گاردن خود را در فضایی نورگیر قرار دهید. چند وقت یک بار دیش گاردن را بچرخانید تا گیاهان به سمت منبع نور خم نشوند و آرایش دیش گاردن‌تان بهم نخورد. در فصول رشد ماهی یک بار گیاهان را با کودهای مخلوط موجود در بازار کود دهی کنید. هر گیاهی که از ظرف بیرون زد را خارج کرده و در گلدانی جدا بکارید. امیدواریم با نکات گفته شده بتوانید یک دیش گاردن زیبا درست کنید و از زیبایی آن لذت ببرید.

 

آموزش ساخت دیش گاردن

بیشتر بخوانید : 

معرفی روف گاردن یا بام سبز | آشنایی با مزایا و معایب روف گاردن

۶۰ مدل روف گاردن جدید با ایده های خلاقانه و جذاب

آبیاری گلدان در مسافرت | چطور از راه دور به گیاهان آب بدهیم ؟

تمیز کردن گل ها و گیاهان آپارتمانی + آموزش تصویری


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.