راهکار های کاهش ناراحتی و درد هنگام دندان درآوردن نوزاد

در این نوشته از دلبرانه می خواهیم چندین راهکار در مورد کاهش درد و ناراحتی دندان درآوردن نوزاد را خدمت شما ارائه نماییم.

اگر کودک شما هم به سن دندان درآوردن رسیده است و احساس می کنید که احساس ناراحتی و درد دارد خواند این مقاله را به شما توصیه می کنیم.

در ادامه راهکار های کاهش درد و ناراحتی ناشی از دندان درآوردن نوزاد را برای شما جمع آوری و آماده کرده ایم.

امیدواریم که برای شما مفید باشد…

دندان درآوردن نوزاد

دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی کنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در کودک شما روی داد، یا تب و اسهال ایجاد شد، به پزشک مراجعه کنید

دندان در آوردن طبیعی چگونه است؟

زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می کند اما معمولا در حدود ۶ ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی که رشد می کند دو برامدگی کوچک دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می کنند.

۱ – از داروها کمک بگیرید

اگر کودک شما خیلی بی قرار، تحریک پذیر و بدخو شده است با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم، استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز کند. از دادن آسپیرین به کودک خودداری کنید.

همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس کننده بر روی لثه خودداری کنید، زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینکه روی لثه تاثیر کنند، موجب بی حسی گلوی کودک می شوند و در مکانیسم‌های طبیعی بلع غذای کودک تداخل ایجاد می کنند.

۲ – آب دهان کودک را خشک کنید

افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. با یک دستمال تمیز، دهان و چانه کودک را پاک کنید تا از تحریک پوست پیشگیری کنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر کودک قرار دهید.

۳ – لثه کودک را به آرامی بمالید

به آرامی لثه‌های نوزاد را با انگشت تمیز، یا یک پارچه سرد و مرطوب تمیز مالش دهید. کمی فشار ملایم می تواند ناراحتی کودک را کاهش دهد.

۴ – یک دندان گیر به کودک خود بدهید

دندان گیرهایی که از لاستیک نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی که با مایع پر شده اند، ممکن است در اثر فشار لثه کودک پاره شوند. می تواندی از پستانک تمیز هم استفاده کنید.

کودک موقع خارش جای دندان، عکس‌العمل‌های خاصی نشان می‌دهد و مشاهده شده است که بچه‌های شیرخوار حتی سینه مادر خود را گاز می‌گیرند. در این مواقع از دادن اجسام و مواد کوچک مانند یک تکه گوشت که برخی خانواده ها به کودک می دهند تا گاز بگیرد، به طور جدی باید پرهیز کرد، زیرا ممکن است این وسایل جانبی به داخل حلق کودک رفته و باعث خفگی او شود.

۵ – چیزی خنک برای جویدن به نوزاد بدهید

یک تکه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنک می تواند تسکین دهنده باشد. البته اطمینان حاصل کنید که این شی باعث خفگی او نمی‌شود.

مراقب باشید تا شیء یخ زده نباشد، بلکه کمی خنکی کفایت می کند، چون سرمای زیاد هم می تواند آسیب رسان باشد. اگر کودک شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده کنید. ماست خنک پیشنهاد خوبی است.

علایم دندان در آوردن

علایم دندان در آوردن چیست؟

  • افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممکن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود
  • بی قراری و تحریک پذیری
  • تورم لثه ها
  • سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت

بسیاری از والدین اعتقاد دارند که دندان در آوردن موجب ایجاد تب و اسهال می شود ، اما محققان میگویند که این تصور درست نیست.

دندان در آوردن می تواند علائمی را در دهان و لثه ها ایجاد کند اما در سایر نقاط بدن مشکلاتی ایجاد نمی کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول کنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در کودک شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشک مراجعه کنید.

چگونه از دندانهای تازه کودک مراقبت کنید؟

هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی کودک را تمیز کنید. این کار موجب پیشگیری از رشد باکتریها در دهان کودک می شود.

بعد از اینکه دندان کودک بیرون آمد می توانید روزی یک بار از یک مسواک مرطوب کوچک با پرزهای نرم و ظریف استفاده کنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی ۲سالگی و زمانی که مطمئن شدید کودک قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده کنید.

چه زمانی دیر دندان درآوردن باید باعث نگرانی والدین شود؟

معمولاً نخستین دندان سفید و شیری کودک در ۱۰-۴ ماهگی بیرون می‌زند، اما اگر کمی هم دیرتر شد، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

اگر دندان‌های کودک‌تان بسیار کند و دیر به دیر ظاهر می‌شوند، اما رشد استخوانی، پوستی و موهای او کاملا طبیعی است، باز هم جای نگرانی نیست.

اگر کودک‌تان تولد یکسالگی‌اش را پشت سر گذاشته اما هنوز دندانی درنیاورده است، او را نزد پزشک ببرید.

حتی گاهی اوقات دندان‌های دائمی کودکان ۹-۸ ساله نیز می‌افتد. در چنین مواقعی بهترین کار این است که به یک متخصص دندانپزشک و یا یک اُرتودنتیست مراجعه کنید.

دیر دندان درآوردن در کودکانی که سیر طبیعی رشد خود را سپری می‌کنند، نشانه خطر نیست.

در ضمن دندان‌هایی که دیرتر درمی‌آیند، دیرتر پوسیده و خراب می‌شوند. بهترین کار مراجعه دندانپزشک از زمان رویش اولین دندان شیری یا یکسالگی است.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.