عادات سالم برای پیشگیری از حمله قلبی

عادات سالم برای پیشگیری از حمله قلبی

پیشگیری از حمله قلبی, حمله قلبی
پیشگیری از حمله قلبی

کلسترول بالا باعث بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود

درست است که همه‌ی حملات قلبی قابل‌پیشگیری نیستند. با این وجود با برخی عادات سالم در زندگی می‌توان تا حد زیادی از فاکتورهای خطرساز پیشگیری کرد.

 

پایین آوردن فشارخون
فشارخون به فشار بالای خون شدید می‌گویند. این مشکل خطر سکته و بیماری‌های قلبی و عروقی را زیاد می‌کند. اولین گام موثر در مدیریت فشارخون کنترل منظم آن است. درمان‌های لازم برای فشارخون بالا شامل رژیم غذایی کم نمک، مدیریت وزن، ورزش منظم و کنترل استرس می‌باشد.

 

کنترل بیماری‌های قلبی
بیماری‌های قلبی ممکن است در زمان تولد وجود داشته و یا بعدها در زندگی با سابقه‌ی ارثی ایجاد شود. این مشکلات می‌توانند نتیجه‌ی وراثت، چاقی، دیابت و یا کلسترول بالا باشند. بیماری‌های قلبی می‌توانند شامل بیماری‌های عروق کرونر، بیماری رگ‌های خونی حامی قلب، مشکلات دریچه‌ی قلب، بیماری‌های ماهیچه‌ی قلب، بزرگ شدن قلب و یا ضربان قلب نامنظم باشند. راه‌های موثر بسیاری برای مدیریت بیماری‌های قلبی وجود دارد که بستگی به علت بیماری دارند.در مورد مسئله‌ی وراثت بهترین راه داشتن چک آپ های منظم نزد پزشک است.

 

کنترل کلسترول بالا
کلسترول بالا باعث بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. این مشکل اغلب نتیجه‌ی یک رژیم غذایی با چربی‌های ناسالم زیاد است. پایین آمدن کلسترول نیاز به یک رژیم غذایی با چربی متعادل، ورزش و گاهی مدیتیشن دارد.

 

کنترل دیابت
دیابت اختلالی در سوخت و ساز قند خون است. این بیماری ممکن است در زمان تولد بوده و یا بعدها ایجاد شود. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید مرتباً سطح قند خون خود را چک کرده و اغلب انسولین تزریق کنند. بیماران دیابت نوع۲ نیاز به کنترل رژیم غذایی، کنترل وزن و گاهی مدیتیشن بری حفظ سطح قند نرمال خون دارند.

 

کنترل چاقی
چاقی فاکتور خطرناکی برای سکته است. این مشکل می‌تواند باعث کلسترول بالا و بیماری‌های عروقی شود. اغلب چاقی با ورزش و رژیم غذایی مدیریت می‌شود. گاهی مکمل‌های کاهش وزن یا جراحی برای کاهش وزن برای افرادی پیشنهاد می‌شود که نمی‌توانند با تغذیه و ورزش از وزن خود بکاهند. ژنتیک نیز نقش موثری در چاقی دارد و برخی افراد استعداد بیشتری داشته و کاهش وزن برایشان سخت تر است.

 

ترک سیگار
سیگار عامل بیماری‌های قلبی و عروقی و فشارخون بالاست. ترک سیگار ممکن است سخت باشد. راه‌های مختلف مانند مشاوره، گروه‌های ترک سیگار، الگوهای مصرف نیکوتین، کنترل رفتار و برنامه‌های ترک سیگار می‌توانند به شما کمک کنند. بسیاری از اثرات مضر سیگار پس از مدتی از ترک آن رفع می‌شوند.

 

مدیریت استرس
استرس می‌تواند با افزایش خطر فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی باعث بالا رفتن خطر سکته شود. مدیریت حالات روحی، استرس و نگرانی شامل تلاشی سخت برای کنترل بر واکنش‌های رفتاری و احساسی است. برای کنترل بهینه‌ی استرس نیاز به تلاشی درازمدت است. درباره‌ی روش‌های کنترل استرس و بالا بردن میزان آرامش بیشتر تحقیق کنید.

پیشگیری از حمله قلبی
علائم حمله قلبی – موارد پیشگیری از حمله قلبی – حمله قلبی علامت
دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران از مهمترین راه پیشگیری از بروز سکته قلبی سخن می‌گوید.

یک متخصص قلب و عروق گفت: علاوه بر فاکتورهای ارثی، حوادث و عوامل اکتسابی مثل کشیدن سیگار، بالا بودن  فشار و چربی خون، دیابت و استرس زیاد از مهمترین عوامل بروز سکته قلبی که بعد از تصادفات دومین عامل مرگ در ایران است محسوب می‌شوند.

دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه ی علوم پزشکی تهران، تصلب شرایین را سختی و تنگی عروق به طور مثال رگهای تغذیه کننده قلب تعریف کرد و افزود: تصلب شرایین از بدو تولد در بدن فرد ایجاد می‌شود و وقتی این تنگی به ۷۵ درصد رسید سکته قلبی را ایجاد می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که سکته قلبی در افرادی که سابقه خانوادگی سکته دارند ۳ برابر بیشتر از افراد عادی است گفت: هورمون‌های جنسی زنان تا ۵۰ سالگی به عنوان یک عامل حفاظتی  در برابر سکته قلبی عمل می‌کنند طوری که در برابر ۴ سکته‌ی قلبی مرد یک زن سکته قلبی می‌کند.
این متخصص قلب و عروق احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه و احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس بغض در گردن را شایعترین علائم سکته قلبی دانست و تصریح کرد: تا وقتی که تنگی رگ‌ها به ۷۵ درصد نرسد هیچ علامت خاص کلینیکی حاکی از بروز سکته قلبی وجود ندارد.
دکتر قارونی داشتن یک شناسنامه ی خانوادگی پزشکی برای هر فرد را مهمترین راه پیشگیری از بروز سکته قلبی دانست و افزود: تغذیه مناسب، به حداقل رساندن استرس و هیجان، مصرف کم نمک، استفاده از میوه‌های تازه و نکشیدن سیگار از راه‌های دیگر پیشگیری از این بیماری است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص عوارض سکته قلبی گفت: خطر مرگ ناگهانی، فلج اعضای بدن، نارسایی قلب بر اثر پر کاری سلول‌های سالم و ورم پا از عوارض سکته قلبی بر اثر بی توجهی به راه‌های پیشگیری است.
وی در ادامه پیشگیری را بهتر از درمان دانست و افزود: سکته قلبی را می‌توان با استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی مثل استفاده از شوک و CCU تا حدودی درمان کرد ولی بیمار باید تا آخر عمر زیر نظر پزشک باشد.

دکتر قارونی در پایان توصیه کرد: رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما باید تلاش کنند که الگوی صحیح زندگی، تغذیه مناسب و راه‌های به حداقل رساندن استرس و هیجان را به مردم بیاموزند تا بتوانیم میزان سکته قلبی را به حداقل برسانیم.

جلوگیری از حمله قلبی – راههای پیشگیری از حمله قلبی – علائم پیش از حمله قلبی

پیشگیری از حمله قلبی

حمله قلبی چیست ؟ – حمله قلبی در خواب – حمله قلبی در جوانان

سکته قلبی (در اصطلاح پزشکی ام‌آی) و یا انفارکتوس میوکارد (به انگلیسی: Myocardial infarction) یا حمله قلبی٬ عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت ازبین‌رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی‌می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان گردد یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) نمود یابد.

عمده‌ترین دلیل سکته بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است. برای رفع انسداد غیر از دارو، از بالن و جراحی قلب باز (تعویض رگ مسدود شده) استفاده می‌شود. سکته قلبی نوعی عارضۀ فراگیر است که هرساله باعث درگذشتن هزاران تن می‌گردد.

در میان عوامل مساعدکننده دیابت، فشارخون بالا، کلسترول خون بالا افراط در استعمال دخانیات و الکل، عدم فعالیت بدنی، فشار عصبی، سابقۀ فامیلی و سن قابل ذکراند.
به‌طور یقین این بیماری خیلی وخیم است و سالیانه تنها در آمریکا، در سال ۲۰۰۴ میلادی، بیش از ۱۵۰۰۰۰ نفر از این عارضه جان‌باختند.

آسیب های خود ارضایی در پسران+آموزش ترک خود ارضایی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.