زاموفیلیا | نگهداری از گل زامیفولیا (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

زاموفیلیا | نگهداری از گل زامیفولیا (ZANZIBAR GEM)

شاید شما هم متوجه محبوبیت ناگهانی گل زاموفیلیا (که زامفیلیا، زامیفولیا، زامفولیا …هم گفته میشود) شده باشید. این محبوبیت بی دلیل نیست . این گل یکی از مقاوم ترین گلهای آپارتمانی است و تحمل بالایی در برابر نور کم ، آبیاری کم و آفات و بیماری های مختلف داد. شاید اغراق آمیز باشد اما در موردش گفته میشود «خراب کردن زاموفیلیا از نگهداری آن سخت است.» در کنار این مزایا قیمت کمی بالا و تکثیر سخت زاموفیلیا از معایب آن است . اما همه اینها را هم که کنار بگذاریم ظاهر زیبا و مدرن این گل دلبری کرده و ما را به خرید و نگهداری از آن در خانه، آپاتمان یا اداره ترغیب خواهد کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم 

نگهداری از گل زاموفیلیا

 

معرفی کوتاه زاموفیلیا : 

  • نام انگلیسی : ZANZIBAR GEM
  • نام علمی : ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA
  • نام فارسی : گل زامیفولیا
  • رنج قیمتی : ۸۰۰۰۰ هزار تومان الی ۲۰۰۰۰۰ هزار تومان به بالا
  • خانواده : ARACEAE
  • خاستگاه : شرق آفریقا

 

گل زاموفیلیا (۲)

 

نکات مهم و جالب در مورد گل زامیفولیا !

  • گل زامیفولیا در برابر خشک شدن بسیار مقاوم می باشد و افراد بخاطر اینکه خشک شدنش سخت می باشد ، آن را از بین می برند و دست به خرید گل های دیگر می کنند . نگهداری از این گل سخت نمی باشد ، بلکه خشک کردنش سخت می باشد . گل زاموفیلیا دارای نیاز هایی می باشد که اگر آن ها را به خوبی انجام دهید ، رشد خوبی را دارد و می توانید به راحتی گیاه را خشک کنید .
  • گل زامیفولیا دارای حلقه های کاکتوس می باشد . زمانی که گیاه رشد می کند ، ارتفاع به ۹۰ و یا بیشتر می رسد . این گل برای کشور آفریقا می باشد و از آن کشور به کشور های دیگر صادر می شود که یکی از آن کشور ها ایران می باشد که در ایران از این گل استقبال خوبی شده است و فروش خوبی را نیز داشته است . گل زاموفیلیا برای افراد آفریقا بسیار با ارش می باشد و از این گل به خوبی نگهداری می کنند . این گل اصلا آنچنان علاقه ای به نور ندارد ولی باید مقداری نور را جذب خو کند .
  • مهم ترین نقطه ضعف این گیاه این است که از رشد آرام و کندی برخوردار است ، به طوری که ممکن است تا مدت طولانی هیچ رشدی در آن مشاهده نشود و در مقابل نقطه قوت آن این است که به راحتی قابل تکثیر می ‎باشد و می توانید آن را در هر قسمتی از منزل خود نگهداری کنید . با توجه به این نکته که این گیاه به مراقبت خاصی نیاز ندارد ، می ‎تواند هدیه ای مناسب حتی برای کسانی که علاقه چندانی به مراقبت از گل و گیاه ندارند نیز باشد .
  • ریشه و برگ های این گیاه به طور سنتی برای درمان زخم ، گوش درد  و برخی از شرایط التهابی در تانزانیا مورد استفاده قرار می ‎گیرد و از آن جایی که این گیاه سمی است ، این درمان ها به صورت موضعی انجام می ‎شوند نه به صورت درمان های خوراکی .

 

گل زاموفیلیا (۳)

 

شرایط مناسب رشد گل زامیفولیا :

۱- دمای مناسب برای زاموفیلیا :

بهترین دما برای نگهداری از این گل دمای بین ۱۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد که اگر کمتر و یا بیشتر از درجه گفته شود ، باعث خراب شدن گیاه و از بین رفتن گیاه می شود . زمانی که محل قرار گیری گیاه سرد شد ، می توانید برای خنک کردن گیاه اسپری را پر آب کرده و دو بار در روز به گیاه دهید تا از خراب شدن گیاه جلوگیری شود .

 

۲- آبیاری کافی و مناسب برای زامیفولیا :

این گیاه یک دشمن دارد و دشمنش آبیاری بیش از حد می باشد که این گل آب را در خود دخیره می کند و اگر آبیاری گیاه بیش از حد باشد ، باعث پوسیده شدن گیاه می شود و گیاه از بین خواهد رفت . آبیاری گل زاموفیلیا باید فاصله داشته باشد و زمانی که خاکش خشک شد ، باید به گیاه آب دهید . در زمستان نیز نباید بیشتر از ۱ بار در هفته به گیاه آب دهید . همچنین در صورتی دیدید که خاک خشک نمی شود و خاک گیاه همچنان خشک می باشد ، باید نور و محل قرار گیری گیاه را عوض کنید .

 

۳- نور مناسب برای زامیفولیا :

گل زاموفیلیا برای اینکه رشد خوبی را داشته باشد ، بهتر است گیاه را در محلی قرار دهید که نور کافی به گیاه بتابد و همچنین نباید در معرض اشعه خورشید قرار بگیرد . گیاه می تواند در تاریکی زندگی کند ولی باعث باریک شدن برگ ها و ساقه می شود و زیبایی خود را از دست می دهد . اگر نور بیش از اندازه باشد باشد باعث کلفت شدن برگ ها و ساقه ها می باشد . باید گیاه در محلی قرار بگیرد که نور آنچنان زیاد باشد و نه کم باید متوسط باشد .

 

۴- رطوبت مناسب برای زامیفولیا :

برگ های گل زاموفیلیا واکسی مانند می باشد و زمانی که گیاه را آبیاری می کنید ، رطوبت خود را از دست نخواهد داد . و این موضوع به رشد گیاه کمک بسیار زیادی را خواهد کرد . همچنین می توانید گیاه را نیز غبار پاشی کنید تا رطوبت را جذب خود کند .

 

۵- خاک مناسب برای زاموفیلیا :

برای خاک گل زامیفولیا باید از خاکی بسیار سبک به همراه زه کش عالی استفاده کنید که به گیاه آسیب وارد نشود و باعث رشد بهتر گیاه شود . می توانید برای خاک گل زاموفیلیا از خاک کاکتوس استفاده کنید که این خاک کمک بسیار زیادی را به گل شما می کند .

 

۶- تغذیه مناسب برای زامیفولیا :

گل زامیفولیا علاقه بسیار زیادی را به کود های فسفر بالا و پتاسیم بالا دارد که اگر از این کود ها برای این گل استفاده کنید ، باعث رشد بهتر و سریع گل می شود . کود فسفر به رشد برگ های گل زاموفیلیا کمک می کند و پتاسین به ریشه و رشد گیاه استفاده می شود . حتما از این کود برای گل زامیفولیا استفاده کنید .

 

۷- تکثیر زامیفولیا :

می توانید برای تکثیر گل زاموفیلیا از قلمه زدن برگ ها و  تقسیم ریزوم ها استفاده کنید . ولی اگر این کار را انجام دهید ، فقط ماهی یک بار ریشه می زند و جوانه خواهد زد و علت گران بودن گل زامیفولیا بخاطر همین موضوع می باشد . گل زامیفولیا اصلا هیچ بیماری ندارد و تنها یک بیماری دارد و آن بیمار دست خود انسان می باشد . این بیماری باعث پوسیدگی ساقه و برگ های گیاه می شود که این پوسیدگی علتش بخاطر آبیاری بیش از اندازه می باشد . پوسیدگی مهم ترین و ضروری ترین بیماری این گل است .

 

۸- هرس زاموفیلیا :

زمانی که دیدید برگ های گل زامیفولیا زرد و یا سوخته است ، آن را به آرامی بچینید . طوری هرس کنید که به گیاه آسیبی وارد نشود .

 

۹- تعویض گلدان گل زاموفیلیا :

هر چه گلدان کوچک تر و تنگ تر باشد ، باعث بهتر رشد کردن گیاه می شود . زمانی که گلدان بزرگ باشد باعث به تاخیر افتادن رشد گیاه می شود و امکان دارد گیاه زشت شود و مانند قبل زیبایی نداشته باشد . همچنین برای تعویض گلدان ، بهتر است بگذارید که ریشه ها از زیر گلدان بیرون بزند و بعد اقدام به عوض کردن گلدان کنید . همچنین زمانی که گلدان را عوض کردید ، باید خاک گا را نیز عوض کنید .

 

۱۰- گلدهی زامیفولیا :

گل زاموفیلیا درصد خیلی کمی را دارد که در منزل گل دهد و رشد کند . در تابستان گلدهی گل بالا تر می باشد و زمانی که شروع به رشد می شود ، گل ها و برگ هایش مانند خانواده آراسه می باشد و زیبایی خود را می گیرد . همچنین یادتان باشد که این گیاه سمی می باشد و بعد از دست زدن به گیاه حتما دست خود را با صابون و آب بشوید ، زیرا اگر به چشم خود بزنید ، باعث آسیب رسیدن به شما می شود .

 

گل زاموفیلیا (۴)

 

انواع گونه های زاموفیلیا

این گیاه را معمولا در رنگ سبز آن مشاهده میکنید ، با این حال انواع دیگری از آن نیز وجود دارند :

 

۱- زاموفیلیا سبز

زاموفیلیا سبز همان نوعی است که در اکثر مناطق جهان موجود است. این گونه قدیمی‌ترین نوع زاموفیلیا محسوب می‌شود و قبل از سایر گونه‌ها به تنهایی به عنوان یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی شناخته می‌شده است.

 

۲- زاموفیلیا بلک

در انگلیسی به زاموفیلیا بلک زاموفیلیا کلاغ سیاه می‌گویند. این نامگذاری به دلیل برگ‌های بنفش تیره و تقریبا سیاه گیاه زاموفیلیا بلک است. این نوع از زاموفیلیا نسبتا جدید است و از گونه‌های کمیاب محسوب می‌شود. البته امروزه زاموفیلیا بلک در بسیاری از کشورها پرورش می‌یابد. برگ‌های جدید ممکن است ابتدا سبز رنگ باشند اما با گذشت زمان به همان رنگ بنفش تیره و مایل به سیاه در می‌آیند و زیبایی گیاه را چندبرابر می‌کنند. زاموفیلیا بلک می‌تواند یک عنصر تزیینی خاص و شیک برای خانه شما باشد. درست مانند برادر سبزش، زاموفیلیا بلک هم نیازهای کمی دارد و هر کسی می‌تواند از آن نگهداری کند.

 

۳- زاموفیلیا ابلق

یکی از انواع بسیار خاص زاموفیلیا، زاموفیلیا ابلق است. به زاموفیلیا ابلق زاموفیلیا طلایی هم گفته می‌شود. این نوع زاموفیلیا بسیار خاص و کمیاب است. به همین دلیل زاموفیلیا طلایی گیاهی گران است و قیمت بسیار بالایی دارد. برگ‌های این نوع زاموفیلیا رگه‌های کرم و طلایی دارند. مانند سایر انواع زاموفیلیا این گیاه هم برای فضای داخلی بسیار عالی است. البته زاموفیلیا به طور کلی رشد کندی دارد و تکثیر آن مدت زمان زیادی طول می‌کشد.

 

۴- زامیکرو (زاموفیلیا کوتوله)

زاموفیلیای کوتوله یا زامیکرو یکی دیگر از انواع زاموفیلیا است که اندازه کوچکتری نسبت به بقیه زاموفیلیاها دارد. ارتفاع زامیکرو به بیشتر از ۵۰ سانتی متر نمی‌رسد. شکل، رنگ و سایز برگ‌های زاموفیلیا کوتوله دقیقا مانند زاموفیلیا سبز است. تنها ضخامت برگ‌ها متفاوت است. برگ‌های زامیکرو بسیار نازکتر از زاموفیلیای معمولی هستند. زامیکرو برای افرادی مناسب است که از گیاه زاموفیلیا خوششان می‌آید اما ترجیح می دهند که گیاهشان جای کمتری اشغال کند و کوچکتر باشد. البته این نوع زاموفیلیا در ایران موجود نیست. نگهداری زامیکرو هم به سادگی نگهداری سایر انواع زاموفیلیا است.

 

گیاه زامفیلیا (۲)

 

چند سوال رایج در مورد زامفیلیا

آیا گیاه زاموفیلیا سمی است ؟

شایعاتی مبنی بر سمی بودن این گیاه وجود دارد که با توجه به مطالعاتی که اخیرا انجام شده اند ، ثابت شده که این نظریه کاملا نادرست است . با این حال ، این گیاه حاوی اگزالات و کلسیم است که هم برای انسان و هم برای حیوانات خانگی سمی است . بنابراین کودکان خود را از این گیاه دور نگه دارید که سم این گیاه کشنده نیست اما می ‎تواند باعث بروز اسهال و استفراغ شود و همچنین آب برگ این گیاه ممکن است باعث تحریک پوست های حساس می شود.

 

آیا می توان از محصولات براق کننده برای برگ این گیاهان استفاده کرد ؟

خیر هرگز نباید از محصولات براق کننده برای برگ گیاهان زامیفولیا استفاده کنید و تنها می ‎توانید گاهی اوقات با استفاده از پارچه مرطوب ، گرد و غبار ایجاد شده بر روی برگ گیاه خود را پاک کنید .

 

برای جلوگیری از ریزش برگ گیاه گل زاموفیلیا چه کاری می توان کرد ؟

این اتفاق ممکن است در اثر عوامل مختلفی رخ دهد ، مانند کمبود آب و یا آبیاری بیش از حد که در غیر این صورت بهتر است گیاه خود را با کمی کود تغذیه کنید و یا آن را در مکان پر نور تری قرار دهید .

 

برگ گیاه زاموفیلیا در چه شرایطی شروع به ریزش می کند ؟

عوامل دخیل در این وضعیت عبارتند از:ریزش برگ به دلیل غریزه گیاه برای بقا در شرایط سخت مانند بی آبی؛ که در این شرایط باید شروع به آبیاری گیاه کنید و مدتی صبر کنید تا رشد گیاه بهبود بخشیده شود . عامل دیگر تاثیر گذار در این وضعیت ، آبیاری بیش از حد گیاه است که در این شرایط بهتر است شروع به تکثیر گیاه به گلدان های دیگر کنید .

 

در صورت عدم رشد گیاه در طولانی مدت چه کاری می توان انجام داد ؟

همانطور که گفته شد ، این گیاه از رشد بسیار آرامی برخوردار است اما گاهی به نظر می ‎رسد که گیاه به هیچ وجه رشد نمی ‎کند که این اتفاق ممکن است ناشی از ۳ عامل اصلی باشد :آب، نور و دما . با توجه به اطلاعات داده شده در بالا در مورد شرایط مورد نیاز برای رشد این گیاه ، اقدامات لازم را انجام داده و صبر بیشتری از خود نشان دهید تا رشد گیاهتان بهبود بخشیده شود .

 

چرا زاموفیلیا برای نگهداری در خانه انقدر محبوب است ؟

همانطور که گفته شد مقاومت این گیاه در شرایط سخت ، استقامت آن در برابر آفات و بیماری ها ، تکثیر آسان آن ها و همچنین جذابیت بالای آن ها برای تزئین منزل و محل کار سبب واجد شرایط بودن کامل این گیاه برای نگهداری و پرورش آن به عنوان یک گیاه خانگی می‎ شود ، به خصوص برای افرادی که علاقه زیادی به مراقبت از گیاهان ندارند .

 

نگهداری از زامفیلیا برای چه کسانی مناسب نیست ؟ 

باید بدانید مراقبت بیش از حد از این گیاه مانند آبیاری و تغذیه بیش از حد آن مهم ترین دلیل در بین رفتن گیاه زامیفولیا است . بنابراین اگر علاقه مند رسیدگی بیش از حد به گیاه هستید ، شاید این گیاه انتخاب مناسبی برای شما نباشد .

 

گیاه زامفیلیا (۱)

 

تکثیر زاموفیلیا 

 

۱. تکثیر زاموفیلیا >> روش تقسیم ریزوم :

  • اولین و راحت ترین راه برای تکثیر هر گلی ، تقسیم ریشه گیاه است.
  • گیاه زاموفیلیا هم از این قاعده مستثنی نیست.
  • برای این کار گیاه را از گلدان خارج کنید.
  • ریزم های آن را به کمک یک چاقوی تیز از هم جدا کنید.
  • ریزوم ها (ساقه زیر زمینی ) را به چند قسمت تقسیم کنید.
  • هر قسمت باید دارای ریزوم و شاخه باشد.
  • کاملا مواظب باشید به ریزوم گیاه آسیبی وارد نشود.
  • ریزوم رو به گلدان جدید با زهکش مناسب انتقال بدید .
  • اطراف گیاهان جدید را با خاک مخصوص پر کنید.
  • در اکثر مواقع این روش نتیجه میدهد و شما چند گیاه جدید خواهید داشت.

 

۲. تکثیر زاموفیلیا >> روش قلمه ساقه :

  • این روش خیلی متداول نیست چرا که روشی زمان بر است .
  • در این روش شما باید صبر کنید تا ساقه ها ریشه دهند .
  • اول چند ساقه را از گیاه اصلی جدا کنید.
  • بهتر است این ساقه ها خیلی بلند نباشند.
  • سپس برگ های نیمه ی بالایی قلمه ای که جدا کرده اید را بکنید .
  • این باعث میشود تا گیاه بیشتر انرژی خود را صرف ریشه دهی کند.

نکته : برگ ها را نگه دارید و به روش بعدی عمل تکثیر را انجام دهید.

  • قلمه هایی که از گیاه اصلی جدا کرده اید را داخل آب بگذارید .
  • مطمئن شوید که در نور مستقیم آفتاب و محیطی گرم قرار دارند.
  • توجه کنید که لازم به پر کردن ظرف آب قلمه ها نیست .
  • همینکه چند سانتی متر از قلمه در آب باشد کافی است.
  • آب را هر ۲ هفته یکبار عوض کنید.
  • سپس از آب بدون کلر یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
  • توجه کنید که دمای آبی که قلمه ها را در آن قرار می‌دهید با دمای اتاق یکسان باشد.
  • بعد از گذشت حدود ۶ – ۹ ماه این قلمه های بلند ریشه می‌دهند.
  • صبور باشید و از آن به خوبی نگه داری کنید تا ریزوم های زیبای زاموفیلیا را ببینید.
  • بعد از قلمه دار شدن ریشه ها صبر کنید تا آنها بزرگتر شوند .
  • طول این قلمه ها باید تا حداقل ۷ سانتی متر برسد.
  • حالا میتوانید قلمه ریشه دار را مستقلا درون گلدانی جدید بکارید.

 

۳. تکثیر زاموفیلیا >> روش قلمه برگ :

  • قلمه ی برگ زاموفیلیا از دیگر روش های تکثیر این گیاه است.
  • این روش مانند دو روش قبلی زمان بر است .
  • حتی ممکن است حدود یک سال طول بکشد.
  • برای قلمه گرفتن برگ به روش زیر عمل کنید :
  • برگ های زاموفیلیا را دقیقا از قسمتی که به ساقه متصل است جدا کنید .
  • بگذارید چند ساعت در هوای آزاد باشد تا محل بریدگی خشک شود.
  • برگ هایی که جداکرده اید را داخل ترکیبی از خاک مرطوب قرار دهید.
  • از ترکیب‌های مختلفی به این منظور می‌توان استفاده کرد.
  • مثلاً ترکیب کوکوپیت و پرلیت و یا خاک برگ + شن و یا پیت ماس + شن .
  • یا هر ترکیب دیگری که بافت سبک و زهکش خوبی داشته باشد مناسب است.
  • می‌توانید روی قلمه ها را برای حفظ رطوبت با پلاستیکی شفاف بپوشانید.
  • روی پلاستیک چند سوراخ جهت تهویه هوا ایجاد کنید.
  • پس از مدتی غده ها در قسمت پایینی برگ درون خاک شکل می‌گیرد.
  • این عمل ممکن است حدود ۶ – ۷ ماه به طول بیانجامد.
  • پیدایش ساقه جدید از برگ نشان دهند رشد خوب ریشه است .
  • در این صورت می‌توانید گیاهان را به گلدانی جدید منتقل کنید.

 

گیاه زامفیلیا (۳)

 

آفات و بیماری های زاموفیلیا و درمان آن 

چرا برگ های زاموفیلیا زرد شده اند ؟

ریشه گیاه زاموفیلیا از انواع گوشتی است. این نوع ریشه‌ها توانایی ذخیره آب در مدت طولانی را دارند. به همین علت است که آبیاری بیش از حد زاموفیلیا باعث پوسیدن ریشه آن می‌شود. آبیاری زیاد ابتدا باعث زرد و سپس قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شود. اگر ریشه گیاه در خاک خیس بماند در نهایت، ریشه می‌پوسد و گیاه از بین می‌رود. برای جلوگیری از این مشکل قبل از آبیاری گیاه ابتدا بررسی کنید که خاک خشک شده باشد و سپس اقدام به آبیاری نمایید. به جز آبیاری زیاد که اصلی‌ترین علت زرد شدن برگ زاموفیلیا است، چند عامل دیگر هم برای این عارضه وجود دارد. زرد شدن زاموفیلیا می‌تواند به علت کمبود مواد مغذی و یا حتی کوچک بودن گلدان برای گیاه هم باشد.

 

چرا برگ های زاموفیلیا قهوه ای و خشک شده اند ؟

علت قهوه‌ای شدن برگ‌های زاموفیلیا، آبیاری زیاد آن است. برای جلوگیری و رفع این عارضه فواصل آبیاری را افزایش دهید و اجازه دهید خاک بین دو آبیاری خشک شود.

 

چرا نوک برگ های زاموفیلیا قهوه و سوخته شده اند ؟

نوک برگ‌های زاموفیلیا به علت کمبود رطوبت به رنگ قهوه‌ای در می‌آیند. در این صورت باید رطوبت گیاه را افزایش دهید. برای این کار می‌توانید زاموفیلیا را هر چند وقت یک‌بار غبارپاشی کنید.

 

چرا ساقه های زاموفیلیا خمیده و شل شده اند ؟ 

دلیل اصلی شل شدن ساقه زاموفیلیا و افتادگی آن، کمبود نور است. برای رفع این مشکل باید زاموفیلیا را در جایی قرار دهید که از بالا نور دریافت کند. به این ترتیب به رشد مستقیم به سمت بالا ادامه می دهد. کوچک بودن گلدان هم می تواند باعث توقف رشد و خم شدن ساقه های زاموفیلیا با سمت پایین باشد.

 

چرا برگ های زاموفیلیا کمرنگ و نازک شده اند ؟

اگر این کمرنگ بودن در جوانه‌های جدید دیده می‌شود، طبیعی است. این جوانه‌ها پس از رشد مثل بقیه برگ‌ها ضخیم می‌شوند. همچنین عامل نور هم در این مسئله تاثیرگذار است. اگر گیاه نور کافی دریافت کند ساقه‌ها و برگ‌های آن ضخیم و اگر نور کم باشد نازک‌تر خواهند شد. دقت کنید که می‌توانید برای تامین نور گیاه، از نور لامپ استفاده کنید.

 

چرا زاموفیلیا های من رشد نمیکنند ؟

رشد نکردن زاموفیلیا می‌تواند به دلیل کمبود مواد مغذی در خاک گیاه باشد. در این صورت تقویت گیاه با کود می‌تواند موثر باشد. شرایط دیگر مثل نور و آبیاری را هم بررسی کنید. ممکن است کمبود نور یا آب باعث رشد نکردن گیاه باشند. البته توجه کنید که زاموفیلیا به طور کلی رشد کندی دارد.

 

چرا زیر برگ های زاموفیلیا من تار عنکوبتی شده است ؟ 

این آفت به خصوص در فصل زمستان که وسایل سرمایشی باعث خشکی هوا می‌شوند، رایج است. مشاهده تارهای عنکبوت زیر برگ‌ها نشان دهنده هجوم این آفت است. شما باید به سرعت گیاه آلوده را از سایر گیاهان دور کنید تا آفت منتقل نشود. برای مبارزه با کنه از سم کنه‌کش استفاده کنید. البته روش خانگی هم برای احیا گیاه زاموفیلیا وجود دارد. به کمک این روش می‌توانید از شر کنه گیاه راحت شوید. در واقع این روش به اندازه سمپاشی موثر است و البته ضرر کمتری هم دارد. برای این کار باید گیاه را با کمی فشار آب شستشو دهید. سپس روی گلدان آن یک کیسه پلاستیکی بکشید و محکم کنید. گیاه را چند روز در مکانی روشن قرار دهید. بعد از آن پلاستیک را دربیاورید. کنه‌های عنکبوتی از بین رفته‌اند و گیاه شما نجات پیدا کرده است.

 

چرا برگ ها و ساقه زاموفیلیا من مواد چسبناک تولید میکند ؟ 

شته‌ها موجوداتی بسیار کوچک هستند و ممکن است تا مدتی روی گیاه قابل مشاهده نباشند. اگر گیاه شما مواد چسبناک تولید می‌کند احتمالا مورد حمله شته قرار گرفته است. بعد از این که شته‌ها را شناسایی کردید می‌توانید محلول صابونی به گیاه اسپری کنید تا این حشرات نابود شوند.

 

گیاه زامفیلیا (۴)

 

چند ویژگی زامیفولیا که خوب است بدانید:

  1. از مهم‌ترین ویژگی‌های فیزیکی زاموفیلیا ٬ سیستم ریشه‌ای آن است .
  2. در میان ریشه‌های این گیاه، توده‌هایی کوچک شبیه به سیب زمینی وجود دارد که به آن ها ریزوم می‌گویند .
  3. هنگام آبیاری، ریزوم‌ها آب را جذب و در خود ذخیره می‌کنند .
  4. به همین دلیل، زامیفولیا می‌تواند شرایط سخت را تحمل کند .
  5. به خاطر داشته باشید که زاموفیلیا را به دلیل دارا بودن ریزوم ، باید به دقت آبیاری کنید .
  6. از ویژگی‌های خاص و بارز گیاه زامیفولیا ، خاصیت تصفیه‌کنندگی هواست .
  7. زاموفیلیا در تصفیه هوای محیط بسته، تاثیرگذار است .
  8. این گیاه، در از بین بردن سموم بنزن ،‌ تولوئن و برخی ترکیبات شیمیایی موثر است .

 

گیاه زامفیلیا (۵)

 

بیشتر بخوانید : 

اسپاتی فیلوم | نگهداری از گیاه اسپاتی فیلوم (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

پپرومیا چروک | نگهداری از گل پپرومیا چروک (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

فیتونیا | نگهداری از گل فیتونیا یا رزیدل (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

گل کاغذی | نگهداری از گل کاغذی (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

نخل اریکا | نگهداری از نخل اریکا (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.