آلاماندا | نگهداری از گل آلاماندا (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

آلاماندا | نگهداری از گل آلاماندا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

گل آلاماندا گلی بسیار زیبا و دوست داشتنی می باشد که دارای برگ های سبز و گل های زرد می باشد . در این نوشته از دلبرانه به روش های رشد و نگهداری از این گل زیبا مثل رطوبت ، آبیاری ، نور ، دما ، کود ، خاک روش های تکثیر و البته آفات و بیماری های گل آلاماندا خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید.

بسم الله الرحمن الرحیم 

آموزش نگهداری از گل آلاماندا

 

معرفی کوتاه آلاماندا : 

  • نام انگلیسی : GOLDEN TRUMPET
  • نام علمی : ALLAMANDA CATHARTICA
  • نام فارسی : گل آلاماندا
  • نام فارسی اصیل : ماندانا
  • رنج قیمتی : ۴۰۰۰۰ تومان به بالا
  • خانواده : APOCYNACEAE
  • خاستگاه : آمریکای جنوبی و شمالی

 

گل آلاماندا (۲)

نکات مهم و جالب در مورد گل آلاماندا !

  • گل آلاماندا برای کشور آمریکای استوایی می باشد که به کشور های دیگر از جمله ایران عرضه می شود ک در ایران فروش و طرفدار خوبی را داشته است .  این گل همیشه برگ هایش سبز و گل هایش قرمز می باشد و نیاز به استفاده از مواد براق کننده نمی باشد . گل آلاماندا بعد از اینکه سنش به ۴ رسید ، ارتفاع اش به ۳ متر می رسد و زیبا تر از قبل می شود .
  • برای گلدهی بهتر گل آلاماندا ، زمانی ک گلدهی اش تمام می شود ، باید شاخه های اضافه را حذف کنید تا بعدا بتواند به خوبی رشد کند . در ماه های شهریور و مهر ماه نیاز به آبیاری نمی باشد و باید هر دو هفته ۱ بار گیاه را آبیاری کنید .
  • برای تزئین آپارتمان خود می توانید از آلاماندا کاتارتیکا که برگ های درشت زرد دارد یا از آلاماندا نریفکدا که هیکلی درشت تر داشته و برگ های زرد آن نقش به خطوط نارنجی رنگ است استفاده کنید . بهتر است این گیاهان را در جایی گرم و کاملا روشن مشابه محیطی طبیعی خودشان نگهداریم . کاشتن آنها خیلی آسان است و در فصل رویش نیاز به آب فراوان و مختصری کود دارند .
  • پس از تمام شدن گل یعنی در حوالی ماه های مرداد و شهریور باید آنها را به مدت ۵ و ۶ هفته در حالت استراحت یعنی نوع خشکی نسبی نگه داشت . تعویض گلدان آن ها در صورت لزوم باید قبل از رسیدن فصل رویش گیاه صورت بگیرد و خاک آن را باید مخلوطی از خاک نو و خاک برگ و خاک چوب به نسبت مساوی انتخاب کرد و برای زیبایی بهتر چیدن سرشاخه ها به مقدار مختصر و به خصوص در انواع پیچنده آن فراموش نشود.

 

گل آلاماندا (۳)

 

شرایط مناسب رشد گل آلاماندا :

۱- نور مناسب برای آلاماندا :

در فصل تابستان باید نور کافی به گیاه تابش کند تا بتواند رشد خوبی را داشته باشد . در فصل تابستان نیاز به نور مستقیم و کافی نمی باشد و فقط نیم سایه کافی می باشد و نباید در برابر نور خورشید قرار دهید .

 

۲- دمای مناسب برای آلاماندا :

در فصل تابستان باید دمای گیاه ۲۷ درجه سانتی گراد باشد و در فصل زمستان نیز باید دما اش ۱۳ درجه سانتی گراد باشد و نباید بیشتر از حدش باشد .

 

۳- آبیاری کافی و مناسب برای آلاماندا :

گیاه عاشق آبیاری می باشد و باید بین دو آبیاری فاصله داشته باشد تا به گیاه آسیب وارد نشود . هفته ای ۱ بار رطوبت گیاه را چک کنید . در فصل زمستان هفته ای ۱ بار آب آبیاری کافی می باشد .

 

۴- رطوبت مناسب برای آلاماندا :

برای تامین رطوبت این گیاه می توانید از دو روش استفاده کنید . اولین روش که روزانه گیاه را غبار پاشی کنید و این غبار پاشی باید به دور از نور خورشید باشد . روش دوم اینکه تشتی را پر از آب و سنگ ریزه کرده و گیاه را در آن قرار دهید . گیاه می تواند از این دو روش رطوبت خود را تامین کند .

 

۵- تغذیه مناسب برای آلاماندا :

گیاه در فصل تابستان و بهار شروع به گلدهی و رشد می کند که باید از کود های مایع یا جامد و مخصوص گل های زینتی استفاده کنید . کود را با آب مخلوط کرده و هفته ای ۲ بار به گیاه بدهید .

چه کودی برای گل آلاماندا خوبه ؟ 

۶- خاک مناسب برای آلاماندا :

برای خاک گلدان گل آلاماندا باید از دو نوع خاک لوم  و شن درشت استفاده کنید . این دو خاک را بهم مخلوط کرده و کمی نیز پهن گاو را نیز در گلدان بریزید . همچنین تغذیه و زه کش گیاه را نیز چک کنید .

 

۷- تعویض گلدان گل آلاماندا :

بعد از گذشت سه ماه از خرید گل ، باید ریشه را از ته گلدان چک کنید تا به مشکل یا خراب نشده باشند . بعد از یک سال می توانید گلدان را عوض کنید و بهترین زمان برای عوض کردن گلدان فصل بهار می باشد که حتما باید زه کش را نیز چک کنید .

 

۸-تمیز نمودن برگ های آلاماندا :

برای تمیز کردن برگ ها ، بهترین کار و روش استفاده از غبار پاشی می باشد که به تمیز شدن برگ ها کمک بسیار زیادی را می کند . اصلا از مواد براق کننده استفاده نکنید ، زیرا باعث بسته شدن روزنه های گل می شود .

 

۹- تکثیر آلاماندا :

برای تکثیر گیاه می توانید در فصل بهار از ریشه هایش تکثیر کنید و در گلدان های دیگر قرار دهید .

 

۱۰- هرس آلاماندا :

برای بهتر رشد کردن گیاه و گلدهی پر پشت ، بهتر است در فصل بهار ۱۵ سانتی متر از ساقه را هرس کنید تا بتواند گلدهی خوبی را داشته باشد . یادتان باشد که هرس این گیاه باید از سال دوم انجام شود .

 

گل آلاماندا (۴)

 

آفات و بیماری های گل آلاماندا :

۱- برگ ها و ساقه گیاه سیاه است :

علت آن استفاده بیش از حد مواد براق کننده می باشد که در ابتدا گفته شد نباید از مواد براق کننده استفاده کنید . می توانید برای تمیز کردن برگ ها از دستمال خیس استفاده کنید و به هیچ عنوان از مواد براق کننده استفاده کنید .

 

۲- ساقه ها دراز شده است :

اگر در فصل زمستان این اتفاق برای گل افتاد و گیاه در محلی گرم بود ، بهتر است گیاه را به جای سرد تر ببرید و شاخه های اضافه را هرس کنید . همچنین احتمال دارد گیاه در محلی کم نوری قرار گرفته است که باید گیاه را به محلی پر نور تری ببرید .

 

۳- برگ ها در فصل زمستان در هم هستند :

اگر گیاه در جای سرد قرار دارد ، بهتر است گیاه را به محلی گرم تر ببرید تا مانند قبل شود .

 

۴- در تابستان برگ ها قهوه ای شده است :

گیاه را در محلی سرد قرار داده اید ، بهتر است گیاه را به محلی گرم تر برید و به گیاه رسیدگی کافی انجام شود .

 

۵- برگ ها سیاه و پوسیده شده اند :

گیاه را در محلی سرد قرار داده اید ، بهتر است گیاه را به محلی گرم تر برید و به گیاه رسیدگی کافی انجام شود . همچنین می توانید برای رفع پوسیدگی ، از سم قارچ کش استفاده کنید و هفته ای ۱ بار گیاه را سم پاشی کنید .

گل آلاماندا آفت زده چیکار کنم 

۶- روی برگ ها و ساقه ها ، زخم های پنبه ای وجود دارد :

علت این زخم ها آفت می باشد که باید هر ۱۴ روز ۱ بار گیاه را سم پاشی کنید و یا اینکه سم را به پارچه ای آغشته کرده و به جا هایی که این زخم ها وجود دارد بکشید .

 

۷- برگ ها ریز شده اند :

برای بهتر شدن و درشت شدن برگ ها ، از تغذیه مصنوعی استفاده کنید و همچنین دفعات آن را نیز اقزایش دهید .

 

۸- برگ ها زرد و دارای تار عنکبوت می باشد :

علت زرد شدن برگ ها ، آبیاری بیش از اندازه می باشد که باید سیمی را از زیر گلدان رد کنید تا راه خروجی برای گلدان درست کنید و بگذارید ک بین دو آبیاری فاصله داشته باشد . همچنین آن تار عنکبوت ها کنه های قرمز می باشد . برای خلاص شدن از شر این کنه ها ، می توانید هفته ای ۱ الی ۲ بار سم پاشی کنید تا از بین رود . همچنین یادتان باشد که رطوبت نیز حتما تامین شود.

 

۹- در تابستان و زمستان گیاه خم شده است :

خم شدن گیاه بخاطر تشنه بودنش می باشد که باید هفته ای ۲ بار گیاه را در تشتی پر از آب و به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید . همچنین گیاه را به محلی گرم تر ببرید .

 

۱۰-شپشک‌ های گیاهی و شپشک آرد آلود از جمله آفات این گیاه است:

این آفت در اثر تغذیه از شیره گیاه موجب زرد شدن و بد شکلی برگ های جوان و کاهش رشد گیاه می‌شود . همچنین به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک موجب چسبناک شدن برگسار خواهد شد . کنه‌ تار عنکبوتی نیز موجب زرد شدن برگ ها بد شکلی آنان و تشکیل تار عنکبوت در زیر برگ ها خواهد شد .اگر تعداد آفات کم است آنان را توسط تکه پارچه‌ ای نرم و مرطوب از روی گیاه بردارید در غیر این صورت از سموم سیستماتیک استفاده کنید .

 

۱۱ – بیماری لکه برگی نیز برای این گیاه گاهی مشکلاتی را ایجاد می ‌کند :

جلوگیری از خیس شدن برگسار گیاه ، تهویه خوب و مناسب محیط نگهداری و سرد نبودن محیط از جمله عواملی هستند که از پیدایش و شیوع این بیماری جلوگیری می‌ کنند .

 

۱۲- بیماری موزاییک نیز از جمله بیماری های ویروسی این گیاه است :

این بیماری باعث ایجاد لکه‌ های زرد بر روی برگ سار و بد شکلی برگ ها و همچنین کوتاهی قامت گیاه می ‌شود و تنها راه حل آن حذف گیاهان آلوده است . استفاده از مواد براق کننده منجر به سیاه شدن تمامی برگ ها و ساقه‌ ها می‌ شود . از این مواد برای گیاه آلاماندا به هیچ عنوان استفاده نکنید .

گل آلاماندا آب زیاد میخواد ؟

گل آلاماندا (۵)

 

آموزش تکثیر گل آلاماندا

توسط بذر ، قلمه ساقه و خوابانیدن شاخسار تکثیر می‌شود.

  1. استفاده از قلمه ساقه ساد ه‌تر و متداول ‌تر است .
  2. برای بستر کاشت قلمه ‌ها حجم مساوی از پرلایت و پیت موس را استفاده کنید  .
  3. قلمه‌ها را به طول ۱۰- ۱۵ سانتیمتر از قسمت انتهایی ساقه‌ جدا کنید.
  4. ساقه هایی را انتخاب کنید که به تازگی رشد کرد‌ه ‌اند تهیه کنید .
  5. در حدود ۳ – ۴ برگ در بالای قلمه باقی بگذارید .
  6. مابقی برگ ها را از طول قلمه حذف کنید .
  7. قلمه را تا عمق ۵ – ۷ سانتی متر داخل بستر ریشه زایی قرار دهید .
  8. برای حفظ رطوبت اطراق قلمه‌ ها بر روی آن کیسه پلاستیک قرار داد .
  9. بر روی کیسه چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا تهویه هوا نیز صورت گیرد .
  10. هفته‌ای ۲ – ۳ مرتبه پلاستیک را از روی گلدان حاوی قلمه‌ ها بردارید.
  11. این کار سبب میشود تا هوای اطراف آن ها تازه شود .
  12. سپس پلاستیک را مجدداً بر روی قلمه‌ ها بکشید .
  13. تلاش کنید از خشک شدن بستر کاشت جلوگیری کنید .
  14. گلدان حاوی قلمه ‌ها را در مکانی گرم و روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید .
  15. زمانی که شاهد رشد جدیدی در قلمه‌ ها بودید می‌توانید کیسه پلاستیکی را بردارید .

گل آلاماندا نور زیاد میخواد  ؟

گل آلاماندا (۶)

 

انواع گل آلاماندا 

۱- آلاماندا اولاندریس :

درختچه ای است که تا ۹۰ سانتی متر ارتفاع دارد ، و اغلب با شاخه های کوهنوردی یافت می شود  . برگهای آن بیضوی کوتاه ، بیضی شکل و باریک ، در قسمت فوقانی با رنگ سبز تیره و در سمت پایین با سایه سبک تر به طول ۱۲ سانتی متر می رسند. گلها دارای رنگ زرد مایل به زرد بوده و بر روی پدال های بلند قرار دارند و تا لوله ۴ متری متورم می رسند .

۲- ملین آلاماندا :

یکی از محبوب ترین گونه های زراعت است . این گیاه کوهنوردی است و به طول ۶ متر می رسد . جزوات کشیده شده از تخمدان ، برعکس ، غالباً براق ، مبهم ، فقط در قسمت پایین شاخه ، به اندازه کافی بزرگ ، به طول ۱۴ سانتی متر و عرض ۲ – ۴  سانتی متر می رسند . گل ها به رنگ زرد طلایی با پایه سفید رنگ ، که در قسمت آپیکال شاخه جمع می شوند ، لوله قیفی شکل ، کاملاً بزرگ تا عرض ۵ – ۶ سانتی متر دارند .

۳- آلاماندا نجیب :

در برگ های بزرگ شاخ و برگ و شاخه های مایل به قرمز از مسهل متفاوت است ، شاخ و برگ تا طول ۲۰ سانتی متر می رسد . قسمت های بالای جلد برگ مشخص شده و از پایین به صورت مبهم است . در انترودها ، ۲ – ۳ ورق قرار دارد . گل ها به رنگ زرد طلایی با لکه ای روشن در گلو ، به قطر حداکثر ۱۲ سانتی متر می رسند ، عطر بسیار دلپذیر است ، تا حدودی یادآور ماگنولی ها است .

چه خاکی برای گل آلاماندا خوبه ؟ 

گل آلاماندا (۷)

چرا گل آلاماندا گل نمیده 

بیشتر بخوانید : 

فوشیا | نگهداری از گل آویز (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

ژینورا | نگهداری از گل شب تاب (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

گلوکسینیا | نگهداری گل گلوکسینیا (آبیاری،نور،خاک،کود، تکثیر)

گل گوشواره ای | نگهداری از گل کفشک (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

فیکوس آمستل | نگهداری از گل بنجامین آمستل (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.