فیکوس آمستل | نگهداری از گل بنجامین آمستل (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

فیکوس آمستل | نگهداری از گل فیکوس آمستل 

گیاه فیکوس آمستل یکی از گونه های خانواده فیکوس است که معرف دوست داران پرورش گیاهان آپارتمانی است . این گل زیبا و با شکوه که از جهاتی شبیه نخل است میتواند جلوه بسیار چشم نوازی به دکوراسیون دخالی منازل بدهد. اینجا با هم در مورد شرایط نگهداری گل فیکوس مثل آبیاری ، رطوبت خاک ، کود ، نور و گرما خواهیم پرداخت در کنار آن روش های تکثیر و آفات و بیماری های فیکوس را بررسی میکنیم . و در پایان کل خانواده فیکوس را که فیکوس آمستل یکی از آنهاست را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بسم الله الرحمن الرحیم 

آموزش نگهداری از گل فیکوس آمستل

 

معرفی کوتاه فیکوس آمستل: 

  • نام انگلیسی : WILLOW FICUS
  • نام علمی : FICUS BINNENDIJKII ALII
  • نام فارسی : گیاه فیکوس آمستل
  • رنج قیمتی : هفتاد تا صدوپنجاه هزار هزار تومان 
  • خانواده گیاه : MORACEAE
  • خاستگاه : فیلیپین

 

گل فیکوس آمستل (۱)

 

نکات مهم و جالب در مورد گل فیکوس آمستل !

  • گیاه فیکوس آمستل دارای برگ های باریک می باشد که مانند نخل می باشد و گلی بسیار شیک می باشد که می توانید در محل کار خود ، دفاتر اداری ، بانک ها و یا منزل خود استفاده کنید ، زیرا باعث زیبا شدن آن محل می شود و بسیار به چشم می آید .
  • گیاه فیکوس آمستل خانواده اش انجیر ها می باشد و نگهداری از این گل مقداری سخت می باشد و باید برایش وقت بگذارید ولی بهتر از گل بنجامین می باشد . گیاه فیکوس آمستل از جنوب شرقی آمریکا می باشد که به تمامی کشور ها از جمله ایران صادر می شود که در ایران این گل طرفداری خوبی را داشته است .
  • گیاه فیکوس آمستل دارای برگ های باریک و براق می باشد که نیاز به استفاده از مواد شیمیایی و براق کننده نمی باشد . و زمانی رشد می کند برگ های زیرین ریزش پیدا می کند و ساقه لخت می شود و زیبایی خود را به نمایش می گذارد .
  • گیاه فیکوس آمستل جز مهم ترین گل های آپارتمانی می باشد که باعث تصفیه هوا منزل می شود و باعث بیشتر شدن زیبایی نیز خواهد شد . می توانید این گل را در هر ۱۰ متر از منزل خود قرار دهید تا هوای منزلتان را تصفیه کند . این گل علاوه بر گل بودنش ، نخل نیز می باشد .

 

گل فیکوس آمستل (۲)

 

شرایط مناسب رشد گل فیکوس آمستل:

 

۱- نور مناسب برای فیکوس آمستل :

این گیاه باید حتما نور را دریافت کند تا زیبا تر از قبل شود و برگ هایش دچار ریزش نشود ولی یادتان باشد که نباید در معرض نور خورشید بگذارید ، زیرا باعث خراب شدن ریشه و گل می شود . می توانید گیاه را در پشت پنجره جنوبی منزل قرار دهید تا نور کافی به گیاه بتابد و برگ هایش دچار ریزش نشود . نور فراوان نیاز دارد اما از تابش مستقیم نور خورشید اجتناب کنید و لذا در کنار پنجره های جنوبی باید از پرده استفاده شود یا تابش غیر مستقیم بر گیاه صورت می گیرد .

 

۲- آبیاری کافی و مناسب برای فیکوس آمستل :

باید بین دو آبیاری فاصله داشته باشد و در هفته بیشتر از ۲ الی ۳ بار آبیاری نکنید ، زیرا آبیاری بسیار زیا باعث خراب شدن گیاه می شود . همچنین اگر ۳ بار در هفته نیز در هفته آبیاری نکردید گل را مهم نمی باشد ، باید بگذارید خاک گیاه کاملا خشک شود و بعد گیاه را آبیاری کنید .

 

۳- دمای مناسب برای فیکوس آمستل :

بهترین و عالی ترین دما برای گیاه فیکوس آمستل بین ۱۵ الی ۲۵ درجه می باشد که نباید کمتر از ۱۵ و بیشتر از ۲۵ شود ، زیرا باعث خراب شدن گیاه می شود . باید هوای اتاق و پذیرایی شما در بین این اعداد باشد . زمانی که دیدید منزل شما گرم است ، بهتر است گیاه را به تراس یا حیات منزل ببرید و غبار پاشی کنید ولی یادتان باشد که نباید در معرض آفتاب گیاه را غبار پاشی کنید ، زیرا باعث خراب شدن برگ هایش می شود .

 

۴- رطوبت مناسب برای فیکوس آمستل :

برای اینکه گل بتواند رطوبت کافی را جذب کند ، بهتر است یک بار در صبح و یک بار در شب برگ های گیاه را اسپری بزنید . زمانی که روی برگ ها لکه های قهوه ای دیدید آب پاشی را تا زمانی که این لکه های قهوه ای از بین روند ، متوقف کنید . و برای رطوبت گیاه بهترین رطوبت ، آب می باشد . و می توانید غیر از آب پاشی کار دیگری نیز انجام دهید ، سینی یا تشتی را پر آب کرده و در زیر گلدان قرار دهید ، با این کار گیاه می تواند رطوبت کافی را جذب خود کند .

 

۵- خاک مناسب برای فیکوس آمستل :

بهترین خاکی که می تواند به رشد گیاه شما کمک کند ، استفاده از مخلوطی همچون ۱ پیمانه پیت ماس و ۲ پیمانه پرلیت و در آخر ۱ پیمانه خاک باغچه که با هم مخلوط کرده و در گلدان گیاه بریزید .

۶- تکثیر فیکوس آمستل :

برای تکثیر این گل می توانید قلمه بزنید ولی این کار در منزل راحت نمی باشد و خیلی سخت ریشه می دهد و حتی امکان دارد ریشه ندهد و خراب شود . بهترین زمان برای قلمه زدن این گیاه در فصل بهار و تابستان می باشد که می توانید از پودر ریشه زایی استفاده کنید و حتما باید این کار در هوای گرم انجام شود .

 

۷- تغذیه مناسب برای فیکوس آمستل :

فصل رشد این گیاه ، بهار و تابستان می باشد که باید ماهی ۲ الی ۳ بار از کود کامل به گیاه دهید تا رشد خوبی را داشته باشد و می توانید این کود را از گل فروشی ها خریداری کنید .

 

۸- تعویض گلدان گل فیکوس آمستل :

برای عوض کردن گلدان لازم نمی باشد که زود به زود این کار را کنید ، بهتر است بگذارید ریشه ها از زیر گلدان بیرون بزند و بعد گلدان را عوض کنید و در زمان عوض کردن گلدان می توانید قلمه نیز بزنید و گلدان های زیادی را برای خود درست کنید . بهتر است برگ های زرد و سوخته را هرس کنید تا برگ های دیگر گل آسیب وارد نشود . همچنین اگر دیدید که گلتان رشد خوبی را ندارد بهترین کار هرس کردن برگ های انتهایی می باشد که با این کار برگ ها بیش از حد دراز نمی شود و رشد خوبی را دارد .

 

گل فیکوس آمستل (۳)

 

آفات و بیماری های گل فیکوس آمستل :

 

– روی برگ ها و ساقه لکه های قهوه ای وجود دارد و برگ ها مثل قبل سبز نمی باشد :

پنبه ای را به سم حشره کش آغشته کرده و به آرامی روی این لکه های زشت بکشید و یا می توانید هر دو هفته ۱ الی ۲ بار گیاه را سم پاشی کنید . تا از بین رفتن لکه های آغشته این کار را انجام دهید .

– روی برگ ها لکه های آبی و سیاه وجود دارد :

علت اصلی این لکه ها قارچ می باشد که برای از بین بردن این لکه ها می توانید ، آب و صابون درست کرده و دستمال یا پنبه را به آن آغشته کردخ و به آرامی روی این برگ ها بکشید تا زمان از بین رفتن این قارچ ها این کار را انجام دهید .

– برگ ها ریزش و زرد شده اند :

همان طوری که در بالا گفته شد ، باید بین دو آبیاری فاصله داشته باشد و نباید گلدان گیاه را باتلاق درست کنید . آبیاری بیش از حد باعث زرد شدن برگ ها و خراب شدن ریشه می شود ، بهتر است آبیاری را طبق دستور بالا انجام دهید .

– برگ ها رنگ سیاه به خود گرفته اند :

حتما گیاه را در پشت پنجره قرار داده اید و شیشه سرد بوده است و با گلدان در تماس بوده است که باعث سیاه شدن برگ ها شده است . بهتر است گیاه را زیاد نزدیک شیشه نگذارید .

– برگ های رویی زرد رنگ و برگ های زیرین تار عنکبوت دارد :

علت آن کنه های قرمز می باشد که باید هفته ای ۲ بار گیاه را سم پاشی یا با سم حشره کش آن ها را از بین ببرید . این کار را باید تا زمانی که این لکه ها از بین برود انجام دهید . همچنین یادتان باشد که اگر رطوبت گیاه خوب باشد دچار این مشکل ها نمی شود .

– برگ ها سبز رنگ می باشد ولی ریزش دارد :

علت آن کم نوری می باشد که باید گیاه را در جای پر نور قرار دهید ، همچنین امکان دارد کم آبی نیز باشد که باید آبیاری بیشتر کنید . همچنین امکان دارد ریزش برگ های سرد و سالم ، بخاطر سرد بودن اتاق و یا آبیاری با آب سرد باشد .

– برگ ها خشک و شکننده شده اند :

علت خشک شدن برگ ها بخاطر گرم بودن محیط می باشد که باید آبیاری و غبار پاشی را روزانه کنید . بهتر است غبار پاشی را در معرض نور خورشید نباشد .

– برگ های جدید ریز می باشد و انگار گل مریض می باشد :

ریشه ها را چک کنید و اگر از گلدان بیرون زده بود ، بهتر است گلدان را عوض کنید و همچنین تغذیه مصنوعی را را ۲ بار در هفته کنید و زمانی که گلدان را عوض می کنید ، باید خاک را نیز عوض کنید و از خاک تازه استفاده کنید .

 

گل فیکوس آمستل (۴)

 

آموزش تکثیر گل فیکوس آمستل:

 

روش اول تکثیر گل فیکوس آمستل >> ریشه دار کردن قمله در خاک 

  1. این گیاه را میشود از طریق قلمه تکثیر کرد .
  2. بهترین وقت برای تکثیر گیاه آخرای فصل بهار و اوایل تابستان است.
  3. طول مناسب برای هر قلمه باید ۱۵ سانتی متر باشد .
  4. قلمه را می شود هم از طول ساقه گرفت و از ته ساقه .
  5. قلمه باید حداقل یک برگ داشته باشد .
  6. قسمتی از قلمه که برگ ندارد را داخل خاک بکارید.
  7. دقت کنید پس از جدا کردن قلمه از ته آن یک شیره سفید رنگ بیرون می آید .
  8. بهتر است که قلمه را  اول ۳۰ دقیقه داخل اب بگذارید .
  9. این کار باعث میشود جریان شیره آن قطع شود و بعد قلمه ها را در داخل خاک بگذارید .
  10. قلمه ها رو باید خاک سبک و مرطوب بکاریم تا رشد خوبی داشته باشد.
  11. این ترکیب خاک مناسب است : مخلوط کوکوپیت ، پرلایت ، خاک برگ و شن .
  12. بهتر است تا زمان ریشه زایی بستر خاک قلمه را مرطوب ( نه خیس) نگه دارید.
  13.  دما هوا نیز باید حدودا ۲۵ درجه سانتی گراد یعنی دمای معتدل باشد .

 

روش دوم تکثیر گل فیکوس آمستل >> ریشه دار کردن قمله در آب

  1. همانطور که گفته شد گیاه فیکوس آمستل به راحتی قابل تکثیر و قلمه زدن  است .
  2. بجز روش بالا در و قرار دادن مستقیم قمله در خاک روش دیگری نیز وجود داد.
  3. این روش ریشه دار کردن ابتدایی در آب و سپس انتقال آن به خاک گلدان است.
  4. برای این کار اندکی از ساقه درخت را می توانید جدا کنید .
  5.  این قلمه را در ظرف آب تمیز قرار دهید .
  6. بعد از مدتی که جوش های کوکی در ساقه نمایان میشود.
  7. پس از آن می توانید آن را در گلدانی بکارید و به صورت هفتگی آبیاری کنید .
  8. فراموش نکنید نور کافی لازمه رشد این گیاه می باشد .
  9. بقیه شرایط نگهداری از قلمه مثل روش اول است.

 

روش سوم تکثیر گل فیکوس آمستل >> خوابانیدن شاخه ها 

  1. این هم روش سوم تکثیر فیکوس به روش خوابانیدن ساقه .
  2. در این روش ، قلمه را کاملا از گیاه جدا نمکنیم ، بلکه به این صورت عمل مکنیم .
  3. یم ساقه سالم که حداقل سی سانتی متر ارتفاع داشته باشد را انتخاب میکنیم .
  4. پوست یک قسمت از آن را با دقت میکنیم .
  5. یا روی پوست آن شکافی ایجاد میکنیم.
  6. در صورت امکان به آن ناحیه هورمون ریشه زایی میزنیم که سریعتر ریشه بدهد.
  7. اطراف آن قسمت از قمله را بدون جدا کردن از گیاه مادر با خزه یا کوکوپیت میپوشانیم.
  8. سپس با یک کمک پلاستیک که دورش میکشیم کاری میکنیم رطوبت در آن قسمت حفظ شود.
  9. پس از مدتی بدون آن که قلمه را گیاه مادری جدا کرده باشیم از قسمت زخمی شروع به تولید ریشه میکند.
  10. پس از مشاهده رشه ها باید قلمه را جدا کنیم .
  11. دقتی کنید قلمه را از کمی پایین تر جدا کنید که به ریشه ها صدمه نخورد.
  12. حالا مثل روش اول قمله ریشه دار را در خاک میکاریم.
  13. بقیه شرایط نگهداری از قمله مثل روش اول است.

 

گل فیکوس آمستل (۵)

 

انواع فیکوس : 

 

اینجا ما در مورد فیکوس آمستل با شما صحبت میکنیم اما فیکوس های خانواده بزرگی دارند. اینجا به چند گونه مطرح گیاه فیکوس اشاره کرده و آنها را مختصرا معرفی میکنیم .

  • فیکوس الاستیکا (Rubber Plant)

فیکوس الاستیکا یک گیاه آپارتمانی بسیار زیبا و مدرن است که به مراقبت خاصی هم نیاز ندارد. این گیاه اصالتا متعلق به جنوب شرقی آسیاست. این گیاه تاریخی شیره ای سفیدرنگ تولید می‌کند که از آن در ساخت کائوچو استفاده می‌شود.به همین دلیل به او درخت کائوچو هم می‌گویند.

  • فیکوس بنجامین (Ficusbenjamina)

فیکوس بنجامین که به دلیل شکل خاص برگهایش به گیاه اشک ریزان هم معروف است، با اینکه گلی تولید نمی‌کند، اما نوع متفاوت برگ ها و استقامت آنها باعث شده که او به گیاهی محبوب تبدیل شود. اگر به خوبی از آن نگه داری کنید، یک “درخت آپارتمانی” خواهید داشت!

  • فیکوس میکروکارپا (Ficusmoclame)

فیکوس میکروکارپا متعلق به جنوب شرقی آسیا و استرالیاست. این نوع فیکوس بسیار از نظر نگهداری و مشخصات به فیکوس بنجامین شبیه است. این گیاه شاخه‌ها و برگ‌های متعددی دارد که می‌توانید با هرس کردن مداوم، آنها را همیشه مرتب و تمیز نگه دارید.

  • فیکوس آمستل ( Ficus alli)

این گیاه که متعلق به جنوب شرقی آسیا، هند و چین است، به دلیل شکل خاص برگ های خود به گیاه برگ موزی مشهور شده است. نگهداری از آن نسبت به سایر فیکوس ها کمی راحت تر است و این گیاه نیز در برابر تغییرات شدید و ضربه، حتما دچار برگ ریزی خواهد شد.

  • فیکوس هندی (Ficus Audrey)

همانطور که از نامش مشخص است، این فیکوس یک نوع گیاه ملی هندی است. برگ های بزرگ و زیبای آن مانند یک سایه بان عمل می کنند و در مناطق گرمسیری، سایه خوبی را برای استراحت ایجاد می‌کنند!

 

گل فیکوس آمستل (۶)

 

بیشتر بخوانید : 

فیکوس لیراتا | نگهداری از گل فیکوس لیراتا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

بنجامین | نگهداری از گل بنجامین ابلق (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

گل زبرینا | نگهداری از گل زبرینا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

نخل کنتیا | نگهداری از نخل بهشتی (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

نخل خانگی | نگهداری از گل نخل بامبو (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.