تحقیق درباره اهمیت درختان و جنگل ها چیست ؟ و چه فوایدی دارند؟

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم مطلبی در خصوص اهمیت و فواید درخت و جنگل خدمت شما ارائه نماییم.

اگر دنبال مقاله یا تحقیقی در مورد اهمیت و فواید درختان می گردید حتما تا آخر پست ما را دنبال کنید.

مجموعه ای از اطلاعات مفید و کارشناسی در مورد درختان و جنگا از منابع معتبر برای شما جمع آوری کرده ایم.

امیدواریم  که مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد … با ما همراه باشید….

درختان و جنگل ها چه فوایدی دارند؟

اهمیت و فواید درخت و جنگل

درخت یکی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم و نماد آبادانی و شاخص سبزی و خرمی و مظهر زندگی و باعث تلطیف هوا و موجب آسایش و رفاه مردم و صفا و پاکی طبیعت می باشد.

در دین مقدس اسلام، بنابر آیات و روایات و سیره معصومین(ع) می توانیم به نقش و اهمیت این نعمت و موهبت عظیم پروردگار عالم پی ببریم.

بر اساس آیات قرآن، یکی از مواهب و نعمت های خداوند در آخرت و یکی از ویژگی های بهشت که در آیات کریمه و روایات شریفه بارها به آن اشاره شده است، درخت می باشد:«در بهشت باغ هایی وجود دارد که از زیر درختانش نهرها جاریست.».

در میان این درختان بهشتی، درختان میوه نیز وجود دارد، میوه هایی که به تعبیر قرآن «و فاکهه مما یتخیرون» است.

بسیاری از پیامبران و امامان معصوم (ع) ما کشاورز و باغدار بودند و خود با دست خود به کاشت و برداشت درختان اقدام می کردند و به این وسیله در عمران و آبادانی زمینی که خداوند به آن امر فرموده، اهتمام می ورزیدند، مثلاً حضرت علی(ع) چندین نخلستان را با دست مبارک خود احداث کرد و یا امام محمد باقر (ع) در کاشت درختان و کشت و زراعت حتی در گرمای تابستان، کوتاهی نمی فرمود.

پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) نیز علاوه بر دامداری و تجارت، به کشت درختان و زراعت اقدام می فرمود و در حفظ درختان، حتی در جنگ با دشمنان و اشغال سرزمین آنها، به سربازان اسلام تاکید می فرمود.

در اهمیت درخت و درختکاری همین بس که در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که: «حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، از این عمل نیک خود دست برندارید».

و این نشانگر تاکید و توصیه اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.

گرچه متاسفانه با پیشرفت تکنولوژی، تخریب جنگل ها و نابودی درختان رو به افزایش است، اما جای خوشبختی است که بشر امروز به این عمل زشت خود اقرار دارد و سازمان هایی را برای حفظ و حراست و گسترش پارک ها و ازدیاد درختان به وجود آورده است.

فواید درخت و درختکاری

برای پی بردن به اهمیت درخت و درختکاری و نقش آنها در حفظ طبیعت و زندگی انسان، تعدادی از فواید آن را برای شما بیان می کنیم:

  1. طبیعت بدون درخت، ناموزون و زشت می گردد. وجود جنگل و درخت در صحنه طبیعت و زندگی انسان، باعث زیبایی، شادی، سبزی، آسایش، رفاه، صفا، پاکی و طراوت می شود.
  2. درختان نبض زمین هستند و مایه حیات انسان و حیوان و حتی بعضی از گیاهان، زیرا درختان با جذب گازهای سمی از جمله دی اکسید کربن و تولید اکسیژن که یکی از اساسی ترین نیازهای حیات انسان و حیوان است، باعث دوام حیات انسان و سلامت چرخه طبیعت می شوند. کمبود درختان و تخریب و نابودی جنگل ها به ویژه در این عصر دود و زندگی ماشینی، موجب انقراض نسل انسان و حیوان خواهد شد.
  3.  برگ و شاخه های درختان بخش مهمی از تغذیه حیوان و گاه انسان را فراهم می سازند و در تولید گوشت مصرفی انسان (با تغذیه دام ها از گیاهان) نقش اولیه را دارند.
  4.  چوب درختان در صنایع چوب بُری و تأمین بخش مهمی از وسایل مورد نیاز زندگی انسان نقش اساسی دارند.
  5.  درختان می توانند در جلوگیری از فرسایش خاک کشاورزی و مفید زمین در هنگام سیل نقش مهمی داشته باشند.
  6.  درختان در تغییر و تبدیل آب و هوا و اعتدال آن نقش به سزایی دارند. تشکیل جنگل و توسعه آن، نه تنها تاثیر اساسی در روند آب و هوا دارد، بلکه در حشر و نشر پرندگان، چرندگان و دیگر حیوانات اهلی و وحشی و نهایتا تعادل در چرخه طبیعت نقش ارزنده ای دارد.
  7.  سایه و ریشه ی درختان، در حفظ و رشد گیاهانی که نمی توانند ریشه ی خود را برای جذب آب به اعماق زمین بفرستند و یا طاقت تحمل تابش مستقیم نور خورشید را به ویژه در فصل گرما و تابستان ندارند و یا نمی توانند در مقابل باد و باران های تند مقاومت نمایند، تأثیر به سزایی دارند.
  8.  در فصل پاییز کشاورزان، باغداران و گل و گیاه کاران از کود ساخته شده از انبوه برگ درختان استفاده لازم را می نمایند. در پاییز، انبوه برگ ریخته شده از درختان می تواند «ابرکود» متراکمی بسازد که هوموس یا سیاخاک (گیاخاک) نامیده می شود. این ماده خاصیت «گلوئیدی» دارد و نگهداری آب توسط خاک را افزایش می دهد. هوموس، مواد معدنی خاک را نیز جذب می کند و از هرز رفتن آنها جلوگیری می نماید. لذا هوموس را با خاک مخلوط می کنند تا مواد مغذی ضروری برای رشد گیاه را تأمین نماید.
  9.  بسیاری از درختان از قدیم الایام، در صنعت داروسازی و عطاری و حتی به دست آوردن نوعی چسب مورد استفاده قرار می گیرند، مثلا بهترین ماده ضدعفونی کننده از برگ درخت سدر و سنجد، بهترین رنگ مو از درخت حنا، بهترین مواد خوشبوکننده از چوب درخت عرعر و بهترین نوع عطر برای رفع خستگی در کارگاه هایی که می خواهند ظرفیت تولیدی شان را بالا ببرند، از درخت سرو به دست می آید.

مبارزه با فرسایش و حفظ و تولید خاک

جنگل به کمک شاخ و برگ درختان از سرعت باد می‌کاهد و با ریشه گیاهان، خاک را حفظ می‌کند و مانع ایجاد فرسایش می‌شود. به علت آرام بودن هوای داخل جنگل، تبخیر بسیار ناچیز بوده و خطر خشک شدن خاک که از شرایط مهم آغاز فرسایش است، از بین می‌رود.

درختان میوه

میوه بسیاری از درختان مورد استفاده انسان و حیوان است، به طوری که می تواند در تغذیه انسان و تأمین ویتامین های مورد نیاز او تأثیر به سزایی داشته باشد. در فواید گیاه و گیاه خواری در دستورات پزشکی و حتی دینی توصیه های زیادی شده است.

تفرجگاه انسانها

توسعه فضای سبز شهری در جهت کاهش آلودگی‌های شیمیایی هوای شهرها در کنار عواملی همچون ایجاد منابع گذران اوقات فراغت برای شهروندان از جمله ضروریات زندگی شهرنشینی می‌باشد. فضای سبز عامل مهمی در جلوگیری از آلودگی‌های مختلف نظیر آلودگی هوا، آلودگی‌های صوتی، تقلیل دما، افزایش رطوبت نسبی و جذب گرد و غبار می‌شود و یکی از مهمترین اثرات فضای سبز درون شهرها باعث شده تا زندگی کردن در جامعه شهری و صنعتی‌شده را برای انسان قابل تحمل کند.

نقش فضای سبز در تقلیل دما، افزایش رطوبت نسبی و جذب گرد و غبار

فضای سبز درختی با توجه به وسعت سطح برگی خود نسبت به سایر اشکال گیاهی می‌تواند از طریق تعرق سبب افزایش رطوبت نسبی، کاهش دما و تلطیف هوا ‌گردد.

درختان دما را کاهش داده، هوا را به حرکت و جریان وا می‌دارند و از خشکی هوا جلوگیری می‌کنند.

همچنان که می دانیم فضای سبز به عنوان بخش جاندارِ ساخت کالبدی شهر از عملکردها و بازدهی مختلف برخوردار است.

اما بهترین بازدهی آن بهبود شرایط محیط زیست، کاهش آلودگی هوا، تأثیر مثبت بر چرخه آب در محیط زیست و افزایش کیفیت آب های زیرزمینی است. افزایش نفوذپذیری خاک و کاهش آلودگی صوتی را باید بر این فهرست افزود.

تأثیر در تعدیل آب و هوای یک منطقه

وجود رستنی ها و به خصوص جنگل در تعدیل حرارت محیط مؤثر است و حرارت فصلی و روزانه‌ سطح زمین را متعادل می‌کند و باعث اعتدال آب و هوا می‌شود زیرا در تابستان قسمتی از انرژی حرارتی خورشید را جذب نموده و باعث تقلیل حرارت زمین می‌گردند و در زمستان به منزله روپوشی برای آن به شمار رفته و مانع از دست دادن حرارت آن می‌گردند.

تأثیر در تلطیف هوا

به طور کلی گیاهان سبز در نتیجه عمل کربن‌گیری مرتباً گاز کربنیک هوا را که در اثر تنفس موجودات زنده و فعل و انفعالات شیمیایی و آلودگی های محیط زیست وارد هوا می‌شوند جذب نموده و گاز اکسیژن را که یک ماده حیاتی برای موجودات زنده به شمار می‌رود، پس می‌دهند.

در مجموع حدود ۶۰ درصد از اکسیژن مصرفی به وسیله فضای سبز تأمین می‌شود؛ از این رو تلطیف هوا و تأمین اکسیژن مورد نیاز جانداران از فواید مهم جنگل و فضای سبز است.

ساماندهی گردش آب

جنگل با افزایش رطوبت هوا و جذب باران، نفوذ آب در خاک و انجام نقش مادر برای چشمه ها و رودخانه ها و نیز استفاده درختان از آب های زیرزمینی، نقش مهمی در ساماندهی گردش آب در طبیعت بازی می کند.

نقش اقتصادی جنگل

فرآورده‌های جنگلی اعم از چوب یا سایر محصولات فرعی دیگر چرخ هزاران واحد تولیدی اعم از کوچک و بزرگ را در سراسر جهان به گردش در می‌آورند، مثلا درختان، منبع تأمین مواد اولیه برای صنعت و داروسازی مدرن هم می‌باشند. حداقل بیش از ۲۵ درصد مواد مورد نیاز داروسازی مستقیماً از درختان به دست می‌آید.

تولید مواد دارویی و صنعتی (فرعی)

علاوه بر تولید علوفه از گیاهان موجود در عرصه جنگل ها و مراتع محصولات دیگری به دست می‌آید که برای مصارف دارویی و صنعتی (فرعی) خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از جمله این محصولات نمونه‌های زیر را می‌توان نام برد: کنگر، ریواس، والک، موسیر، گلپر، خاکشیر، سماق، گز خوانسار، میوه زرشک، آویشن، سورنجان، ثعلب، دانه و پنجه ریشه ختمی، ریشه کاسنی، ریشه شیرین‌بیان، گل گاوزبان، باریچه آنقوزه تلخ و شیرین، مازوج و انواع کتیرا.

بیشتر بخوانید >> انشا درباره درخت | ۸ انشا با موضوع درخت و درخت کاری،از زبان یک درخت

جلوگیری‌ از رانش‌ زمین‌

رشد درختان‌ در دامنه‌ها سبب‌ افزایش‌ پایداری‌ خاک‌ می‌گردد. ریشه‌ درختان‌ با فرو رفتن‌ درخاک های‌ حساس‌ به‌ لغزش‌ مانند ستون هایی‌ عمل‌ کرده‌ و با ایجاد شبکه‌ متراکم‌ ریشه‌ای‌ از بهم ‌پاشیدن‌ قطعات‌ یا بلوک های‌ لغزشی‌ جلوگیری‌ می‌کنند.

جلوگیری‌ از وقوع‌ بهمن‌

پوشش‌ گیاهی‌ از نوع‌ بوته‌ای‌ یا بالشتکی‌ سطوح‌ ناهمواری‌ ایجاد کرده‌ و خطر سقوط‌ بهمن‌ را کاهش‌ می‌دهد.

لذا در نقاطی‌ که‌ حتی‌ برای‌ ورزش‌ اسکی‌ استفاده می شود، بهتر است‌ هم‌ محل‌ اسکی‌ و هم‌ ارتفاعات‌ مشرف‌ به‌ آن‌ را با گونه‌های‌ مرتعی‌ نوع‌ بوته‌ای‌ و بالشتکی‌ تقویت‌ کرد.

تولید اسیدهای آمینه

پوشش جنگلی می تواند ترکیبات آلی نیتروژن دار تولید شده به وسیله آلاینده ها را جذب کرده و به اسیدهای آمینه مفید تبدیل کند.

جذب پرتوها

تاج درختان “UVB” کمتری را نسبت به نور مرئی منعکس می‌کنند،‌ به علاوه بخش زیادی از آسمان را می‌پوشانند،‌ که سهم بیشتری از کل تشعشعات “UVB” از آن طریق به زمین می‌رسد. در سایه، درختان تشعشعات “UVB” از ۵۵% تا ۸۰% و نور مرئی را از ۸۲ تا ۸۵% کاهش می‌دهند.

جذب گرد و غبار

گیاهان در بهبود آب و هوای یک شهر و پالایش گرد و غبار نقش بسیار مؤثری دارند، به طوری که توده گرد و غباری که به وسیله باد حمل می شود، در اثر برخورد با درختان به دلیل تقلیل سرعت باد و کاهش نیروی حمل و جابه جایی ذرات توسط درختان رسوب داده می شود.

تولید اکسیژن

توازن اکسیژنی زمین که شرایط زیست را برای انسان مهیا کرده است از طریق تولید اکسیژن گیاهان و به ویژه درختان فراهم شده است.

کاهش پوشش سبز زمین و جنگل ها نه تنها توازن اکسیژنی زمین را بر هم می زند بلکه موجب انباشته شدن دی اکسید کربن شده و خطر تغییرات وسیع آب و هوایی را تشدید می کند.

تولید فیتونسید

بررسی های دانشمندان علم محیط زیست نشان می دهد که درختانی مانند گردو، کاج، نراد، بلوط، فندق، سروکوهی، اکالیپتوس، بید، افرا، زبان گنجشک و داغداغان از خود ماده ای به نام فیتونسید در فضا رها می سازند که برای بسیاری از باکتری ها و قارچ های تک سلولی و برخی از حشرات ریز اثر کشندگی دارد. در عین حال تولید چنین موادی توسط درختان بر روی انسان اثر فرح بخشی دارد.

تعدیل آب و هوا

درختان با تعریق و تعرق خود نقش حساسی در کاهش دمای میکروکلیما و افزایش رطوبت نسبی هوا ایفا می کنند.

دمای یک هکتار فضای سبز در مرداد ماه تا ۵/۴ درجه کمتر از فضای مجاور خالی از درخت است و به همین نحو رطوبت نسبی درون یک فضای سبز تا ۱۱% بیش از محیط خارج اندازه گیری شده است.

با تعدیل دو پارامتر یاد شده، فضای سبز، میکروکلیمایی به وجود می آورد که آسایش فیزیکی مناسبی برای زیست انسان در پی دارد.

کاهش آلودگی صدا

کیفیت کاهش صدا در درختان و درختچه های مختلف برحسب اندازه برگ، تراکم شاخ و برگ، نوع و بلندی درخت تفاوت دارد. ارتعاش امواج صوتی به وسیله برگ ها و شاخه های درختان جذب می شود، و حتی درختان در پخش و در هم شکستن صداها نیز مؤثرند.

گیاهان همچنین باعث انکسار و انحراف صدا می شوند که این خاصیت به علت قابلیت انعطاف و نرمش و صاف بودن شاخ و برگ آنها می باشد.

با کاشت کمربندهای سبز بین منابع صدا و مناطق مسکونی می توان از انتشار صداهای آلوده جلوگیری کرد.

کاهش آلودگی های گازی شکل هوا

گیاهان از طریق تبخیر به تلطیف و پالایش هوا از برخی آلاینده ها کمک می کنند. همچنین گیاهان با ایجاد رایحه می توانند مستقیماً خنثی کردن بخارات بد بوی هوا مساعدت کنند.

برگ‌ها گرد و غبار و دیگر ذرات معلق را جذب و جابه‌جا و هوای تنفسی ما را پاک می‌کنند.

درختان هم‌چنین با اصلاح درجه حرارت هوا و ایجاد و یا تغییر جریان باد روی انتشارات آلاینده‌ها تاثیر می‌گذارند.

تقلیل میزان سرب

درختان نقش مؤثری در جذب سرب هوای آلوده شهرها دارند و می توانند مناطق مسکونی و کانون های تمرکز انسانی را در برابر آن حفظ کنند.

درختان علاوه بر جذب سرب، نقش مؤثری در جذب دیگر آلودگی ها از جمله ازن ایفا می کنند.

تشعشعات خورشید و درختان

تاج درختان از جمله سطوحی است که دارای کمترین مقدار اشعه انعکاسی بود و بعد از محیط های آبی بیشترین مقدار اشعه تابشی را جذب می کند.

تشعشعات خورشیدی چه به طور تابش مستقیم یا اشعه منعکس شده، به وسیله ایجاد حائل (درختان) و یا تقلیل میزان انعکاس قابل کنترل هستند.

درختان به عنوان عوامل حائل به طور مؤثر می توانند در ایجاد فضای مطلوب زیستی به کار گرفته شوند و کنترل اشعه خورشیدی یکی از مهمترین ویژگی ها و کارکردهای درختان محسوب می شود.

تقلیل درجه حرارت

گیاهان به طور عام و حتی پوشش جمعی، درجه ی حرارت هوا را، از طریق پخش نور خورشید و جذب اشعه ی تابشی و همچنین فرآیند تعریق و تبخیر، می توانند کاهش دهند.

تأثیر حفاظتی کمربندهای سبز (بادشکن های زنده)

کمربندی سبز بدون تردید در شهرها، در مناطق بادخیز، در مناطق صنعتی از نظر پالایش ذرات معلّق در هوا نقش بسیار مؤثری دارند و نسبت به سایر روش های تصفیه فنی ذرات معلق در هوا که توسط کارخانجات و یا به طور طبیعی در اثر گرد و غبار هوا و باد به وجود می آیند کاملاً برتری دارند.

همچنین درختان موجب شکسته شدن و تقسیم شدن و یا تقلیل یافتن باد می شوند و از اثرات مخرّب آن می کاهند.

تاج بری یا برگاب

درختان با جذب برگاب می توانند حرکت و جریان آب را در سطح غیرقابل نفوذ شهر کند کرده و راه افتادن آب در سطح شهر را به تاخیر بیندازند.

سوزنی برگان تا ۴۰ درصد و پهن برگان تا ۲۰ درصد توانایی دارند که آب باران را گرفته و دوباره از طریق تبخیر به فضا برگردانند.

جلوگیری از سیلاب

درختان با جذب برگاب از یک سو و هدایت آن به اندام های خود سبب کندی جریان های تند و سیلابی می شوند.

سطح اندام های درختان از یک سو سرعت سیلاب ها را سه برابر کاهش می دهند و از هزینه های ساخت سیستم های هدایت جریان های سیلابی می کاهند.

جذب فون

فضای سبز طبیعت بی جان شهرها را به سوی سیستم های طبیعی سوق داده و سبب جذب فون ویژه ای می شود که فضای بی روح آنها را قابل تحمل تر می کند.

کنترل ترافیک

آرایش فضای سبز در محورهای درون شهری عاملی موثر در کنترل ترافیک به شمار می رود.

کنترل اقلیم شهر

کنترل اقلیم با تعدیل اثرات خورشید، باد و باران تحقق می‌یابد. درجه حرارت هوا در مجاورت درختان به مراتب خنک‌تر از عرصه‌های بدون درخت است.

هر چه درخت بزرگ‌تر باشد این تفاوت بیشتر است.

جذب تشعشعات خورشیدی (امواج بلند) توسط درختان تفاوت درجه حرارت روز و شب را کاهش می‌دهد. هوا در زیر درختان در روز خنک‌تر و در شب گرم‌‌تر است.

درختان چه اهمیتی دارند

درختان چه اهمیتی دارند؟

درختان مواد اولیه انسان را که عبارت از غذا، لباس و مسکن (مکان برای زندگی) است آماده می نماید.

انسانها منابع مواد غذایی راکه روزمره جهت امرار حیات مورد استفاده قرارمیدهند (کاربوهایدریت، پروتین، شحم، منرال ها، ویتامین ها و فایبر)، که این منابع مواد غذایی برای رشد،نمو،بقا وحیات انسانها ودیگرحیوانات ضروری اند که این موادغذایی بصورت مستقیم وغیر مستقیم از نباتات بدست میایند.

  • بصورت مستقیم

که قسمت های مختلف این نباتات مانند میوه،دانه، برگ وغیره مورد استفاده قرارمیگیرند.

  • بصورت غیر مستقیم

محصولات حیوانات مانندشیر، تخم، گوشت وغیره را که انسانها روزمره مورد استفاده قرارمیدهند حیوانات آن محصولات را بواسطه تغذیه از نباتات تهیه مینمایند.

درختان مایه حیات انسان و حیوانات و حتی بعضی از گیاهان است، زیرا درختان با جذب گازهای سمی از جمله کاربن دای اکساید وغیره و تولید اکسیجن که یکی از اساسی ترین نیازهای حیات انسان و حیوان است، باعث دوام حیات انسان و سلامتی دوران (جریان) طبیعت می شود.

کمبود درختان و تخریب و نابودی جنگل ها به ویژه در این عصر موجب انقراض نسل انسان و حیوان خواهد شد.

درختان اکسیجن را تولید مینمایند (یک درخت بالغ برگدار در یک فصل بمقدار اکسیجن تولید مینماید که برای تنفس ۱۰ نفر در فی سال کافی است) و کاربن دای اکساید را جدا یا کنار مینماید.

درختان در پاک نگهداستن هوا بواسطه جلوگیری از انتقال ذرات منتقله توسط باد، کاهش گرما و توسط جذب مواد آلوده کننده چون کاربن مونو اکساید، سلفردای اکساید و نایتروجن دای اکساید کمک می نمایند.

درختان در تغییر و تبدیل آب و هوا و اعتدال آن نقش بسزایی دارند.

تشکیل جنگل و توسعه آن، نه تنها تاثیر اساسی در روند آب و هوا دارد، بلکه در حشر و نشر پرندگان، چرندگان و دیگر حیوانات اهلی و وحشی و نهایتا تعادل در جریان طبیعت نقش ارزنده ای دارد.

درختان دارای ارزش اقتصادی بلند و خاصی هستند چون استفاده از آنها در جور نمودن کاغذ تشکیل وسایل نقلیه وغیره.

درختان دارای ارزش بلند طبی هستند که بسیاری از درختان از ادوار گذشته در طبابت بصورت مستقیم برای مریضان سفارش میگردد و بصورت غیر مستقیم در ساخت ادویه های گوناگون از آنها استفاده صورت میگیرید.

مثلا بهترین ماده ضدعفونی کننده از برگ درخت سدر و سنجد ، بهترین رنگ مو از درخت حنا وغیره صورت میگیرد.

از درختان در عطاری وساخت مواد خوشبو کننده استفاده صورت میگیرد که بهترین مواد خوشبوکننده از چوب درخت عرعر و بهترین نوع عطر برای رفع خستگی از درخت سرو به دست می آید.

برای رفع نیاز رطوبت اتموسفیر( برای نگهداری توازن رطوبت اتموسفیر) بحیث یک عنصر منتقله فعالیت مینماید.

درختان بحیث پرده و بادشکن استفاده شده میتوانند.

درختان سایه میکنند و هوا را سرد مینمایند.

درختان میتوانند بحیث نباتات زینتی استفاده شوند.

درختان تنوع موجودات زنده را زیاد مینماید (تنوع درختان و مسکن را برای حیوانات و پرندگان ایجاد مینماید).

درختان فرسایش را کنترول مینمایند (چون از فاجعه سیلاب و تخریب خاک توسط آب جلوگیری مینمایند).

درختان آلودگی سروصدا را کنترول مینمایند.

درختان نایتریت ها را در زمین نصب مینمایند که این خاک را برای نباتات دیگر چون سبزیجات حاصلخیز میسازد.

درختان کیفیت آب یک ساحه را بلند میبرد.

درختان برای آموزش و بازی اطفال محیط مناسب و زیبا را بمیان میاورد.

درختان مواد غذائی ( کود) را تهیه مینمایند. در فصل خزان دهاقین، باغداران وغیره از کود ساخته شده از برگ ها وقسمت های دیگر ریخته شده نباتات بالای زمین استفاده لازم را می نمایند.

که در خزان قسمت های ریخته شده از درختان می تواند “کود”  بسازند که هیومس نامیده می شود که این ماده خاصیت “کلوئیدی”دارد و خاصیت نگهداری آب توسط خاک را افزایش می دهد که این هیومس، مواد معدنی خاک را نیز جذب می کند و از بیجا رفتن آنها جلوگیری می نماید لذا هیومس را با خاک مخلوط می کنند تا مواد غذائی ضروری را برای رشد نباتات تأمین نماید.

درختان منبع بهتری برای بدست آوردن عاید پولی  به شمار میرود.

با کشت درختان فرصت کاری بیشتری برای اشخاص تدارک شده میتواند، که این میتواند در مراحل مختلف چون در جریان آماده نمودن زمین کشت برای درخت، در بدست آوردن تخم، در جریان کشت، اجراء عملیات زراعتی تا مدت زمان جمع آوری محصول، در جریان جمع آوری محصول بعد از آن در جریان ذخیره، پروسس وانتقال  محصول تولید شده وغیره باشد.

درختان منبع عمده خودکفائی و بلند بردن اقتصاد یک شخص، اقتصاد خانواده و یک مملکت بشمار میرود.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.