انشا آلودگی هوا | ۱۰ انشا و تحقیق درمورد آلودگی هوا و هوای پاک

انشا آلودگی هوا | ۱۰ انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا و عوامل آن

از آنجایی که مساله هوای آلوده یکی از مهم ترین و خطرناک ترین معضلات زیست محیطی ست باید از سنین کودکی و نوجوانی به آن پرداخته شود تا نسل آینده اهمیت بیشتری برای آن قائل شده و برای حفظ هوای پاک اطراف خود تلاش بیشتری کنند. در این نوشته از دلبرانه در ادامه مجموعه مطالب آموزشی برای دانش آموزان ، ۱۰ انشا و تحقیق با موضوع آلودگی هوا و اهمیت حفظ هوای پاک را برای شما گردآوری کرده ایم که در ادامه تقدیم حضور شما خواهیم کرد. با ما در دلبرانه همراه شوید.

در مورد آلودگی هوا انشا بنویسید . 

انشا در مورد آلودگی هوا (۱)

 

انشا در مورد آلودگی هوا (شماره ۱)

موضوع انشا : آلودگی هوا ( به زبان ساده کودکانه )

مقدمه : 

به نام خداوندی که آسمان ها و زمین را به زیباترین شکل آن آفرید و آن را به امانت به انسان سپرد انشای خود را آغاز میکنم.

انشا آلودگی هوا برای دبستان

متن انشا : 

وقتی پدر و ها و مادر ها از خاطرات قدیم صحبت میکنند از مهر و محبت و نزدیکی دل ها همه چیز مثل قصه ها میاند ، جادوییی و عجیب ، مهمانی های شلوغ ، عید نورروز پر رفت و آمد ، بازی و آبتنی در حوض آبی حیاط … اما چیز دیگری که شاید برای نسل ما افسانه شود از آن هم عجیب تر است ، آسمان آبی ، آسمان زلال با لکه های ابر سفید و خورشید تابان … این تصویر شاید برای نسل بعدی ما عجیب باشد.

نسلی که هر روز و هر روز آسمان را تیره تر و پر غبار تر میبیند . نسلی که تصویرش از ابر ، ابرهای خاکستری تیره است که جلو نورخورشید را گرفته است نه نه ابرهای سفید و انبوه زیبا . خشکسالی ، آلودگی و آسمان تیره هدیه ما و نسل های گذشته به آیندگان است.

آنها از ما خواهند پرسید چرا همه زیبایی های طبیعیت از سرسبزی جنگل ها ، آبی زلال رودخانه ها و آبی بی کران آسمان را با خودخواهی و زیاده طلبی خودمان از بین بردیم ؟؟ از ما سوال خواهند کرد که آیا هیچ راهی برای حفظ منابع طبیعی مثل دریا ها ، دشت ها و کوه ها وجود نداشت ؟؟

و آن روز پاسخ به این سوال دردناک سخت خواهد بود.

همه ما نسبت به طبیعتی که در آن پرورش یافته ایم مسولیم ، درست مثل دامن پر مهر مادری که ما رد خود پرورانده است. طبیعت مادر ماست ، طبیعت آرامش بخش و پناه ماست وقتی از شلوغی ها و گرفتاری ها و روزمرگی ها به ان پناه میبریم .

انشای آلودگی هوا

نتیجه گیری : 

آسمان آبی روشن حق همه انسان هاست …

و نباید به خاطر خودخواهی عده ای از آنها رنج و بیماری و سرفه های دمادم به همه مردم جهان تحمیل شود.

کاش همه ما بیاموزیم در حد توان خود در برابر حفظ « هوای پاک » و « منابع طبیعی » دیگر مسولیت داریم .

انشا آلودگی هوا


انشا در مورد آلودگی هوا (۲)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۲)

موضوع انشا : آلودگی هوا ( به زبان ادبی )

انشا درباره آلودگی هوا

سال ها بود خورشید در غروب و رفتنش خون می گریید برای روزی که رفت و لحطاتی که درهجوم اشک ها و لبخند ها گم شدند. برای انسانهایی که بی آن که بدانند ذره ذره لحظات عمرشان ساعت شنی روز را پر کرد.

اما این روز ها خورشید صبح ها هم خون می گرید و افق سرخ می شود.می گرید به حال مردمی که ذره ذره آسمان آبی را سیاه وسیاه تر می کنند به حال کودکی که به جای لبخند باسرفه هایش اشک می ریزد. به حال پیرمردی که از پیاده روی صبحگاهی اش محروم است زیرا نفسش طاقت این همه آلودگی و سیاهی را ندارد.

خورشید به حال ابر های همسایه می گرید که با بغضی که در گلو دارند بازهم نمی گریند و نمی توانند با اشکشان اشک شوق بر چشمان کودکی بنشانند که مدت هاست در آپارتمان بازی می کند آخر نمی تواند در این هوای سیاه نفس،نفسِ بودنش را نفس بکشَد.

موضوع انشا آلودگی هوا

چه می شد اگر کارخانه ها کم تر دود نثار آسمان می کردند؟

چه می شد اگر بیش تر از آن که ماشین و کارخانه بکاریم درخت می کاشتیم.

ای کاش کمی هم به فکر حیوانات قصه های کودکیمان بودیم.

این روز ها نفس کشیدن برای آن ها هم سخت شده !

نوشته نگار کبیریان

انشا درمورد الودگی هوا

Multiple Exposure Of Boy Wearing Pollution Mask Against Sky

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۳)

موضوع انشا : آلودگی هوا (به زبان ساده با مقدمه و نتیجه گیری )

مقدمه :

با نام خداوند ی که زیباست و زیبایی ها را دوست دارد انشای خود را در مورد آلودگی هوا و ضرر های آن آغاز میکنم .

انشا در مورد آلودگی هوا

متن انشا :

حدود بیست روز است که هوای شهر تهران بسیار آلوده است.پدرم می گوید آلودگی هوا خیلی بد است و انسانها را مریض می کند. سال گذشته دختر همسایه مان سرطان خون گرفت و آخرش هم مرد.همسایه ها می گفتند به خاط آلودگی هوا است.پسر خاله ام هم در سن ۳۲ سالگی سکته کرد و او هم مرد.باز هم همسایه ها می گفتند بلا به دور باشد آخر چرا یک جوان در این سن سکته می کند و می میرد.غلط نکنم او را هم آلودگی هوا کشت.

دیشب از شمال بر می گشتیم همش رادیو گوش می کردیم که خدا کند به خاطر آلودگی هوا مدرسه را تعطیل کنند.پدرم می گفت یادش بخیر این روزها هوای آلوده نقش برف زمانهای قدیم را بازی می کند!

من نمی دانم آنهایی که رییس آلودگی هوا هستند چکار می کنند که جای برف و آلودگی عوض شده است فقط می دانم اگر هر کس وظیفه خودش را درست انجام دهد  هوا پاک می شود.برف هم جای خودش می آید.ما هم هوای بهتری تنفس می کنیم.

مثلا کسی که قرار است ماشین بسازد ماشین های استاندارد بسازد ، کسی که بنزین تولید میکند بنزین استاندارد تولید کند ، کسی از روی خودخواهی به صورت تک سرنشین در شهر رفت و آمد نکند. شهرداری وضعیت مترو و اتوبوس و تاکسی را بهبود دهد و همه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. کارخانه ها از ماشین آلات سالم و جدید استفاده کنند تا این همه آلودگی درست نکنند و خلاصه هر کسی وظیفه اش را درست انجام دهد.

انشا درباره ی آلودگی هوا

نتبیجه گیری :

هوای پاک حق همه ما کودکان و کودکان آینده است . به امید روزی که دوباره مدارس به خاطر بارندگی برف تعطیل شود نه آلودگی هوا

انشا با موضوع آلودگی هوا

انشا در مورد آلودگی هوا (۴)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۴)

موضوع انشا : آلودگی هوا (کوتاه- ادبی)

انشا راجع به آلودگی هوا

ما آدم ها همگی به نوعی به هم متصل هستیم، بعضی از ما با هم آشنا هستیم، مثلا شاید همکلاسی هستیم و هر روز با هم به مدرسه می رویم یا پدر و مادرهای ما با هم همکار هستند و با بسیاری از آدم ها غریبه هستیم اما کنارشان در خیابان راه می رویم و نقطه اشتراک همه ما این است که آسمان ما یکسان است و همه از اکسیژن همین هوا استفاده می کنیم. آسمانی که با دود ماشین های ما یا با دود کارخانه ها و با بی احتیاطی و بی توجهی خود ما اینطور آلوده و بیماری زا شده است.

آخر چقدر باید بشنویم که “لطفا با ماشین های تک سرنشین بیرون نیایید” اما توجه نکنیم؟! چقدر باید بشنویم که “اتوبوس ها و وسایل نقلیه عمومی بهترین راه کنترل آلودگی شهرمان است” و اهمیت ندهیم؟! با این که همه ما کار می کنیم تا به خوشبختی و آرامش برسیم اما برعکس این تلاش ما دشمن سلامتی ما شده و یادمان رفته که شرط آرامش و خوشبختی در درجه اول سلامتی خانواده مان است. آلودگی هوا هزاران هزار مشکل برای زندگی ما ایجاده کرده، باعث شده کسانی که مشکلات قلبی و ریوی دارند مجبور شوند در خانه بمانند و برای این که بچه های کوچک دبستانی کمتر آسیب ببینند مدارس تعطیل شوند و …

مقاله آلودگی هوا 

چقدر دلم برای باران تنگ شده است …

اما انگار آسمان خاکستری هم با ما لج کرده است و می گوید خود کرده را تدبیر نیست!!!

ما آدم ها که به همه هشدارها بی توجهی کرده ایم

شاید حالا باید دست به دامن قورباغه درختی شویم که می گویند اگر آواز بخواند باران می بارد.

چشمانم را می بندم و در خیالم صدایش را می شنوم …

قورباغه ام تو را به خدا آواز بخوان!

مقاله آلودگی هوا 

انشا در مورد آلودگی هوا (۵)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۵)

موضوع انشا : آلودگی هوا (به زبان طنز )

مقاله درباره آلودگی هوا 

برهمگان واضح ومبرهن است که آلودگی هوا خیلی خوب است وتاثیر بسیاری در زندگی بشریت می گذارد . گرم شدن کره ی زمین یکی از دستاوردهای بزرگ افزایش گازهای گلخانه ای در جو زمین است.دیگر زمستان ها مثل سابق سرمای زننده را ندارد وکارتن خواب ها که روز به روز بر آمار آنها اضافه می شود از سرما یخ نمی زنند. هم چنین سرمای کمتر;یعنی مصرف کمترانرﮊی برای گرم شدن پس در مصرف انرﮊی هم صرفه جویی می شود. تابستان ها گرم تر و گرم تر خواهد وما هم به همین تناسب نیازمان به پوشییدن لباس کمتر می شود و این خودش نوعی صرفه جویی خواهد بود.

انشا درباره ی هوای پاک

صرفه جویی ها به اینجا ختم نخواهد شد چرا که درهوای آلوده دیگرنیازی به عینک دودی نیست وهوای آلوده عینک دودی را مرخص می کند.این ها همه گوشه ای از صرفه های اقتصادی آلودگی هواست.شاید مهم ترین هدیه ی هوای آلوده‚انواع تعطیلی هایی است که به ما هدیه می دهد .چون تقویم ما برگ های قرمزکم دارد‚آلودگی هوا باافزون تعطیلی به سبد خوش گذرانی های ما موجب رفع خستگی وصرفه جویی در مصرف انرﮊی می شود! هم چنین با کوتاه کردن عمرما کلی صرفه جویی های دیگر درپی دارد چرا که فرصت نمی کنیم خوردنی ها و پوشیدنی های بیشتری را در این دارفانی به بدن بزنیم. خلاصه هر جور به این موضوع نگاه کنیم فایده است .

انشا در مورد هوای پاک

برای همین باید برخودمان لازم بدانیم که از دست اندر کاران آلودگی هوا کمال سپاس وتشکر را بکنیم . بنده به نوبه ی خود از همین جا دست آن ها را به گرمی می فشارم وبه ایشان خشته نباشید می گویم . من از باد صبا ونا توانی دوستان زحمت کشم در عمیلات تثبیت شن های روان کشور دوست و همسایه -عراق- کمال تشکردارم که هرازچند گاهی این نسیم فرح بخش به جای پیغام یار‚برایمان به ارمغان می آورد. اجرزحمت کشان عرصه یخودروسازی نیز محفوظ است که با وجود تلاس های بی نتیجه شان در رعایت استانداردهای جهانی خودرو‚ سهم عظیمی در ایجاد آلودگی هوا دارند .

از تولید کنند گان و عرضه کنند گان بنزیت پر ازسرب ‚شهروندان تک سرنشین ‚سیستم های پیشرفته ی حمل ونقل شهری ‚برادران وخواهران خیابان گرد که به شغل شریف دور زدن مشغول هستند وخلاصه از تمام کسانی که در این زکینه زحمات بی شماری می کشند سپاس کذارم.

در پایان بر خود لازم می دانم از زحمات کشانی که در این جا از ایشان نامی نیامده است عذر خواهی کنم.

این بود انشای من….

انشا درباره هوای پاک


تحقیق در مورد آلودگی هوا (۶)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۶)

موضوع انشا : آلودگی هوا (انشا به زبان ادبی – از زبان یک بیمار ریوی )

انشا هوای پاک کودکانه

قدیم ترها وقتی پنجره اتاقت را باز می کردی، چشمانت را می بستی و با تمام وجود هوا را به ریه هایت می کشاندی همه بدنت از هوای پاک صبحگاهی تازه و پرانرژی می شد و بعد که چشمانت را باز می کردی از دیدن طراوت و تازگی صبح تازه لذت می بردی … می دانم این قصه ای است که این روزها باورکردنش محال است، انگار هیچ وقت چنین قدیم ترهایی نبوده، سال هاست که فراموش کرده ایم هوای تازه و پاک به معنای واقعی چیست و نفس کشیدن در آن چه صفایی دارد.

سال هاست که در بیشتر روزهای سال، حتی هنگام صبح نیز از باز کردن پنجره اتاقم می ترسم و از پشت پنجره بسته با دیدن هوای گرفته و آلوده حسرت می خورم. سال هاست که وقتی برای بیرون رفتن از منزل آماده می شوم صدای مادرم در گوشم نواخته می شود که :ماسکت یادت نره! سال هاست که پیاده روی در خیابان های شهر به جای جا آوردن حال من، سرفه های بی امانم را بدتر کرده و با تعطیلی مدارس ابتدایی من نیز خانه نشین شده ام …

 

من یک بیمار ریوی هستم!

من یک بیمار ریوی هستم و به لطف همشهری ها و هم محله ای های عزیزم! بیماری ام در طول این سال ها بسیار وخیم شده و به توصیه پزشکان مجبورم بیشتر اوقاتم را در خانه سپری کنم. آلودگی هوا برای من و امثال من که از بیماری های ریوی یا قلبی رنج می برند و همچنین سالمندان و زنان باردار پیامدهای بسیار بدی به همراه داشته است و من هر روز با خودم فکر می کنم که چرا سهم من هوای آلوده است در حالی که همیشه هم خودم و هم خانواده ام با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کرده ایم، به درختکاری و حفظ طبیعت اهمیت داده ایم و به توصیه های مرتبط توجه کرده ایم؟!

و این سوال همیشه یک پاسخ دارد:

“چون دیگرانی هستند که نه تنها به فکر مردم دیگر نیستند بلکه به خانواده و کودکان خود نیز رحم نمی کنند! اما به چه قیمتی؟!”

انشا درباره ی هوای پاک


تحقیق در مورد آلودگی هوا (۷)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۷)

موضوع تحقیق : آلودگی هوا چیست ؟ و کودکان و بزرگسالان چگونه میتوانند به هوای پاک کمک کنند؟

 

در این انشا در مورد آلودگی هوا قصد داریم به دو پرسش پاسخ دهیم که چرا هوا آلوده شده است و از دست ما کودکان و مردم چه بر می آید. برای این کار باید بدانیم که آلودگی هوا چیست و برای همین کتاب را با همین پرسش شروع کرده ایم. من تلاش کرده ام که در این کتاب از تصاویر نیز استفاده کنم تا برای خواننده ها جالب شود.

ما فقط یک کره زمین داریم و همه ما انسان ها روی همین یک کره زندگی می کنیم. این کره خانه ماست و اگر قرار باشد که آلوده شود، زندگی انسان ها مورد تهدید قرار می گیرد. برای همین حفظ محیط زیست یعنی حفظ زندگی. شهر ما خانه ماست. کسی خانه اش را کثیف نمی کند. اما ما شهرمان را کثیف کرده ایم یعنی این که خانه مان را کثیف کرده ایم. هنوز دیر نشده است و می توانیم آن را بار دیگر تمیز کنیم.حالا به سراغ اصل مطلب در مورد آلودگی هوا میرویم ، این که اصلا آلودگی هوا چیست ؟ چطور به وجود می آید و هر یک از ما برای کاهش آلودگی هوا و کمک به داشتن هوای پاک چه کاری از دستمان ساخته است ؟

انشا روز هوای پاک

از آلودگی هوا چه می دانیم ؟

آلودگی هوا به وجود هر ماده ای در هوا که می تواند برای انسان یا محیط او مضر باشد گفته می شود. وقتی یک ماده ای هوا را آلوده می کند، به آن آلاینده می گوییم. آلاینده ها ممکن است طبیعی یا ساخته دست بشر باشند و ممکن است به اشکال مختلف ذرات جامد یا قطرات مایع یا گاز باشند. تعداد آلاینده ها بسیار زیاد است.

برای مثال وقتی همه خانواده ها در شهر های بزرگ یک ماشین دارند و هر روز با آن بیرون می روند، ماشین ها تولید گازهای آلوده می کنند و باعث آلودگی شهر ما می شوند. مثال دیگر، سوختی است که برای گرم کردن خانه هایمان استفاده می شود. برخی از اتوبوس ها و کامیون ها هم که گازوئیل مصرف می کنند، بسیار آلوده کننده هستند. البته در نزدیکی شهرهای صنعتی نیز کارخانه های بسیاری وجود دارند که آلودگی هوا را بیشتر می کنند. از برخی از این کارخانه ها دودهایی ببرون می آید که باعث آلودگی هوا می شود.

موضوع انشا هوای پاک

مواد آلوده کننده چیستند؟

  • مونوکسید کربن (CO):

گاز سمی مونوکسید کربن به طور عمده مربوط به ماشین هایی است که مصرف سوخت آنها بنزین است.
این ماشین ها مقدار زیادی گاز CO را از طریق لوله اگزوز وارد هوا می‌کنند.

  • دی اکسید گوگرد :

عمدتا مربوط به نفت کوره (نفت سیاه) است .

در بعضی کارخانه ها و تاسیسات حرارت مرکزی و تولید نیرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • اکسیدهای نیتروژن دار:

به طور عمده مربوط به نفت کوره ، گازوئیل و مقدار کمتری مربوط به مصرف بنزین و نفت سفید است.

مثلاً اوتوبوس ها و کامیون ها باعث تولید این گاز می شود .

  • هیدروکربن‌های سوخته نشده :

عمدتا مربوط به خودروهایی است که بنزین مصرف می‌کنند.

نفت کوره و گازوئیل در این مورد سهم کمتری دارند.

  • ذرات ریز معلق :

به طور عمده از سوختن نفت کوره حاصل می‌شود.

  • برمید سرب :

در نتیجه مصرف بنزین در موتور اتومبیل‌ها حاصل می‌شود.

  • سایر ترکیبات سربی :

بنزین خودروها اغلب دارای ماده‌ای به نام تترا اتیل سرب است، که به منظور روان کردن کار سوپاپ‌ها و بهسوزی بنزین به آن اضافه می‌شود.این ماده هنگام سوختن بنزین باعث پراکنده شدن ذره‌های جامد و معلق ترکیبات سرب در هوا می‌شود که هم سمی‌اند و هم به صورت رسوب‌های جامد وارد دستگاه تنفسی می‌شوند.

انشا در مورد هوای پاک

چرا هوای شهرهای بزرگ آلوده شده است ؟

هوای شهرهای بزرگ مثل تهران آلوده شده است چون این شهر ها مثل تهران شهرهای بزرگی هستند و در آن ماشین های بسیاری وجود دارند. و دود این ماشین ها در آسمان جمع می شود. البته دود خانه ها و گرد و غبار خیابان ها و نیز دود ناشی از کارخانه ها و دود اتوبوس ها و کامیون ها هم در هوا جمع شده است. یک علت دیگر آلودگی هوای شهرهای بزرگ، وارونگی هوا است. وارونگی یعنی اینکه هوا در نزدیک زمین باید گرم تر و هر چه ارتفاع بیشتر می شود باید سردتر شود. ولی وقتی که هوای پایین تر سرد و هوای بالاتر گرم می شود، وارونگی به وجود می آید. وارونگی هوا علت آلودگی هوا در شهرهای بزرگ است.

انشا درباره هوای پاک

از دست کودکان چه کاری برای کاهش آلودگی هوا سخته است ؟

ما کودکان می توانیم مانند نگهبانان محیط زیست در خانه و کوچه خود باشیم. درست مانند همیار پلیس.

یعنی کودکان می توانند همیار محیط زیست باشند.مثلا اگر بابا می خواهد برود و نان بخرد و از ماشین استفاده می کند، به او می گوییم: بابا جان، با ماشین نرو، هوا آلوده می شود. می توانی پیاده بروی یا با دوچرخه. یا اگر مامان می خواهد صبح ما را به مدرسه برساند، بگوییم: پیاده می رویم. تازه مامان در راه هم با هم حرف می زنیم و پیاده روی می کنیم. اگر پدر می خواهد سیگار بکشد، نگذاریم و بگوییم که اگر سیگار بکشد، هم ریه های خودش خراب می شود و هم دود وارد محیط می شود. و این دود برای ما کودکان هم ضرر دارد. البته در روزهای خیلی آلوده نباید از خانه بیرون رویم و اگر مامان و بابا می خواهند برنامه میهمانی بگذارند، به آنها می گوییم که چند روز صبر کنند تا آلودگی برطرف شود.

انشا هوای پاکیزه

از دست بزرگ تر ها چه کاری برای کاهش آلودگی هوا بر می آید؟

پدر و مادر ما مسئولیت مهمی نسبت به محیط زیست و شهر ما دارند. گاهی اوقات یادشان می رود که باید مراقب آلودگی هوا باشند. آنها می توانند کارهای زیادی برای شهر تهران انجام دهند. وقتی یک روز ماشین خود را بیرون نمی برند، به پاکیزگی هوا کمک می کنند. همچنین وقتی در محل کار هستند باید مراقب باشند که کار آنها چه اثری بر هوا دارد. و اگر هوا را آلوده می کنند، سعی کنند که کمتر شود. برای اینکه پدر و مادر ما بیشتر از محیط زیست حفاظت کنند، باید زیاد کتاب بخوانند. وقتی آنها در باره آلودگی هوا بیشتر بدانند، بهتر می توانند برای زندگی خود تصمیم بگیرند. پدر و مادر باید کتابهای زیادی در باره محیط زیست بخوانند. خوب است که از پدر و مادرهمایمان بخواهیم که در انجمن های محیط زیست عضو شوند.

انشا هوای پاک


تحقیق در مورد آلودگی هوا (۸)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۸)

موضوع تحقیق : آلودگی هوا ( تحقیق و مقاله در مورد علت ها و مضرات آلودگی هوا برای انسان )

 

عوامل اصلی آلودگی هوا

آلودگی هوای بحرانی پدیده ای نگران کننده است که سلامت انسانها را به خطر می اندازد.

به همین علت جامعه جهانی در تلاش برای مبارزه با این پدیده از طریق اجرای راهکارهای بلندمدت است. این روزها شهر تهران همچون سال های گذشته با افزایش سطح آلودگی هوا مواجه شده است. این پدیده بحرانی در سال های اخیر در اوج تابستان و بسیاری از روزهای پاییز و زمستان پایتخت ایران را درگیر می کند. آلودگی هوا یا آلودگی جوی اصطلاحی است که تمام عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیستی را در بر می گیرد که ویژگیهای طبیعی جو (اتمسفر) را تغییر می دهند.

مقاله درباره آلودگی هوا و راه حل آن 

مهمترین آلاینده های جوی:

  • منوکسید کربن (CO)
  • اکسید نیتروژن (Nox)
  • اکسید گوگرد (SOx)
  • هیدروکربورها (CxHy)
  • ذرات معلق (PTS)
  • ازون (PTS)

برای تمام این مواد به استثنای هیدروکربورها یکسری مقرراتی وجود دارند که این مقررات محدودیتهایی را برای استانداردسازی “کیفیت هوا” ارائه می کنند. این محدودیتها با شرایط سلامت انطباق دارند و در صورتی که شاخصهای این مواد از سطح این استانداردها فراتر رود این آلاینده ها می توانند به شدت سلامت عمومی را در معرض خطر قرار دهند.

مقاله در مورد عوامل آلودگی هوا

منابع انتشار آلاینده ها

  1. خدمات حمل و نقل عمومی
  2. نیروگاه های ترموالکتریک
  3. صنایع
  4. مصارف خانگی
  5. کشاورزی و شیلات

کشاورزی و شیلات مهمترین منابع انتشار منوکسیدکربن، هیدروکربورها، اکسید نیتروژن و ذرات معلق هستند درحالی که صنایع و نیروگاههای ترموالکتریک مسئولان اصلی انتشار دی اکسید گوگرد به شمار می روند. زمانی که این مواد در اتمسفر منتشر می شوند مواد سمی با جریان هوا به مناطق دورتر حداکثر تا فاصله هزار کیلومتر منتقل می شوند.

مقاله آلودگی هوا

فلزات سنگین

فلزات سنگین نیز از دیگر مواد سمی هستند که می توانند به شدت منجر به آلوده شدن هوا شوند. این فلزات عبارتند از:

  • کادمیم (Cd)
  • سرب (Pb)
  • جیوه (Hg)
تحقیق آلودگی هوا برای سوم دبستان

آلودگی هوا در مراکز شهری

بی شک ترافیک وسایل نقلیه موتوری و سیستمهای گرمایشی خانگی بزرگترین عوامل آلودگی هوا در شهرها به شمار می روند. به خصوص، وسایل نقلیه به سبب سطح بالای انتشار مواد آلاینده آنها در محیطهای با ترافیک سنگین نقش مرکزی در وضعیت نامناسب هوای شهرهای بزرگ ایفا می کنند. به ویژه در دوره زمستان اغلب به دلیل پدیده های وارونگی گرمایی که موجب می شود هوای سرد در سطوح پایین انباشته شده و مانع رقیق شدن گازهای سمی شود ترافیک سنگین می تواند کیفیت هوا را به شدت در معرض خطر قرار دهد.

سطح آلودگی هوا در مراکز شهری می تواند هم با نوسانات فصلی و هم با نوسانات روزانه مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال (اس او ۲ )با گرمای ساختمانها ارتباط دارد. از آنجا که حداکثر پیک سیستمهای گرمایشی در دوره زمستان است بنابراین سطح این گاز در اتمسفر در دوره فصلی زمستان افزایش می یابد. درحالی که اوزن با “مه دود فتوشیمیایی” ارتباط دارد و بنابراین تمرکز این گاز در فصل تابستان و در ساعات میانی روز به حداکثر میزان خود می رسد. این درحالی است که گازهای منوکسید کربن و منوکسید نیتروژن با پیک فصلی ارتباطی ندارند بلکه به تغییرات روزانه وابسته اند که یکی از مهمترین دلایل این تغییرات روزانه، سطح ترافیک وسایل نقلیه در ساعات مختلف روز است.

تحقیق آلودگی هوا به زبان ساده

اثرات آلودگی هوا بر روی سلامت شهروندان

نتایج نامطلوب آلودگی هوا بر روی سلامت شهروندان پس از چند موردی که در نیمه اول قرن گذشته به ثبت رسیدند به شدت مورد ملاحظه قرار گرفتند. از این موارد می تواند به آلودگی بسیار وخیم سال ۱۹۵۲ لندن اشاره کرد که در ادامه آن بیش از چهار هزار مورد مرگ و بیش از دو هزار مورد بستری در بیمارستان به دلیل بیماریهای دستگاه تنفسی به ثبت رسید. در این آلودگی بزرگ، ذرات گرد و غبار و اکسید گوگرد مهمترین مواد آلاینده بودند اما امروز تمرکز این مواد در جو بسیار پایین آماده است. اما این مواد همچنان می توانند برای سلامت جمعیت نگران کننده باشند.

در دو فصل تابستان و زمستان گازهایی که از اگزوز خودروها منتشر می شوند (منوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن، سرب، بنزن، ذرات گرد و غباری که از خودروها روی آسفالت را می پوشانند) همراه با آلاینده هایی که از رسوبات صنعتی تولید می شوند به شدت سلامت عمومی را به خطر می اندازند. کودکان، سالمندان، بیماران قلبی، بیماران تنفسی و زنان باردار در مقولات با فاکتورهای خطر می گیرند و بنابراین در روزهایی که سطح مواد آلاینده جوی از استاندارد بالاتر می رود باید از تردد در مراکز شهری خودداری کنند.

تحقیق آلودگی هوا برای کلاس دوم

راه کار های کاهش آلودگی هوا در شهرها

مشکل آلودگی باید و می تواند از طریق سیاستهای درست حمل و نقل حل شود. برای مثال، با سرمایه گذاریهای صحیح در بخش حمل و نقل عمومی می توان به طور کامل از تردد خودروهای شخصی در طول روز برای رفتن به محل کار جلوگیری کرد. از دیگر راهکارهایی که می توانند از آلودگی هوا در روزهای بحرانی بکاهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اجتناب از سفرهای غیرضروری در طول روزها و ساعات پر ترافیک
  2. انتخاب مسیرهای با حداقل سطح ترافیک به طوری که حرکت در مسیر مورد نظر روان باشد
  3. انتخاب مسیرهایی که از میان پارکها و باغهای عمومی عبور می کند و رسیدن به مقصد به صورت پیاده و یا سوار بر دوچرخه
  4. اجتناب از فعالیتهای ورزشی (برای مثال دویدن) در مناطق با ترافیک سنگین
  5. اجتناب از بردن کودکان کم سن، به ویژه پیاده یا با کالسکه در خیابانهایی که ترافیک سنگین است
  6. خاموش کردن موتور خودرو و بالاکشیدن شیشه پنجره ها در زمانی که خیابان در اثر ترافیک سنگین مسدود شده است
  7. اجتناب از خروج از منزل در ساعات بحرانی (۱۲ تا ۱۷) به ویژه برای افراد دارای فاکتورهای خطر
تحقیق آلودگی هوا برای دوم دبستان

رژیم غذایی

  1. در روزهایی که سطح آلودگی هوا به مرحله بحرانی می رسد خوردن میوه و سبزیجات تازه که محتوی ویتامینهای مختلف هستند توصیه می شود. ویتامینها با رادیکالهای آزاد مقابله می کنند. مواد آلاینده قادرند سطح رادیکالهای آزاد را افزایش دهند.
  2. محدود کردن مصرف نمک
  3. عادت دادن کودکان به خوردن سیر، پیاز و تره فرنگی. هرچند ممکن است بوی این مواد آزاردهنده باشد اما این سبزیجات محتوی میزان زیادی گوگرد هستند و بنابراین می توانند از موکوس (مخاط) دستگاه تنفسی محافظت کنند.
  4. نوشیدن زیاد آب که به کلیه ها کمک می کند املاح اضافی از بدن خارج شوند.
  5. اجتناب از خرید میوه و سبزیجات تازه از وانتهایی که در کنار خیابانها محصولات خود را به فروش می رسانند و یا مغازه هایی که سبزیجات خود را در بیرون از مغازه و در مسیر عبور خودروها می گذارند.
تحقیق آلودگی هوا برای پنجم دبستان

علائم جسمی ناشی از آلودگی هوا هستند

آلودگی جوی می تواند موجب مشکلات زیادی در سلامت روحی و جسمی افراد شود.

از علائم شایع در زمان افزایش سطح آلودگی هوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سوزش چشمها
  • سوزش گلو
  • سوزش ریه ها
  • قرمز شدن چشمها
  • سرفه
  • احساس تنگی قفسه سینه
تحقیق آلودگی هوای تهران

آلودگی جوی

آلودگی جوی یکی از خطرناکترین موضوعات هم برای محیط زیست و سلامت انسان بشمار می رود.

در این راستا، آژانس فضایی اروپا (اسا) بر روی ماهواره اینویست یک حسگر کنترل شاخص گازهای آلاینده به نام سیاماچی را نصب کرد. اطلاعات جمع آوری شده توسط این حسگر نشان می دهد که بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ سطح دی اکسید کربن در اتمسفر حدود دو قسمت در میلیون (پی پی ام) افزایش داشته است. محققان دانشگاه برمن آلمان با استفاده از این اطلاعات موفق شدند نقشه ای از جزئیات آلودگی جوی زمین و توزیع گازهای گلخانه ای در سطح جهانی را ارائه کنند. همچنین نتایج یک تحقیق جدید در دانمارک نشان می دهد که آلودگی جوی حاصل از اگزوز خودروها می تواند منجر به بروز سکته مغزی و بیماریهای ریوی چون برونشیت و آسم شود.

تحقیق آلودگی هوا دوم ابتدایی

۵ راهکار ضروری برای کاهش آلودگی هوا

انجمن ریه آمریکا در گزارشی نشان داد که با ایجاد ۵ تغییر اساسی در سیاستگذاریهای دولتها می توان هوایی را که در آن تنفس می کنیم پاک تر و سالم تر کرد. این ۵ راهکار عبارتند از:

  1. تمیز کردن نیروگاههای ترموالکتریک از کربن
  2. تقویت مقررات کنترل اوزن هوا
  3. تمیز کردن کشتیها. کشتیها و ناوهای باری و تمام وسایط موتوری که در آبهای دریاهای دنیا در ترددند میزان بسیار زیادی مه دود منتشر می کنند. این مه دودها از اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید کربن و فلزات سنگین و ذرات معلق تشکیل شده اند.
  4. بهبود شبکه کنترل آلودگی هوا
  5. به کارگیری مقرارت مناسب موجود که اغلب مورد استفاده قرار نمی گیرند. در حقیقت در اجرای بسیاری از این مقررات، تصمیم گیریهای سیاسی و اقتصادی جای تصمیم گیریهای علمی را گرفته اند و بنابراین به مقرراتی که برپایه دستاوردهای علمی برای مقابله با آلودگی هوا تنظیم شده اند احترام گذاشته نمی شود.
تحقیق آلودگی هوا برای دبستان

بسته آب و هوایی ۲۰-۲۰-۲۰ چیست ؟

اروپا به منظور مقابله با گرمای جهانی اصطلاح “بسته آب و هوایی ۲۰-۲۰-۲۰” را ارائه کرد. این بسته برای تمام کشورهای اروپایی افزایش ۲۰ درصدی میزان اثربخشی انرژی، کاهش ۲۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش ۲۰ درصدی میزان انرژیهای تجدیدپذیر زیستی را تا سال ۲۰۲۰ پیش بینی می کند. در راستای اجرایی شدن این پروژه، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر زیستی و توسعه خودروهای الکترونیکی نه تنها منجر به کاهش گرمای جهانی می شوند بلکه می توانند شهرهایی با هوای پاک را به ارمغان آورند.

منبع : خبرگزاری مهر

تحقیق آلودگی هوا 


مقاله در مورد آلودگی هوا (۱۰)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۹)

موضوع تحقیق : آلودگی هوا ( تحقیق کامل عوامل آلودگی هوا ، بیماری های ناشی از آن و راه حل ها )

 

مقدمه تحقیق:

خداوند، آفرینش انسان را به گونه‏ای قرار داده که برای زیستن، به تمامی آفریده‏های او نیاز دارد.

از جمله‌ی این آفریده‏ها، آب و هوای پاک و نیاز انسان به آن‌ها است تا بدین‌وسیله به حیات خود ادامه دهد. خداوند با حکمت و تدبیر خود، شرایط محیط‏زیست انسان را به گونه‏ای آفریده که تمامی نعمت‌ها دست به دست هم دهند و شرایط زیست سالم را برای او به وجود آورند. حرارت خورشید و تابش آن بر دریاها، بخارشدن آب دریاها، وزش بادها، ریزش باران و وجود گیاهان و جنگل‏ها در زمین، همه برای این است که انسان از آن‌ها به خوبی استفاده کند و به پرستش خدای تعالی بپردازد. البته زیاده‏خواهی‏های انسان همیشه برای او دردسرساز بوده و سبب شده تا نه تنها از این نعمت‏ها استفاده درستی نکند، بلکه با دست خود به آلوده‌کردن محیط زیست و از بین بردن این منابع طبیعی بپردازد.

تحقیق دربارهی هوای پاک

متن تحقیق در مورد آلودگی هوا :

ابتدا به بحث آب و سپس به فایده‌های هوای پاک می‌پردازم.

آب که مهم‌ترین مایه‌ی حیات است همواره به مقدار فراوان به لطف پروردگار از آسمان نازل می‌شود. و می‌دانیم تمام نهرهاو چشمه‌ها و قنات‌ها و چاه‌های آب ذخائر آبی خود را از باران می‌گیرند و مایه‌ی اصلی همه‌ی ‌آن‌ها بارن است که

«اگر باران به کوهستان نبارد به سالی دجله گردد خشک رودی»

دانشمندان امروز معتقدند که نخستین جوانه‌ی حیات در اعماق دریاها پیدا شده است. به همین دلیل آغاز حیات و زندگی را از آب می‌دانند. این موضوع نیز قابل توجه است که طبق تحقیقات دانشمندان قسمت عمده‌ی بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد.(در حدود هفتاد درصد!). جالب این‌که اهمیت آب و نقش آن در زندگی بشر نه تنها با گذشت زمان و پیشرفت صنایع و علم و دانش انسان کم نمی‌شود، بلکه برعکس، انسان صنعتی نیاز بیشتری به آب دارد. لذا بسیاری از مؤسسات عظیم صنعتی فقط در کنار رودخانه‌های عظیم قدرت فعالیت دارند.

تحقیقات هوای پاک

فواید داشتن هوای پاک

هنگامی که چندی از شهر دور می‏شویم و قدم در طبیعت پاک و باصفای روستا می‏گذاریم، دلمان می‏خواهد همه‌ی سلول‏های بدنمان سلول‏های تنفسی شوند تا از هوای پاک روستا بهره ببریم. درختان بلندی که شاخه‏هایشان را به دنبال وزش آرام نسیم به این سو و آن سو می‏فرستند، آسمان آبی، صدای خوش جویبارها و رقص گندمزارها در باد، همه نشان از وجود خدایی دارند که تمامی آفرینش را مسخّر انسان کرده است. اما آیا از خود پرسیده‏ایم اگر آفرینش این همه دقیق نبود و هوای پاک برای تنفس موجودات آفریده نمی‏شد، چه پیش می‏آمد؟ پس چرا با دستان خود هوای پاک را آلوده کنیم و از نعمت خداوند استفاده‌ی بهینه نکنیم.

هوا، لازمه حیات است و نیاز به آن بیش از آب و غذاست. استفاده از هوای پاک و سالم، از جمله حقوق طبیعی انسان‏هاست. امام علی(ع)می‏فرماید: «خداوند پاک حقوق مردم را بر حقوق خود مقدم داشت. پس هر که حقوق بندگان خدا را رعایت کند، حقوق خدا را رعایت کرده است». آلوده نکردن هوا، یعنی رعایت این حق از حقوق طبیعی مردم که رضایت خدا و رعایت حقوق او را در پی دارد.

مقاله هوای پاکیزه

آب و هوا به عنوان نشانه‌های قدرت خدا هستند.

خداوند در آیات بسیاری، سخن از نشانه‏هایی به میان می‏آورد که برای اندیشیدن بندگان خود فرستاده است. امام صادق(ع)نیز برترین عبادت را، اندیشیدن درباره‌ی خدا و قدرتش می‏داند و قرآن کریم، آسمان‏ها، ستارگان و کهکشان‏ها را آیات خدا برمی‏شمارد. یکی از راه‏های اندیشیدن درباره‌ی قدرت خدا، تماشای آسمان و ستاره‏هاست. در روستاها و شهرهای کوچک که از آلودگی هوا خبری نیست، می‏توان ستاره‏ها را از ابتدای شب به راحتی مشاهده کرد، ولی در شهرهای بزرگ به علت آلودگی هوا، کمتر می‏توان این ستاره‏های درخشان را دید و عظمت خدا را به تماشا نشست. خداوند آب و هوای پاک را به عنوان دو نشان از قدرت خود آفرید تا انسان و دیگر موجودات از آن بهره برند و شکرش را به جای آورند.

تحقیق راجع به هوای پاک

عوامل آلوده کننده‌ی هوا

خدا همه چیز خود را با نظم خاصی به وجود آورده است و بدون دخالت انسان، این نظم پایدار خواهد ماند. اما انسان با دخالت خود، این نظم را به هم می‏زند. طبیعت خود به خود تا حدی می‏تواند آلودگی هوا را تصفیه کند، ولی اگر آلودگی زیاد شد، مشکل‏زا می‏شود. در حال حاضر، انسان با دخالت‏های خود در نظم طبیعت، قدرت رفع آلودگی را از آن گرفته است؛ به طوری که نمی‏تواند در مقابل این همه آلودگی‏هایی که در خاک، آب و هوا پیش می‏آید، مقاومت کند و روز به روز منابع بیشتری آلوده می‏شود یا از بین می‏رود.

۱- آلودگی هوا با منشا طبیعی :

مواد آلوده‌کننده‌ی هوا ممکن است منشأ طبیعی داشته باشد، مثل دود حاصل از آتشفشان‏ها یا آتش‏سوزی‏های جنگل‏ها و علف‌زارها، ولی بیشتر مواد آلوده‌کننده‌ی خطرناک، از فعالیت‏های انسان سرچشمه می‏گیرد.

۲- آلودگی هوا با منشا فعالیت های بشری :

آلودگی هوا حدّی نمی‏شناسد و همراه باد به سراسر دنیا کشیده شده، باعث ریزش باران‏های اسیدی می‏شود و باران‏های اسیدی نیز جنگل‏ها را نابود می‏کند. ضایعاتی که در جوّ زمین و بر اثر انباشته‌شدن گازهای حاصل از جنگ‏های شیمیایی، دودکش کارخانه‏ها و به ویژه خودروها به وجود می‏آید، جبران‏ناپذیر است. پیداشدن حفره‏ای در لایه‌ی محافظ زمین یا افزایش حالت گلخانه‏ای بیش از حد روی سیاره‌ی زمین، زیاد است.

تحقیق راجب هوای پاک

زیان‌های آلودگی هوا

امروزه با پیشرفت صنعت، هوای بعضی مناطق به قدری آلوده شده که آسمان آبی، به آسمان قهوه ‏ای تبدیل گردیده است. هوای آلوده نه تنها برای انسان‏ها و حیوانات، بلکه برای درختان و گیاهان هم زیان‏ آور است و حتی در برخی موارد، به محصولات کشاورزی که غذای ما را تشکیل می‏دهند نیز آسیب می‏رساند. زندگی انسان و انواع حیوانات روی زمین به طور مستقیم و غیرمستقیم به گیاهان وابسته است و آن‌ها غذای خود را از گیاهان می‏گیرند. اکسیژنِ اتمسفر زمین، حاصل فعالیت گیاهان است و گیاهان، از تولیدکنندگان اکسیژن روی زمین هستند و تصفیه‌کنندگان هوا به شمار می‏روند. حال اگر خود آن‌ها مورد تهدید آلودگی از سوی انسان قرار گیرند، چه باید کرد؟ اگر روزی گیاهان در اثر آلودگی از بین بروند، آیا حیاتی وجود خواهد داشت؟

تحقیق درمورد هوای پاک

بیماری های ناشی از آلودگی هوا :

ساکنان شهرهایی که دچار آلودگی هوا هستندبه خصوص شهر های بزرگ اغلب به ناراحتی‏های جسمی دجار می شوند که میتوان شایع ترین موارد را به صورت زیر دسته بندی کرد.

  • اغلب شهروندان به ناراحتی دستگاه تنفسی، قلبی، چشمی، آلرژی یا آسم مبتلا هستند.
  • هوای این شهرهای بزرگ و آلوده، موجب سوزش ریه ‏ها می‏شود.
  • عفونت قسمت‏های فوقانی دستگاه تنفس، برونشیت و التهاب ریوی، بدلیل ذرات معلق در هواست.
  • آلودگی هوا احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‏دهد .
  • آلودگی هوا ضریب هوشی کودکان را پایین می‏آورد.
  • سردرد، ضعف، سرگیجه، تهوّع، اختلال در انتقال اکسیژن به بافت‏های بدن ناشی از آلودگی هواست .
  • ضربان شدید قلب، سکته‌ی قلبی و کاهش ظرفیت ششی، از دیگر اثرات آلودگی هوا ست.
  • مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا، چهار برابر مرگ و میر ناشی از ایدز است.
  • بیماری‏های ناشی از آلودگی هوا، چهارمین رتبه‌ی مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
تحقیق درباره هوای پاک

راه‌های جلوگیری از آلودگی هوا

بر اساس ماده‌ی ۱۹ قانون جلوگیری از آلودگی هوا، کلیه‌ی قطب‌ها، شهرک‌ها ، مجتمع‌ها ، نیروگاه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی بخش خصوصی مکلف است حداقل ۱۰% از فضای تخصیص‌داده‌شده به واحد صنعتی را به ایجاد فضای سبز و مشجر و کاشت درختان مناسب منطقه اختصاص دهند.

یکی دیگر از راه‌های ایجاد هوای پاک استفاده از فناوری نانو است:

«افزایش مشکل دی‌اکسیدکربن در هوا یکی از مشکلات اساسی در سطح جهان است. امید می‌رود که با استفاده از کشف منابع جدید روزی برسد که از مصرف سوخت های فسیلی بی نیاز شویم و در هوایی عاری از دی اکسید کربن و انواع آلودگی ها تنفس کنیم. فناوری نانو از جمله فناوری‌هایی است که به کمک حل این مسئله آمده است و این امکان را به وجود آورده است تا به سوی ساخت انرژیی ارزان‌تر و پاکیزه‌تر از سوخت های فسیلی نزدیک شویم.»

مقاله هوای پاک برای کودکان


مقاله در مورد آلودگی هوا (۱۲)

 

انشا و تحقیق در مورد آلودگی هوا (شماره ۱۰)

موضوع تحقیق : مردم برای کاهش آلودگی هوا چه کارهایی میتوانند انجام دهند؟

همه ما دیگر میدانیم که آلودگی هوا، یکی از خطرات و مشکلات مهمی است که زندگی ما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. اما برای حل این مشکل چه باید کرد. شاید بگویید این مشکل فقط به آلودگی ناشی از دود ماشین ها و کارخانه ها مربوط است امام واقعیت این است که  است که می‌توان آن را به دست خود انسان‌ها برطرف کرد.واقعیت این است که برای جلوگیری شدید تر شدن مساله هوای آلوده همه شهروندان باید دست به دست هم بدهند و در کنار هم فکری برای این مشکل خطرناک بکنند. این ۲۰ مورد ایده هایی است که از دست هر کسی برای کمک به محیط اطرافش ساخته است . در این تحقیق به این سوال پاسخ میدهیم :

« برای کاهش آلودگی هوا چه کاری از دست مردم عادی ساخته است ؟»

شما چه ایده هایی برای کاهش آلودگی هوا دارید که مردم عادی بتوانند انجام دهند؟

مقاله هوای پاک

۱-استفاده از حمل و نقل عمومی

استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود را به حداقل برسانید. استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و پیاده طی کردن مسیرهای کوتاه و خودداری از اضافه کردن حتی یک ماشین به جمع خودروهای ترددکننده در شهر اگر به عنوان یک فرهنگ جا بیافتد، سهمی به سزا درکاهش آلودگی هوا دارد.

۲-رانندگی کردن هوشمندانه

رانندگی هوشمند به این معناست که مطمئن شوید مصرف بنزین خودرو را به حداقل رسانده اید. رانندگی کردن در محدوده مجاز سرعت برای جلوگیری از افزایش مصرف سوخت و جلوگیری از سنگین شدن بیش از حد خودرو با خارج کردن وسایل اضافی از ماشین، از مصادیق رانندگی هوشمندانه هستند.

۳-بررسی خودرو به طور منظم

یکی از مسائل مهم، این است که خودرو را به طور منظم چک کنید تا مطمئن شوید که سوخت اضافی مصرف نمی کند. این نه تنها موجب صرفه جویی در هزینه سوخت شما می شود، بلکه موجب طولانی تر شدن عمر خودرو نیز خواهد شد.

۴-تنظیم باد لاستیک اتومبیل

زمانی که باد لاستیک خودرو کم یا زیاد باشد، مصرف سوخت خودرو بیشتر خواهد شد. به همین سادگی، تنظیم مناسب باد لاستیک خودرو موجب تاثیرگذاری شما بر کاهش آلودگی محیط زیست می شود.

۵-خرید وسایل نقلیه کم مصرف و کارآمد

امروزه وسایل نقلیه ای وجود دارند که به آلودگی کمتر محیط زیست کمک می‌کنند. گزینه‌های بسیاری نیز در این زمینه وجود دارند. به عنوان مثال، می توانید از خودروهای هیبریدی و برقی استفاده کنید. حتی اگر چنین خودروهایی در کشور و شهر شما یافت نمی شود، برای خرید یک ماشین جدید، به دنبال خودروهایی با بهره‌وری انرژی بیشتر باشید.

۶-برنامه‌ریزی منظم سفرهای شهری

سعی کنید به جای بیرون رفتن چند باره با خودروی خود، با برنامه‌ریزی دقیق یک سفر داخل شهری، همه کارهایتان را یکباره انجام دهید. به این ترتیب، شما کمتر به خارج از خانه می روید، ضمن این که در وقت خود نیز صرفه جویی کرده اید.

۷-انجام برخی کارها به صورت دورکاری

امروزه با وجود امکانات بسیار صوتی و تصویری و ارتباطی مثل ویدئو کنفرانس، می توان برخی کارها را به صورت دورکاری و بدون انجام سفرهای غیرضروری شهری انجام داد. ضمن این که امروزه بسیاری از پروژه ها به صورت برون سپاری انجام می شوند و این روش به دلیل عدم اشغال فضا و دفترکار مورد توجه و رضایت مشتری و کارفرما قرار گرفته است. این امر نه تنها موجب کاهش هزینه های حمل و نقل و صرفه جویی در زمان شما می شود، بلکه به کاهش آلودگی هوا نیز کمک می‌کند.

۸-ایجاد یک باغچه

درست کردن یک باغچه هرچند کوچک در خانه می تواند هوا را از آلودگی پاک کند. بسیاری از گیاهان، قابلیت جذب آلاینده های موجود در اتمسفر را دارند. می توانید با یک تحقیق ساده، از این گیاهان و نحوه کاشت و نگهداری از آنها مطلع شوید.

۹-استفاده از رنگ‌های ساخته شده از آب

به جای استفاده از رنگ‌هایی که در ترکیب آنها از نفت استفاده شده، از رنگ‌هایی استفاده کنید که در ساختار آنها از آب استفاده شده است. این به معنای استفاده کمتر از مشتقات نفت و کاهش آلودگی‌های محیطی است.

۱۰-عدم استفاده و یا استفاده کمتر از مواد شیمیایی خطرناک

بسیاری از مواد شیمیایی (شوینده و …) دارای بوهای تند و شدید هستند که به شدت فضای خانه را آلوده و خطرناک می کنند. سعی کنید استفاده از آنها را در خانه محدود کنید.

۱۱-خاموش کردن چراغ‌ها و وسایل الکتریکی در مواقع غیر ضروری

انرژی را هدر ندهید. برای کاهش مصرف برق، می توانید از لامپ‌های کم‌مصرف یا لامپ‌های فوق کم‌مصرف LED استفاده کنید. چراغ یا سایر دستگاه‌های الکتریکی را همیشه روشن نگذارید. استفاده بیشتر از انرژی به معنای هدر رفتن بیشتر سوخت‌های فسیلی و آلودگی بیشتر زیست محیطی است.

۱۲-استفاده از محافظ الکتریکی

استفاده از محافظ الکتریکی برای لوازم مختلف ضمن محافظت از وسایل خانه، این مزیت را دارد که خاموش کردن محافظ در هنگام خروج از خانه موجب صرفه‌جویی در انرژی وسایلی می‌شود که به برق متصل هستند.

۱۳-خرید باتری های قابل شارژ

هر سال میلیاردها باتری به فروش می‌رسد و پس از استفاده دور انداخته می‌شوند. خرید یک شارژر و باتری‌های قابل شارژ، موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها و کاهش آلودگی محیط زیست می‌شود.

۱۴-استفاده از عایق

استفاده از عایق کاری در در داخل و اطراف خانه (موتورخانه، لوله‌ها، پنجره‌ها و …) و همچنین پنجره‌های دوجداره، موجب جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی به منظور گرم کردن خانه می‌شود و در هزینه‌های شما نیز صرفه‌جویی خواهد شد.

۱۵-استفاده از پتو و لباس گرم در زمستان

در فصل های پاییز و زمستان که هوا سرد می‌شود، به جای افزایش دمای بخاری یا شوفاژ در خانه‌ها، از پتو یا لباس گرم برای گرم کردن خود استفاده کنید تا انرژی کمتری به هدر رود و اتلاف گرما به حداقل برسد. درجه حرارت ایده‌آل برای خانه در فصول سرد سال، حدود ۱۸ الی ۲۱ درجه سانتیگراد است.

۱۶-استفاده از انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی به عنوان انرژی سبز شناخته شده است. می توانید از لامپ ها و وسایلی مانند آبگرمکن خورشیدی استفاده کنید که قابلیت جذب انرژی خورشید را دارند و به این وسیله هزینه قبض برق خود را کاهش دهید.

۱۷-استفاده از گاز طبیعی به جای ذغال سنگ

به جای ذغال چوب و ذغال سنگ، از پروپان یا گاز طبیعی استفاده کنید. سوخت‌های فسیلی به شدت هوا را آلوده می‌کنند.

۱۸-خشک کردن لباس‌ها به طور طبیعی

به جای خشک کردن لباس‌های خود در دستگاه خشک کن، آنها را روی بند رخت خشک کنید. به همین راحتی می‌توانید در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید.

۱۹-استفاده از محصولات قابل بازیافت

اگر می‌توانید همیشه از محصولات قابل بازیافت استفاده کنید. این محصولات موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آلودگی کمتر محیط زیست می‌شوند.

۲۰-ترک سیگار

سیگار را ترک کنید و اطرافیان خود را نیز به این امر تشویق کنید. دود وحشتناک سیگار هم برای شما و برای کیفیت هوا در اطراف شما بسیار مضر است.

روش‌هایی که در مقاله بالا به آنها اشاره شد، تنها روش‌های متوقف کردن آلودگی محیط زیست و وبه ویژه هوا نیستند. اما کاهش آلودگی هوا و محیط زیست نیازمند مشارکت گسترده شهروندان و دولت‌هاست. مسلما دولت‌ها بدون مشارکت و همکاری مردمانشان نمی‌توانند در کاهش آلودگی هوا موفق باشند و این نیازمند فرهنگ‌ سازی از طریق آموزش روش‌هایی نظیر روش‌های فوق است.

تحقیق هوای پاک

تحقیق در مورد آلودگی هوا (۹)

 

بیشتر بخوانید : 

۷۰ نقاشی و رنگ آمیزی در مورد آلودگی هوا و هوای پاک

انشا در مورد شب یلدا |۱۲ تحقیق و انشا درباره شب چله

انشا شب یلدا | ۱۰ انشا شب یلدایی (فارسی/ انگلیسی)

انشا در مورد زمستان | ۱۲ انشا با موضوع فصل زمستان

انشا یک روز برفی | ۵ انشا درمورد توصیف یک روز برفی

انشا در مورد روز بارانی | ۵ انشا ی زیبا توصیف روز بارانی

انشا درباره درخت | ۷ انشا با موضوع درخت و درخت کاری


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.