راهکارهای ساده برای ترک سیگار در زنان
راهکارهای ساده برای ترک سیگار در زنان
روش های ترک سیگار برای زنان
ترک سیگار در زنان
«سیگار کشیدن ممنوع»، «لطفا سیگار نکشید»، «سیگار کشیدن ضرر دارد» و… حتما بارها این جملات را خوانده و شنیدهاید، آن تصاویر ترسناک روی پاکتهای سیگار را هم حتما بارها و بارها دیدهاید اما شاید خیلی راحت سیگار را روشن کنید و به هیچ کدام از دیدهها و شنیدهها وقعی ننهید.
آمار نشان میدهد که میزان سیگار کشیدن زنان در ایران در حال افزایش است و این مسئله به خصوص در مورد دختران و زنان جوان جدی است. اگر شما هم از دسته زنان و دختران جوانی هستید که هشدارها را جدی نمیگیرید و راحت سیگارشان را روشن میکنند، لطفا این مطلب را با دقت تا انتها بخوانید.
عوارض کشیدن سیگار
کل بدن تان در خطر است
اگر میخواهید زودتر از دوستانتان پیر نشوید…
سیگار کشیدن به شیوههای مختلف، به راههایی خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید، روی بدن شما تاثیر میگذارد. متاسفانه اکثریت زنان سیگاری، سیگار کشیدن را از سن پایین شروع میکنند و آن را خطری برای سلامت خود میدانند زیرا احساس میکنند بدن سالمی دارند و هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند. زمانی هم که آثار سوء و زیانبار سیگار کشیدن در آنها آشکار میشود آنقدر به سیگار عادت کردهاند که دیگر نمیتوانند به کنار گذاشتن آن فکر کنند. سیگار کشیدن روی بسیاری از ارگانهای بدن تاثیر میگذارد و سلامت آنها را به خطر میاندازد، اما در مورد زنان یک مسئله مهم دیگر وجود دارد و آن هم اینکه سیگار کشیدن باعث ایجاد تغییراتی در بدن میشود که نتیجه همه آنها «پیری زودرس» است. شما در این مطلب میتوانید مکانیسمهای پیرکننده سیگار در قسمتهای مختلف بدن را بیابید.
اگر میخواهید ظاهرتان حفظ شود
خطرات سیگار کشیدن و ترک سیگار در زنان
پوست بیحالت، شل و کدر
همانطور که قبلا ذکر شد مواد شیمیایی موجود در سیگار مولکولهای کلاژن را میشکنند و این باعث کاهش خاصیت کشسانی پوست میشود. در ضمن تاثیرات سیگار روی عروق خونی سطحی باعث میشود که پوست حالتی شل پیدا کند و موجب زشت شدن حالت پوستشود. دیده شده که شلی عضلات و بافت سینه در زنان سیگاری زودتر از زنان غیرسیگاری شروع میشود. در کل پوست افراد سیگاری دچار شلی و آویزانی میشود که قطعا مطلوب هیچ خانمی نیست.
دیگران را فراری میدهید؟
بوی بد دهان
ترک سیگار در زنان :: سیگاریها بوی دهان خاصی دارند که به بوی دهان سیگاریها مشهور است. جدا از اینکه سیگار روی بوی بدن انسانها و تعریق آنها تاثیر میگذارد و بوی خاصی ایجاد میکند، بوی دهان افراد سیگاری هم بوی خاصی دارد که خوشایند سایرین نیست.
زیبایی لبخندتان را حفظ کنید
دندانها زشت
ترک سیگار در زنان :: دیگر این را همه میدانند که دندانهای افراد سیگاری خیلی زود زردرنگ و زشت میشوند، اما این تنها تاثیر سیگار روی دندانها نیست؛ سیگار باعث آسیب رساندن به مینای دندان میشود و اینگونه باعث آسیب به دندانها و افزایش احتمال پوسیدگی آنها میشود. در ضمن مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث آسیب دیدن لثهها و در نتیجه شل شدن دندانها و کج شدن آنها و افزایش احتمال افتادن آنها میشود.
صورت سیگاریها پرچین و چروک میشود
چهرهای پر از خط!
گروهی از چین و چروکها نتیجه سیگار کشیدن هستند. نیکوتین موجود در سیگار باعث باریک شدن عروق خونی میشود و اینگونه اکسیژن کمتری به پوست میرسد. افراد سیگاری خیلی زودتر از افراد همسن و سال خود که سیگار نمیکشند شاهد ظهور چین و چروک در پوست میشوند.
از دست دادن بافتهای اطراف دهان
آموزش ترک سیگار برای بانوان
لبهای زشت
ترک سیگار در زنان :: خب طبیعی است که برخی از شایعترین عوارض سیگار روی لبها باشد، جدا از چین و چروکها روی اطراف دهان که به هر حال لبها را هم درگیر میکند و رسوب رنگدانهها را روی لب، مواد سمی مضر در سیگار باعث میشود تا حالت الاستیستی (کشسانی) پوست لبها را کاهش یابد و اینگونه لبها حالت چروکیده و غیرطبیعی پیدا کنند.
رنگ رخسار و ترک سیگار در زنان
پوست رنگپریده
سیگار حاوی مواد مضر سمی است که به شیوههای مختلف به پوست ضرر میرسانند. یکی از آنها این است که این مواد شیمیایی در خون به سلولها میچسبند و میزان اکسیژن و مواد مقوی و تغذیهای داخل خون را کاهش میدهند. این مواد شیمیایی به مولکولهای داخلی سلول میچسبند و باعث میشوند این سلولها عملکرد خوبی نداشته باشند و در نتیجه خون و مواد مغذی کافی به سلولهای پوست نرسد و پوست حالت رنگپریده یا کبود و بیمارگونه پیدا کند.
وقتی گوشتان سنگین میشود
کم شدن شنوایی
کم شدن شنوایی و به اصطلاح «پیرگوشی» یکی از عوارض بالا رفتن سن است اما افراد سیگاری ممکن است کاهش قدرت شنوایی را در سنین خیلی پایینتر تجربه کنند. در تحقیقی که در انگلستان روی ۲۵۰۰زن سیگاری انجام شد، مشخص شد که کاهش قدرت شنوایی در زنان سیگاری حدود ۱۰ سال زودتر از زنان غیرسیگاری شروع میشود و در مواردی حتی زنان ۴۰ساله که بیش از دو دهه سیگار میکشند دچار این مشکل شده بودند.
ردپای نامناسب
هالههای سیاه زیرچشم
سیگار حاوی مواد شیمیایی است که باعث تیره شدن پوست زیر چشم میشود، در ضمن حالت خاص سیگار کشیدن باعث میشود هر بار با پک زدن سیگار چین و چروکی در صورت ایجاد شود که در گذر زمان این چین و چروکها در ناحیه زیر چشم مشهودترمیشود و حالت تیره و گودافتاده به چشمها بدهد.
۱+۵ راهکار برای ترک سیگار در خانمها
۱- اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور میکند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک برعهده دارد. بدانید که با ترک سیگار عوارض منفی آن بهتدریج از شما فاصله خواهد گرفت.
۲- پیش از ترک کامل سیگار، سعی کنید مکانهایی را بهعنوان مکانهای ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید و در این مکانها مثلا منزل، محل کار یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.
۳- برای ترک سیگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران. به عبارت دیگر اطرافیان تنها میتوانند در ایجاد انگیزه، کمککننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند. فهرستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. باتوجه به تمامی جزئیات، اگر تمایل به ترک پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتما شروع کنید.
۴- زمان و نوع کاری را که با آن سیگار میکشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشیدن خود در آن زمانها و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشتهاید، فکر کنید. در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده، ببینید چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن میکند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ بعد از شناخت آن، روشهای دیگری را برای روبهرو شدن با احساسات و شرایط خود جستوجو کنید.
۵- در ترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک میخواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسئولیت کاری را با دوستان تقسیم میکنید، راحتتر مشکل حل میشود.
۶- ترک سیگار را نباید ساده پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیدهاند با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر میشود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمیدهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش میروند و هم برای انجام کار بزرگتر تشویق شده و از اعتمادبهنفس فزایندهای برخوردار میشوند.
عوارض سیگار کشیدن در زنان
در مقایسه جامعه امروزی با دهه های گذشته متاسفانه شاهد افزایش گرایش خانم ها به مصرف سیگار می باشیم و بر خود لازم دانستیم تا گذری هر چند کوتاه، ولی مهم را بر عوارضی اساسی سیگارکشیدن بر خانم ها داشته باشیم که نقش بزرگ مادری را در جامعه ایفا می کنند؛
• زنان سیگاری، هم چون مردان سیگاری در معرض بیماری های قلبی _ عروقی، اختلالات تنفسی و انواع سرطان ها هستند. علاوه بر آن، درصد پوکی استخوان در بین زنان سیگاری بسیار بالاتر است.
•در دو دهه گذشته، تعداد مبتلایان زن سیگاری به سرطان سینه روند صعودی داشته است و همین امر موجب مرگ زودرس آنان می شود. همین طور تعداد مبتلایان زن سیگاری به بیماری های ریوی ۶ برابر شده است.
•سیگار کشیدن زنان خطر ابتلا به بیماری های قلبی _ عروقی را در آنان دو برابر می کند و احتمال ابتلا به سرطان ریه را در آنها ۸۰ درصد افزایش می دهد.
•دختران جوان با کشیدن حداقل ۵ سیگار در روز موجب تضعیف عملکرد دستگاه تنفسی خود می شوند و این ناراحتی در دختران بیشتر از پسران جوان بروز می کند. ادامه این روند تا سن ۲۰ سالگی موجب اختلالات تنفسی و کاهش کارایی ریه آنها می شود.
سیگار کشیدن دختران و ترک سیگار در زنان
•متاسفانه دختران و زنان سیگاری، وابستگی بیشتری به سیگار پیدا می کنند و هنگام ترک مشکلات بیشتری دارند.
•عوارض جانبی سیگار کشیدن در زنان موجب سقط جنین، یائسگی زودرس، ناباروری و تولد نوزادان کم وزن می شود که متاسفانه به رغم دانستن این موضوع، بازهم از هر ۵ نفر زن یک نفر سیگار می کشد.
•زنانی که در دوران بارداری سیگار می کشند، احتمال تولد کودکان معلول و بروز رفتارهای ضد اجتماعی را در فرزندان شان افزایش می دهند.
• ترشح هورمون استروژن (هورمون تخمدان ها) در زنان سیگاری به شدت کاهش می یابد وموجب بروز پیری زودرس، کهولت و ناتوانی های جنسی می شود.
• شایع ترین تاثیرات نیکوتین این است که بر تکامل مغز جنین تاثیری منفی می گذارد و موجب نقص سیستم عصبی کودک می شود. تحقیقات نشان می دهند تولد کودکان معلول و نارسا در زنان سیگاری ۳ برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری است.