درمان عفونت ادراری در خانه [ ۷ روش طلایی و آسان ]

a9452b67-e3f7-49ff-b7af-ea1db5ee1253

تاکنون شنیده اید که شخصی به عفونت ادرار مبتلا شده است؟ یا اینکه خودتان دچار آن شده اید؟ می دانید مهم ترین علامت های عفونت ادراری چیست؟ یکی از شایع ترین عفونت هایی که در همه گروه های سنی قابل مشاهده است عفونت ادراری می باشد، این عفونت خود را با سوزش ادرار، احساس تکرر ادرار، تب، لرز و موارد به این صورت نشان می دهد، از آن جایی که عفونت های ادراری پیشرونده هستند و عدم جلوگیری پیشرفت آن ها می تواند شرایطی را ایجاد کند که نیاز به مصرف داروهای آنتی بیوتیک طبق نظر متخصص عفونی یا سونداژ در منزل برای طی کردن درمان نهایی می باشد ما راه کار های درمان خانگی را برایتان آورده ایم تا بتوانید بدون دریافت خدمات درمانی کنترل عفونت ادراری را انجام دهید، با ما تا انتهای مطالب همراه باشید تا نکات جالبی را به شما آموزش دهیم.

عفونت ادراری چیست؟

به عفونت مجرای ادرار در زنان و آقایان عفونت ادراری می گویند، عفونت ادراری اگر پیشرفت چشم گیر داشته باشد می تواند سبب ایجاد عفونت دستگاه تناسلی، واژینوز در خانم ها و پروستاتیت در آقایان نیز گردد، در برخی از موارد عفونت ادراری می تواند سبب عفونت مثانه و حتی کلیه ها نیز گردد به همین دلیل تشخیص زودهنگام و افزایش اطلاعات شما در این حیطه می تواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری نماید.

علائم عفونت ادراری چیست؟

۷c639708-95cf-42f4-8901-f13ebcbc66f0

مهم ترین علامت عفونت ادراری “تب” می باشد، در وهله اول بدن شخص مبتلا به دلیل اینکه عوامل خارجی مانند ویروس ها یا باکتری ها به آن وارد شده پاسخ ایمنی را آغاز کرده و افزایش دمای بدن که در قالب تب می باشد ایجاد می گردد، بیایید سری به «NHS» بزنیم:

Symptoms include needing to pee often, pain while peeing and pain in your side or lower back. Antibiotics can treat most UTIs

علائم شامل نیاز به دفع مکرر، درد هنگام ادرار کردن و درد در پهلو یا کمر است. آنتی بیوتیک ها می توانند اکثر UTI ها را درمان کنند.

از این متن می توانیم به این نتیجه برسیم که از علائم دیگر عفونت ادراری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن (دیسوریا)
  2. نیاز به ادرار کردن بیشتر از حد معمول
  3. شروع شب ادراری
  4. نیاز به ادرار فوری
  5. لرز
  6. ضعف
  7. سوزش ادرار
  8. وجود عفونت در ادرار که با بوی بد همراه است

علت عفونت ادراری چیست؟

۲ عامل اصلی به نام عفونت باکتریایی و عفونت وتیرال یا ویروسی از مهم ترین علل ایجاد عفونت ادراری می باشند، البته علل شاخص و دیگری نیز برای عفونت ادراری وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به: سنگ کلیه، استفاده از لباس زیر کثیف و مربوط، رابطه جنسی ناایمن، رابطه جنسی که هر کدام از زن یا مرد دچار علائم عفونت تناسلی باشند که دیگری خبردار نباشد، بارداری، دهیدریشن شدید بدن یا کم نوشیدن آب، ضعف در سیستم ایمنی بدن، استفاده مکرر و بدون اصول از سوند ادراری در منزل یا محیط بیمارستان به خصوص در سالمندان اشاره نمود، تشخیص اینکه آیا شما هم اکنون جروی از این ریسک فاکتور ها می باشید یا خیر می تواند در تایید عفونت ادراری در شما بسیار کمک کننده باشد.

راه کار های تشخیص عفونت در زنان و مردان

اگر عفونت ادراری دیرهنگام تشخیص داده شود (یعنی اگر نتوانید خودتان به معیار های فوق عفونت خود را تشخیص دهید) به علت اینکه wide spread و پیشرونده می تواند سبب عفونت های دیگر اندام ها گردد نیاز به بررسی دقیق تر می باشد، از مهم ترین راه های تشخیصی برای تعیین عفونت ادراری باید موارد زیر اجرا گردد:

  • آزمایش عفنت ادراری که معمولا شامل BUN، CR، CBC و CRP می باشد
  • انجام سونوگرافی از مثانه، کلیه و مجاری ادراری
  • ویزیت متخصص نفرولوژی و عفونی جهت معاینه مثانه و ناحیه ژنیتال
  • بیوپسی و نمونه برداری از مجرای ادراری
  • در برخی موارد پزشک برای بررسی ماهیت ساختار مثانه و مجرای ادراری امکان تجویز MRI و CTscan را نیز انجام می دهد

درمان عفونت ادراری با ۷ روش تخصصی اما آسان!

d998d01a-68b5-4deb-b748-97581f125309

اما بیایید در رابطه با راه کار های خانگی برای مقابله هرچه سریعتر با عفونت ادراری اقدام کنیم! ما برای شما لیستی را تهیه و تنظیم کرده ایم تا با دیدگاه بالاتری بتوانید خودتان از عفونت پیش آمده محافظت و درمان را اجرایی کنید، ۷ آموزش آسان در عین حال تخصصی و علمی برای درمان عفونت ادراری به شرح زیر می باشد:

نوشیدن آب ولرم

اولین قدم پاکسازی مجرای ادراری و داخل مثانه برای مقابله و خروج ویروس ها و باکتری ها نوشیدن آب ولرم می باشد، از روزی که حس می کنید دچار عفونت ادراری شده اید ۸ الی ۱۲ لیوان آب آشامیدنی مصرف کنید، این روند حداقل باید ۷ روز انجام شود.

دوش آب ولرم

دوش آب ولرم کمک می کند تا جریان خون در ناحیه عفونت ادراری بیشتر گردد و از همین رو کمک به افزایش پاکسازی عفونت کند، در حین دوش گردن سعی کنید از لیف های کثیف حمام استفاده نکنید، از محلول های صابونی قلیایی برای شستن ناحیه عفونت و دستگاه تناسلی استفاده کنید، استفاده از صابون را حداقل تا ۷ روز مطلقا ممنوع کنید، صابون ها به هر شیوه که نگهداری شوند منبع اصلی باکتری ها و قارچ ها می باشند.

بگذارید ادرار کردن حرف اول را بزند!

به هیچ وجه ادرار خودتان را نگه ندارید، می دانید چرا در دوره عفونت ادراری مرتبا احساس ادرار کردن می کنید؟ چون این خود یک عامل دفاعی برای دفع ویروس و باکتری می باشد، بدن با ترقیب مغز سعی می کند به این روش ویروس ها و باکتری ها را از طریق ادرار بیرون بریزد، از طرفی ph ادرار چایین است و می تواند سبب تخریب دیواره باکتری ها شود.

هر ۶ ساعت لباس زیر خود را در آورده و در آب گرم بشویید

در دوره ای که دچار عفونت ادراری شده اید معمولا دارای ترشح از نقطه ادرار نیز خواهید شد، به همین علت امکان دارد مداوم لباس زیر شما دچار ترشح گردد که با ماندن آن بر روی لباس زیر می تواند عانل اصلی برای رشد قارچ ها و تشدید عفونت دیگری گردد، هر ۶ ساعت لباس زیر خود را بشویید.

از خوردن غذاهای تند خودداری نمایید

غذاهای تند می تواند در مدت زمانی که نیاز است تا دیواره مجاری ادراری ترمیم یابند سبب تخریب و آسیب به آن ها گردد، غذاهایی نظیر: فلفل، ادویه های تند، شیرین کننده ها مصنوعی که دارای قند صنعتی می باشند، مشروبات الکلی، گوجه فرنگی، انواع مرکبات را تا حداقل ۷ روز کنار بگذارید.

ویتامین سی خود را چندین برابر بیشتر کنید!

انواع غذاهایی که دارای ویتامین سی هستند در این دوره باید بیشتر مصرف گردند، از مهم ترین مواد غذایی که دارای مقادیر طبیعی و کافی ویتامین سی می باشند می توان به انواع برگ های سبز، لیموشیرین، لیموترش، پرتقال، لبو، کیوی، انار و موارد به این صورت اشاره نمود.

تبتان را هوشمندانه کنترل کنید!

اگر دچار تب می باشد سریع سراغ داروهایی که می تواند برای کلیه و مثانه شما سموم ایجاد کند نروید، استفاده از تن شویه و پاشویه می تواند در حد یک قرص استامینوفن ۵۰۰ تب شما را کاهش دهد، با توجه به اسنادی که در «وبسایت طبایع» منتشر شده است:

مقصود از پاشویه در اصطلاح طب سنتی، شستشو پای بیمار با آب گرم (رو به ولرم) خالص و یا محلولی از نمک، خردل یا داروهای دیگر جهت تسکین و بهبود بیماری است.

می توانیم نتیجه بگیریم که یکی از روش های کنترل درد و تب استفاده از تنشویه یا پاشویه می باشد، با انجام ۷ روش فوق می توانید به آسانی اما تخصصی عفونت خود را بدون دریافت خدمات درمانی و ویزیت پزشک و حتی اجرای خدماتی مانند وصل سوند در منزل جهت کنترل عفونت ادراری مرتفع نمایید.

دوره نقاهت پس از عفونت ادراری را چگونه بگذاریم؟

با انجام روش ها فوق و یا درمان دارویی اگر عفونت ادراری شما برطرف شد فکر نکنید که برگشت آن امکان پذیر نمی باشد بلکه در افرادی که دچار عفونت ادراری شده اند استعداد ابتلا مجدد به عفونت ادراری بسیار بیشتر نیز می باشد، از همین رو به لیست زیر نگاهی بیاندازید تا مهم ترین راه کار هایی که می تواند شما را از ایجاد مجدد عفونت ادراری کنترل نماید را دریابید، از مهم ترین راه های کنترل عود مجدد عفونت ادراری:

  1. شستن مرتب لباس زیر
  2. رابطه جنسی ایمن (استفاده از کاندوم های بهداشتی)
  3. استرس خود را از این پس کنترل کنید
  4. خواب کافی فراموش نگردد!
  5. در طول روز حداقل ۴ الی ۵ بار از آب نوشیدنی استفاده کنید
  6. از مصرف مشروبات الکی به دلیل آسیب به مجرای ادراری و مستعد کردن عفونت ادراری خودداری نمایید
  7. همیشه غذاهای تند نخورید، به خودتان و بدنتان استراحت نیز بدهید

نتیجه گیری نهایی

عفونت ادراری خط اول عفونت های بیمارستانی و از مهم ترین و شایع ترین عفونت های بزرگسالان و کودکان به حساب می آید، افزایش دانش و آگاهی ما می تواند در تشخیص زودهنگام و کنترل زمان و هزینه های گزاف پیشگیری کند، از آن جایی که عفونت ادراری پیشرونده است می تواند در ایجاد عوارض حاد بیشتری نیز دلالت داشته باشد و از همین رو در موارد حادتر نیاز به استفاده از سونداژ در منزل نیز شاید باشد که با دستور متخصص عفونی و اورولوژی صادر می گردد، راه های خانگی درمان و کنترل عفونت ادراری را جدی بگیرید و آن ها را اجرا کنید، امیدواریم همیشه سالم و در کنار خانواده محترمتان روز های شادی داشته باشید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.