همه چیز درباره استعلام ریز خلافی خودرو

همه چیز درباره استعلام ریز خلافی خودرو

همه چیز درباره استعلام ریز خلافی خودرو

با گسترش فناوری، پلیس نیز از قافله عقب نمانده و از آن برای به دام انداختن رانندگان متخلف استفاده کرده است. بنابراین دیگر امروزه تنها پلیس‌ها نیستند که به طور فیزیکی متخلفان را جریمه کنند، بلکه بیشتر جریمه‌ها از طریق دوربین‌های ثبت تخلف صادر می‌شوند. به همین دلیل شاید در بسیاری از موارد شما حتی متوجه نشوید که قبض جریمه برایتان صادر شده است. به همین دلیل حتی محتاط‌ترین رانندگان نیز دارای قبض خلافی خودرو هستند.

خلافی خودرو که بر روی پلاک صادر می‌شود، همواره از سوی پلیس راهور به رسمیت شناخته‌شده و باید پرداخت شود. اما ممکن است که شما نسبت به یک تخلف ثبت‌شده معترض باشید و به عقیده شما در ثبت آن تخلف اشتباهی صورت گرفته باشد. در اینجا است که باید راهی پیدا کنید تا بتوانید این تخلف را از خلافی خود پاک کرده و مجبور به پرداخت آن نباشید. در این مقاله می‌خواهیم همه آن چیزی را که باید درباره شکایت به خلافی خودرو بدانید، به شما ارائه کنیم.

قبض‌های خلافی به چند صورت وجود دارند؟

قبض‌های جریمه به چهار صورت صادر می‌شوند.

  • در صورتی که راننده برای ارائه مدارک در محل حضور نداشته باشد و افسر راهنمایی و رانندگی تخلف را تشخیص دهد، مشخصات خودرو و مبلغ جریمه بر روی قبض خلافی خودرو نوشته شده و به بدنه خودرو چسبانده می‌شود. این نوع از قبض خلافی را قبض الصاقی می‌نامند. این نوع از خلافی خودرو تنها در صورتی قابل‌اعتراض است که مستندات بسیار قانع‌کننده‌ای از سوی راننده ارائه شود. زیرا در این حالت وقوع تخلف کاملا بر مامور راهنمایی و رانندگی محرز شده است.
  • در حالت دوم پلیس خودرو را متوقف کرده و راننده مدارک خود را به او نشان می‌دهد. در این حالت پلیس پس از تفهیم تخلف به راننده قبض جریمه را صادر کرده و درنتیجه احتمال موفقیت شکایت به خلافی خودرو در قبض تسلیمی نزدیک به صفر است.
  • در حالت سوم اگر راننده به دستور ایست توجه نکند، پلیس یک قبض دو برگی برای بی‌توجهی به فرمان ایست و خلافی خودرو صادر می‌کند. در حالت قبض دو برگی امکان موفقیت شکایت به خلافی خودرو بیشتر است.
  • قبض‌های خلافی دوربین نیز یا توسط دوربین‌های هوشمند به صورت اتوماتیک صادر می‌شوند، یا توسط دوربین‌هایی که یک پلیس به عنوان اپراتور در پشت آن‌ها مشغول به کار است. هرچند احتمال خطا در ثبت تخلف با دوربین بسیار کم است اما ممکن است شما بتوانید بی‌اساس بودن تخلف را به پلیس راهور ثابت کنید.

برای استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن باید چه کنیم؟

استعلام خلافی خودرو علاوه بر اینکه از دو برابر شدن جریمه شما جلوگیری می‌کند، می‌تواند شما را از رسیدن به مرز توقیف خودرو توسط پلیس که دستور آن برای خودروهای دارای خلافی بیشتر از یک میلیون صادر می‌شود، آگاه نماید. استعلام ریز خلافی خودرو در هنگام انتقال سند یکی از ضروریات انجام معامله است.

برای این کار باید وارد سایت پلیس راهور ناجا شده و به صفحه استعلام خلافی خودرو بروید. حال بارکد کارت ماشینتان را در محل مخصوص وارد کرده و ریز خلافی ماشین را مشاهده کنید. در این صفحه می‌توانید شناسه قبض و پرداخت خلافی خودرو خود را هم مشاهده نمایید. راه دوم برای استعلام خلافی خودرو، ارسال کد VIN کارت ماشین به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ است. پس از این کار مقدار بدهی شما از طریق پیامک برایتان ارسال می‌شود. همچنین می‌توانید با وارد کردن کد *۱۱۰# و رفتن به منوی خدمات قابل‌ارائه، کد VIN را وارد کرده و قبض خلافی را دریافت کنید.

چگونه شکایت خود را به خلافی خودرو اعلام کنیم؟

چگونه شکایت خود را به خلافی خودرو اعلام کنیم؟

برای ثبت شکایت به خلافی خودرو باید با در دست داشتن اصل کارت شناسایی، اصل سند خودرو و کارت خودرو به مرکز اجرائیات شهرستان خود مراجعه کرده و در آن‌ها فرم درخواست را پر کنید. در صورتی که شما به تخلف‌هایی اعتراض داشته باشید که توسط دوربین ثبت شده است، تصاویر مربوط به آن تخلف برای شما ارسال خواهد شد. به همین دلیل این قبیل از شکایات غالبا با شکست مواجه خواهند شد.

اما اگر در استعلام ریز خلافی خودرو تخلفی را مراجعه کردید که با توجه به زمان و مکان آن برایتان غیرمنطقی بود، می‌توانید تا حد زیادی به نتیجه مثبت شکایتتان امیدوار باشید. همچنین اگر مبلغ قبض جریمه بیشتر از توان شما برای پرداخت باشد، باز هم می‌توانید برای اعلام شکایت خود به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ بروید. اگر مبلغی مه به آن اعتراض دارید، بالاتر از یک میلیون تومان باشد، برای رسیدگی به شکایتتان باید به واحد رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه کنید.

در این مرحله پلیس با ارائه مستندات سعی در قانع کردن شما خواهد کرد. در غیر این صورت برای ادامه روند رسیدگی به شکایت باید به واحد رسیدگی پلیس راهور مراجعه کنید. در این مرحله یک قاضی و یک کارشناس که از سوی پلیس راهور تعیین می‌شوند، وظیفه دارند شکایت و مدارک را بررسی کرده و حکم نهایی را صادر کنند. حکمی که در این مرحله صادر می‌شود، قطعی بوده و قابل تجدیدنظر نیست.

نکته مهمی که درباره شکایت به خلافی خودرو وجود دارد این است که شما نمی‌توانید هرزمان که خواستید برای تسلیم شکایتتان به پلیس راهور یا مرکز اجرائیات مراجعه کنید. این کار تنها تا ۶۰ روز پس از صدور قبض جریمه امکان‌پذیر است و پس از گذشت این مدت شما ملزم به پرداخت جریمه هستید. به همین دلیل توصیه می‌شود که همواره فرایند استعلام خلافی خودروی خود را انجام دهید تا بتوانید به‌موقع شکایت خود را به مرکز مربوطه تسلیم نمایید.

به‌علاوه همان‌طور که پیش از این هم گفتیم شکایت به خلافی خودرو تنها شامل اعتراض به قبض جریمه صادر شده نیست. بلکه اگر شما هنگام استعلام ریز خلافی خودرو متوجه شدید که مبلغ آن از حد توان شما برای پرداخت بیشتر است، می‌توانید با مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ درخواست خود را برای پرداخت قسطی مبلغ جریمه اعلام نمایید و یا با مراجعه به وبسایت راهور ۱۲۰ قبض های جریمه خود را به صورت موردی پرداخت نمایید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.