۴ راهکار برای حفظ سلامت روان کودکان در دوران کرونا
با گسترش همه گیری کرونا کودکان هم شرایط بسیار سختی را تجربه می کنند، از یک طرف در معرض اخبار رسانه های اجتماعی و استرس از سمت خانواده ها قرار دارند و از طرفی دیگر با بسته شدن اماکن تفریحی و آموزشی امکان بازی کردن های دسته جمعی و تعامل با همسن و سالان خود را از دست داده اند. کودکان در مواجهه با این شرایط گیج و سردرگم هستند و به سرعت دچار استرس، اضطراب و نگرانی می شوند. اما نقش ما به عنوان والدین در این شرایط چیست و چگونه می توانیم این شرایط را مدیریت کنیم؟
بازی کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید
در شرایط حال حاضر به خاطر وجود کرونا و یا حتی قطعی برق و… ممکن است زمان بندی و برنامه ریزی روزانه ما به طور کامل تحت تاثیر قرار گرفته باشد.
اما نکته ای که نباید هیچ وقت نباید از آن غافل شوید برنامه ریزی و اختصاص زمانی برای بازی کردن با کودک می باشد. این زمان حتماً نباید بسیار زیادی باشد حتی پنج تا ده دقیقه بازی با کودک در روز می تواند تفاوت رفتاری بسیار زیادی در او ایجاد کند.
با کودک خود در مورد زمان این بازی ها صحبت کنید و به او اطلاع دهید که در این زمان های تعیین شده با او بازی خواهید کرد و تمرکز شما کاملاً بر روی او خواهد بود.
اگر در حال کار کردن در خانه و مراقبت از فرزندان خود هستید ، ممکن است نیاز به خلاقیت داشته باشید. حتی با توجه به سن کودک زمان صرف غذا می تواند مکان مناسبی برای برنامه ریزی برخی فعالیت های سرگرم کننده ، بازی های خلاقانه یا بازی های رومیزی باشد.
برای جلوگیری از حواس پرتی تلفن یا سایر دستگاه های دیجیتال در زمان بازی ، می توانید برای خود مقرراتی شخصی تنظیم کنید به عنوان مثال برخی از والدین معتقدند با سایلنت کردن یا خاموش کردن دستگاه های دیجیتال خود و قرار دادن آنها در اتاق دیگر به کاهش وسوسه آن ها برای کار با این دستگاه ها کمک می کند.
فضایی امن برای کودک ایجاد کنید
فضایی ایمن و راحت را برای کودک خود مهیا کنید که از بازی با اسباب بازی های خود لذت ببرد.
اگر زمان شما اجازه می دهد و شرایط آن را دارید می توانید کودک خود را به حیاط، خانه، پارک یا فضاهای طبیعی ببرید، فضای باز مکانی فوق العاده برای کودکان می باشد، کودکان در این فضاها آزادانه و خلاقانه بازی می کنند و مهیا کردن این شرایط برای آن ها بسیار رضایت بخش و مفید خواهد بود.
فروشگاه اسباب بازی “بازی موز” ارائه دهنده انواع اسباب بازی پسرانه و اسباب بازی دخترانه به سراسر کشور می باشد. برای خرید انواع اسباب بازی می توانید به فروشگاه “بازی موز” مراجعه کنید.
از الگوی کودک خود پیروی کنید
“بازی کردن تحت هدایت کودکان”، به فرزندان خود اجازه دهید که در هنگام بازی آنها تصمیم گیری کنند، در ابتدا ممکن است بازی تحت هدایت کودکان کمی چالش برانگیز باشد. والدین عادت دارند مسئول باشند ، بنابراین انتقال قدرت به کودک ممکن است کمی عجیب به نظر برسد.
این کار به فرزند شما احساس اعتبار می دهد و باعث تقویت مهارت و توانایی ها او می شود، شما با این کار به صورت غیر مستقیم به او می گویید که به او اعتماد دارید و به شما این فرصت را می دهد که فرزند خود را بهتر بشناسید، شما بهتر درک می کنید که نگرانی های او چیست و چگونه می تواند مشکلات را به تنهایی حل کند.
بازی های تحت هدایت کودکان بسته به سن و مرحله رشد کودک شما متفاوت است، به عنوان مثال می توانید چند اسباب بازی مختلف را تهیه کنید و به فرزند خود اجازه دهید که تصمیم بگیرد کدام اسباب بازی ها را بردارد و مدت زمانی را با آن بازی کند. کودکان در سنین دبستان دوست دارند والدینشان واقعاً در بازی آن ها مشارکت کنند-هنگام بازی به فرزندتان اطمینان دهید که در این بازی در کنار او هستید و اگر چیزی را درست می کند پا به پای او در کنارش باشید. اگر فرزند نوجوان دارید ، ممکن است نقش ناظر را بر عهده بگیرید ، به کارهایی که آنها انجام می دهند توجه زیادی داشته باشید و در مورد آنچه بعد از آن متوجه شده اید با آنها گفتگو کنید. صرف نظر از سن کودک ، مهم این است که از رهبری او پیروی کنید و به او اجازه دهید به شما نشان دهد که چگونه دوست دارد شما درگیر بازی او شوید.
برای کودکتان داستان تعریف کنید
داستان تعریف کردن به شما این امکان را می دهد که با کودک خود ارتباط برقرار کنید و دو جنبه مفید دارد اول این که بیان داستان ها و خلق شخصیت های تخلیلی به کودک کمک می کند تا بسیار راحت تر احساسات و علاقه مندی های خود را بازگو کند و دوم این که داستان ها به کودک در تصمیم گیری در یافتن راه حل مناسسب کمک می کنند، خیلی از کودکان با توجه به شرایط سنی حوصله و تمرکز لازم را برای آموزش های بهداشتی و… ندارند اما در قالب داستان های جذاب و سرگرم کننده می توانید بسیاری از مسائل را به کودک آموزش دهید.