سینگونیوم | نگهداری از گل سینگونیوم (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

سینگونیوم | نگهداری از گل سینگونیوم (SYNGONIUM)

گل سینگونیوم با وجود اسمی سختی که دارد گیاهی است که برای نگهداری به عنوان یک گل آپارتمانی در خانه با محیط سازگار می باشد و در برابر نور کم مقاوم می باشد . حتی گفته میشود این گیاه در بالکن ، راه پله هم خیلی سریع رشد می کند . این گیاه فروش خوب و محبوبیت زیادی در ایران دارد شاید به همین علت است که حتی اگر اسم آن را نشنیده باشید اما حتما برگ های خاص و خوشگلش را قبلا دیده اید اینجا قرار است در مورد نحوه نگهداری از گل سینگونیوم مثل ابیاری، رطوبت ، خاک ، دما ، نور ، کود ، و تکثیر آن باش شما صحبت کنیم . انواع و گونه های مختلفش را به شما معرفی کنیم و در مورد آفات و بیماری ها و درمان آن گفت و گو کنیم . با ما همراه باشید.

 

آموزش نگهداری از گل سینگونیوم

 

معرفی کوتاه سینگونیوم : 

  • نام انگلیسی : GOOSEFOOT PLANT
  • نام علمی : SYNGONIUM VELLOZIANUM
  • نام فارسی رایج : گل سینگونیوم
  • نام فارسی اصیل : هموگان (اشاره به همچسبی تخمدان ها)
  • رنج قیمت : سی هزار تومان به بالا
  • خانواده : ARACEAE
  • خاستگاه : آمریکای جنوبی

 

گل سینگونیوم (۱)

 

نکات مهم و جالب در مورد گل سینگونیوم !

  • گل سینگونیوم در برابر نور کم بسیار مقاوم می باشد و با تمام محیط ها سازگار دارد و طرفدار زیادی را نیز دارد . این گیاه را روی جا کفشی ، راه پله و بالکن بگذارید خیلی سریع رشد می کند و زیبایی خود را چند برابر می کنند . برگ هایش پفکی می باشد که باعث چند برابر شدن زیبایی اش می باشد .
  • گل سینگونیوم دارای برگ های سبز روشن و سفید می باشد که باهم ترکیب شده اند و نیزه ای شکل هستند . این گیاه برای کشور آمریکای جنوبی می باشد و از آنجا به کشور های دیگر از جمله ایران نیز صادر می شود و می توانید به راحتی این گل را پیدا کرده و خریداری کنید .
  • گل سینگونیوم گرما را دوست دارد و در آپارتمان های گرم و کم نور طاقت می آورد و می تواند به آسانی زندگی کند . مراقبت از این گل بسیار راحت می باشد .
  • گل سینگونیوم دارای ریشه های هوایی می باشد که باید حتما ساقه های آن را هرس کنید تا بهتر رشد کند و همچنین زمانی که هرس می کنید این گیاه را ، مواد غذایی بهتر می رسد و باعث رشد بهتر آن است . یادتان باشد که حتما باید جوانه های انتهای گیاه را حذف کرده و نوپی های را نیز حذف کرده یا گیاه زیبا شود .
  • این گیاه در سال ۷ الی ۸ برگ جدید را تولید می کند و بیشتر از این تولید نخواهند کرد . این گیاه یک خواهر دارد که مانند خودش زیبا و دوست داشتنی می باشد که دارای برگ های صورتی و ترکیبی از رنگ سبز می باشد که زیبایی خاصی را به خودش گرفته است . این گل و خواهرش باعث جذب انسان ها می شود .

 

گل سینگونیوم (۲)

 

شرایط مناسب رشد گل سینگونیوم :

 

۱- نور مناسب برای سینگونیوم :

این گیاه علاقه زیادی به سایه دارد و می تواند در سایه زندگی کند . اگر گیاه را در معرض اشعه نور مستقیم آفتاب قرار دهید ، باعث خراب شدن ریشه اش می شود . پس بهتر است در معرض نور خورشید قرار ندهید ، این گیاه زمانی که در سایه و دور از نور خورشید قرار می گیرد باعث بهتر شدن رنگ برگ هایش می شود . اما خواهر این گل به نور علاقه دارد و اگر نور خورشید نباشد ، باعث کم رنگ شدن برگ ها می شود  .

 

۲- دمای مناسب برای سینگونیوم :

گل سینگونیوم باید در فصل تابستان در دمای ۲۱ درجه قرار بگیرد و نباید بیشتر از ۲۱ شود ، زیرا اگر شود باعث خراب شدن گیاه می شود . و همچنین در فصل زمستان نیز باید در دمای ۱۵ درجه قرار بگیرد و اگر بیشتر شود ، ریشه اش یخ می زند . خواهر این گل علاقه شدیدی به هوای خنک دارد و باید حتما این گیاه را در راه پله ها قرار دهید .

 

۳- آبیاری کافی و مناسب برای سینگونیوم :

زمانی که می خواهید آب به گل دهید ، باید زمانی که خاکش خشک است بدهید . اگر زمانی که خاکش خشک نیس باز به آن بدهید ، به ریشه آن آسیب جدی می زند . پس بهتر است زمانی که خاکش خشک می باشد به آن آب بدهید . همچنین نباید به این گل آنچنان آب بدهید . بهتر است در فصل زمستان از آب ولرم استفاده کنید . آبیاری بیش از حد به ریشه گیاه آسیب وارد می کند و بهتر است از آب خنک شده کتری استفاده کنید .

 

۴- رطوبت مناسب برای سینگونیوم :

باید هر روز غبار پاشی این گیاه را انجام دهید . و همچنین علاوه بر غبار پاشی ، می توانید از جزیره زیر آن درست کنید تا بتواند رطوبت کافی را به دست آورد . این گیاه رطوبت معمولی برایش خوب می باشد ولی بهتر است این کار را نیز انجام دهید .

 

۵- تغذیه مناسب برای سینگونیوم :

در فصل تابستان و بهار ماهی ۲ الی ۳ بار می توانید تغذیه این گیاه را بدهید . تغذیه مصنوعی به رشد گیاه کمک بسیار زیادی را می کنند .

 

۶- خاک مناسب برای سینگونیوم :

می توانید برای خاک این گیاه از خاک کمپوست و پیت استفاده کنید . این دو خام را مخلوط کرده و در گلدان این گیاه بریزید . این خاک به رشد گل کمک بسیار زیادی می کنند . و برای گل صورتی باید از خاک اسیدی و تفاله چایی استفاده کنید .

 

۷- تعویض گلدان گل سینگونیوم :

گیاه را باید هر دو سال ۱ بار و آن هم در فصل بهار انجام دهید . زمانی که گلدان سنگین شده بود و ریشه هایش بیرون زده بود ، باید گلدان را عوض کنید و در گلدان جدیدتری و همراه با خاک جدید تری قرار دهید .

 

۸-تمیز نمودن برگ های سینگونیوم :

غبار پاشی به تمیز کردن برگ ها کمک می کند و لازم نمی باشد که دیگر کاری کنید . ولی اگر دوست داشتید می توانید پارچه یا اسفنجی را برداشته و به مقداری آب آغشته کرده و به آرامی روی برگ های گیاه بکشید . همچنین به هیچ عنوان از مواد شیمیایی استفاده نکنید .

 

۹- تکثیر سینگونیوم :

اگر قصد دارید که گیاه را قلمه بزنید ، باید در فصل تابستان این کار را انجام دهید .

 

گل سینگونیوم (۶)

 

آفات و بیماری های گل سینگونیوم :

 

– برگ ها زرد و برگ های زیرین تار عنکبوت دارد :

علت آن کنه های قرمز می باشد ، می توانید برای از بین بردن کنه های قرمز از سم پاشی استفاده کنید . این گل بسیار حساس می باشد و اصلا توصیه نمی شود که سم پاشی را انجام دهید . بهتر است از غبار پاشی و شستشوی برگ استفاده کنید . در گل سینگونیوم بزرگ برگ های پایینی زرد گشته و می ریزند ، زیرا آن ها در دوره رشد ، به مواد غذایی بیشتر نیاز خواهند داشت . با استفاده از مواد غذایی کمکی آن ها را تقویت کنید .

 

– ساقه ها دراز و بین برگ ها فاصله است :

علت آن کم بودن نور می باشد که باید آن را به محل پر نوری نبرید و همچنین یادتان باشد که در معرض نور خورشید قرار ندهید و همچنین جلوی نور خورشید غبار پاشی انجام نشود . گاهی ساقه های گل سینگونیوم بیش از اندازه بلند شده و تعداد برگ هایش کم می شوند . در این حالت فاصله میان برگ ها زیاد می گردد . این موضوع که موجب زشت شدن گیاه می شود ، به دلیل تاریکی محیط است . با قرار دادن گلدان در محل سایه روشن این حالت را از بین می برند .

 

– برگ ها قهوه و شکسته می شوند :

علت آن هوا گرم می باشد و حتما باید گیاه را در محل خنکی قرار دهید و همچنین دفعات آبیاری را زیاد کرده و غبار پاشی را نیز زیاد کنید . همچنین برگ های زرد و خشک را از بین ببرید . اگر لبه های برگ گیاه سینگونیوم ، قهوه ای و شکننده شده است نشان دهنده کمبود رطوبت ، نور مستقیم ، دمای زیاد و تشنگی گیاه است .

 

– کنار برگ ها قهوه ای و پژمرده شده و ساقه ها پوسیدگی می باشد :

علت آن عوامل متضادی است . امکان دارد گیاه تشنه باشد که باید گیاه را آبیاری کنید . ( دفعات آبیاری زیاد شود ) . و همچنین بین دو آبیاری فاصله بی اندازید و اگر هوا سرد بود آن را به جای گرم تری ببرید .

 

– برگ هاِ گل سینگونیوم من رنگ ندارد :

علت آن نور زیاد می باشد و یا نیاز به تغذیه مصنوعی دارد . گیاه را در جایی قرار دهید که آنچنان نور نباشد و همچنین اگر برگ ها بزرک نشدند و کوچک بودند ، تغذیه را بیشتر کنید .

 

– برگ های گل سینگونیوم رنگ پریدگی دارند :

احتیاج به تغذیه مصنوعی دارد و باید میزان تغذیه را افزایش دهید .اگر برگ هایی که به تازگی روییده است بسیار شفاف و بی رنگ هستند گیاه نیاز به نور بیشتر اما غیر مستقیم و تغذیه مصنوعی به روشی که در بخش کودهی گفته شده است .

 

گل سینگونیوم به صورت بی رویه رشد می کند و برگ هایش کم شدند :

نگران نشوید . ساقه های بلندش را قیچی کرده و از این ساقه ها برای ازدیار گیاه به روش قلمه ساقه استفاده کنید و تابستان زمانی مناسبی برای تکثیر گل سینگونیوم است .

 

گل سینگونیوم (۴)

 

آموزش تکثیر گل سینگونیوم

 

نه تنها با استفاده از ساقه هایش و قرار دادن این ساقه ها در آب یا ماسه ، ازدیار می یابد ، بلکه از ریشه های نابجایی که روی ساقه هایش ظاهر می گردند ، می توان آن را زیاد کرد . برای تکثیر با ساتفاده از ریشه های نابجا ساقه هایی که تولید ریشه های نابجا کرده اند ، بریده شده و به گلدانی که با مخلوطی از ماسه ، خاک و خاک برگ پر شده منتقل کنید .

 

روش اول تکثیر سینگونیوم با قمله زدن:

  1. برای تکثیر سینگونیوم ابتدا باید در زمان مناسب اقدام کنید.
  2. معمولا در فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای تکثیر سینگونیوم می باشد.
  3. برای اینکار ابتدا باید از ساقه هایی که ریشه های هوایی دارد استفاده کنید.
  4. ساقه را باید طوری از گیاه جدا کنید که برش آن دقیقا بر زیر گره باشد،
  5. قلمه ای را که انتخاب می کنید باید از نوک ساقه حداقل ۸ سانتی متر طول داشته باشد،
  6. اگر ساقه دارای برگ بود باید تمام برگ هایی که در انتهای قلمه وجود دارد را جدا کنید.
  7. بعد از آن که قلمه را جدا کرد باید آن را در یک بستر مناسب جهت ریشه دهی قرار دهید،
  8. خاکی بستر باید ترکیبی از خاک پرلیت+ پیت ماس+ ماسه+ خاک برگ+ شن باشد.
  9. بعد از آنکه قلمه ها را درون خاک کاشتید باید بر روی گلدان یک کیسه پلاستیکی بکشید .
  10. تا رطوبت و دمای کافی برای ریشه دهی قلمه ها فراهم شود.
  11. بعد از آن گلدان را به مکانی پر نور انتقال دهید، نور نباید به صورت مستقیم باشد.
  12. و اینکه به هیچ عنوان نگذارید تا خاک قلمه ها خشک شود و هر روز باید رطوبت خاک را چک کنید،
  13. قلمه ها با گذشت ۱ ماه و نیم ریشه دار می شود
  14. در تمام طول این مدت باید مدام وضعیت آنها را چک کنید.
  15. بعد از ریشه دهی قلمه ها باید پلاستیک را از روی گلدان کنار بزنید.
  16. گلدان را به مکانی با نور مناسب تر انتقال دهید.
  17. بعد گذشت ۴ ماه اقدام به تعویض گیاه جوان خود کنید وآن را به گلدانی بزرگتر انتقال دهید،

 

روش دوم تکثیر سینگونیوم با قرار دادن قمله در آب :

  1. قلمه‌های سینگونیوم را در آب نیز می‌توان ریشه‌دار کرد.
  2. بدین منظور طبق مراحلی که در بالا گفته شد عمل میکنیم ،
  3. و قلمه‌های گیاه را تهیه و آن‌ها را در یک تنگ آب قرار دهید.
  4. روزانه آب تنگ را تعویض کنید این کار به تسریع ریشه زایی کمک میکند.
  5. از آب ولرم،بدون کلر و فاقد املاح استفاده کنید.
  6. بعد از چند هفته معمولا قلمه‌های شما ریشه‌دار شده است.
  7. شما می‌توانید آن‌ها را به گلدان اصلی انتقال دهید.

 

روش سوم  تکثیر سینگونیوم با تقسم بوته :

  1. روش دیگر تثکیر گل سینگونیوم ، روش تقسیم بوته است.
  2. به این روش که ابتدا گیاه را از داخل گلدان در می اوریم .
  3. سپس گل را به دقت از قسمت ریشه به ۲ یا چند گل تقسیم میکنیم .
  4.  سپس آن را در گلدان های دیگر میکاریم .
  5. با مراقبت از گیاهان پس از مدتی ۲ یا چند گلدان مجزا و پرپشت داریم.

 

گل سینگونیوم (۵)

 

انواع گونه های سینگونیوم

 

  • سینگونیوم پودوفیلوم

سینگونیوم پودوفیلوم معروف ترین زیرشاخه از خانواده سینگونیوم‌هاست که برای نخستین بار در مکزیک، پاناما و کاستاریکا کشف شده. گاهی اوقات به او پنجه غازی هم گفته می‌شود که برگرفته از شکل خاص برگ‌های اوست. البته اسم‌های دیگری هم برای پودوفیلوم هست، اما خیلی رایج نیست. مثل برگ درخت انگور، یا نفتیتیس تریفیلا (نفتیتیس سه تایی) ؛ که نام آخر را به طور خلاصه نفتیتیس پدوفیلوم می‌گویند. تفاوت‌های اساسی بین گونه‌های مختلف سینگونیوم پودوفیلوم وجود دارد، که بهتر است قبل از خرید، کمی در مورد آن‌ها مطالعه کنید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

 

  •  سینگونیوم آریتوم

گیاه سینگونیوم آریتوم به گیاه “پنج انگشتی” معروف است. این اسم برگرفته از ظاهر متفاوت آنست. آریتوم یک تنه اصلی در مرکز خود دارد که حدود ۲۰ سانتی متر رشد می‌کند، به این تنه، دو ساقه متوسط در بالا و دو ساقه کوچک در پایین متصل می‌شود. در مجموع شد پنج عدد ساقه کوچک و بزرگ! سینگونیوم آریتوم فانتزی رنگ‌های متنوعی مثل سفید و کرم رنگ دارد.

 

  • سینگونیوم پیکانی

گیاه سینگونیوم پیکانی، یک نوع معمولی و رایج از سینگونیوم‌هاست. برگ‌های سبزرنگی دارد که به دلیل شباهت آن‌ها به نوک پیکان، به سینگونیوم پیکانی معروف شده است. سطح این برگ‌های سبز را رگه‌های کرم رنگی تزیین کرده است. او کمی شبیه به سینگونیوم پودوفیلوم “پیکسی” و همانطور جمع و جور و پرپشت است، اما به نظر می‌رسد که تنوع کمتری نسبت به پیکسی دارد. سینگونیوم اریتروفیلوم نوع دیگری از سینگونیوم‌های رایج است، رشد آرامی دارد و یک گیاه همیشه سبز محسوب می‌شود. برگ‌های او هم شبیه به پیکان تیراندازی است. سینگونیوم اریتروفیلوم جوان، ساقه باریکی دارد که با رشد گیاه، نازک‌ و ظریف‌تر می‌شود.

 

  • سینگونیوم ولوزیانوم

گیاه سینگونیوم ولوزیانوم ( Vellozianum)، نوعی دیگر از سینگونیوم است که در طبیعت بکر برزیل دیده ‌می‌شود. این گیاه در آغاز رشد شبیه به سینگونیوم پدوفیلوم است، اما با گذر زمان و رشد بیشتر، باریک‌تر و بلندتر از حالت اولیه می‌شود. سینگونیوم آگوستاتوم (آلبولیناتوم)، برگ‌های سه گوشی دارد .برگ جوان او حدودا ۵*۷ سانتی متر و برگ بالغ، حدودا ۲۰*۲۰ سانتی متر است. این برگ‌ها سبز رنگ هستند، و اگر کاملا سالم باشند در وسط ساقه‌ها‌ی متصل به تنه، رده‌هایی از رنگ سفید دیده می‌شود. سینگونیوم “Wendlandii” متعلق به کشور کاستاریکاست. برگ‌های اصلی آن کاملا سبز است ولی باقی برگ‌ها رگه‌هایی از رنگ سفید دارند. این تنوع رنگ و طرح در گیاه جوانی که در آغاز رشد خود است، به خوبی دیده می‌شود.

 

  • سینگونیوم 

گیاه سینگونیوم “Hoffmannii” یک گیاه همیشه سبز است که از کاستاریکا سرچشمه گرفته است. آن گیاه قوی و تنومندی است. ساقه بالغ این گیاه، حدود ۱۵ سانتی متر رشد می‌کند که البته اگر او را هرس نکنید، تا ۳۰ سانتی متر هم رشد خواهد کرد. رنگ‌ برگ‌های آن چیزی بین سبز و خاکستری است که با رگه‌های سفید و نقره‌ای تزیین شده است. گاهی اوقات، وسط برگ می‌تواند هم رنگ با رگه‌های آن باشد. پس خیلی در مورد تغییرات رنگ برگ گیاهان حساسیت به خرج ندهید. البته اگر این تغییرات حول رنگ‌های اصلی موجود در ترکیب اصلی برگ باشد.

 

گل سینگونیوم (۷)

 

بیشتر بخوانید : 

هویا | نگهداری از گل هویا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

کردیلین | نگهداری از گل کردیلین (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

نخل خانگی | نگهداری از گل نخل بامبو (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

بنجامین | نگهداری از گل زیبای بنجامین ابلق (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

حسن یوسف | نگهداری از گل زیبای حسن یوسف (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.