پپرومیا هندوانه ای | نگهداری از گل پپرومیا هندوانه (آبیاری،نور،خاک،کود)

نگهداری از گل پپرومیا هندوانه ای  (PEPEROMIA WATERMELON)

گل پپرومیا هندوانه ای گلی بسیار خوشگل و دوست داشتنی است که طرفدار های زیادی دارد . گذشته از آن این گل بسیار ارزان قیمت و در دسترس میباشد که خرید و نگهداری اش را راحت تر میکند . دلیل نامگذاری این گل به نام گل هندانه ای این است که برگ های گل ما شبیه پوست هندوانه راه راه است . برای نگهداری از این گل دلبر در خانه مطلب زیر در مورد آبیاری ، رطوبت ، نور، گرما ، خاک و کود و روش های تکثیر و البته آفات و مشکلات رایج آن میتواند کمک خوبی باشد. با ماه همراه باشید.

بسم الله الرحمن الرحیم 

آموزش نگهداری از گل پرومیا هندوانه ای

 

معرفی کوتاه پپرومیا هندوانه ای : 

  • نام انگلیسی : PEPEROMIA WATERMELON
  • نام علمی : PEPEROMIA ARGYREIA
  • نام فارسی : گل پپرومیا هندوانه
  • رنج قیمتی : ۱۰۰۰۰ تومان به بالا
  • خانواده : PIPERACEAE
  • خاستگاه : آمریکای جنوبی

پرومیدا هندوانه ای نور زیاد میخواد ؟ آب زیاد میخواد ؟ 

گل پپرومیا هندوانه (۱)

 

نکات مهم و جالب در مورد گل پپرومیا هندوانه !

  • گل پپرومیا هندوانه ای یک گل دوست داشتنی و بانمک می باشد . گل پپرومیا هندوانه یک گیاه زینتی می باشد می توانید در منزل یا حیات خود نگهداری کنید . این گل به زیبایی منزل شما کمک بسیار زیاد می کند . این گل برای کشور آمریکای جنوبی می باشد و خانواده اش فلفلی می باشد که این خانواده بیش از ۱۰۰۰ نوع گیاه دارد .
  • گل پپرومیا هندوانه اینگهداری آسان و راحتی دارد و بسیار زیاد شبیه میوه هندوانه می باشد . برگ هایش دارای رنگ سبز و خطوط سفید می باشد که باعث زیبایی آن شده است . این گل آنقدر زیبا و دوست داشتنی است که باعث جذب می شود . گل پپرومیا هندوانه گرما و رطوبتی که داخل تراریوم می باشد را می تواند تحمل کنید .
  • این گیاه اگر چه رشد سریعی ندارد ، ولی در هر شرایطی در آپارتمان پرورش می یابد . معمولا آن ها را در تراریوم و باغ شیشه ای یا مجموعه ی گل های یک سبد پرورش می دهند . اگر چه تعداد انواع این خانواده بسیار زیاد است ، ولی فقط تعداد محدودی مورد توجه قرار گرفته و در آپارتمان ها پروش داده می شوند و خاک آن ها باید خاک پیت باشد تا به خوبی رشد کند .
  • در انتهاب میتوان گفت گل پپرومیا هندوانه ای گیاهی است که بسیار آنتیک با نگهداری راحت برگ های گرد و شبیه پوست هندوانه با خطوط سفید و سبز رنگ که باعث جذب مشتری می شود . این گل نیاز به مراقبت چندانی ندارد و باید با در نظر گرفتن اصول پرورشی در منزل نگهداری شود .

 

گل پپرومیا هندوانه (۲)

 

شرایط مناسب رشد گل پپرومیا هندوانه ای:

 

۱- آبیاری کافی و مناسب برای پپرومیا هندوانه ای :

این گیاه علاقه به آبیاری ندارد و هفته ای ۲ الی ۳ بار بیشتر نباید آن را آبیاری کرد ، زیرا باعث خراب شدن گل می شود . همچنین بهتر است بین دو آبیاری فاصله داشته باشد و زمانی که خاک گیاه خشک بود ، گیاه را آبیاری کنید .

 

۲- دمای مناسب برای پپرومیا هندوانه :

همان طور که به آبیاری علاقه ندارد ، به هوای گرم نیز علاقه ندارد و باید حتما در جای خنکی و یا در دمای ۱۰ درجه قرار دهید . این گل فقط فصل تابستان باعث اذیت می شود ولی در فصل دیگر این گونه نمی باشد .

 

۳- نور مناسب برای پپرومیا هندوانه ای :

به هیچ عنوان و دلیل نباید این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید آن هم در فصل تابستان قرار دهید ، زیرا نور و اشعه شدیدی که دارد باعث آسیب رساندن به گیاه شما می رسد . بهترین جا برای نور گرفتن گیاه پشت پنجره های شرقی و غربی می باشد . حواستان باشد که در پشت پنجره قرار می دهید ، نور مستقیم نباشد .

 

۴- رطوبت مناسب برای پپرومیا هندوانه :

این گیاه بسیار رطوبت دوست دارد و باید همیشه رطوبت داشته باشد .همچنین اگر رطوبت پایین باشد برگ هایش خراب و بی حال می شود . یادتان باشد که غبار پاشی نیز به رطوبت گیاه می تواند کمک کند . برای تامین رطوبت بهترین روش استفاده از دستگاه بخور سرده اما اگه تو خونه از این دستگاه ندارید می توانید غبار پاشی را انجام دهید . اما دقت کنید که زیاده روی در این کار یا در حضور نور آفتاب باعث سوختگی برگ ها می شود . همچنین اگر روزی چند بار تکرار کنید احتمال شیوع بیماری های قارچی بالا می رود و روی برگ ها لکه های قهوه ای به وجود می آید .

روش بهتر استفاده از ظرف آب و سنگ ریزه در زیر گلدان می باشد . یعنی شما یک ظرف را پر از آب و سنگ مردع و گلدان را روی سنگ ها بگذارید . دقت کنید کف گلدان به هیچ وجه با آب در تماس نباشد . هدف ما از این کار تامین رطوبت می باشد نه حذب آب چون اگر گیاه از کف آب بکشد دچار پوسیدگی می شود اما اگر روی ستگ قرار داشته باشد اون آب تبخیر می شود و رطوبتش را در اختیار می گذارد .

 

۵- خاک مناسب برای پپرومیا هندوانه ای :

این گیاه به خاطر ظریف بودنش باید در خاک بسیار سبک گذاشته شود . می توانید گیاه را در ترکیب یک قسمت پیت ماس و یک قسمت پرلیت درشت بگذارید . همچنین این خاک سبک می باشد و به گیاه شما کمک بسیار زیادی را می کند .

 

۶- تغذیه مناسب برای پپرومیا هندوانه :

دوست ندارد خاکش غنی باشد و اگر غنی باشد خیلی سریع خراب می شود . تغذیه مصنوعی مخصوص گل های زینتی را خریده و ماهی ۱ الی ۲ بار آن هم خیلی به گیاه دهید تا باعث بهتر شدن گیاه شود .

 

۷- تعویض گلدان گل پپرومیا هندوانه ای :

این گل دوست دارد ریشه هایش در هم فرو برود و زیاد شود و اصلا علاقه ندارد از ریشه های خود جدا شود . در زیر گلدان ها سوراخ های بزرگ وجود دارد که زمانی ریشه از این سوراخ ها بیرون زد ، آن موقع باید گلدان را عوض کنید و در غیر این صورت از این کار خودداری کنید .

 

۸- تکثیر پپرومیا هندوانه :

می توانید از چند روش گیاه را تکثیر کنید . اول اینکه گیاه را از ساقه قلمه بزنید و در آب قرار دهید و زمانی که ریشه داد آن را در خاک سبک بکارید . دوم اینکه می توانید بذر آن خریداری کرده و در خاک بکارید تا رشد کند .

 

گل پپرومیا هندوانه (۳)

 

آفات و بیماری های گل پپرومیا هندوانه ای :

 

– روی ساقه کپک های خاکستری وجود دارد :

آن کپک ها قارج بوتری تیس می باشد که علت به وجود آمدن آن بخاطر سرد بودن هوا می باشد که باید سم قارچ را از گیاه فروشی ها خریداری کرده و آن را سم پاشی کنید . همچنین بعد از اینکه سم پاشی را انجام دادید گیاه را به محل گرم تری ببرید و تا زمانی که از شر این قارچ ها خلاص شوید ، سم پاشی را ادامه داده و آبیاری را کم کنید .

 

– برگ ها ی گل پپرومیا هندوانه ای ریزش دارند :

علت ریزش برگ ها بخاطر سرد بودن هوا می باشد که باید گیاه راه به جای گرم تر و بهتری ببرید .

 

– گیاه پوسیده شده است :

علت پوسیده شدن ساقه و گیاه ، بخاطر آبیاری بیش از حد می باشد که بهتر است مدتی آبیاری را کنار بگذارید .

 

– برگ ها ی پپرومیا هندوانه ای سوخته و ترک خورده است :

علت سوخته شدن برگ ها ۴ دلیل دارد . اول اینکه گیاه را در نور مستقیم قرار داده اید که باید گیاه را به جایی ببرید که نور مستقیم نباشد . دوم اینکه جایی که گیاه را گذاشته اید هوا خشک بوده است که باید گیاه را در جای مرطوب قرار دهد . سوم اینکه آب را ناگهانی ریخته اید و گیاه ترسیده است و باعث ترک خوردنش شده است و دلیل آخر غبار پاشی در نور خورشید می باشد که گیاه را سوزانده است که نباید این کار را در معرض آفتاب انجام دهید .

 

– برگ های زیرین زرد رنگ شده اند :

هر موردی که به ریشه ربط داشته باشد ، به برگ های زیرین گیاه نیز ربط دارد . در چنین مواقع گیاه را بسیار زیاد آبیاری کرده اید که باعث زرد شدن برگ های آن شده است که باید تا مدتی آبیاری را کنار بگذارید .

 

– برگ ها ی پپرومیا هندوانه ای خشک و شکننده شده است :

اگر هوای اتاق یا منزل شما خشک باشد و گیاه را آبیاری کنید ، باعث پاره شدن برگ ها می باشد که باید خیلی حواستان باشد که گیاه را در جای خشک نگذارید و در جای خشک آب ندهید .

 

– برگ ها زرد شده است و برگ های زیرین دارای تار عنکبوت می باشد :

علت آن کنه های زشت قرمز رنگ می باشد که باعث زشت شدن گیاه می باشد که باید تا زمانی که از شر این کنه ها خلاص می شوید ، سم پاشی را انجام دهید . همچنین می توانید علاوه بر اینکه گیاه را سم پاشی می کنید ، از غبار پاشی نیز استفاده کنید .

 

– برگ های گل پپرومیا هندوانه ای به سمت سفیدی می روند :

علت سفید شدن برگ ها بخاطر شدت نور بالا می باشد که باید گیاه را به محلی ببرید که نور بسیار کم باشد و گیاه را خراب نکند .

 

– قسمتی از برگ های پپرومیا هندوانه ای سیاه و پوسیده شده است :

آبیاری را زیاد از چیزی که گفته شده است انجام داده اید که باید آبیاری را هفته ای ۱ بار انجام دهید و حتما بگذارید خاک گیاه خشک شود و بعد آبیاری کنید و همچنین گیاه تا زمانی که مثل قبل می شود ، آبیاری را کم کنید .

 

– گیاه آویزان و شاداب نمی باشد :

علت این موضوع نیاز آبیاری می باشد در بالا نیز گفته شده است که آبیاری دوست ندارد . علت این موضوع دو حالت دارد یکی بخاطر اینکه آبیاری بیش از حد می باشد و یا کم می باشد که باید گیاه را آبیاری کرده ولی خیلی کم .

 

– برگ ها ی گل پپرومیا هندوانه ای من خم شده اند :

علت خم شدن برگ ها بخاطر تشنه بودن گیاه و گرم بودن هوا می باشد که باید خیلی سریع گیاه را آبیاری و غبار پاشی کنید .

 

– نوار های سفید روی برگ از بین رفته است :

علت از بین رفتن نوار های سفید بخاطر کم بودن نور می باشد که باید خیلی سریع گیاه را به محلی پر نور تر ببرید .

 

گل پپرومیا هندوانه (۴)

 

انواع گل پپرومیا :

 

تقسیم بندی از نظر گونه شناسی و زادگاه:

دارای سه گونه مهم و پرطرفدار است که بطور خلاصه در ادامه معرفی می شوند:

  1. P-CAPARETA: این گونه بومی مناطق استوایی امریکا  بوده و ارتفاع آن حدود ۸ تا ۲۵ سانتی متراست.برگ های زیاد و قلبی شکل دارد که از قست مرکزی گیاه خارج می شوند.حالت گوشتی ورگه دار دارند و نوک برگ ها تقریبا به رنگ خاکستری نزدیک می باشد ولی دمبرگ ها بهصورتی کمرنگ نزدیک هستند و همچنین گل هایش به رنگ سفید نزدیک می باشد.
  2. P-HEDERAEFOLIA: بومی برزیلاست و ارتفاع آن در حدود ۱۵ سانتی متر می باشد. شبیه به گونه قبلی بوده ولی رنگبرگ هایش سبز زیتونی متمایل به خاکستری بوده و اطراف رگبرگها سبز تیره است.
  3. P-MAGNOLIAEFOLIA : بومی سندومنیگو است.ارتفاع آن در حدود ۱۵ سانتی متر می باشد.گیاهی است بوته ای با برگ هایتخم مرغی شکل براق به رنگ سبز روشن،معمولا در واریته ابلق آن زیاد پرورش داده میشود.

 

تقسیم بندی از نظر شکل ظاهری:

با توجه به شکل ظاهری و نحوه ی رشد ، آن ها را به سه گروه تقسیم می کنیم :

  1. گروه اول : بوته ای که دارای دمبرگ های قرمز هستند و بعضی نیز برگ های گوشتی و قلبی دارند .
  2. گروه دوم : دارای ساقه های بلند و قرمز رنگ هستند و بعضی ساقه های گوشتی و برگ های گوشتی دارند و لبه های برگ ها ارغوانی است و گاه سطح برگ هل با موهای ظریفی پوشیده شده است .
  3. گروه سوم : گروه بالا رونده ی که به دار بست یا قیم بسته می شوند و بالا می روند ، یا این که از اطراف گلدان آویزان می شود و دارای ساقه های قرمز و برگ های ظریف نقره ای و بعضی دارای برگ های سبز آب دار هستند و به خصوص برای گلدان های آویز بسیار مناسب می باشد .

 

گل پپرومیا هندوانه (۵)

 

آموزش تکثیر گل پپرومیا هندوانه :

سه روش کلی برای تکثیر گل پپرومیا هندوانه ای وجود دارد :

  1. گرفتن قلمه ساقه
  2. گرفتن قلمه برگ
  3. کاشت بذر در گلخانه

 

روش اول >> تکثیر با قلمه یا برگ :

  1. روش تکثیر گل پپرومیا هندوانه از طریق قلمه برگ و ساقه یکسان است.
  2. اما پیش از هر چیز باید بدانید روش تکثیر گل از این طریق کمی زمان بر است.
  3. پس برای داشتن یک قلمه ریشه دار شده کمی صبور باشد.
  4. خوب اول این که باید بستری از خاک پریلت و پیت ماس و ماسه آمده کنید.
  5. و بعد قلمه بگیرید ( یا قلمه ۴ برگی از ساقه یا قلمه برگ ).
  6. اگر قلمه ساقه گرفتید کافی است قلمه را دو سه سانت در خاک بستر فروکنید.
  7. اگر قلمه برگ گرفتید آن را نصف کنید و به آرامی تا نیمه در خاک فشار دهید.
  8. خاک قلمه پپرومیا هندوانه ای را مرطوب نگه دارید .
  9. به علاوه دقت کنید که دمای مناسب حدود۲۱-۲۳ درچه است .
  10. بعد از مدتی در صورت مناسب بودن شرایط قمله شما ریشه میزند.
  11. و گیاه جدید از کنار آن (درست مثل عکس پایین ) رشد میکند.
  12. بعد از مدتی آن را درون یک گلدان با سایز مناسب و دلخواه بکارید.

 

روش دوم >> تکثیر با بذر:

  1. گلدانی را ارتفاع کم بر دارید.
  2. آن را با مخلوط کوکوپیت و پیت ماس پر کنید.
  3. خاک بستر را خوب آبیاری می کنیم تا خیس شود .
  4. سپس یک یا چند عدد بذر  مرقوب را روی خاک می گذاریم .
  5. لایه نازکی از خاک را روی بذر می ریزیم و آبیاری می کنیم .
  6. باید برای حفظ رطوبت و گرما نایلون فریزر روی گلدان بکشیم.
  7. وقتی که جوانه بیرون زد ، نایلون را از روی گلدان بر میداریم .
  8. صبر کنید تا زمانی که پپرومیا هندوانه ای ما چهار و یا شش برگ در آورد
  9. سپس گیاه را به گلدان اصلی منتقل کنید .

 

گل پپرومیا هندوانه (۶)

 

بیشتر بخوانید : 

گل قاشقی | نگهداری از برگ قاشقی (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

پرنده بهشتی | نگهداری از گل پرنده بهشتی (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

سینره | نگهداری از گل سینرر یا سینره (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

نخل مرداب | نگهداری از گل نخل مرداب (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

گندمی | نگهداری از گل گندمی (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

نخل کنتیا | نگهداری از نخل بهشتی (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.