کالادیوم | نگهداری از گل کالادیوم (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

کالادیوم | نگهداری از گل کالادیوم (CALADIUM)

گل کالادیوم را شاید بتوان از نظر زیبایی و جذابیت سلطان گلهای آپارتمانی می باشد . گیاه کالادیوم بهترین ترکیب رنگ را  بر روی برگ هایش دارد . همین جذابیت و زیبایی باعث شده که در همه جهان طرفدارن پر و پا قرص زیادی داشته باشد. اینجا قرار است در مورد شرایط نگهداری این گل آپارتمانی مثل نحوه آبیاری مقدار نور و دما و خاک و کود مناسب آن به همراه روش تکثیر و بیماری های آن صحبت کنیم. اگر شما هم به پرورش و نگهداری گل کالادیوم علاقمند هستید با ما همراه باشید.

نگهداری گل کالادیوم سخته ؟ آب زیاد میخواد ؟ نور زیاد میخواد ؟

آموزش نگهداری از گل کالادیوم

 

معرفی کوتاه گل کالادیوم :

  • نام فارسی : کالادیوم ، فیل گوش
  • نام انگلیسی : ANGEL WINGS (بال فرشته ای) 
  • نام علمی : CALADIUM BICOLOR
  • خواستگاه : برزیل ( سرزمین سامبا )
  • خوانواده : ARACEAE 
  • رنج قیمت : حدود هفتاد هزار تومان

 

گل کالادیوم (۲)

 

نکات جالب در مورد گل کالادیوم :

  • به این گل در فارسی گیاه کالادیوم زینتی می گویند و همچنین نام اصیلی نیز دارد که آن فیل گوش می باشد و به برگ های بزرگ و رنگارنگی که دارد معروف است، برگ های زیبا این گل معمولا با ترکیب رنگ های قرمز سبز صورتی و بنفش دیده میشوند. . این گل در رنچ قیمتی ۷۰۰۰۰ هزار تومان به بالا می باشد . و از جهت فراوانی در بازار و در دسترس بودن برای خرید گزینه خوبی میباشد.
  • گیاه کالادیوم سلطان تمام گل ها می باشد که بسیار زیبا و دوست داشتنی و در صنعت جهان رقابتی را ندارد . گیاه کالادیوم بهترین ترکیب را بر روی برگ هایش دارد . این گیاه در جهان تک می باشد و طرفدار بسیار زیادی را دارد . برگ های این گل دارای رنگ های قرمز ، صورتی ، سبز می باشد که باعث زیبا شدن برگ هایش می شود .
  • گیاه کالادیوم از خانواده ی گل های آراسه و شیپوری ها می باشد و این گیاه ساه زیر زمینی و غده دار می باشد و در فصل پاییز ( آخر پاییز ) به مدت یک ماه به خاب می رود ، زمانی که به خاب می رود برگ هایش مثل قبل نمی باشد و زرد رنگ می شود و باید برگ ها را بکنید و پیازچه گل را در روزانه گذاشته و تا اسفند ماه نگه دارید و اسفند ماه آن را در گلدان جدیدی بکارید ( مانند گل سنبل می باشد ).

 

گل کالادیوم (۳)

 

گل کالادیوم به  این چیز ها برای حیات احتیاج دارد:

۱- نور :

این گل باید در برابر نور قرار بگیرد و با نور زنده می باشد . بودن این گل در برابر نور خورشید ، باعث بهتر و حفظ شدن رنگ های زیبا اش می شود . و اگر خانه ای دارید که نور کافی را ندارد می توانید از لامپ ال ای دی استفاده کنید و در ۴۰ سانتی متر این گل قرار دهید .

 

۲- دما :

این گل اصلا علاقه ای به گرمای خشک ندارد و اگر در گرما خشک قرار بگیرد ، خراب می شود . ولی یک راه حل که می توانید انجام دهید برای این گل تا از گرمای خشک در امان باشد گذاشتن یک سینی پر آب بر زیر آن می باشد . همچنین باید گفت که به هیچ عنوان در فصل زمستان نباید این گل در برابر سرما قرار بگیرد ، زیرا اگر قرار بگیرد ، باعث یخ زدن آن می شود که اگر در برابر سرما قرار بگیرد ، باعث زرد شدن برگ هایش می شود . نکته ای که باید بدانید اگر دیدید که گلتان برگ هایش زرد شده است ، آن هم در فصل پاییز طبیعی می باشد .

 

۳- آبیاری :

این گیاه تا زمانی که برگ دارد و خاکش کمی خشک می باشد می توانید به آن آب دهید و در اکثر امکان دارد ریشه بزند و ریشه هایش زیاد شود . همچنین به هیچ عنوان نباید خاک های این گیاه خشک شود . زمانی که کمی خشک شده بود ، می توانید به آن آب دهید . نکته که باید یادتان باشد که اگر دیدید این گل برگ ندارد ، به هیچ عنوان به آن آب ندهید و یک نکته دیگر نیز این گل در فصل زمستان به آب نیازی ندارد .

 

۴- رطوبت :

زمانی که برای این گیاه با سینی جزیره درست می کنید ، می توانید غبار و سم پاشی آن را نیز انجام دهید . زمانی که دیدید روی برگ های زیبا این گیاه دارای لکه های قهوه ای است باید دست از سم پاشی بکشید و دیگر سم پاشی نکنید تا این لگه های قهوه ای که باعث زشت شدن آن شده است از بین برود . این گیاه را پیش گل های که دارید بگذارید . همچنین می توانید این گل را با گل های دیگر ترکیب کرده و در گلدان بگذارید و در اطرافش خزه بگذارید و باید خزه ها را دائما خیس کنید تا رطوبت به ساقه ، برگ و ریشه گیاه برسد .

 

۵- تغذیه :

می توانید برای تغذیه گیاه کالادیوم از کود های پوکون هندی استفاده کنید ، این کود را می توانید از گل فروش های بزرگ خریداری کرده و با آب ترکیب کرده و به آن بدهید تا رشد خوبی را داشته باشد و همچنین زیبا نیز شود .

 

۶- خاک مناسب :

می توانید برای گیاه از خاک هلندی استفاده کنید که این خاک در تمام گل فروشی ها می باشد . و همچنین خاک هلندی به گیاه کالادیوم زینتی کمک بسیاری می کند . این خاک برای گل های زینتی بسیار خوب می باشد و اسید زیاد ندارد که باعث خراب شدن گل ها شود .

 

۷- تعویض گلدان :

برای تعویض گلدان بهترین زمان ، زمانی است که گیاه به خاک زمستانی می رود و آن هم در فصل پاییز می باشد . و همچنین دیدید که گلتان در فصل تابستان ریشه هایش بیرون زده است ، می توانید آن موقع نیز عوض کنید ولی توصیه می شود که در زمانی که به خاب می رود انجام دهید .

 

۸- تمیز نمودن برگ ها :

شما برای تمیز کردن برگ های این گل می توانید از دو وسیله استفاده کنید . اول آن که از برس مخصوص و نرم برای گل استفاده کنید و دومین وسیله آن است که از یک پارچه و یا اسفنج تمیز استفاده کنید . مواد براق کننده دارای مواد شیمیایی می باشد که امکان دارد به گل آسیب وارد کند می توانید از نصف یک لیوان شیر کم چرب به همراه آب مخلوط کنید و برگ های این گا با اسنفج یا برس مخصوص بزنید  تا برگ ها تمیز و براق شوند .

 

۹- تکثیر :

برای جدا کردن ساقه های این گیاه باید از زیر زمینی یعنی ریشه های آن استفاده کنید و این کار باید در فصل بهار انجام شود . برای جدا کردن ساقه ها ، یادتان باشد که باید حداقل ۲ تا ۳ جوانه زده باشد تا بتوانید آن را جدا کنید .

 

کالادیوم

 

بیماری ها و مشکلات گل کالادیوم و درمان آن :

 

– برگ ها ریزش دارند و رشد کردن آن کم شده است :

علت رشد نکردن و ریزش برگ هایش ، کم بودن نور خورشید می باشد که باید در برابر نور خورشید قرار بگیرد . بهتر است گل را به محل پر نور تری ببرید . و همچنین احتیاج به تغذیه مصنوعی می باشد که باید هفته ای ۳ الی ۴ بار تغذیه گیاه را بدهید .

 

– برگ ها خشک و چروک می باشد :

دو علت دارد که یکی از علت ها تشنه بودن گیاه می باشد و دومی گرم بودن هوا می باشد که باید حتما در چنین مواقعی گیاه را آبیاری و غبار پاشی کنید و آن را به محل بهتری دور از گرما ببرید .

 

– برگ ها ترک ترک شده اند و باز شده اند :

گیاه در محلی قرار دارد که رفت و آمد زیاد می باشد و باعث برخورد افراد با گیاه می باشد که باعث ترک خوردن آن می شود . بهتر است گیاه را در محلی قرار دهید که رفت و آمد وجود نداشته باشد . علت دیگر ترک خوردن آن می تواند  ماندن قطرات آب بر روی برگ ها باشد .

 

– قارچ هایی که در زیر زمینی آن مشاهده می کنید :

آبیاری بیش از اندازه باعث به وجود آمدن قارچ می شود که زیبایی گل را از دست می دهد و همچنین گل را خراب می کند . بهتر است بین آبیاری گل فاصله بی اندازید و هر موقع دیدید که خاک گل خشک شده است ، آن را آبیاری کنید .

 

– رنگ برگ ها مثل قبل نمی باشد :

این گیاه باید در برابر نور بماند و باید نور کافی را به خود جذب کند ، علت اینکه رنگ برگ ها از بین رفته است ، نبودن نور کافی می باشد که باید آن را در برابر نور قرار دهید .

 

– برگ و ساقه ها چسبندگی دارد و حشرات زشت سبز رنگ روی آن می باشد :

هر موقع دیدید که گیاه چنین وضعیتی را دارد ، باید آن را سم پاشی کنید و این سم پاشی باید هفته ای ۲ بار تا از بین رفتن حشرات زشت سبز رنگ باشد .

 

– حاشیه های برگ ها چین و چروک دارد و رنگ آن ها قهوه ای شده است :

علت آن سرد بودن بیش از حد هوا می باشد که بهتر است آن را به جای گرم تر و بهتر ببرید . حواستان باشد که اگر محلی که می گذارید گرم باشد ، باعث آسیب رسیدن فراوان آن می شود .

 

– ساقه ها و برگ ها خشک و چروک دار هستند :

علت آن سرد بودن هوا است که به ساقه و برگ ها آسیب می رساند و باعث خشک شدن آن ها می شود و باید آن را در محلی گرم بگذارید (مناسب باشد) . همچنین باید گفت که این خشک شدن در فصل پاییز طبیعی می باشد و علت آن این است که گل به خواب می رود .

 

گل کالادیوم (۴)

 

آموزش تکثیر کالادیوم

اینجا روش تکثیر کالادیوم از طریق تقسیم غده های زیرزمین را با هم می آموزیم :

  • نخست این که بای بدانیم گیاه کالادیوم از یک غده زیر زمینی رشد می کند .
  • این غده در طول زمستان در حالت خواب بوده و در بهار و تابستان رشد فعال خود را طی می کند.
  • مهم است که قبل از عمل تکثیر از سلامت غده هایی که زمستان را دوام آوده اند، مطمئن شوید.
  • شما باید زمانی که برگها پژمرده می شوند غده ها را خارج کنید.
  • سپس آنها را در مکانی خشک و دمای ۱۶ در جه سانتیگراد انبار کنید.
  • خیلی مراقب باشید تا دچار فساد قارچی نشوند.
  • در اوایل بهار غده ها را در آورده و غده های جوان را از کنار پایه مادری جدا کنید .
  • هر یک را به تنهایی در گلدانی با قطر دهانه ۹ تا ۱۱ سانتیمتربکارید.
  • گلدان باید حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت باشد.
  • می توانید از قارچ کش بنومیل، برای جلوگیری از هر فساد و پوسیدگی  آن استفاده کنید.
  • دقت کنید که غده ها باید سطحی کاشته شوند.
  • دمای محیط را ، ۲۴ درجه سانتیگرا نگاه دارید .
  • زمانی که رشد نمو آغاز شد، دما رابه۲۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
  • مراقب باشید، گیاه درمعرض جریان باد قرار نگیرد تا برگهای آن محافظت شود.
  • درابتدای کاشت غده، باید به گیاه آب کمتری داد وقتی جوانه ها رشد کردند، آبیاری را زیادتر کرد.

نکته : تکثیر از طریق بذر منحصراً جهت به دست آوردن واریته ها ی جدید اعمال می گردد.

 

گل کالادیوم (۵)

 

زمستان گذرانی گل کالادیوم یعنی چه؟

 

  • این گیاه برای سر حال شدن و زیبا شدن نیاز دارد که در فصل زمستان به خواب برود .
  • بهتر است بگذارید که به صورت طبیعی به خواب فرو رود .
  • در این زمان باید برگ های خشک شده آن از بین برود و برگ های زیبا و تازه ای را بدهد .
  • زمانی که در فصل برگ های این گیاه خشک شد ، با قیچی به آرامی آن را بکنید .
  • آب آن را نیز به حداقل برسانید و به هیچ عنوان اجازه جوانه زدن را ندهید.
  • زیرا با آبیاری این گیاه ، باعث جوانه زدن آن می شود .
  • زمانی که آبیاری این گیاه را کم می کنیم ، باعث خشک شدن آن می شود.
  • زمانی که خشک شد آن را به جای سرد ببرید و تا اول اسفند گل را در آنجا بگذارید .

 

گل کالادیوم (۷)

 

چند نکته مهم در نگهداری از گیاه کالادیوم :

حذف برگ های خشک :

زمانی که برگ گیاه گیاه کالادیوم ، زرد شد ، باید آن را قطع کرد و برگ رو به روی آن را نیز قطع کنید تا تعادل بین آن ها برقرار شود . برگ های گیاه گیاه کالادیوم دارای رنگ های بسیار زیبا و جذابی می باشد که باعث جذب مشتری می شود . وهمچنین این گیاه دارای برگ قرمز و سبز و صورتی می باشد و دارای گل های ریز و بسیار زیبا می باشد .

 

نصب قیم چگونه است ؟

گیاه کالادیوم جوان و یا از عمر آن ها کمی گذشته است ، و همچنین ساقه های تازه ای دارند و بسیار سخت می باشد و قلم زدن آن بسیار سخت می باشد . می توانید یک نخ را به عنوان قیم در محلی که ساقه می باشد ، ببندید و یک پلاستیک دور آن بکشید . همچنین باید گفت که اگر برگ ها ضخیم می باشد و در برابر هوای خشک مقاوم است ، بهتر است آن را غبار پاشی کنید و آن را در محل مرطوب و به دور از هوای خشک بگذارید که باعث شادابی آن شود . یادتان باشد بعد از اینکه گل را خریداری کردید آن را در نزدیک شیشه ماشین قرار دهید تا هوا بخورد و سالم بماند .

 

غبار پاشی یعنی چه ؟

بودن کنه ، تار عنکبوت و حشرات از مهم ترین آفات گیاه کالادیوم زینتی می باشد که باعث آسیب دیدن گیاه می شود . شما می توانید با غبار پاشی بر روی گیاه ، رطوبت آن را تامین کرده و باعث رشد بهتر قهوه خواهد شد و همچنین از جذب حشرات جلوگیری می کند . می توانید شما هفته ای ۳ الی ۴ بار با آب ولرم و سم مخصوص ، گیاه قهوه زینتی را غبار پاشی و یا سم پاشی کنید و از دست هر حشرات مزاحم راحت شوید .

 

گل کالادیوم (۶)

بیشتر بخوانید : 

کریپتانتوس | نگهداری از گل کریپتانتوس (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

گل قهوه | نگهداری از گیاه قهوه (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

اپیشیا | نگهداری از گل اپیشیا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

گل پریمولینا | نگهداری از گل پریمولینا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

سوسن عنکبوتی | نگهداری از گل کرینوم (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.