علت سفر ابراهیم حاتمی کیا به سوریه چه بود؟
علت سفر ابراهیم حاتمی کیا به سوریه چه بود؟
سفر ابراهیم حاتمی کیا به سوریه
ابراهیم حاتمی کیا کارگردان سینما در جمع خبرنگاران درباره ساخت فیلم جدیدش گفت: قرار نیست فیلم جدیدم را در سوریه بسازم و سفرم به سوریه شخصی بود. وی تاکید کرد تا هنگامی که فیلمنامه را کامل ننویسد و آماده ساخت نباشد امکان ندارد که بگوید قرار است فیلمی بسازد.
کارگردان «بادیگارد» افزود: سردار سلیمانی پیشنهادی برای ساخت فیلم بر اساس کتاب «آن ۲۳ نفر» را داد اما من در نامه پاسخ او را دادم و او دلایل این امر را از من پذیرفت. آن نامه محرمانه بود و کسی که اقدام به انتشار آن کرد در واقع بی اخلاقی کرد.
وی با اشاره به سفرش به سوریه گفت: از مدتها پیش باید به این سفر می رفتم اما هر دفعه که می گفتم کسی من را نمی برد در واقع من برای رفتن به این سفر حتی دیر کرده بودم اما این بار قرعه به نام من افتاد و به سوریه رفتم.
حاتمی کیا در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به آرت بوک «بادیگارد» گفت: این آرت بوک کاری از پسرم اسماعیل حاتمی کیا است و اگر بحث دیجیتال مطرح نبود شاید این مسائلی که در این کتاب عنوان شد جای طرح نداشت. باید بگویم بحث استوری بورد دیگر قدیمی شده است و ما باید دنبال موارد جدید چون آرت بوکها در فیلمسازیمان باشیم.
کارگردان «روبان قرمز» افزود: ما سعی کردیم قبل از نوشتن فیلمنامه برای هر تصویر از فیلم با متخصصان آن بخش مشورت کنیم بر همین اساس با آقای سهیل دانش اشرافی به صحبت نشستیم. به هر حال سینمای اکشن ما دقیقتر، مهندسیتر و ماندگارتر از قبل شده است و چه بخواهیم چه نخواهیم باید در این مسیر پیش برویم.
وی با اشاره به اینکه سینمای ما تا حدی فقر زده شده و اقتصادش مسئله دار است، گفت: گفتن این موضوعات می تواند دلخورکننده باشد اما به هر حال برای سینمای ما اتفاق افتاده و باید روی آن کار کنیم. هر کسی نمی تواند این کتاب را بخرد اما این کتاب برای دانشجوها مرجع است. ادعا نمی کنم که حاتمی کیا آغازگر این کتاب است اما به هر حال سینمای ما تلاش کرد که متخصصان خارج از کشور را وارد ایران کند. برای مثال از خارج فیلمبردار، گریمور و … آوردیم ولی این کتاب و هر آنچه که در آن است برای خودمان است.
منبع: مهر
ابراهیم حاتَمیکیا (زاده ۱ مهر ۱۳۴۰، تهران) کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر و بازیگر سینمای ایران است.
وی دانشآموختهٔ رشته فیلمنامهنویسی از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است.
وی فعالیتهای سینمایی خود را با ساخت فیلمهای کوتاه و مستند در رابطه با سینمای جنگ آغاز کرد.
او برای ساخت فیلم آژانس شیشهای جایزه بهترین فیلمنامه و کارگردانی را از شانزدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
حاتمی کیا تا کنون دو بار برای فیلمهای آژانس شیشهای و به رنگ ارغوان موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر شده است.
همچنین وی برای فیلم ربان قرمز نامزد جایزه صدف طلایی جشنواره فیلم سنسباستین شد.
در سال ۱۳۹۳ حاتمی کیا یکی از نه شخصیت دریافت کننده نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر برای یک عمر فعالیت خانه سینما بود.
حاتمی کیا در رأیگیری از ۵۵ فیلمشناس ایرانی به سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از ده فیلمساز برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شد و همچنین در نظرسنجی بهترین کارگردانان پس از انقلاب از ۴۳ منتقد در پایان در رده سوم قرار گرفت.