بعد از لیزر لک صورت چه کنیم؟
به مرور زمان و با افزایش سن، شاید پوست دیگر شادابی و طراوت خود را نداشته باشد. جای جوشها و لکههای ریز به لکههای بزرگ و تیره رنگی تبدیل میشود که ظاهری نازیبا به پوست خواهند داد. خوشبختانه علم پزشکی در این زمینه رشد و پیشرفت چشمگیری داشته است، روشهای درمانی بسیاری برای جوانسازی و شادابی پوست صورت بوجود آمده است. لیزر درمانی یکی از روشهای درمانی است که میتواند با لایهبرداری و روشن کردن پوست صورت منجر به جوانی و شادابی چهره شما شود. در این بخش با ما همراه باشید تا با کاربردهای لیزر درمانی برای پوست صورت بیشتر آشنا شوید.
لیزر برای از بین بردن لک صورت چگونه انجام میشود؟
یکی از راههای درمان جای جوض و لک صورت، لیزر است. با کمک لیزر میتوان اسکارها و جای جوش را که به مرور زمان به لکه تبدیل شدهاند درمان کرد. در لیزر از نور درمانی برای از بین بردن لایه خارجی سطح پوست و تحریک پوست به ساخت سلولهای پوستی و ترمیم بافتهای آسیب دیده استفاده میشود. قبل از انجام لیزر از بی حسی موضعی استفاده میشود و به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن از لیزر برای از بین بردن لک صورت استفاده میکنند.
لیزر برای از بین بردن لک صورت هم دارای عوارض بسیاری است که تورم، التهاب، درد، قرمزی و پوسیدگی از عوارض بسیار خفیف آن است.
انواع لیزرها برای از بین بردن لک صورت و جای جوش
لیزرهای از بین برنده جای جوش و لک روی صورت به دو دسته تقسیم میشوند. لیزرهای تخریبی و لیزرهای غیرتخریبی.
با توجه به وبسایت healthline : لیزرهای تخریبی در از بین بردن جای جوش میتوانند بسیار موثر واقع شوند. به طوری که قابلیت بخار یا ذوب کردن بافتهای آسیب دیده را دارد. از رایجترین لیزرهای تخریبی میتوان به Erbium YAG و لیزر دی اکسید کربن اشاره کرد. این نوع لیزرها دوران نقاهت طولانی تری دارند و میتوانند کلاژن زیر پوست را سفت کنند.
اما لیزرهای غیرتخریبی دارای دوران نقاهت کوتاهتری هستند، این لیزرها بافت پوست را از بین نمیبرند و موجب با تولید کلاژن پوست را سفت خواهند کرد. از رایجترین لیزرها میتوان به لیزر دیود و لیزر NdYAG اشاره کرد.
در ادامه با انواع لیزر برای از بین بردن جای جوش بیشتر آشنا خواهید شد:
- لیزر فرکشنال: در لیزر فرکشنال یا همان لیزر CO2 از میکروپرتوها برای درمان استفاده میکنند. از این روش برای از بین بردن جای جوش و آکنه استفاده میکنند. علاوه بر جای جوش برای از بین بردن لکههای پوستی، چین و چروک، تیرگیها، لکههای پوستی و….. از این لیزر استفاده میشود.
- لیزر PDL: از این نوع لیزر برای درمان اریتما و جای جوش استفاده میشود. لیزر PDL میتواند درمان کننده بسیار مناسبی برای یخ شکن مربعی و واگنی و اسکارهای آتروفیک باشد.
- روش اریبوم: در این روش از اشعه مادون قرمز با طول موج ۲۹۴۰ نانومتر استفاده میکنند. میزان تبخیر و خشک شدن گوست در این روش بسیار بیشتر از دیگر لیزرها است. کلاژن موجود در پوست میتواند لیزر را جذب کند و فرآیند درمان و بازسازی لایههای پوست را در لایههای مختلف انجام دهد.
- روش PRP و میکروبلیدینگ: در این روش متخصص پوست با استفاده از دستگاه مخصوصی، سوراخهای ریزی را روی سطح پوست ایجاد میکند. میزان تاثیرگذاری این روش به عمق سوراخهای ایجاد شده بستگی دارد. برخی از پزشکان از این روش به همراه PRP استفاده میکنند.
مراقبت های مورد نیاز بعد از لیزر لک صورت چیست؟
بعد از لیزر لک و جای جوشهای صورت باید به نکات مراقبتی توجه داشته باشید. توجه به این نکات میتواند در نهایت موجب تاثیرگذاری بیشتر لیزر روی پوست صورت شود. نکات مراقبتی بعد از لیزر لک صورت عبارتنداز:
- از کرمهای مرطوب کننده صورت تا یک هفته اول به صورت روزانه و روتین استفاده کنید.
- استفاده از کرم ضدآفتاب به صورت روزانه فراموش نشود.
- از شست و شوی صورت با شویندههای شیمیایی به شدت خودداری کنید، حداقل تا چند ساعت بعد از لیزر نباید محل مورد نظر را بشوئید.
- نواحی که لیزر روی آنها انجام شده است را درست چرب کنید تا پوسته پوسته نشود.
- از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید به شدت خودداری کنید.
- تا یک هفته بعد از درمان با لیزر، پوست صورت حساس است. از این رو بهتر است از مصرف تونرهای الکلی، ماسکهای لایهبردار و… خودداری کنید.
- ماساژ پوست و لمس ناحیه لیزر شده تا سه روز بعد از لیزر ممنوع است.
- برای کاهش التهابات و قرمزی از کمپرس یخ استفاده کنید.
میزان تاثیر لیزر جای جوش و لک صورت چقدر است؟
با توجه به آنچه در وبسایت کلینیک صدف در رابطه با لیزر جای جوش عنوان شده است: هرچند لیزر جای جوش نمیتواند ۱۰۰ درصد لکههای باقیمانده را از بین ببرد، اما آنها را به حداقل میرساند و حتی در بعضی از موارد، درد ناشی از آنها را هم کاهش میدهد. با این حال، کسانی که جوش فعال، پوست تیره یا پوست چروکیده دارند، کاندیدای مناسبی برای لیزر جای جوش نیستند.
جمع بندی
با توجه به وب سایت کلینیک صدف در رابطه با جوانسازی پوست: پیر شدن پوست یک فرآیند طبیعی در بدن است که نمیتوان مانع شد. اما میتوان با مراقبت بیشتر آن را به تعویق انداخت. اما همیشه افزایش سن نیست که باعث میشود پوستتان پیر و شکننده بنظر برسد.