چرا باید و چرا نباید مهاجرت کنیم؟

چرا باید و چرا نباید مهاجرت کنیم؟

این روزها خیلی از ما زمانی که در کنار دوستان و اقوام هستیم و یا به شبکه‌های اجتماعی معروفی مثل اینستاگرام و لینکدین سر می‌زنیم، باخبر می‌شویم که افراد زیادی در حال تلاش برای مهاجرت بوده و یا موفق به مهاجرت شده‌اند و به احتمال زیاد برای آنها آرزوی موفقیت کرده و یا حتی به شرایط و موقعیت فعلی‌شان حسودی می‌کنیم!

در واقع مهاجرت به خارج از کشور خصوصاً کشورهای پیشرفته و به اصطلاح جهان اول دنیا مثل آمریکا، کانادا، انگلیس و یا کشورهای اروپایی حوزه شنگن، به موضوع ترند و پرمخاطب این روزها در بسیاری از کشورهای در حال توسعه دنیا مثل ایران تبدیل شده و افراد زیادی در سنین مختلف (از ۱۴ سال تا ۵۰ سال و یا حتی بیشتر) در تلاش هستند تا با اخذ ویزا به خارج از کشور مهاجرت کرده و شرایط زندگی، تحصیل، کار و اقامت بلند مدت را برای خود و اعضای خانواده فراهم کنند.

به احتمال زیاد این سوال برای شما پیش آمده و یا بارها از خودتان پرسیده‌اید که آیا شما هم باید به این جمع پیوسته و تمام انرژی خود را برای مهاجرت و کوچ دائمی از ایران متمرکز کنید؟ اصلاً چرا باید مهاجرت کنید و یا چه مواردی برای شما بازدارنده بوده و شما را از تصمیم‌گیری نهایی و ترک ایران برای یک بازه نسبتاً طولانی و یا همیشگی منع می‌کند؟

از آنجایی که این مبحث بسیار پر شاخ و برگ بوده و نمی‌توان به تمامی جزئیات و جوانب آن در قالبی کوتاه و خلاصه رسیدگی کرد، سعی می‌کنیم تا در ادامه دلایل اینکه چرا باید مهاجرت کنیم و یا اینکه چرا نباید مهاجرت کنیم را به طور مختصر و مفید در اختیارتان قرار دهیم تا خودتان با توجه به شرایط فعلی کشور، شرایط زندگی (از جمله اوضاع تحصیلی، کاری و مالی) و بسیاری از فاکتورهای شخصی دیگر، در مورد اینکه بهتر است مهاجرت کنید و یا به زندگی در وطن خود ادامه دهید، تصمیم‌گیری کنید.

چرا باید مهاجرت کنیم؟

طبق جدیدترین آمار بدست آمده، بیش از ۲۰ درصد از جمعیت کشور با بازه سنی تقریبی ۲۵ تا ۴۰ سال در تلاش برای مهاجرت به خارج از کشور هستند و اغلب کشورهایی مثل آمریکا، کانادا، استرالیا، انگلیس، ترکیه، امارات، آلمان و سایر کشورهای حوزه شنگن را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند.

اما اگر می‌خواهید بدانید که چرا باید از کشور محل تولد خود مهاجرت کرده و خود را برای زندگی، کار، تحصیل، سرمایه گذاری و بسیاری از اهداف دیگر در کشوری کاملاً جدید آماده کنیم، بد نیست به دلایل اصلی و کلی زیر نگاهی بیاندازید:

  • سیستم آموزشی با کیفیت: یکی از دلایل اصلی مهاجرت به خارج از کشور، امکان بهره‌مندی از سیستم آموزشی فوق‌العاده با کیفیت، یادگیری دروس از اساتید تراز اول بین‌المللی و امکان کسب مدارک ارزشمند و معتبر دانشگاهی است.
  • بازار کار پویا و نرخ بیکاری پایین: نرخ بیکاری در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا کمتر از ۱۰ درصد بوده و همواره نیازمند جذب نیروی ماهر و متخصص هستند. از این رو، شما این امکان را دارید تا مستقیماً با دریافت جاب آفر و یا شرکت در برنامه‌های جذب نیروی کار ماهر (مثل اسکیلد ورکر فدرال)، برای اخذ ویزا و کارت اقامت و مهاجرت کاری خود و اعضای خانواده اقدام کنید.
  • شرایط اقتصادی باثبات: با در نظر گرفتن موضوعاتی نظیر نرخ تورم غیرقابل مهار و فشارهای تحریم موجود در کشور که تبعات منفی زیادی را برای مردم در پی دارد، ثبات اقتصادی کشورهای مهاجرپذیر خارجی نوید زندگی راحت‌تر و کم دغدغه‌ای را به افراد می‌دهد.
  • دسترسی به خدمات پزشکی و درمانی با کیفیت: این طور نیست که خدمات درمانی فعلی داخلی دارای کیفیت پایینی است، اما بیمه‌های درمانی، خدمات پزشکی رایگان دولتی و استانداردهای بالای سرویس‌دهی حوزه سلامت و همچنین جوابگو بودن و رسیدگی سریع در هنگام بروز هرگونه مشکلی، فاکتورهای جذابی برای متقاضیان مهاجرت محسوب می‌شوند.
  • کسب درآمد بیشتر: بدون شک یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت به خارج از کشور، دستیابی به درآمد بیشتر دلاری و ارزی است که در قبال صرف زمان و انرژی و مهارت یکسان، درآمد چندین برابری را برای فرد مهاجر تضمین می‌کند. موضوعی که به سادگی سطح رفاهی و قدرت خرید متقاضی مهاجرت را بالا برده، به وی اجازه تجربه موارد جذاب‌تری در زندگی از جمله خرید خانه بزرگ، خودروی جدید، سفرهای خارجی و موارد فوق‌العاده دیگری را می‌دهد.
  • زندگی در کشوری چند فرهنگی: یکی از دلایل و یا شاید مزایای مهاجرت به خارج از کشور این است که شما امکان توسعه حلقه ارتباطی دوستان و آشنایان خود را در سطح بین‌المللی داشته و می‌توانید با فرهنگ‌ها و آداب و رسوم مختلفی از سراسر دنیا در تعامل باشید. موضوعی که همانند هر یک از سفرهای گردشگری خارجی تجارب ارزشمندی را برای شما به همراه داشته و زندگی شیرین‌تر و پربارتری را برای شما و اعضای خانواده به همراه دارد.
  • آینده روشن‌تر برای فرزندان: این موضوع کاملاً درست است که هر فردی می‌تواند  با وجود محدودیت‌های مختلف هم به یک ستاره تبدیل شود، اما اگر در جایی با سیستم آموزشی قوی، زیرساخت شهری کامل، رفاه و آزادی اجتماعی بالا، بازار کار پر رونق جهانی و بسیاری از مزایای مثبت دیگر، فرزند شما رشد کند، مطمئناً با سرعت بیشتری به اهداف زندگی خود دست پیدا کرده و در قبال تلاش و ممارست، به اهداف والاتری دست پیدا خواهد کرد.
  • بهبود مهارت‌های زبانی و اجتماعی: یکی از مزایای جنبی مهاجرت به خارج از کشور ارتقای زبان بین‌المللی فرد است که برای زندگی روزمره، کار، تحصیل و تمامی امور روزانه کاربرد داشته و موجب توسعه توانایی‌های متقاضی برای معاشرت و ایجاد حلقه اجتماعی با سایر مهاجران و مردم از سراسر دنیا می‌شود.
  • آرامش بیشتر و نگرانی کمتر: زمانی که طی چند دهه گذشته با شرایط جنگ، تورم، تحریم، نبود آزادی اجتماعی و موارد این چنینی روبرو شده‌اید، زندگی در کشوری جدید بدون احتمال رویارویی با موارد مشابه می‌تواند بسیار برای شما ارزشمند باشد و به یکی از دلایل اصلی برای مهاجرت تبدیل شود.

ممکن است دلایل بسیار بیشتری نیز به ذهنتان برسد که موجب سنگینی کفه ترازوی رفتن و مهاجرت کردن به نسبت ماندن و مهاجرت نکردن شود.

اما بهتر است به دور از هرگونه تصمیم‌گیری احساسی و ناگهانی، زمان بیشتری را صرف تحقیق دلایل مهاجرت، مزایا و معایب این کار کرده و با انتخاب مقصد مهاجرت نهایی و خدمات ارزیابی و مشاوره تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام، به طور دقیق‌تری در مورد این موضوع مهم اقدام کنید.

چرا نباید مهاجرت کنیم؟

در نقطه مقابل انواع دلایل مختلف و مزایای متعدد مهاجرت به خارج از کشور، مطمئناً دلایلی نیز وجود دارد که می‌تواند شما را از انجام این کار منصرف کند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • تفاوت فرهنگی و میزان صمیمیت مردم: این یک موضوع کاملاً اثبات شده است که بعد از شادی‌های اولیه حضور در کشوری جدید و پیشرفته و گذر از هیجان‌های موفقیت در امر مهاجرت، ممکن است با نبود صمیمیت کافی از سوی افراد بومی و عدم توانایی برای برقراری ارتباط موثر با افراد جدید روبرو شوید و به اصطلاح در یک شوک فرهنگی فرو روید.
  • شهروند درجه دوم: این موضوع کاملاً بستگی به نگرش کشور مورد نظر (وجود نژادپرستی) و اینکه تا چه حد مهاجرپذیر است دارد. یعنی به عنوان یک مهاجر ممکن است به سختی بتوانید به جایگاه شغلی و اجتماعی که استحقاق‌اش را دارید برسید و همواره در تلاش برای رسیدن به شرایطی مشابه با افراد بومی آن کشور باشید، اما احساس کنید که تلاش‌های شما نتیجه‌ای به همراه نداشته است.
  • افسردگی و غربت: خواه ناخواه دوری بلندمدت از عزیزان و دوستان و الزام برای هماهنگی با شرایط زندگی در کشوری جدید برای مهاجران سخت بوده و برای افرادی که دارای وابستگی احساسی شدید هستند، موجب ایجاد حس افسردگی و تجربه غم غربت فراوان برای دوری از وطن می‌شود.
  • نبود زمان کافی: یکی از مواردی که اغلب افراد به عنوان دلیل اصلی عدم مهاجرت به خارج از کشور از آن یاد می‌کنند، بالا رفتن سن و نداشتن توانایی و زمان کافی برای تطبیق با شرایط جدید و یا شروعی دوباره در کشوری دیگر است. از شروع دوباره برای راه اندازی کسب و کار و یا استخدام در یک موقعیت شغلی پایین‌تر به نسبت کشور مبدا گرفته تا تلاش برای یادگیری مهارت‌های اجتماعی و زبانی جدید، همگی دلایل بازدارنده‌ای برای مهاجرت به شمار می‌روند.
  • عدم ریسک‌پذیری: اپلای ویزا و مهاجرت به کشوری خارجی به معنی پذیرش انواع چالش‌ها از جمله یادگیری قوانین اجتماعی و سیاسی جدید، تطابق فرهنگی، مدیریت هزینه‌های زندگی و کسب درآمد ارزی، پیدا کردن دوستان و همکاران جدید، دوری از افسردگی و تلاش فراوان برای موفقیت و نشان دادن قابلیت‌های فردی در عرصه کاری و تحصیلی است. اگر ریسک پذیر نباشید و تنها به ابعاد منفی موضوع مهاجرت نگاه کنید، دلیل کافی برای انجام ندادن آن خواهید داشت.

در یک جمع بندی کلی، باید بگوییم که تصمیم نهایی برای اینکه چرا باید و یا چرا نباید مهاجرت کنیم با خود شماست و هیچکس و هیچ رسانه‌ای نمی‌تواند شما را ملزم به رفتن یا ماندن کند.

توصیه ما به شما این است که به دور از هرگونه تعصب غیرمنطقی، تمامی مزایا و معایب مهاجرت را برای خود و اعضای خانواده در نظر بگیرید و برای تصمیم‌گیری راحت‌تر و سریع‌تر، از مشاوره و خدمات تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام در این رابطه استفاده کنید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.