بهترین زمان مصرف قرص آهن کی؟

آهن یکی از مواد معدنی حیاتی برای بدن انسان است که به کمک آن به سلول های بدن اکسیژن رسانی می شود. در صورت عدم وجود آهن، سلول های بدن دچار کمبود اکسیژن شده و از بین خواهند رفت.

آهن مورد نیاز بدن معمولا از طریق مواد غذایی تامین می شود. لوبیای سفید، جگر گاو، عدس، گوجه فرنگی، اسفناج، نخود و گوشت گاو از مهم ترین مواد غذایی حاوی آهن به حساب می آیند.

باید گفت کل آهن موجود در غذا جذب بدن نمی شود. متاسفانه کمبود آهن که یک ماده مغذی کلیدی در سلامت انسان به شمار می آید، بسیار شایع است. قرص آهن برای جبران این کمبود تجویز می شوند. از این رو می توان گفت قرص آهن نقش به سزایی در تامین آهن مورد نیاز بدن ایفا می‌کند.

بهترین زمان مصرف قرص آهن

عوارض کمبود آهن

به دلیل نقش های متفاوت آهن در بدن، کمبود آن می تواند تاثیرات زیادی روی بدن بگذارد. از جمله تاثیرات ناشی از کمبود آهن در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن
  • اختلال در رشد اندام هایی مانند پوست و مو
  • سر درد و سرگیجه
  • خستگی غیر عادی
  • اضطراب
  • رنگ پریدگی

همچنین کم شدن سطح آهن در بدن موجب عصبانیت و عدم تمرکز در فرد می شود.

مصرف قرص آهن

استفاده از قرص آهن برای جلوگیری از ابتلا به کم خونی مفید هستند. غالبا برای درمان فقر آهن و کم خونی از قرص های آهن استفاده می شود. از ثابت ترین مصرف کنندگان قرص آهن، خانم های باردار هستند.

فقر آهن و کم خونی در دوران بارداری نه تنها به مادر آسیب می رساند، بلکه برای جنین هم عوارض نامطلوبی در پی دارد. همچنین قرص آهن باعث کاهش سردرد و سرگیجه شده، از بروز چاقی جلوگیری کرده و نیز به شادی و طراوت پوست کمک زیادی می کند.

افرادی که به طور مرتب از این قرص ها استفاده می‌کنند با توجه به افزایش قدرت سیستم ایمنی، در مقابل بیماری ها مقاوم تر هستند.

فواید قرص آهن

فواید قرص آهن

با توجه به اهمیت آهن در بدن مصرف قرص آهن مزایا و فواید بسیاری دارد که به برخی از آنها در ادامه اشاره شده است.

  1. مصرف قرص آهن در افرادی که رژیم های غذایی خاصی مثل رژیم گیاهخواری دارند، می تواند مفید باشد. چرا که جذب آهن در رژیم غذایی گیاهخواری سخت و دشوار است.
  2. آهن برای حفظ سلامت در دوره بارداری بسیار مهم است. جذب آهن در بدن در طول مدت بارداری به حداکثر افزایش می یابد اما ناکافی بودن جذب آهن یا سایر عواملی که بر جذب آن موثر است، می تواند منجر به فقر آهن شود. پایین بودن جذب آهن در طول بارداری، خطر زایمان زودرس، کم شدن وزن نوزاد و آسیب به رشد کودک را افزایش می دهد. همچنین زنان بارداری که سطح آهن در بدن آن ها پایین است، بیشتر به عفونت مبتلا می شوند چرا که آهن، سیستم ایمنی را تقویت می کند. از این رو واضح است که مصرف قرص های آهن برای زنان باردار که دچار فقر آهن هستند، ضروری باشد.
  3. فقر آهن در میان ورزشکاران شایع تر از افرادی است که سبک زندگی فعالی ندارند. این کمبود بیشتر در بین زنان ورزشکار وجود دارد. فقر آهن در ورزشکاران، باعث کاهش عملکرد و ضعف سیستم ایمنی آن ها می شود. استفاده از قرص های آهن می تواند این کمبود را جبران کند.
  4. کمبود آهن در رژیم غذایی می تواند بر کارایی و سطح انرژی بدن تاثیر بگذارد. آهن، تامین کننده اکسیژن برای عضلات و مغز است و این ماده مغذی بر عملکرد روانی و جسمی بسیار حیاتی است. استفاده از قرص آهن باعث جبران این کمبود شده و اکسیژن رسانی بر بافت های بدن را افزایش می دهد.

زمان مناسب مصرف قرص آهن

بهتر است قرص آهن با معده خالی و یک الی دو ساعت قبل و یا بعد از وعده غذایی به همراه یک لیوان کامل آب یا آبمیوه مصرف شود. بهترین آبمیوه که هم زمان با استفاده از این قرص می توانید مورد مصرف قرار دهید، یک لیوان آب پرتقال است. آب پرتقال مقادیر قابل توجهی ویتامین C را در خود جای داده است و این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد.

در صورت مصرف قرص آهن به همراه مواد غذایی، ممکن است آهن مقداری از قابلیت جذب خود را از دست داده و در نتیجه اثربخشی مطلوب را نداشته باشد. بنابراین می توان گفت بهترین زمان مصرف قرص آهن، چند ساعت پس از غذا و پیش از خواب  می باشد.

بهتر است از ۲ ساعت پیش از رفتن به رختخواب، هیچ چیزی نخورید و سپس در هنگام خواب مکمل آهن خود را مصرف کنید. همچنین می توانید زمانی که ناشتا هستید و هنوز صبحانه خود را نخورده اید اقدام به مصرف قرص آهن نمایید.

اما اگر جزو افرادی هستید که دارای معده حساس می باشید، مصرف این قرص به هنگام ناشتایی برای شما توصیه نمی شود. در این صورت بهتر است قبل از خواب آن را مصرف نمایید. با این حال اگر می خواهید قرص آهن را بعد از صرف وعده های غذایی و پیش از خواب مصرف کنید نیز مصرف ویتامین سی باعث بالا رفتن جذب آهن و کاهش حالت تهوع در شما می شود.

چه زمان هایی از قرص آهن استفاده نکنیم؟

چه زمان هایی از قرص آهن استفاده نکنیم؟

اگر از قرص های مولتی ویتامین استفاده می کنید، دو ساعت قبل و بعد از خوردن قرص آهن از مصرف آن ها اجتناب کنید. ممکن است در برخی قرص های مولتی ویتامین مقادیر مناسبی از ماده معدنی آهن وجود داشته باشد و در نتیجه سطح آهن در بدن بالا برود. در این صورت اضافه بار آهن در بدن ممکن است علائمی همانند حالت تهوع، استفراغ، سردرد و سرگیجه و … به دنبال داشته باشد.

نوشیدنی های محبوبی از جمله چای و قهوه، به دلیل داشتن برخی محتویات در جذب آهن اختلال ایجاد می کنند. در منابع علمی مختلف، زمان های متفاوتی برای فاصله گذاشتن بین مصرف قرص آهن و چای و قهوه پیشنهاد شده است.

اما با این حال بیشتر منابع توصیه کرده ‌اند که بهتر است حدود دو ساعت بین نوشیدن چای و قهوه با خوردن قرص های آهن فاصله بگذارید. سعی کنید از مصرف قرص آهن همراه با لبنیات، قهوه، چای و یا غلات خودداری کنید.

عوارض جانبی قرص آهن

قرص آهن اگر به مقدار درست مصرف شود برای بیشتر افراد بی خطر است. با این حال مصرف قرص آهن در برخی افراد می تواند باعث درد و ناراحتی معده شود. همچنین از سایر عوارض قرص آهن می توان به یبوست یا اسهال، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد.

خرید قرص آهن

پیشنهاد اول و آخر ما برای خرید قرص آهن و هر مکمل و دارویی داروخانه است. البته با گسترش داروخانه های اینترنتی می توانید با چند کلیک ساده از هر جایی و در هر لحظه از شبانه روز اقدام به خرید قرص آهن مورد نظر خود کنید.

یکی از این داروخانه های آنلاین و معتبر داروخانه اینترنتی داروبوم به نشانی سایت darooboom.com است. این داروخانه تمامی محصولات اعم از مکمل های بدنسازی، مکمل های گیاهی، و آرایشی-بهداشتی را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. شما می توانید انواع مختلف مکمل ها و قرص های آهن را از این داروخانه به راحتی تهیه نمایید.

از ویژگی های بارز این داروخانه ارسال رایگان و امکان پرداخت در محل برای تمام نقاط ایران است. با این ویژگی شما می توانید با خیال آسوده و اطمینان خاطر به راحت اقدام به خرید از این داروخانه نمایید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.