چرا آقایان دچار اختلال نعوظ می‌شوند؟ (علل،‌ عوارض اختلال نعوظ)

چرا آقایان دچار اختلال نعوظ می‌شوند

اختلال نعوظ، زمانی اتفاق می‌افتد که فرد نمی‌تواند برانگیختگی جنسی را تجربه کند و در نتیجه‌ی این تجربه، در عملکرد جنسی‌اش اختلال ایجاد می‌شود.

با وجود اینکه همه‌ی مردان در طول زندگی خود امکان دارد که مشکلات نعوظ را تجربه کنند، نیاز است علت عدم نعوظ در آقایانی که به شکل مداوم این عارضه را تجربه می‌کنند بررسی شود تا بتوان از عوارض این وضعیت جلوگیری کرد.

برای مشورت با پزشک، می‌توانید از سامانه اینترنتی دکتر ساینا کمک بگیرید. این سامانه، امکان مشاوره پزشکی به شکل آنلاین و تلفنی را بدون محدودیت زمان یا مکان برای کاربران فراهم کرده است.

برای دریافت مشاوره جنسی آنلاین دکتر ساینا اینجا را کلیک کنید.

علت عدم نعوظ چیست؟

اختلال نعوظ می‌تواند تاثیرات منفی مختلفی بر زندگی جنسی فرد داشته باشد و ممکن موجب ایجاد شدن افسردگی، اضطراب زیاد و کاهش اعتمادبه‌نفس فرد شود.

به همین دلیل، دانستن رایج‌ترین علل این اختلال به افراد کمک می‌کند متوجه شوند که چرا این عارضه را تجربه می‌کنند:

اختلالات غدد

سیستم غدد بدن وظیفه دارد هورمون‌ها را برای تنظیم متابولیسم، عملکرد جنسی، تولیدمثل، خلق‌وخو و دیگر کارکردهای حیاتی تولید کند.

نامتوازن شدن کارکردهای سیستم غدد درون‌ریز بدن می‌تواند منجر به ایجاد شدن اختلالات مختلفی شود.

مثلاً دیابت که یکی از دلایل ایجاد شدن اختلال نعوظ است، به دلیل مشکلات عملکردی در سیستم غدد ایجاد می‌شود.

دیابت بر توانایی بدن در استفاده از هورمون انسولین تاثیر می‌گذارد.

یکی از عوارض ایجاد شدن دیابت مزمن، آسیب‌های عصبی است. این آسیب‌ها می‌توانند علت عدم نعوظ باشند.

همچنین در بیماران دیابتی، فشار خون و سطح هورمون‌های دیگر نیز تغییر می‌کند. هر دوی این عوامل نیز بر توانایی جنسی فرد تاثیرگذار هستند.

علت عدم نعوظ چیست؟

اختلالات عصبی

بیماری‌های عصبی و نورونی مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش دهند. در واقع این اختلالات توانایی مغز در ارتباط برقرار کردن و دستور دادن به دستگاه تولیدمثل را دچار مشکل می‌کنند.

این اختلالات می‌توانند ناتوانی در نعوظ را موجب شوند. رایج‌ترین بیماری‌های عصب-شناختی مرتبط با این عارضه شامل این موارد می‌شوند:

  • آلزایمر
  • پارکینسون
  • مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)
  • سکته
  • صرع

اگر فرد جراحی‌های پروستات را نیز انجام داده باشد، امکان دارد که آسیب نورونی را تجربه کند. همچنین دوچرخه‌سواران حرفه‌ای که مسیرهای طولانی را طی می‌کنند نیز ممکن است به شکل موقتی به اختلال نعوظ دچار می‌شوند. فشاری که بر پایین‌تنه‌ی این ورزشکاران وارد شده است می‌تواند بر عملکرد عصب‌ها تاثیر بگذارد.

چه داروهایی بر اختلال نعوظ تاثیرگذارند؟

مصرف گروهی خاص از داروها می‌تواند بر گردش خون تاثیر منفی داشته باشد. توجه داشته باشید که حتی اگر متوجه شوید علت عدم نعوظ داروی خاصی است، اجازه ندارید بدون اجازه‌ی پزشک مصرف داروهایتان را متوقف کنید. برخی از داروهای ایجادکننده‌ی مشکلات نعوظ شامل این موارد هستند:

  • مسدودکننده‌های آلفا-آدرنرژیک مانند تامسولوسین (فلومکس)
  • بتابلاکرها مانند کارودیلول (کورج) و متوپرولول (لوپرسور)
  • داروهای سیمی درمانی مانند سیمتیدین
  • داروهای کند کننده‌ی فعالیت سیستم عصبی مرکزی مانند آلپرازولام (زاناکس)، دیازپام (والیوم) و کودئین ها
  • تحریک‌کننده‌های سیستم عصبی مرکزی مانند کوکائین
  • ادرارآورها مانند فروسمید
  • داروهای ضدافسردگی خانواده‌ی SSRI مانند فلوکستین (پروزاک) و پاروکستین (پاکسیل)

عارضه‌های قلبی-عروقی

این امکان وجود دارد که علت عدم نعوظ مشکلات مرتبط با قلب و عروق باشد. عارضه‌هایی که بر قلب و توانایی گردش خون اثر می‌گذارند می‌توانند جریان خون به آلت تناسلی را کاهش داده و مشکلات نعوظ ایجاد کنند آتروسکلروزیس، عارضه است که باعث می‌شود رگ‌های خونی مسدود شوند و با اختلال نعوظ در ارتباط است.

بیماران دچار کلسترول بالا یا فشار خون بالا نیز در خطر مبتلا شدن به این عارضه قرار دارند.

سبک زندگی و دغدغه‌های هیجانی

برای ایجاد شدن حالت نعوظ، در مرحله‌ی اول نیاز است فرد حس هیجان‌زدگی داشته باشد. این حس، یک واکنش هیجانی در نظر گرفته می‌شود. زمانی که فرد به مشکلات مرتبط با خلق‌وخو دچار می‌شوند، توانایی احساس کردن کشش جنسی در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

ابتلای فرد به افسردگی یا اختلالات اضطرابی نیز می‌توانند علت عدم نعوظ باشند.

افراد دچار افسردگی معمولاً احساس ناراحتی و ناامیدی می‌کنند. خستگی مرتبط با افسردگی می‌تواند بر عملکرد جنسی تاثیر منفی بگذارد.

سبک زندگی

اضطراب نیز می‌تواند چرخه‌ای منفی برای اختلالات نعوظ ایجاد نماید. فرد اگر تجربه‌ی ناتوانی در نعوظ را داشته باشد، بیشتر احتمال دارد این عارضه را به شکل مجدد تجربه کند.

همچنین اگر فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی باشد، ممکن است در حضور شریک جنسی خود نتواند عملکرد مناسبی از خود نشان دهد و دچار اختلال نعوظ شود.

واقعیت این است که اختلال نعوظ می‌تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و بر عزت نفس او اثر منفی داشته باشد. با وجود اینکه این عارضه می‌تواند موجب اختلال در زندگی جنسی فرد شود، خبر خوب این است که می‌توان با بررسی علت عدم نعوظ، برای درمان و کنترل آن اقدامات مختلفی انجام داد.

بنابراین بهتر است با پزشک مشورت شود. سامانه اینترنتی دکتر ساینا، امکان مشاوره پزشکی آنلاین و تلفنی را برای افراد فراهم کرده است تا در صورتی که صحبت کردن درباره این مشکل برای افراد سخت باشد، آن‌ها بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری، با پزشک مشورت کنند.

 

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.