رتبه بندی معلمان هر چند سال انجام می‌شود؟ + جزئیات

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم در مورد رتبه بندی معلمان مطلبی را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم.

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که معلمان در ایران چگونه رتبه بندی می شوند و هر چند سالی این رتبه بندی انجام می شود.

لذا برای اینکه با جزئیات این موضوع بیشتر آشنا شوید ما را تا انتها همراهی نمایید تا با این موضوع بیشتر آشنا شوید.

امیدواریم که برای شما مفید باشد …. با ما همراه باشید …

رتبه بندی معلمان هر چند سال انجام می‌شود؟

رتبه بندی معلمان

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خبر داد که رتبه آخر استاد معلم است و ۵۲ درصد افزایش حقوق دارد. دولت گفته بود هر ۶ سال رتبه‌بندی انجام شود اما طبق مصوبه مجلس معلمان هر پنج سال رتبه‌بندی می‌شوند.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معلمان هر پنج سال رتبه‌بندی می‌شوند، گفت: هر کسی که در حکم او عنوان «معلم» آمده و به او گفته شده در بخش دیگری مشغول به فعالیت باشد شامل رتبه‌بندی معلمان می‌شود.

چقدر به حقوق معلمان اضافه می شود؟

علیرضا منادی سپیدان خاطرنشان کرد: با تصویب لایحه رتبه‌بندی معلمان، نه تنها از کسی حقوق کسر نمی‌شود بلکه حداقل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به حقوق هر معلم اضافه می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: اگر حقوق همه یکسان باشددر صورت مشخص شدن رتبه، به ازای هر رتبه افزایش حقوق خواهیم داشت.

رتبه اول ۱۰ درصد، رتبه دوم ۱۵ درصد؛ اگر معلمی رتبه دوم باشد هم ۱۵ درصد افزایش رتبه‌بندی را دریافت می‌کند و هم ۱۰ درصد افزایش حقوق را. طبق قانون برای حقوق سقف تعیین شده و هیچ معلمی کمتر از هشت میلیون تومان حقوق نخواهد گرفت.

وی در پاسخ به اینکه آیا این امر شامل همه قراردادها می‌شود یا نه، گفت: هر کسی که در حکم او «معلمی» آمده است و معلم باشد و به او گفته شده باشد که کار دیگری هم انجام دهد مثلاً کانون را بچرخاند هم در لایحه رتبه‌بندی قرار می‌گیرد.

معلمان هر چند سال رتبه‌ بندی می‌شوند؟

منادی ادامه داد: رتبه آخر استاد معلم است و ۵۲ درصد افزایش حقوق دارد. دولت گفته بود هر ۶ سال رتبه‌بندی انجام شود اما طبق مصوبه مجلس معلمان هر پنج سال رتبه‌بندی می‌شوند.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با ارائه توضیحات درباره چگونگی پرداخت حقوق براساس حکم، گفت: حقوق سر جای خود محفوظ است. در حکم، فوق العاده ویژه رتبه‌بندی اضافه می‌شود و همچنین یک تفاوت تطبیق هم می‌آید که اگر معلمی پایین‌ترین حکم یعنی آموزشیاری داشته باشد که چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌گیرد با توجه به اینکه گفته بودیم سقف حقوق نباید کمتر از هشت میلیون باشد، در اینجا تفاوت تطبیق مطرح و ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تفاوت تطبیق در آن لحاظ می‌شود که این امر بازنشستگی را هم در بر می‌گیرد.

وی درباره واکنش سازمان برنامه و بودجه، گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس موضوع تفاوت تطبیق را پذیرفت. نماینده دولت در مجلس گفته بود که ما قول برای ۱۴۰۰ نداده‌ایم که من اعتراض کردم و گفتم رئیس سازمان برنامه و بودجه با این امر موافقت کرد و رئیس مجلس خطاب به نماینده دولت گفت با روسای قوا به نتیجه رسیدیم که این موضوع از شهریور امسال اجرایی شود و ۲۵ هزار میلیارد تومان دیگر نیز سال آینده در بودجه قرار بگیرد.

منادی، بودجه آموزش و پرورش از ۸ درصد بودجه عمومی کشور ارزیابی کرد و گفت: گفته بودند ۱۳ تا ۱۴ درصد و حتی برخی اعلام کردند ۲۰ درصد بودجه آموزش و پرورش از محل بودجه عمومی تامین شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم ادامه داد: ۲۵ هزار میلیارد تومان هم برای بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده است و دولت در این لایحه بودجه آن را گنجانده است. بودجه آموزش و پرورش ۱۳ درصد کل بودجه کل کشور است و رشد و ارتقای خوبی پیدا کرد.

زمان اجرای  رتبه بندی معلمان 

این لایحه در مجلس شورای اسلامی روز گذشته یعنی ۲۴ آذر ماه مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت و به شورای نگهبان ارسال شد. قانون اساسی در اصل ۹۴ لازم دانسته است که تمام مصوبات مجلس شورای اسلامی جهت ‏بررسی به شورای نگهبان ارسال شود. این اصل می­گوید: «کلیه‏ مصوبات‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ باید به‏ شورای‏ نگهبان‏ فرستاده‏ شود.

شورای‏ نگهبان‏ موظف‏ است‏ آن‏ را حداکثر ظرف‏ ده‏ روز از تاریخ‏ وصول‏ از نظر انطباق‏ بر موازین‏ اسلام‏ و قانون‏ اساسی‏ مورد بررسی‏ قرار دهد و چنانچه‏ آن‏ را مغایر ببیند برای‏ تجدیدنظر به‏ مجلس‏ بازگرداند. در غیر این‏ صورت، ‏ مصوبه‏ قابل‏ اجرا است‏.» شورای نگهبان در اظهارنظر، از محدودیت زمانی برخوردار است و باید حداکثر ظرف مدت ده روز از تاریخ وصول، آن را بررسی نماید و اگر مغایرتی با قانون اساسی یا احکام شرعی در آن مشاهده کرد، جهت تجدید نظر به مجلس گزارش کند.

قانون اساسی، سکوت و عدم اظهار نظر شورای نگهبان در طول ده روز را به منزله تأیید آن تلقی کرده است. ممکن است‏ به دلیل تراکم کار یا حجم بالای مصوبات مجلس، شورای نگهبان قادر نباشد ظرف ده روز مصوبه را بررسی کند و مهلت ‏بیشتری لازم داشته باشد؛ در این صورت، می‏‌تواند حداکثر ده روز دیگر مهلت ‏بخواهد که اصطلاحاً به آن «استمهال‏» گفته می‏‌شود.

بدین ترتیب، هرگاه شورای نگهبان پس از ده روز یا در صورت استمهال پس از بیست روز راجع به مصوبه­‌ای اظهار نظر نکرده باشد، این مصوبه قابل اجرا تلقّی خواهد شد. مصوبات مجلس شورای اسلامی اگر مورد تأیید شورای نگهبان قرار گیرند، برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شوند، بعد از آن وزارت آموزش و پرورش مکلف است با دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور  ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون آیین نامه رتبه بندی و ارتقاء معلمان را بر اساس مفاد این قانون تعیین و به تصویب هیأت وزیران برساند. البته تا پیش از تدوین این آئین نامه و تصویب هیات وزیران، رتبه بندی قابلیت اجرا ندارد.

حالا بعد از گذشت یک دهه از مطرح شدن این طرح، از همیشه به اجرایی شدن رتبه بندی معلمان نزدیک‌تریم، طرحی که اگر درست اجرا شود، فرهنگیان کشورمان سر و سامان خواهند گرفت.

منبع: ایرنا ،yjc


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.