دلیل اینکه طلا براى مردان حرام ولى براى زنان حلال است چیست؟

در این نوشته از دلبرانه به موضوع حرام بودن طلا برای مرد به صورت کامل از همه جوانب پرداخته ایم.

ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که علت اینکه طلا برای مرد حرام است چه می تواند باشد؟

لذا در این مطلب به طور کامل همه ابعاد این موضوع را بررسی کرده ایم که به این سوال شما پاسخی بدهیم.

امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد… در ادامه با ما همراهخ باشید….

دلیل اینکه طلا براى مردان حرام ولى براى زنان حلال است چیست؟

طلا برای مردان

مضرات استفاده از ‌طلا برای مردان چیست؟

طلا از جمله فلزهای زینتی به شمار می‌ رود که طرفداران زیادی دارد و به خصوص خانم‌ ها علاقه ی زیادی به آن نشان می ‌دهند و بالطبع از اشکال مختلف آن به عنوان زیورآلات استفاده می ‌کنند.

در این میان حتما شنیده ‌اید که استفاده از طلا برای مردان منع شده و در اسلام این کار عملی حرام معرفی شده است ولی تا به حال شده از خودتان بپرسید چرا زنان مجاز به استفاده از طلا هستند ولی مردها نباید از این فلز قیمتی و زینتی بهره‌ مند شوند؟

به طور کلی هر موضوعی که اسلام آن را سفارش کرده باشد برای بدن انسان مفید و هر چه را که برای انسان حرام کرده باشد، قطعا برای او مُضر است.

اگر چه دلایل برخی مسائل هنوز از لحاظ علمی مشخص نشده است ولی ما به عنوان مسلمان به این معتقد هستیم که مسلما خیری در پشت این ممنوعیت ‌ها وجود دارد.

طلا و کم خونی در مردان

طبق بررسی ‌های متعددی که صورت گرفته، تعداد گلبول ‌های سفید خون در مردان بیشتر از زن ‌ها است، حال آن که تماس بدن مرد با طلا باعث بالا رفتن میزان گلبول‌ های سفید می ‌شود.

به طور طبیعی با افزایش شمار گلبول‌ های سفید، جا برای گلبول‌ های قرمز خون کم شده و تعداد آن ها به طور محسوسی کاهش پیدا می‌ کند.

در واقع استفاده از طلا در مردان باعث بر هم خوردن تعادل میان گلبول‌ های سفید و قرمز خون می‌ شود. همین امر باعث بروز کم خونی در مردان و از سوی دیگر باعث بروز سرطان می ‌شود که همگی بر اثر اختلال در گلبول ‌های بدن مردان ایجاد می ‌شود.

اما در این جا شاید این سوال ذهن شما را مشغول کند که پس چرا زنان می ‌توانند از طلا استفاده کنند؟

اگر طلا روی تعادل گلبول ‌های بدن مردان تاثیر می‌ گذارد، پس زنان هم نباید از این امر مستثنا باشند.

در نگاه ابتدایی شاید حق با شما باشد، ولی مطالعاتی که روی ساختار بدن زنان انجام شده نشان می ‌دهند تفاوت‌ هایی جزئی در ساختار بدن زن و مرد وجود دارد. طلا حاوی اشعه‌ هایی است که از پوست بدن رد شده و روی گلبول ‌های بدن تاثیر می ‌گذارد.

این مساله در مورد مردان کاملا صدق می ‌کند ولی در زنان خیر. در زنان بین لایه ی پوست و گوشت، یک لایه چربی وجود دارد اما در مردان این لایه وجود ندارد.

همین لایه محافظ چربی است که همانند سدی محکم مانع از رسیدن اشعه‌ های مُضر طلا به بدن زنان می‌ شود.

تعداد گلبول‌های سفید خون در مردان بیشتر از زن ‌ها است حال آن که تماس بدن مرد با طلا باعث بالا رفتن میزان گلبول‌ های سفید می ‌شود و به این ترتیب تاثیر منفی روی گلبول ‌های قرمز خونی در مردان یکی از مضرات استفاده از طلا در آقایان است.

دلیل حرام بودن طلا برای مرد

تاثیر طلا در سلامت جنسی مردان

دلیل دیگری که از اهمیت زیادی هم برخوردار است، تاثیر منفی اشعه‌ های فلز طلا روی هورمون های جنسی مردان است.

استفاده از طلا توسط مردان باعث بروز اختلالات هورمونی شده و حرکت اسپرم ‌ها را با مشکل مواجه می ‌کند، به طوری که سرعت حرکت آن ها به قدری کاهش پیدا می‌ کند که قدرت کافی برای باروری تخمک نداشته و موجب ناباروری مرد می‌ شود.

در واقع بررسی‌ های صورت گرفته حاکی از آن است که بیشترین تاثیر طلا در بافت ‌های مختلف بدن، روی اندام‌ های تناسلی است.

طلا بیشترین اثر منفی خود را در مردان در بخشی از دستگاه تناسلی می ‌گذارد که محل تجمع اسپرم‌ ها است.

اسپرم‌ ها مدت زمانی را در این مکان می ‌گذرانند تا قدرت باروری و تحرک یابند. بنابراین اشعه ‌های مُضر طلا با تاثیر بر این بخش به شدت از سرعت حرکت و باروری اسپرم ‌ها می‌ کاهد.

علاوه بر ناباروری که پیامد مهمی در استفاده از طلا است، مشکلات روحی و خانوادگی ناشی از آن را هم باید اضافه کرد که گاهی باعث هزینه ‌های زیاد برای درمان ناباروری و حتی به هم خوردن زندگی‌ ها می ‌شود.

در این میان حتی افرادی که از طلا به عنوان زینت استفاده نمی ‌کنند و تنها شغل آن ها ایجاب می ‌کند که با طلا در ارتباط باشند هم از این خطرات در امان نیستند و اختلالات هورمونی گریبان آن ها را نیز ممکن است بگیرد.

طلا در همه رنگ و همه ‌شکل ممنوع

وقتی صحبت از طلا به میان می ‌آید، همه ی جواهرات ساخته شده از آن را در بر می ‌گیرد.

زنجیر طلا، انگشتر طلا، حلقه ی طلا، بند ساعت و حتی عینک طلا و حتی سروکار داشتن با طلا و طلا سازی هم می ‌تواند برای مردها مشکل ایجاد کند و فرقی هم نمی ‌کند مدت کوتاهی با این طلا در ارتباط باشید یا طولانی، به هر حال برای مردان منع استفاده دارد.

اما در برخی شرایط از طلا و سایر فلزات از قبیل نقره به عنوان درمان استفاده می‌ شود و گاهی نیز این فلز در دندان سازی و جراحی استخوان‌ ها کاربرد دارد؛

در این حالت چون صرف درمان بوده و برای برطرف کردن مشکل و بیماری ایجاد شده مورد استفاده قرار می‌ گیرد، ایرادی ندارد.

کما این که شواهد حاکی از آن است که در طب سنتی چینی و در طب سوزنی گاهی برای درمان برخی بیماری ‌ها از سوزن‌ های طلایی یا نقره‌ ای استفاده می ‌کنند.

طلا به طور کلی به ۳ رنگ زرد، سفید و قرمز در بازار وجود دارد و مهم نیست مردان از چه رنگ طلا استفاده کنند، بلکه مهم ماهیت طلا است که در هر سه رنگ آن وجود دارد.

در این بین برخی فکر می‌ کنند طلا سفید همان پلاتین است ولی پلاتین فلزی جداگانه و با طلا سفید متفاوت است.

طلا سفید همان طلای زرد رنگی است که با مخلوط کردن مقداری نقره به رنگ سفید در می‌ آید و قطعا استفاده از آن برای مردان هم حرام است و هم ضرر دارد.

ولی پلاتین که فلز متفاوتی است هیچ یک از اشعه‌ های منفی طلا را نداشته و هیچ منع استفاده‌ ای هم برای مردان ندارد و با خیال راحت می ‌توانید از این قبیل جواهرات همانند پلاتین یا نقره که حتی برای بدن مفید هم هستند، استفاده کنید.

طلا آفتی برای مردان

از نظر پزشکی، طلا روی گلبول های قرمز خون مردان اثر سویی دارد و سیستم ایمنی بدن آنان را دچار اشکال می کند. وقتی طلا با پوست تماس پیدا می کند، یون های آن وارد بدن می شوند. این یون ها در مردان در کبد جمع و همان جا متوقف می شوند و موجب اختلال می شوند.

تحقیقات پزشکان در سال های اخیر نشان داده است که طلا دارای خاصیت شبه القایی است که بر پوست و خون مردان اثر منفی می گذارد این خاصیت باعث می شود خون دچار غلظت خاصی شود و حالت کثیفی به آن دست دهد. البته نکات دیگری هم هست که در مجموع، موجب امراض قلبی و خونی و سکته می شود و این اثرات در مردان متفاوت است.

منابع:

دکتر احسان شریفی ‌پور – جام جم – پایگاه خبری تقریب – سایت تبیان


به فتواى تمام مراجع تزئین کردن مرد به هر گونه طلا حرام است ، از قبیل: انگشتر ، حلقه ازدواج ، زنجیر ، ساعت ، دسته عینک و … و نماز خواندن با آنها باطل است.

مسئله:

فلسفه حرمت استفاده مردان از طلا چیست؟

جواب:

۱. آیه الله العظمى صافى گلپایگانى:

البته فلسفه احکام را چنان که باید ما نمى توانیم بیان کنیم و چه بسا که در مواردى اصلا حکمت حکم را درک نکنیم ، اما اجمالا و با توجه به حکمتهاى اکثر احکام میدانیم و معتقدیم که در همه احکام شرعیه مصالحى منظور شده است که ما باید در مقام تسلیم به آنها عمل و به آنچه حکمتش نامعلوم مانده مثل آنچه معلوم است عمل کنیم.

عینا مثل بیمار و نسخه دستور پزشک.

مع ذلک در تزئین مرد به طلا این حکمت مهم وجود دارد که در مردان گرایش به زینت رواج نیابد و مردم به افتخارات معنوى اقبال داشته باشند و این زینتها و ظواهر سبب فخر فروشى و برترى جوئى نگردد.

« مسائل جدید ، جلد ۱۳۴/۵ »

۲. آیه الله العظمى مکارم شیرازى:

اولا: اینگونه زینتها تناسب با زنان دارد و اسلام نخواسته مردان گرفتار تجمل پرستى شوند.

ثانیا: به گفته بعضى دانشمندان طلا هورمونهاى مردانه را در مردان تضعیف میکند و از این جهت براى آنان زیانبار است.

« مسائل جدید ، جلد ۱۳۴/۵ »

———————-

تشبه به زنان:

رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند:

خدا لعنت کند مردانى را که خود را شبیه به زنها مى کنند و موى سر خود را مثل زنها بلند مى کنند و صورت خود را مى تراشند. [ با تیغ یا ماشین نمره صفر و یا ماشین تراش ، فرقى نمى کند ، کمتر از نمره ۴ همه اشکال دارد ]

 

رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند:

خدا لعنت کند مردانى را که خود را شبیه زنان میکنند و خدا لعنت کند زنانى را که خود را شبیه مردان میکنند.

لعن الله المتشبهین من الرجال بالنساء و لعن الله المتشبهات من النساء بالرجال.

« خصال شیخ صدوق »

مسئله:

آرایش مردان شبیه زناان ، مثل زیر ابرو برداشتن یا بند انداختن صورت و امثال آن چه حکمى دارد و کسب درآمد از این راه چگونه است؟

جواب:

۱. آیه الله العظمى صافى گلپایگانى:

جایز نیست و اجرتش نیز حرام است.

۲. آیه الله العظمى مکارم شیرازى:

همه اینها حرام است.

۳. آیه الله العظمى سیستانى:

جایز نیست.

۴. حضرت آیه الله العظمى بهجت:

تشبه مرد به زن جایز نیست و درآمد آن هم به حکم آن است.

« مسائل جدید ، جلد ۱۷۳/۵ »

۵. حضرت آیت الله العظمی خامنه ای :

اگر چیزى که طلاى سفید نامیده مى‏شود، همان طلاى زرد است که بر اثر مخلوط کردن ماده ‏اى رنگ آن سفید شده، حرام است.

ولى اگر عنصر طلا در آن به قدرى کم است که عرفاً به آن طلا نمى‏‌گویند، مانع ندارد و پلاتین نیز اشکال ندارد.

دلیل قرآنی حرام بودن طلا برای مرد

دلیل قرآنی حرام بودن طلا برای مرد:

همه مسائل لازم نیست که در قرآن ذکر شده باشد.کیفیت نماز وعدد رکعات هم در قرآن نیامده است ،لکن توسط مفسران حقیقی قرآن تبیین گردیده است.

باید بدانیم که خداوند هر چیزی را که برای ما نهی کرده است ضررهایی دارد که به خودمان برمی گردد.

دلایل روایی حرام بودن طلا برای مرد:

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) قرن ها پیش درباره این موضوع فرمودند: «طلا و ابریشم برای مردان امتم حرام است و برای زنان امتم حلال است» و این مطلب میزان اهمیت و فایده احکام اسلامی را ثابت می کند.

موثقه عمار از امام صادق(ع) که فرمود:« مرد طلا نپوشد و در آن نماز نخواند.»

امام صادق(ع) فرمودند:

آهن زینت اهل جهنم و طلا زینت اهل بهشت است و خداوند آهن را در دنیا زینت جن و شیاطین قرار داده و طلا را زینت زنان قرار داده است پس برای مردان حرام است پوشیدن آن و نماز خواندن با آن.

امام باقر(ع) نیز چنین فرمودند:

جایز است برای زن با طلا انگشتری داشته باشد و با آن نماز بخواند و این بر مردان حرام است.

پیامبر (ص) به علی (ع) فرمود: من برای تو دوست دارم آنچه را که برای خودم دوست دارم و نمی‏پسندم برای تو آنچه را که برای خود نمی‏پسندم. ای علی! انگشتر طلا به دست نکن. آن زینت تو در آخرت خواهد بود.

از امام باقر (ع) درباره پوشیدن انگشتر طلا سؤال کردند. حضرت فرمود: نباید مردان آن را به دست کنند.

دلایل فقهی حرام بودن طلا برای مرد

اتفاق علماء بر حرمت پوشیدن طلا برای مردان است.

خرید هر گونه طلا برای داماد به منظور استفاده وی جایز نیست اگر چه حلقه یا دکمه سردست یا ساعت و … باشد.

زینت کردن به طلا ، مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا برای مردان حرام و نماز خواندن با آن باطل است .

 


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.