علت عدم تحمل نسبت به درد چیست؟

علت عدم تحمل نسبت به درد چیست؟

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، پس از عمل جراحی مردان در مقایسه با زنان درد کمتری می‌کشند زیرا تحمل درد در زنان پایین‌تر است.حال باید پرسید چرا برخی افراد تحمل درد ندارند؟برخی از ما تحمل کمترین درد را نداریم و یک ضربه جزئی می‌تواند برایمان مانند یک مشت، دردناک باشد. به لحاظ پزشکی این امر چند علت دارد که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم.

بی‌خوابی

مشکل بی‌خوابی می‌تواند تحمل درد را کاهش دهد؛ محققان نروژی دریافتند، در افرادی که بیش از یک بار در هفته دچار بی‌خوابی می‌شوند، در مقایسه با افرادی که مشکل خواب ندارند، به طور چشم‌گیری میزان تحمل درد پایین است.

افسردگی

اگرچه مشخص نیست چرا افسردگی خود را به شکل درد فیزیکی نشان می‌دهد اما احتمال دارد علت آن ایجاد اختلال در مسیر درک درد در مغز باشد. نتیجه یک بررسی نشان می‌دهد، افرادی که افسردگی دارند با درد مکرر و شدیدتری مواجه هستند.

دارو

مصرف برخی از داروها به جای از بین بردن درد، آن را بیشتر می‌کند زیرا بدن به دارو مقاوم می‌شود و نیاز به میزان بالاتری پیدا می‌کند، در ابتدا تنها یک عدد قرص درد را کنترل می‌کند اما به مرور زمان، قرص تأثیر خود را از دست می‌دهد و لازم است فرد دوز بالاتری مصرف کند. افزایش دوز دارو به تغییرات مغزی منجر می‌شود و افراد نسبت به درد حساس‌تر می‌شوند.

علت عدم تحمل نسبت به درد چیست؟

جنسیت

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، پس از عمل جراحی مردان در مقایسه با زنان درد کمتری می‌کشند زیرا تحمل درد در زنان پایین‌تر است.

مغز

نتایج بررسی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است، نشان می‌دهد بین حساسیت به درد و ضخامت کورتکس در مغز ارتباط وجود دارد؛ MRI نیز نشان می‌دهد که کمتر بودن ماده خاکستری در مغز را می‌توان با حساسیت بیشتر به درد مرتبط دانست.

ورزش

محققان دانشگاهی در مطالعات خود دریافته‌اند که پس از ورزش کردن، افراد سالم تحمل بیشتری نسبت به درد دارند.

رنگ مو

شاید عجیب به نظر برسد اما نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، افرادی که رنگ مویشان (به صورت مادرزادی) قرمز است به درد حساس‌ترند و نسبت به دیگران به ماده بیهوشی بیشتری نیاز دارند. علت این امر می‌تواند جهش پیدا کردن ژنی به نام MCIR باشد که باعث قرمزی مو می‌شود.

استرس

استرس بالا باعث مشکلات جسمی و ذهنی متعددی می‌شود؛ از جمله افزایش وزن، افسردگی و بیماری قلبی. از طرفی استرس طولانی مدت می‌تواند ایجاد درد کند و حساسیت بدن را نسبت به درد افزایش دهد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد در افرادی که استرس و اضطراب دارند، میزان تحمل درد پایین‌تر است و هورمون‌های استرس باعث بالا رفتن حساسیت به درد در روده‌ها می‌شود که احتمالاً به سندروم بی‌قراری روده منجر می‌شود.

علت عدم تحمل نسبت به درد چیست؟

عدم وجود یک آنزیم گوارشی

آنزیم ها به منظور هضم کامل مواد غذایی مورد نیاز هستند. در صورتیکه این آنزیم ها وجود نداشته باشند یا مقدار آن ها کافی نباشد، عمل هضم با اختلال روبرو می شود.افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، مقدار کافی آنزیم لاکتاز (آنزیمی که قند شیر یا لاکتوز را به مولکول های کوچکتر جهت جذب از طریق روده تبدیل می کند.) ندارند. در این افراد لاکتوز از طریق دیواره روده جذب نمی شود. باقی ماندن لاکتوز در دستگاه گوارش سبب بروز اسپاسم، درد معده، اسهال، نفخ و ایجاد گاز می شود.علائم در افرادی که به پروتئین شیر آلرژی دارند مشابه افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز است. به همین علت معمولاً عدم تحمل لاکتوز به اشتباه آلرژی به پروتئین شیر تشخیص داده می شود.

علت عدم تحمل نسبت به درد چیست؟

علل شیمیایی عدم تحمل غذایی

برخی مواد موجود در مواد غذایی و نوشیدنی ها مانند آمین ها در برخی پنیرها و کافئین در قهوه، چای و شکلات می توانند سبب بروز عدم تحمل غذایی شوند. برخی افراد در مقایسه با سایرین بیشتر به این مواد حساس هستند.

مسمومیت غذایی

برخی مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی طبیعی هستند که می تواند اثر سمی بر روی انسان داشته و سبب بروز اسهال، تهوع و استفراغ شود. حبوباتی که به مقدار کم پخته شده اند آفلاتوکسین هایی دارند که می تواند سبب بروز مشکلات گوارشی شود. حبوباتی که به خوبی پخته شده باشند هیچ سمی ندارند. این امر سبب می شود که افراد بعد از خوردن یک وعده حبوبات به مصرف آن واکنش دهند اما بعد از مصرف یک وعده دیگر واکنشی نشان ندهند.

وجود هیستامین در برخی مواد غذایی

برخی مواد غذایی مانند ماهی زمانی که به خوبی ذخیره نشوند، فاسد شده و هیستیدین موجود در آن ها به هیستامین تبدیل می شود. در برخی افراد که به هیستامین حساس هستند علائمی مانند خارش پوست، گرفتگی عضلات شکم، اسهال، تهوع و استفراغ مبتلا می شوند. این علائم مشابه علائم آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک شدید) است.

سالیسیلات در مواد غذایی

عدم تحمل سالیسیلات زمانی رخ می دهد که برخی افراد نسبت به مصرف مقادیر نرمال سالیسیلات واکنش نشان می دهند. سالیسیلات از سالیسیلیک اسید مشتق می شود. سالیسیلیک اسید در گیاهان به عنوان یک مکانیسم دفاعی در برابر باکتری های مضر، قارچ ها، حشرات و بیماری ها وجود داردسالیسیلات در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود. اکثر افراد می توانند مواد غذایی حاوی سالیسیلات را بدون بروز اثرات مضر مصرف کنند اما در برخی افراد با مصرف مقادیر زیاد علائم ظاهر می شود. افراد مبتلا به عدم تحمل سالیسیلات باید از مصرف مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد سالیسیلات خودداری نمایند.سالیسیلات در اکثر منابع غذایی گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات، ادویه ها، چای و طعم دهنده ها وجود دارد. سس گوجه فرنگی، توت ها و مرکبات مقدار زیادی سالیسیلات دارند. همچنین غذاهای فرآوری شده حاوی طعم دهنده ها معمولاً حاوی مقادیر زیاد سالیسیلات هستند.

 


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.