نشانه های هشدار دهنده بارداری+علائم و نشانه های بارداری

نشانه های هشدار دهنده بارداری+علائم و نشانه های بارداری

 

داشتن حالت تهوع  در بارداری، بخصوص در سه ماه اول رایج است

 

در طول دوران بارداری برخی از علائم قابل تامل است و شما می توانید تا ویزیت بعدی صبر کنید و شاید اتفاق خاصی نیافتد اما در مقابل آن علائمی هم وجود دارد که خطر جدی برای بارداری شما بشمار می رود و باید بصورت اورژانسی دکتر خود را از شرایط خود با خیر سازید.

همیشه در ملاقات با پزشک خود از نگرانی هایتان صحبت کنید اما بدانید برخی از علائم بتید سربع و بطور جدی برطرف شود . در این مقاله به ۷ مورد از علائم خطر جدی در بارداری می پردازیم:

.

.

.

۱_خونریزی:

خونریزی در بارداری انواع مختلفی دارد که می تواند به دلایل مختلف رخ دهد.

_ اگر در ۳ ماهه اول بارداری دچار خونریزی خیلی شدید، شدید  که همراه با کرامپ و درد شکمی بود بطوریکه احساس کردید که می خواهید غش کنید، شما د ارای نشانه هایی از حاملکی اکتوپیک یا خارج رحمی هستید.  بارداری خارج رحمی زمانی رخ می دهد که سلول تخم بارور شده در جایی غیر از رحم لانه گزینی کرده باشد که خطری برای سلامت جنین بشمار می رود.

 

_اگر خوتریزی شدید با گرفتگی در ۳ ماهه اول و یا دوم بارداری رخ دهد می تواند نشانه سقط جنین باشد.

 

_ و برعکس اگر همراه با درد شکمی و در ۳ ماهه سوم انفاق بیافتد می تواند نشانه پاره شدن جفت از دیواره رحم باشد

به هر دلیل خونریزی در هر مرحله از بارداری خطرناک است و باید فورا پزشک خود را مطلع کنید .

 

 

۲_استفراغ و حالت تهوع شدید

داشتن حالت تهوع  در بارداری بخصوص در سه ماه اول رایج است و اکثر مادران این شرایط را تجربه می کنند. اما اگر این حالت شدید باشد خطرناک میشود. وقتی که شما نمی توانید غذا و آب بخورید کم کم بدن شما دهیدراته میشود و این برای جنین مضر است پس بلافاصله پرشک خود را مطلع کنید.

 

 

۳_کاهش معنی دار حرکات جنین

گاهی اوقات جنین شما تنبل است و انرژی ریادی برای حرکت کردن ندارد. برای اینکه مطمئن شوید چه زمانی کاهش حرکات جنین خطرساز شده ابتدا مقداری نوشیدنی سرد و یا غذا بخورید سپس به پهلو دراز کشیده و ببنید که حرکات جنین را احساس می کنید یا نه؟ شمردن ضربات جنین هم کمک کننده است اما در واقع عدد ثابتی ندارد و شما باید نسبت به ضربات اولیه جنین خود بسنجید اما بطور میانگین ۱۰ ضربه و بیشتر در هر دوساعت باشد، مشکل خاصی وجود ندارد اما کمتر از این تعداد خطرناک است و باید سریعا پیگیری شود.

 

 

۴_انقباضات اولیه در سه ماه سوم بارداری:

انقباضات می تواند نشانه ای از زایمان زودرس باشد. اما در سه ماه سوم مادر انقباضات مختلفی دارد که در تشخیص زایمان کاذب و یا زایمان واقعی گیج میشود. انقباضات زایمان کاذب ، انقباضات براکستون-هیکس نامیده میشود که این انقاباضات غیر قابل پیش بینی، غیر ریتمیک است و شدت آن افزایش نمی یابد و معمولا در طول یک ساعت سرکوب میشود اما انقباضات مشکل ساز بصورت منظم هر ۱۰ دقیقه یکبار و یا کمتر اتفاق می افتد و شدت آن نیز افزایش می یابد.

 

 

۵_ پارگی کیسه آب

شما بسمت آشپزخانه می روید تا یک لیوان آب بنوشید که ناگهان احساس میکنید پاهایتان خیس خیس شده است. گاهی اوقات در دوران بارداری بدلیل بزرگ شدن رحم و فشار به مثانه ممکن است احساس مشابه را کرده باشید که در این موارد مانند نشت کردن آب است اما در پارگی کیسه آب انگار لوله آب ترکیده است. اگر باز شک کردید دستشویی بروید و مثانه خود را خالی کنید اگر خیس شدن پاهایتان ادامه یافت پارگی کیسه آب است.

 

 

۶_ سردرد، درد شکمی، اختلالات بینایی و تورم پیوسته و شدید در سه ماهه سوم بارداری

این علائم می تواند نشانه ای از پره اکلامپسی باشد. این شرایط در دوران بارداری بسیار خطرتاک است که با بالا رفتن فشار خون در بارداری و دفع پروتئین در ادرار مشخص می گردد که معمولا از هفته ۲۰ به بعد بارداری اتفاق می افتد. با داشتن این علائم فشار خون خود را چک کرده و بلافاصله پزشک خود را مطلع نمایید.

 

 

۷_ علائم آنفولانزا

اگر شما در فصل آنفولاتزا زیاد سرما میخورید و عوارض آن تا مدتها در بدنتان باقی می ماند حتما واکسن آنفولانزا را بزنید. اگر حتی با زدن واکسن هم باز دارای علائم شدید و طولانی بودید پزشک خود را مطلع کنید.

اصلی ترین علائم و نشانه های بارداری

آشنایی با دوران بارداری

بارداری معمولا ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته بطول می انجامد، که بطور قراردادی از اولین روز آخرین قاعدگی شروع می شود.

دوران بارداری را می توان به سه “سه ماهه” بارداری تقسیم کرد که در هر یک وقایع خاصی اتفاق می افتد؛ سه ماهه اول از اولین هفته بارداری تا انتهای هفته ۱۳، سه ماهه دوم بارداری از هفته ۱۴ تا پایان هفته ۲۷، و سه ماهه سوم بارداری از هفته ۲۸ تا آخر هفته ۴۰ است که عمدتا در این زمان ( کمی زودتر یا دیرتر) به زایمان و تولد نوزاد ختم می شود.

هر سه ماهه مشخصات مربوط به خود را دارد؛ در سه ماهه اول بارداری ضربان قلب جنین شنیده می شود، در سه ماهه دوم بارداری اولین حرکات جنین توسط مادر احساس می شود، و در سه ماهه آخر بارداری برخی از مادران انقباضات کاذب زایمانی موسوم به برکستون- هیکز را تجربه می کنند. بعضی از آزمایشات دوران بارداری مانند نمونه برداری از پرزهای جفتی در سه ماهه اول و آمنیوسنتز در سه ماهه دوم انجام می شوند. برخی از مسائل مانند دیابت بارداری، در سه ماهه آخر تظاهر می کنند. در دوران حاملگی عواطف و احساسات شما نیز مانند بدنتان دستخوش تغییراتی می شود و شرایط زندگی برای خانواده بتدریج آماده پذیرایی از کودک آینده خواهد شد.

.

.

.


اصلی ترین علائم بارداری چیست؟

 

 

تست بارداری را یک هفته پس از عقب افتادن پریود انجام دهید

۱٫  نتیجه مثبت تست بارداری خانگی

با همه تبلیغاتی که شرکت های تولید کننده تست های بارداری ارائه می کنند، اما هیچ کدام از آنها تا یک هفته پس از عقب افتادن پریود، دقیق و قابل اعتماد نیستند. بنابراین، اگر پیش از این تاریخ تست بارداری را انجام دادید و جواب منفی بود، حتما چند روز بعد نیز  تست بارداری را تکرار کنید. این را در نظر داشته باشید، جنین پیش از آنکه شما متوجه شوید باردار هستید رشد می کند و هنگامی که شک دارید، باید حتما مراقب سلامتی خود باشید.

 

 

۲- افزایش دمای عمومی بدن میتواند یکی از علائم بارداری باشد

هنگامی که دمای بدن شما هنگام صبح و پیش از بلند شدن از جا و خوردن غذا، خیلی بالاست و این مساله تا ۳ هفته همچنان ادامه داشت، احتمالا باردار هستید.

 

 

۳- عقب افتادن پریود

اگر پریود منظمی دارید و این ماه عقب افتاده، ممکن است باردار باشید. اما اگر قاعدگی منظمی ندارید با مشاهده علائم بارداری دیگر همچون تکر ادرار، حالت تهوع، سفت و دردناک شدن سینه ها و … می توانید احتمال دهید که باردار هستید.

 

۴- بعضی از زنان در دوران بارداری حالت تهوع دارند

برخی از زنان یک ماه پس از باردار شدن دچار حالت تهوع های صبحگاهی می شوند. برخی دیگر نیز یک یا دو هفته زودتر این اتفاق رخ می دهد. البته این حالت مختص صبح نیست. حالت تهوع – با یا بدون استفراع – می تواند در هر ساعتی از روز اتفاق بیفتد.

حدود نصف زنان باردار که دچار تهوع می شوند پس از قدم گذاشتن به سه ماهه دوم، کاملا خوب می شوند. البته گاهی ممکن است تا ماه چهارم بارداری نیز ادامه داشته باشد.

 

 

۵- در زمان بارداری سینه ها باد میکند و دردناک میشوند

یکی از نخستین نشانه های بارداری، باد کردن و دردناک شدن سینه هاست که در نتیجه افزایش هورمون های بدن ایجاد می شود. این درد پس از اتمام سه ماهه اول بارداری به میزان زیادی کاهش پیدا می کند زیرا بدن خودش را با میزان هورمون ها تطبیق داده است.

 

۶- یکی از علائم بارداری بیزاری از غذا می باشد

اگر تازه باردار شده باشید، بعید نیست از بوی قرمه سبزی یا قهوه حالتان بد شود و برخی از رایحه ها منجر به حالت تهوع شما بشوند. با اینکه به طور صددرصد تایید نشده است، اما این روند احتمالا عوارض افزایش هورمون استروژن در بدن است. ممکن است در دوران بارداری متوجه شوید دیگر به غذاهایی که تاکنون عاشق آنها بوده اید، علاقه ای ندارید.

 

 

۷– در دوران بارداری حالت های روحی تغییر میکند

در دوران بارداری بسیار نرمال و طبیعی است که تعادل احساسی نداشته باشید و خیلی زود تغییر حالت دهید. دلیل عوض شدن حالات روحی زنان باردار تغییر هورمون های بدن و تاثیر آنها روی سیستم عصبی است. هر فردی واکنش متفاوتی به این موضوع دارد. برخی از زنان باردار دچار افزیش احساسات – خوب یا بد – می شوند و برخی دیگر از زنان در دوران بارداری افسرده یا مضطرب می شوند.

 

نکته: اگر در دوران بارداری احساس غمگینی یا ناامیدی می کنید و از عهده مسوولیت های روزانه خود بر نمی آیید یا تفکرات خودکشی در سر می پرورانید، حتما به مشاور و روانشناس مراجعه کنید تا درمان درست را به شما ارایه دهد.

 

 

۸-باد کردن شکم

تغییرات هورمونی در ابتدای دوران بارداری باعث می شود تا احساس کنید شکم شما باد کرده است – درست همچون اتفاقی که پیش از پریود برای برخی خانم ها پیش می آید. به همین دلیل ممکن است احساس کنید لباس هایتان در ناحیه کمر برایتان تنگ شده است. این اتفاق وقتی هنوز رحم شما بسیار کوچک است اتفاق می افتد.

 

 

۹- تکرر ادرار در دوران بارداری

زمان کوتاهی پس از باردار شدن، تغییرات هورمونی ایجاد شده باعث می شوند تا جریان خون در ناحیه کلیه افزایش پیدا کند. این مساله باعث می شود تا مثانه خیلی سریع پر شود و شما مجبور هستید خیلی زود به زود دستشویی بروید. این نشانه از اوایل هفته ششم در سه ماهه اول بارداری آغاز می شود.

تکرر ادرار در طول بارداری ادامه خواهد داشت. حجم خون در دوران بارداری افزایش پیدا می کند و باعث تولید مایعات بیشتر در بدن و جمع شدن آنها در مثانه می شود. با بزرگ شدن جنین در رحم این مساله باعث فشار آمدن به مثانه می شود.

 

 

۱۰- خستگی

هنوز ثابت نشده است دلیل خستگی های ابتدای دوران بارداری در نتیجه چیست. اما احتمال دارد به دلیل افزایش پی در پی هورمون پروژسترون باشد که روی خواب زنان باردار تاثیر می گذارد. البته حالت تهوع های صبحگاهی و تکرر ادرار در طول شب نیز در خستگی و بی حالی بی تاثیر نیستند.

پس از ورود به سه ماه دوم بارداری، کمتر احساس خستگی خواهید داشت. البته این حس دوباره در انتهای بارداری به سراغ شما خواهد آمد زیرا مدام در حال حمل وزن بیشتر از خود هستید و شب ها نیز راحت نمی خوابید.

 

 

 

هشدار به زنان در دوران بارداری:

 

 

ورم شدید بدن در بارداری میتواند از نشانه مسمومیت حاملگی و یا افزایش فشار خون بارداری باشد

۱- اگر در دوران بارداری دچار تهوع، کاهش اشتها، استفراغ، یرقان و یا خستگی همراه با خارش پوست شدید، با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا این نشانه ها می تواند نشان دهنده مشکلات کبدی باشد.

 

۲- در دوران بارداری اگر ورم بدن ناگهانی و شدید باشد و یا به سرعت افزایش وزن بیابید، با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا این نشانه ها می تواند نشان دهنده پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) و یا افزایش فشار خون بارداری باشد.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.