هفته سی و چهارم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۴ حاملگی

هفته سی و چهارم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۴ حاملگی

زمان به سرعت می گذرد. اکنون شما در هفته سی و چهارم بارداری به سر می برید. بهتر است که بیش از همیشه مراقب صحبت های خود باشید. اکنون کودک می تواند به راحتی به صدا و گفتگوهای شما گوش کند. در این زمان از یک طرف خوشحال هستید و از طرف دیگر سوالات زیادی در ذهن شما وجود دارد. در این قسمت اطلاعاتی در مورد هفته سی و چهارم برای شما ارائه داده ایم. در هفته سی و چهارم بارداری، شما تقریبا نزدیک به ماه هشتم هستید. تنها یک ماه مانده است تا کودک خود را ببینید. شما فقط شش هفته تا مادر شدن فاصله دارید.

هفته ۳۴ بارداری

کودک شما در هفته سی و چهارم بارداری چه اندازه ای دارد؟

اکنون کودک شما تقریبا اندازه یک کدو حلوایی است. حدود ۲ کیلو گرم وزن دارد و ۴۵ سانتی متر قد او می باشد. هر کودک با دیگری متفاوت است، بنابراین ممکن است که کودک شما کمی بزرگ تر یا کوچک تر از این حد باشد که کاملا طبیعی است.

رشد جنین در هفته سی و چهارم بارداری

حال می خواهیم ببینیم که وضعیت کودک در هفته سی و چهارم بارداری چگونه است ؟

  1. بیشتر اعضای بدن نوزاد در این دوران به طور کامل شکل گرفته است.
  2. به غیر از ریه ها که هنوز رشد کاملی ندارند.
  3. اکنون چربی شروع به ذخیره شدن در زیر پوست نوزاد می کند.
  4. کودک در این مراحل می تواند ویژگی های صورت خود را از یکدیگر تفکیک دهد.
  5. ویژگی های صورت او در این دوران کاملا شکل می گیرند.
  6. کودک در این دوران به رشد خود ادامه می دهد و هیپوتالاموس را تشکیل می دهد.
  7. سیستم عصبی مرکزی او نیز در این دوران تکامل می یابد.
  8. در هفته های آخر بارداری، بدن کودک شروع به پر کردن بافت ها و عضلات خود می کند.
  9. این مراحل یکی از مهم ترین بخش های رشد بدن نوزاد است .

هفته سی و چهارم بارداری (۱)

بدن شما در هفته سی و چهارم بارداری

بدن شما در این دوران مخصوصا در ناحیه لگن رشد حداکثری پیدا می کند. میزان مایع جنینی در این دوران کاهش می یابد و شما می توانید به راحتی هر حرکت نوزاد را متوجه شوید. ممکن است در این دوران پاها و دست های شما شروع به ورم کند. حجم خون شما افزایش می یابد. ممکن است که در این دوران زودتر از همیشه احساس خستگی داشته باشید. به یاد داشته باشید که رشد نوزاد در این دوران باز هم ادامه دارد و متوقف نمی شود.

شکم مادر در هفته سی و چهارم بارداری

اکنون شکم شما نسبت به هفته های گذشته از همیشه پایین تر است. در واقع کودک شما در این دوران به پایین تر آمده است. اکنون فضای ریه های شما بیشتر است و نفس کشیدن شما متفاوت است. زمانی که کودک به سمت پایین می آید، مادر سخت تر از همیشه به استراحت می پردازد.در این دوران اندازه دور شکم شما حدود ۸۰ تا ۹۰ سانتی متر می باشد. اگر این میزان کمتر یا بیشتر از این عدد باشد، یعنی اینکه کودک شما از حد طبیعی بزرگ تر یا کوچک تر است. اگر پزشک تشخیص دهد که موردی غیر طبیعی در این شکم و بارداری شما وجود دارد، برای شما سونوگرافی را تجویز می کند.

هفته سی و چهارم بارداری (۲)

علائم هفته سی و چهارم بارداری

بزرگ ترین تغییری که در هفته سی و چهارم بارداری وجود دارد، کاهش فشار بر روی سینه و ریه های فرد است. کودک شما در این دوران به سمت پایین و لگن می رود، و اکنون ریه های شما فضا بیشتری دارند. دیگر علائم موجود در هفته سی و چهارم بارداری، علائم کاملا معمولی در اواخر بارداری است که شامل موارد زیر می باشد:

  • تاری دید.

در این هفته سختی های زیادی برای فرد در خوابیدن ایجاد می شود. ترکیب هورمون ها و سخت خوابیدن باعث تاری دید در فرد می شود. این یک علامت موقت در بارداری می باشد. اگر تاری دید شما همراه با ورم، افزایش وزن، و سردرد باشد، می تواند نشانه تشنج بارداری باشد. اگر هم اکنون چنین نشانه هایی دارید، بهتر است که هر چه سریعتر با پزشک خود تماس بگیرید.

  • یبوست.

این مورد در هفته سی و چهارم بارداری کاملا طبیعی است. شما در این دوران سنگین تر شده اید و راه رفتن اصلا کار راحتی برای شما نخواهد بود. اما سعی کنید که قدم زدن خود را بیشتر کنید، غذاهای با فیبر بالا بخورید و فراموش نکنید که با نوشیدن آب به مقدار زیاد، رطوبت بدن خود را حفظ کنید.

  • خستگی.

اکنون رشد کودک سریع تر شده و شما نیز اضافه وزن پیدا کرده اید، مخصوصا اگر دو قلو باردار باشید. پس اصلا جای تعجب نیست که در این دوران احساس خستگی بیش از حد داشته باشید. در واقع با خواب شب هم خستگی از تن شما بیرون نخواهد رفت.

  • فشار در شکم.

همزمان که کودک شما رشد می کند، فشار وارد شده به ناحیه تناسلی بدن بیشتر می شود. همانطور که کودک به قسمت پایین تر شکم می رود، فشار بیشتر می شود و شما بیش از همیشه احساس می کنید که باید به دستشویی بروید.

  • قوزک و پای ورم کرده.

زمانی که متوجه ورم کردن پا و قوزک می شوید، کمی بنشینید و پاهای خود را رو به بالا بدهید. این کار باعث می شود که ورم پاها کاهش پیدا کند.

  • بواسیر.

وزن بالای مادر به راست روده یا همان مقعد فشار می آورد و باعث پدیدار شدن بواسیر می شود. برای راحت کردن این شرایط، باید سعی کنید که پوزیشن های راحت تری را برای ایستادن و نشستن انتخاب کنید که می تواند فشار اضافی را از روی بدن شما کاهش دهد.

  • انقباضات براکستون هیکس.

احساس درد یا انقباض در هفته سی و چهارم بارداری کاملا طبیعی می باشد. بدن شما در این دوران خود را برای زایمان آماده کرده است. اما اگر بعد از یک ساعت این دردها و انقباضات تمام نشد و خونریزی واژن و درد در قسمت پایین کمر اتفاق افتاد، بهتر است که با دکتر خود تماس بگیرید یا به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کنید. این علائم می تواند نشانه ی زایمان زودتر از موعد باشد.

  • ترک های پوستی.

در این دوران به دلیل بالا رفتن وزن و کشیده شدن پوست شاهد این ترک ها خواهید بود. بهتر است که از افزایش بی رویه وزن خود جلوگیری کنید.

هفته سی و چهارم بارداری (۳)

سونوگرافی در هفته سی و چهارم بارداری: آیا به سونوگرافی نیازی دارید؟

اگر دکتر دستور داده بود، می توانید سونوگرافی را انجام دهید. گاهی اوقات در این دوران فقط برای از بین بردن استرس در والدین این آزمایش انجام می شود. این کار برای اندازه گیری ضربان قلب کودک است.

رژیم و سبک زندگی در هفته سی و چهارم بارداری

اگر در این دوران سوزش قلب دارید، بهتر است که به جای دو یا سه وعده بزرگ، وعده های غذایی خود را کوچک تر کنید. مراقب غذای مصرفی خود در دوران بارداری باشید. لباس های تنگ نپوشید. سعی کنید که از لباس های نسبتا گشاد و راحت استفاده کنید.

رابطه جنسی در هفته سی و چهارم بارداری

در این دوران باید با مراقبت و با دقت رابطه جنسی را انجام دهید. اگر دقت کافی را در این کار داشته باشید، هیچ جای نگرانی برای شما و فرزندتان وجود نخواهد داشت. نوزاد در این دوران به سرعت موقعیت خود را تغییر می دهد. در هر صورت اگر تمایل به انجام رابطه جنسی دارید، پوزیشن هایی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی داشته باشید.

چک لیست هفته سی و چهارم بارداری

در این قسمت مواردی را نام برده ایم که می توانید در این دوران با دقت به انجام آنها بپردازید.

روز اول هفته سی و چهارم بارداری

  • برنامه ریزی برای ملاقات با پزشک در هفته ۳۶.
  • برنامه ریزی برای مصرف مواد غذایی.

روز دوم هفته سی و چهارم بارداری

  • یک ماساژ برای راحتی بیشتر در این دوران انتخاب کنید.
  • ساک مخصوص بیمارستان و لوازم مورد نیاز خود، کودک و همراه خود را آماده کنید.

روز سوم در هفته سی و چهارم بارداری

  • می توانید برای از بین بردن خطرات موجود از عفونت های مقعدی و واژنی آزمایش دهید.
  • مادر می تواند هنگام زایمان این عفونت ها را به نوزاد انتقال دهد.
  • به همین دلیل باید در این زمینه تحت نظر پزشک باشید.

روز چهارم در هفته سی و چهارم بارداری

  • نوشته و خاطرات خود را برای نوزاد خود در این دوران بنویسید.

روز پنجم در هفته سی و چهارم بارداری

  • اگر مایل هستید که خودتان به نوزاد شیر دهید، برای این کار از پزشک مشاوره بگیرید.
  • یک جشن دو نفره کوچک با همسر خود بگیرید.

روز ششم در هفته سی و چهارم بارداری

  • با نوزاد خود صحبت کنید.
  • در مورد مراقبت از نوزاد مطالعه کنید.

روز هفتم در هفته سی و چهارم بارداری

  • لوازم مخصوص کودک را در این دوران خریداری کرده و مرتب کنید.
  • یاد بگیرید که چگونه صندلی نشیمن کودک را در ماشین نصب کنید.

از دکتر خود چه بپرسیم؟

در این دوران چشمان شما بیش تر از حد معمول خشک و حساس می شود. از دکتر خود بخواهید که در این دوران درمان مناسبی را برای شما تجویز کنید. در این دوران نزدیک به ۱۵ درصد خانم ها از افسردگی رنج می برند، بهتر است که از دکتر خود مشاوره مناسب را بگیرید. زمان زیادی باقی نمانده است. سعی کنید که ریلکس باشید و از دوستان و خانواده خود کمک بگیرید. هفته های آخر برای نوزاد بسیار حائز اهمیت است. نوزاد شما در این دوران نیاز به آرام بودن و خوردن غذای سالم دارد. حتما آب زیادی بنوشید. در این دوران بیش از همیشه صورت نوزاد خود را متصور خواهید شد.

منبع flo.health / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید :

هفته بیست و نهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ۲۹ حاملگی

هفته سی ام بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته ۳۰ حاملگی

هفته سی و یکم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۱ حاملگی

هفته سی و دوم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۲ حاملگی

هفته سی و سوم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۳ حاملگی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.