هفته سی و یکم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۱ حاملگی

هفته سی و یکم بارداری | علائم، نکات و راهنمایی هفته ۳۱ حاملگی

با ورود به هفته سی و یکم بارداری شما به زمان زایمانتان نزدیک می شود. تنها نه هفته به پایان بارداری شما باقی مانده است. در هفته سی و یکم به دلیل فشار رحم بر روی اعضای بدن شما احساس ناراحتی می کنید، اما ما در اینجا می خواهیم به تغییرات دیگری در این هفته نیز اشاره کنیم. جنین شما با تغییرات زیادی مواجه خواهد شد. او می بایست با فضای جدیدی بیرون از رحم راحت شما مواجه شود. وزن او افزایش یافته و مغز او به سرعت رشد می کند و می تواند دنیای بیرون رحم شما را ارزیابی کند. بیایید با هم اتفاقاتی که در این هفته برای شما و جنین تان روی می دهد را بررسی کنیم.

هفته ۳۱ بارداری

جنین شما در هفته سی و یکم بارداری

در هفته سی و یکم بارداری جنین شما به سرعت وزن گرفته و آماده متولد شدن است. همچنین تغییرات زیادی در ظاهر و درون بدنش روی می دهد.

سایز جنین شما در هفته سی و یکم بارداری چقدر است؟

جنین شما در این هفته بزرگتر شده و به اندازه یک کدو می باشد. وزن او حدود یک کیلو و نیم می باشد. طول جنین شما در این هفته به ۴۱ سانتی متر می رسد. هر چقدر بزرگتر می شود اندام های او بیشتر رشد می کنند.

رشد جنین در هفته سی و یکم بارداری

حال می خواهیم ببینیم که وضعیت کودک در هفته سی و یکم بارداری چگونه است ؟

  1. در ماه هشتم بارداری جنین شما به سرعت رشد می کند.
  2. چربی زیر پوست او کمی به وزنش می افزاید .
  3. جنین شما تبدیل به یک کودک تپل مپل می شود.
  4. حرکاتش بیشتر شده و بیشتر لگدهایش را حس می کنید.
  5. از نظر پوزیشن جنین شما اکنون عمودی قرار گرفته است.
  6. سر رو به پایین و پاها رو به قفسه سینه شما.
  7. اگر تا این هفته پاهای او رو به پایین بوده است، این هفته او باید تغییر جهت بدهد.
  8. در هفته سی و یکم بارداری کرک های روی بدن جنین شما کمتر میشود.
  9.  چین و چروکهای روی پوستش محو شده اند و پوست او نرم تر شده است.
  10. در این هفته جنین شما فضای زیادی برای تکان خوردن ندارد.
  11. اما می تواند دست ها و پاهایش را کنترل کند و همچنان فعال باشد.
  12. بنابراین شما مشت و لگدهای او را حس خواهید کرد.
  13. او می تواند انگشتش را بمکد، که در دوران جنینی این اتفاق طبیعی است.
  14. اکنون جنین تنها ده هفته فرصت دارد پس رشد مغز او بیشتر میشود.
  15. مغز او می بایست برای کنترل تمامی محرک های محیطی آماده شود.
  16. نرون های مغز او در این دوره به سرعت رشد می کنند .
  17. این رشد باعث میشود تا جنین شما برای متولد شدن آماده شود.
  18. حواس پنجگانه او نیز در حال رشد است.
  19. جنین شما اکنون حس چشایی و لامسه اش شکل گرفته است.
  20. همچنین او نسبت به نور غیر مستقیمی که وارد رحم شما می شود واکنش نشان می دهد.

 

هفته سی و یکم بارداری (۱)

بدن شما در هفته سی و یکم بارداری

هر چقدر جنین شما رشد می کند، تغییرات زیادی در بدن شما روی می دهد. جدای از بزرگ شدن شکم شما، علائم زیادی را می توانید روز شکم و نواحی دیگر بدنتان مشاهده کنید.

شکم باردار در هفته سی و یکم بارداری

جنین شما به اندازه یک نارگیل شده و شکم شما بزرگتر شده است و پوشتتان کشیده تر می شود و خطوط سفیدی را روی شکمتان خواهید دید.

تاکنون شما لباس های بارداری و شلوارهای راحتی برای خودتان تهیه کرده اید و نافتان به سمت بیرون کشیده شده است و از زیر لباس تان کمی مشخص است.

علائم بارداری در هفته سی و یکم

در هفته سی و یکم بارداری شما علائمی را تجربه خواهید کرد. این علائم عبارتند از:

  • ترشحات سینه:

ممکن است گاهی از سینه تان ترشحات ببینید. این ترشحات اولین شیری است که در سینه های شما تولید شده و دارای ویتامین، چربی و مواد معدنی می باشد. در صورت مشاهده این ترشحات نگران نباشید، زیرا سینه های شما برای شیردهی آماده می شوند.

  • پادرد و کمر درد :

با ورود به هفته سی و یکم بارداری پاها و کمر شما کمی درد خواهند داشت. این درد به دلیل اضافه وزن شما در پایان دوره بارداری تان است. در صورت بروز این درد می توانید به متخصصان ماساژ درمانی صحبت کنید تا با ماساژ کمی درد شما را تسکین دهند.

  • تنگی نفس:

به دلیل اضافه وزن در دوران بارداری خستگی بیشتر و تنگی نفس را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این رحم که بزرگ شده و به دیافراگمتان فشار وارد می کند. زمانی که شما نفس می کشید، دیافراگم شما فضای کافی برای باز شدن شش های شما در اختیار ندارد. به همین دلیل شما حتی پس از انجام فعالیت های سبک دچار تنگی نفس می شوید.

  • تکرر ادرار:

هر چقدر رحم شما بزرگتر می شود فشار بیشتری به مثانه شما وارد می کند، در نتیجه مثانه شما نمی تواند ادرار را نگه دارد و شما دچار تکرر ادرار می شوید.

  • یبوست:

تحرک روده بزرگ کمتر شده و درنتیجه جذب آب بیشتر می شود و شما دچار یبوست می شوید. ممکن است در دوران بارداری برایتان فیبر و نوشیدنی کمتری تجویز کنند که منجر به یبوست می شود. پرخونی رگهای لگن، افزایش فشار روی شکمتان و کاهش تحرک روده ها، و یبوست منجر به بواسیر می شود.

  • سوزش معده:

ممکن است در دوران بارداری دچار سوزش معده شوید. دلایل زیادی برای سوزش معده وجود دارد. فشار رحم به معده شما می تواند سبب سوزش معده شود. همچنین پروژسترون تحرک سیستم گوارش شما را کاهش داده و عضلات حلقوی را کم تحرک می کند. همه این عوامل سبب سوزش معده می شوند.

  • انقباض برکستون هیکس:

در هفته های پایانی بارداری تان شما انقباضات رحمی را حس خواهید کرد. شما پنج الی شش بار در ساعت این انقباضات را حس خواهید کرد.

هفته سی و یکم بارداری (۲)

سونوگرافی در هفته سی و یکم بارداری: آیا به سونوگرافی نیازی دارید؟

در سونوگرافی هفته سی و یکم بارداری، شما ظاهر واقعی جنین تان را خواهید دید. حالات صورت او به وضوح قابل مشاهده است و دست و پاهایش را می بینید که می تواند آن ها را تکان دهد.

سبک زندگی در هفته سی و یکم بارداری

در این هفته به دلیل بزرگ شدن شکمتان، ظاهر شما کمی نامتناسب به نظر می رسد و به سختی می توانید راه بروید.  شما می توانید ورزش های سبکی از جمله یوگا و پیاده روی را انجام دهید. یوگا برای درد کمر و پاهایتان موثر است.

رابطه جنسی در هفته سی و یکم بارداری

در این هفته می توانید رابطه جنسی داشته باشید. اما برای جلوگیری از انتقال عفونت به جنین از محافظ جنسی استفاده کنید. همچنین برای اطمینان از سلامت جنین، قبل از رابطه جنسی با پزشکتان مشورت کنید.

هفته سی و یکم بارداری (۳)

چکاپ لیست در هفته ۳۱ بارداری

اگر هنوز برای رزرو بیمارستان اقدام نکرده اید، در این هفته برای آن اقدام کنید و مطمئن شوید که همه چیز برای زایمان شما آماده است. برای مرخصی زایمان اقدام کنید و با همکارانتان صحبت کنید و تا قبل از رفتن شما کارهایتان را منظم انجام دهید. همچنین لیستی از وسایلی که برای بعد از تولد کودکتان و خودتان در بیمارستان نیاز دارید، تهیه کنید.

از پزشکتان چه سوالاتی بپرسید؟

۱- سردردهای ناگهانی، تاری دید، تورم صورت، و درد RUQ:

در صورت بروز هر یک از این دردها، حتما به پزشکتان مراجعه کنید. هر یک از این درد ها می تواند نشانه فشار خون بالا در دوران بارداری باشد. این عوارض بسیار جدی هستند و ممکن است بارداری شما و خود شما را به خطر بیاندازند.

۲- انقباضات براکستون هیکس طولانی مدت:

اگر انقباضات رحمی شما بیشتر از دو دقیقه طول کشید، می بایست به پزشکتان مراجعه کنید. در صورتی که این انقباضات بیشتر از حد معمول طول کشید (بیشتر از ۵ الی ۶ بار در ساعت)، حتما به پزشکتان مراجعه کنید. این انقباضات ممکن است نشان دهنده زایمان زودرس شما باشد.

منبع flo.health / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید :

هفته بیست و ششم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ۲۶ حاملگی

هفته بیست و هفتم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ۲۷ حاملگی

هفته بیست و هشتم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ۲۸ حاملگی

هفته بیست و نهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته ۲۹ حاملگی

هفته سی ام بارداری | علائم،نکات و راهنمایی های هفته ۳۰ حاملگی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.