شرایط و تعرفه عوارض خروج از کشور برای مسافرت به خارج از ایران

شرایط و تعرفه عوارض خروج از کشور برای مسافرت به خارج از ایران

تمامی افرادی که می خواهند به خارج از کشور سفر کنند بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران باید مبلغی را به عنوان عوارض خروج از کشور بپردازند. در بسیاری از کشورها عوارض خروج تنها شامل عوارض پرواز می شود که هزینه آن را به قیمت بلیط هواپیما می افزایند. اما در ایران معمولا عوارض خروج از کشور شامل عوارض مربوط به مرزهای هوایی، آبی و زمینی نیز می شود و  مسافران در هنگام خروج از کشور موظف به پرداخت آن خواهند بود. با ما همراه باشید تا با شرایط و تعرفه عوارض خروج از کشور بیشتر آشنا شوید.

تعرفه عوارض خروج از کشور

تعرفه عوارض خروج از کشور

 

چه افرادی موظف به پرداخت عوارض خروج از کشور هستند؟

به جز در موارد خاص تمامی افرادی که بلیط خارجی تهیه نموده اند وقصد سفر زمینی، هوایی یا دریایی به خارج از کشور دارند موظف به پرداخت عوارض خروج هستند. میزان این عوارض برای هر فرد بر اساس تعداد دفعات خروج از کشور در طی یکسال متفاوت است، یعنی هرچقدر که سفرهای خارجی فردی بیشتر باشد عوارض بیشتری به او تعلق می گرد وتفاوتی ندارد که سفر او زمینی، هوایی یا دریایی است. به سفرهای زیارتی خارج از کشور نیز عوارض خروج تعلق می گیرد و تعرفه آن بر اساس هوایی یا دریایی- زمینی بودن سفر هر ساله از سوی دولت تعیین می گردد.

 

نحوه پرداخت عوارض خارج از کشور

روش های گوناگونی برای پرداخت این عوارض در نظر گرفته اند که شما بر اساس اینکه سفرتان هوایی است یا زمینی می توانید از آن ها استفاده نمایید. در صورتی که با استفاده از هواپیما بخواهید به سفر بروید می توانید در فرودگاه از طریق عابربانک هایی که تعبیه شده است عوارض خروج را پرداخت نمایید و فیش واریزی خود را به همراه بلیط هواپیما و گذرنامه به کارمند کنترل بلیط ها تحویل دهید تا  اجازه ورود به هوا به شما داده شود. در سفرهای دریایی با وارد شدن به گمرک این مراحل را باید طی نمایید. البته امروزه روش پرداخت اینترنتی نیز راه اندازی شده است و دیگر بدون معطلی می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن عوارض خروج از کشور را بپردازید.

 

سامانه پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور

امروزه تمامی مسافران علاوه بر اینکه می توانند بلیط هواپیما یا کشتی سفر خارجی خود را به صورت اینترنتی از طریق سایت هایی مانند سایت مستر بلیط تهیه کنند، عوارض خروج از کشور را نیز می توانند به صورت آنلاین از طریق مراجعه به سامانه پرداخت نمایند. این سامانه به منظور رفاه حال مسافران و سرعت بخشیدن به امور در سال ۹۵ راه اندازی شد. مسافران می توانند در هر مکانی و در هر ساعتی از شبانه روز با مراجعه به سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور و رفتن به بخش خدمات الکترونیکی سامانه گزینه پرداخت  الکترونیکی را انتخاب کنند و با استفاده از کارت های عضو شتاب  اقدام به پرداخت هزینه نمایند. تمامی این عملیات در عرض چند دقیقه انجام می شود، از این رو با استفاده از این روش می توان در وقت و هزینه سفرجویی نمود.

 

اپلیکیشن پرداخت عوارض خروج از کشور

به تازگی اپلیکیشن هایی نیز در این زمینه طراحی و تولید شده اند و افرادی که سفرهای متعددی به خارج از کشور دارند به راحتی می توانند آن را بر روی گوشی های هوشمند خود نصب نمایند. با استفاده از سایت و اپلیکیشن های پرداخت عوارض می توان سفر راحت تر و بدون نگرانی را تجربه نمود. از طرفی دیگر صف های طولانی برای پرداخت عوارض تشکیل نمی گردد، از این رو تمامی امور مربوط به پرواز یا سوار شدن به کشتی مسافر با سرعت بیشتری انجام می شود.

 

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

سفر از طریق تمامی مرزهای هوایی، دریایی و زمینی کشور مشمول پرداخت عوارض می گردد البته این عوارض در سفرهای زیارتی در مقایسه با سفرهای سیاحتی مقداری کمتر است. بر اساس قوانین ایران در این میان استثناهایی نیز وجود دارد که معاف از پرداخت عوارض خواهند بود. این استثناها شامل موارد زیر می باشد.

  1.  خدمه و پرسنل هواپیماها، کشتی ها و اتوبوس ها
  2. دانشجویان ایرانی که در سایر کشورهای دنیا مشغول به تحصیل هستند و دارای مجوز می باشد
  3. بیمارانی که دارای بیماری های خاصی هستند و برای تکمیل پروسه درمانی باید به یکی از کشورهای خارجی بروند و از سوی ایران برای آن ها مجوز صادر شده است.
  4. جانبازانی که برای  درمان به کشورهای خارجی سفر می کنند.
  5. ایرانیانی که در بازار سایر کشورها مشغول به فعالیت هستند.
  6. ایرانیان مقیم سایر کشورها

فقط موارد ذکر شده معاف از پرداخت مالیات می باشند و سایر افراد در هر شرایطی باید عوارض خروج از کشور را بپردازند تا بتوانند به کشورهای خارجی سفر کنند. همچنین توجه داشته باشید کودکان خردسال نیز مشمول پرداخت عوارض خواهند بود و جز موارد استثنا محسوب نمی شوند.

 

قانون پرداخت عوارض خروج در سایر کشورها

این قانون در تمامی کشورهای سراسر دنیا اجرا نمی شود و فقط در کشورهایی مانند اتریش، استرالیا، کامبوج، چین و ایران اجرا می گردد. البته در این کشورها نیز قوانین مختلفی برای عوارض خروج از کشور وجود دارد. به عنوان مثال در کشورهای اتریش، استرالیا و کامبوج هزینه عوارض به قیمت بلیط هواپیما افزوده می شود، همچنین در کشور چنن نیز سفرهای زمینی و دریایی معاف از عوارض خروج می باشند و فقط مسافران سفرهای هوایی باید عوارض خروج از کشور را بپردازند.

هزینه عوارض خروج از کشور ثابت نیست و هر ساله بر اساس نرخ تورم بیشتر می شود و در سفرهای دوم و سوم در سال نیز بیشتر از سفر اول خواهد بود. بنابراین بهتر است که ابتدا بلیط هواپیما یا کشتی به مقصد مورد نظرتان را رزرو کنید سپس اقدام به پرداخت عوارض خروج کشور نمایید.

 

نحوه خرید بلیط سفر

برای رفتن به سفرهای خارجی یکی از نخستین اقداماتی که باید انجام دهید رزرو بلیط سفر است که می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی آن را رزرو نمایید. بهترین روش رزرو بلیط روش اینترنتی و آنلاین است. سایت های بسیاری وجود دارد که در زمینه ارائه انواع بلیط های هواپیما، کشتی سفرهای داخلی و خارجی فعالیت دارند که می توانید با مراجعه به آن ها در کوتاه ترین زمان ممکن بلیط مقصد مورد نظرتان را رزرو کنید. یکی از این سایت ها وبلاگ مستر بلیط است. با مراجعه به سایت مستر بلیط و تنظیم فیلترینگ های مورد نظر می توانید لیتسی از انواع بلیط های هواپیما و کشتی به خارج از کشور را مشاهده نمایید. همچنین با مقایسه  اطلاعات بلیط ها و هزینه آن ها و زمان و نزدیک بودن به تاریخ مورد نظر سفر می توانید مناسب ترین بلیط را به صورت اینترنتی در مدت زمان کوتاهی رزرو نمایید.

 

مدارک مورد نیاز جهت پرداخت عوارض خروج از کشور

برای رفتن به سفرهای خارجی حتما باید پرینت فیش واریز عوارض خروج از کشور را در فرودگاه یا زمان سفر شدن به کشتی به همراه داشته باشید. برای پرداخت این عوارض به مدرک به خصوصی نیاز نخواهید داشت و فقط کافی است یک کارت عضو شبکه شتاب داشته باشید تا با وارد شدن به سامانه و وارد نمودن اطلاعات شخصی خود به صورت اینترنتی عوارض خروج را بپردازید. برای رزرو بلیط هواپیما و کشتی برای سفر نیز به مدرک خاصی نیاز ندارید و می توانید به صورت آنلاین بلیط مورد نظر را  در کوتاه ترین زمان ممکن رزرو کنید.

 


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.