لیندا | نگهداری از گل لیندا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

لیندا | نگهداری از گل لیندا (PONYTAIL PALM)

گل لیندا مناسب برای دفاتر اداری و بانک ها می باشد که بسیار پر نور هستند . اگر این گل را در منزل دارید ، باید آن را در محل پر نوری بگذارید . زمانی که برگ های این گل بزرگ می شوند حالت آویز پیدا میکنند که بسیار زیبا و خاص خواهد بود.  این گل در ایران یکی از گل های پر فروش است و طرفدار زیادی را دارد .در ادامه در مورد روش نگهدرای از این گل در خانه و آپارتمان مثل نحوه آبیاری ، میزان رطوبت ، نور و دما ،خاک و کود و البته آموزش تکثیر به همراه انواع مشکلات و آفات مخصوص گل لیندا با هم صحبت میکنیم.

 

آموزش نگهداری از گل لیندا

 

معرفی کوتاه لیندا : 

  • نام انگلیسی : ELEPHANT FOOT TREE/ PONYTAIL PALM  ( پافیلی )
  • نام علمی : BEAUCARNEA RECURVATA
  • نام فارسی رایج : لنیدا – پافیلی
  • نام فارسی اصیل : نام خاصی ندارد
  • معیار های زیبایی : پیاز و برگ های زیبا اش
  • رنج قیمتی : ۳۰۰۰۰ تومان به بالا 
  • خانواده : ASPARAGACEAE
  • خاستگاه : مکزیک ( شهر های وارکروز – سن لوییس )

 

گل لیندا (۱)

 

نکات مهم و جالب در مورد گل لیندا !

  • گل لیندا مناسب اداره جات ها و بانک ها می باشد ، زیرا در این مکان نور زیادی وجود دارد و رفت و آمد نیز زیاد می باشد و این گل می تواند هوای تازه را جذب خود کند . اگر گل لیندا را در منزل دارید ، آن را باید در جایی از خانه بگذارید که نور بسیار زیادی وجود داشته باشد .
گل لیندا ابلق
  • گل لیندا محل زندگی اش مکزیک بوده است که از این کشور به کشور های دیگر از جلمه ایران صادر می شود که در ایران قیمتی خوبی را داشته است و فروش خوبی را نیز دارد . و به راحتی می توانید در تمام گل فروشی ها این گل را تهیه کنید .
گل لیندا کوچک
  • این گیاه دارای ساقه ای نازک می باشد و برگ ها بلند و ضخیم می باشد و زمانی که رشد می کنند آویزان می شود ولی از گل بیرون نمی زنند . ساقه یا تنه این درخت به رنگ قهوه ای می باشد و برگ هایش سبز می باشد .
گل لیندا دم اسبی
  • این گیاه زمانی که سنش بالا می رود از ساقه جوانه می زند که خیلی سریع باید آن جوانه ها را حذف کنید ، زیرا اگر حذف نکنید ، آسیب بسیار جدی به گل وارد می کند و زیبایی گل را از بین می برد . همچنین زمانی که این گل را خریدید ، می توانید برگ های اضافی و جوانه ها اضافی را هرس کنید.
گل لیندا قیمت
  • ارتفاع لیندا ممکن است به دو متر هم برسد . با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می روید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید فورا حذف کنید تا به برگ های دیگر آسیب وارد نکند .
گل لیندا مراقبت 
  • بیشترین دلیل جذابیت این گیاه دارا بودن برگ های باریک ، کشیده ، ضخیم ، مقاوم و مجنون و آویزان است . همچنین ساقه ی لیندا یا همان پافیلی نیز زیبایی خاصی به این گیاه بیابانی داده است . رنگ برگ ها سبز مایل به تیره است و به ندرت در سنین بالا و در تابستان گل هایی بر روی این گیاه ظاهر می شود که رنگ آن سفید مایه به درم می باشد .
گل لیندا نگهدرای در خانه 
  • با این که گل لیندا کم توقع می باشد اما از اینکه گیاه دیگری بر روی آن سایه بی اندازد خوشش نمی آید چون به شدت نور را دوست دارد . در ضمن به دلیل نیاز کم به آبیاری رطوبت ایجاد شده از طریق گیاه دیگر برایش خوب نیست پس لیندا را با فاصله از دیگر گیاهان قرار بدهید . لیندا به دلیل بی خطر بودن در لیست ۲۰ گیاه مناسب برای کودکان و حیوانات خانگی قرار می گیرد .
گل لیندا آموزش تکثیر 

گل لیندا (۲)

 

شرایط مناسب رشد گل لیندا :

 

۱- نور مناسب برای لیندا :

باید نور کامل به این گل بتابد تا بتواند رشد کند ، اگر نور کامل و کافی به این گل نتابد ، این گیاه رشد نخواهد کرد . همچنین این گل می تواند در نیم سایه (هم آفتاب باشد و هم سایه) نیز رشد کند . برای بهتر رشد کردن گل می توانید گلدان را هفته ای ۱ الی ۲ بار در جایی که نور فراوان باشد قرار دهید.

 

۲- دمای مناسب برای لیندا :

دما این گل در فصل تابستان و زمستان فرق دارد . در فصل تابستان تا ۲۱ درجه سانتی گراد را تحمل می کند و همچنین بهترین حرارت می باشد و اگر بیشتر از ۲۱ شود ، گل آسیب جدی ای را می بیند . همچنین در فصل زمستان نیز می تواند ۱۰ الی ۱۳ درجه سانتی گراد را تحمل کند و اگر بیشتر از ۱۳ شود ، ریشه گیاه آسیب و یخ می زند .

 

۳- آبیاری کافی و مناسب برای لیندا :

زمانی که می خواهید آب به گل دهید ، باید زمانی که خاکش خشک است بدهید . اگر زمانی که خاکش خشک نیس باز به آن بدهید ، به ریشه آن آسیب جدی می زند . پس بهتر است زمانی که خاکش خشک می باشد به آن آب بدهید . همچنین نباید به این گل آنچنان آب بدهید . این گیاه در ریشه خود پیاز چه دارد که اگر زیاد آب بدهید پیازچه خراب می شود و همچنین گیاه پوسیده و زرد می شوند .

 

۴- رطوبت مناسب برای لیندا :

غبار پاشی این گیاه باید هفته ای ۱ الی ۲ بار انجام شود و نباید بیشتر از ۲ بار باشد ، زیرا به گل آسیب بسیار جدی را وارد می کند و همچنین زمانی که حرارت گیاه زیر ۱۰ بود نباید اصلا غبار پاشی انجام شود ، زیرا به گیاه آسیب وارد می کند . همچنین نکته ای که باید بدانید این است که نباید در جلوی نور خورشید گیاه را غبار پاشی کنید ، زیرا به گیاه آسیب فوق العاده جدی را وارد می کند .

 

۵- تغذیه مناسب برای لیندا :

گیاه لیندا علاقه شدیدی به کود آهن دارد و به کمک کود آهن رشد می کند . باید ماهی ۱ الی ۲ بار به گیاه کود آهن بدهید . و همچنین باید کود کامل را نیز ماهی ۱ الی ۲ بار بدهید . این کود را می توانید از گل فروشی ها را تهیه کنید . ( یادتان باشد که نباید کود آهن را همراه کود کامل بدهید باید ۲ الی ۳ روز فاصله داشته باشند .

 

۶- خاک مناسب برای لیندا :

می توانید برای گیاه از خاک کمپوست استفاده کنید که این خاک در تمام گل فروشی ها می باشد . و همچنین خاک کمپوست به گل لیندا زینتی کمک بسیاری می کند .

 

۷- تعویض گلدان گل لیندا :

این گیاه دوست ندارد ریشه هایش پراکنده و جایش بزرگ باشد ، دوست دارد ریشه هایش کنار هم و گلدانش کوچک باشد . بهتر است زمان برای عوض کردن گلدان ها ، هر دو سال یک بار می باشد . هر چقدر جای گل کوچک تر باشد زیبا تر و بهتر رشد می کنند و همچنین پیازچه هایش بیشتر از قبل می شود .

 

۸-تمیز نمودن برگ های لیندا :

با غبار پاشی آن هم ماهی ۱ الی ۲ بار ، برگ های گیاه تمیز می شود و آنچنان نیاز به استفاده از مواد شیمیایی نمی باشد . همچنین می توانید غیر از غبار پاشی ، دستمال یا اسفنجی را برداشته و به آب خیس کرده و به آرامی روی برگ های گیاه بکشید . اگر دوست داشتید از مواد شیمیایی استفاده کنید ، می توانید در هر دوماه یک بار از آن استفاده کنید .

 

۹- تکثیر لیندا :

می توانید دانه ها را در هوای گرم در داخل خاک بکارید تا روی ساقه های گیاه جوانه های زیبا ظاهر شود و همچنین برگ های جدیدی نیز به وجود آید .

 

گل لیندا (۳)

 

آفات و بیماری های گل لیندا:

 

۱- گیاه پژمرده و برگ های جدیدی به وجود نمی آید :

دو علت دارد ، یکی بخاطر کافی نبودن نور و دیگر بخاطر تغذیه مصنوعی . برای کافی نبودن نور ، باید گیاه را به جای پر نور تری ببرید تا بتواند نور کافی را به خود جذب کند و همچنین تغذیه مصنوعی را بیشتر و سر وقت بدهید .

 

۲- برگ های رویی زرد شده است و یکی پس از دیگری در می آید :

علت آن آبیاری بیش از حد می باشد که باید بین آبیاری های فاصله داشته باشد . زمانی که دیدید که خاک گیاه خشک است ، به گیاه آب دهید . همچنین آبیاری بیش از حد ، به گیاه و پیازچه گیاه آسیب جدی ای را وارد می کنند .

 

۳- ساقه گیاه چروک شده است :

گیاه را تشنه گذاشتید و به این حالت در آمده است ، آبیاری گیاه را بیشتر کنید تا گیاه مثل قبل شود و زیبایی خود را باز به دست بی آورد .

 

۴- برگ ها ریزش و خشک شده اند :

علت ریزش و خشک شدن گیاه گرم بودن هوا می باشد که باید خیلی سریع گیاه را به محل خنک تری ببرید و همچنین یادتان باشد که در چنین مواقعی نباید اصلا گیاه را غبار پاشی کنید ، زیرا آسیب جدی را به ریشه و پیازچه ها می زند .

 

۵- روی برگ ها ، لکه های سوخته وجود دارد :

علت به وجود آمدن لکه های سوخته بر روی برگ گل ، بخاطر این است که در معرض نور خورشید گیاه را غبار پاشی کرده اید ، در بالا نیز گفته شده اصلا نباید این گیاه بلکه تمام گیاهان را در معرض نور خورشید غبار پاشی کنید .

 

۶- روی برگ های زیرین گیاه ، لکه های قهوه ای وجود دارد :

علت این لکه های قهوه ای ، آفت می باشد که باید گیاه را ماهی یک بار سم پاشی کنید . همچنین می توانید مقداری پنبه را به سم یا حشره کش آغشته کنید و به آرامی روی گیاه بکشید . این کار را تا زمانی که آفت ها از بین بروند ، ادامه دهید .

 

۷- روی برگ های گل ، زخم های سفید رنگی وجود دارد :

زخم ها سفید رنگ آفت می باشد که پارچه یا پنبه ای را به سم کنه آغشته کرده و به آرامی رو برگ ها بکشید . این کار را هر دو هفته ۱ الی ۲ بار انجام دهید و تا زمانی که از شر این آفت ها خلاص شوید ، ادامه دهید .

 

۸- برگ ها ریزش دارند :

علت ریزش برگ ها بخاطر سرد بودن هوا می باشد که باید گیاه را به محل گرم تری ببرید تا ریزش برگ ها کمتر شود . می توانید برای زیبایی بیشتر گیاه را در یک بلندی قرار دهید تا زیبایی خود را به نمایش بگذارد . و در نگهداری این گیاه باید بسیار دقت کنید تا خراب نشود و تمام نکات که در بالا گفته شده است را انجام دهید .

 

۹- ریشه های گل لیندای من پوسیده شده است:

بیماری مهمی که لیندا را تهدید می کند ، پوسیدگی ریشه است که خود ما در این پوسیدگی نقش داریم . ریشه های لیندا به غیر از آب به هوا هم احتیاج دارند . اگر می خواهیم ریشه اش پوسیده شود و بمیرد ، هر روز به آن آب بدهید در غیر این صورت هر بار صبر کنید تا سطح خاکش کاملا خشک شود .

 

گل پافیلی

 

علت به وجود آمدن لکه های قرمز روی گل لیندا چیست ؟

 

شاید مهم ترین آفتی که لیندا را تهدید می کند ، کنه قرمز باشد . اگر روی برگ های لیندا لکه های قرمز دیدید ، با دستمالی این لکه ها را از روی ساقه ها بردارید . این آفت بسیار خطرناک می باشد و امکان دارد باعث خراب شدن ریشه و پیازچه ها نیز شود . یادتان باشد که این گل حمام کردن را دوست ندارد ، پس هرگز روی برگ هایش آبپاشی نکنید . اما برای برداشتن لکه ها ، اگر تعداشان زیاد بود ، یک لیتر آب را همرذه با دو سه قطره مایع ظرفشویی ، در یک بطری آب فشان ریخته و روی قسمت های قرنز آب پاشی کنید و خیلی سریع خشکش کنید در حین خشک کردن کنه ها از بدنه گل جدا می شوند .

 

گل لیندا (۵)

 

آموزش تکثیر گل لیندا 

 

تکثیر لیندا مانند تکثیر گل شفلرا از طریق بذر و قلمه و جدا کردن پاجوش پرورش می یابد.

 

روش اول تکثیر گل لیندا >> کاشت لیندا با بذر

  1. اول این که کاشت بذر برای آماتورها و در منزل بسیار دشوار و تقریباً ناممکن است!
  2. اما به طور خلاصه روش تکثیر با بذر لیندا به این صورت است :
  3. بذر را در خاک پیت میکاریم .
  4. سپس در هوای گرم سعی میکنیم آن را ریشه دار کنیم .

 

روش دوم تکثیر گل لیندا >> قلمه زدن لیندا 

  1. تنه جوش همان مواردی هستند که برای قلمه زنی لیندا از آن استفاده می گردد.
  2. این جوش ها، گیاهچه های کوچکی اند که در ناحیه انتهایی گیاه و گاهی روی ساقه های لیندا میرویند.
  3. بعد از مدتی از رشد گیاهچه، قسمت انتهایی گیاهچه در ناحیه اتصال به گیاه پایه متورم میشود.
  4. این تورم خبر از آمادگی گیاه برای قلمه زدن می دهد.
  5. بهتر است برای قلمه زنی لیندا از کاتر یا چاقوی تیز و تمیز استفاده کنید.
  6. میتوانید انتهای قلمه را در داخل هورمون های ریشه زایی بگذارید.
  7. بعد از این کار قلمه را در گلدانی مجزا بکارید. ۳
  8. ۰ درصد از قلمه گیاه باید درون خاک باشد.
  9. گلدان قلمه را در مکانی سایه با نور زیاد بگذارید .
  10. اما ابداً آن را در نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
  11. رطوبت لازم را برای خاک فراهم سازید.
  12. برای حفظ رطوبت می توانید روی گلدان را با نایلون بپوشانید.

 

روش سوم تکثیر گل لیندا >> جدا کردن پاجوش

  1. یکی از روش های تکثیر گیاه لیندا، جدا کردن پاجوش است.
  2. با دو یا چند پاجوش می توانید در کنار هم میتوانید یک گلدان جدید داشته باشید.
  3. پاجوش جانبی را میتوانید در فصل بهار از آن جدا و در گلدان دیگری بکارید.
  4. گلدان انتخابی برای پاجوش باید از یک الی ۲ سانت سنگ ریزه پر شده باشد.
  5. این مسئله به زهکشی بهتر خاک کمک می کند.
  6. ۳۰ درصد از فضای گلدان نیز باید با خاک پر شود.
  7. دقت کنید که بیاد اطراف ریشه را تمیز کنید.
  8. برای ممانعت از آسیب، گیاه را به شیوه ای ملایم آبیاری کنید.
  9. برای جلوگیری از ارتفاع یافتن زیاد گیاه لیندا، جوانه های جدید روی ساقه را جدا کنید.
  10. این مسئله به اضافه شدن پهنا و زیبایی گیاه لیندا منجر می شود.

 

گل پافیلی

 

بیشتر بخوانید : 

هویا | نگهداری از گل هویا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

کردیلین | نگهداری از گل کردیلین (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

نخل خانگی | نگهداری از گل نخل بامبو (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

بنجامین | نگهداری از گل بنجامین ابلق (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

پتوس قلبی | نگهداری از گل پوتوس قلبی (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.