فوشیا | نگهداری از گل آویز یا فوشیا (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

فوشیا | نگهداری از گل آویز یا فوشیا (FUCHSIA)

گیاهی که امروز قرار است در مورد آن صحبت کنیم گلی به نام فوشیا است که در ایران گل گوشواره ای یا گل آویز هم نامیده میشود. علت این نامگذاری حالت آویز و زیبایی این گل منحصر به فرد است . اگر شما هم دوست دارید در مورد شرایط نگهداری این گل مثل آبیاری ، رطوبت ، خاک ، کود ، نور و دما و البته روش های تکثیر گل آویز بیشتر بدایند ما را در این مقاله همراهمی کنید.

بسم الله الرحمن الرحیم 

آموزش نگهداری از گل فوشیا

 

معرفی کوتاه فوشیا : 

  • نام انگلیسی : FUCHSIA
  • نام علمی : FUCHSIA HYBRIDA
  • نام فارسی : آویز ( فوشیا )
  • نام فارسی اصیل : گیاه آویز یا گل گوشواره ای
  • رنج قیمتی : ۱۰۰۰۰ هزار تومان به بالا
  • خانواده : ONAGRACEAE
  • خاستگاه : مکزیک

 

گل آویز (۱)

 

نکات مهم و جالب در مورد گیاه آویز !

  • گیاه آویز یک گل فوشیا می باشد که خانواده اش اونا گراسه می باشد . گیاه آویز بخاطر برگ و گل های زیبایی که دارد ، طرفدار زیادی را داشته است و از این گل استفبال زیادی نیز شده است . این گیاه ساقه های بلند و باریمی دارد و زمانی که گل هایش رشد می کند آویزان می شود و زیبایی خاصی را به خود می گیرد و باعث جذب می شود .
  • گیاه آویز گل هایش صورتی یا قرمز رنگ می باشد و می توانید در هر جا که خواستید از آن نگهداری کنید . این گیاه در برابر سرما و گرما مقاوم است و خیلی زود از بین نمی رود بلکه چند سال زندگی می کند .
  • زمانی که گیاه آویز را خریداری می کنید ، گل هایش باز می باشد ولی بعد از گذشت مدتی گل ها خراب می شود و علت خراب  شدن گل ها بخاطر کم بودن عمرش می باشد . زمانی که گل ها خراب می شود و ریزش پیدا می کند ، باید جوانه های انتها را هرس کنید تا برای سال بعد گل های تازه ای به وجود آید .
  • مرغ مگس خوار این گل را بسیار دوست دارد و زمانی که با این منطقه مهاجرت می کند ، با منقار بلند از این گل تغذیه می کند . گل دهی این گیاه در فصل تابستان می باشد و گل هایی که در سر شاخه قرار دارد ، در سال بعد گل می دهد .

گل فوشیا آب زیاد میخواد ؟؟

گل آویز (۲)

 

شرایط مناسب رشد گیاه فوشیا :

 

۱- نور مناسب برای فوشیا :

این گل علاقه ی زیادی به نور دارد و باید نور کافی را جذب خود کند تا بتواند رشد خوبی را داشته باشد . این گیاه می تواند در معرض نور آفتاب بماند ولی نباید اشعه خورشید که در وسط روز می باشد به گیاه برسد ، زیرا باعث خراب شدن گیاه می شود .

 

۲- دمای مناسب برای فوشیا :

این گیاه در فصل تابستان می تواند ۱۸ درجه را نیز تحمل کند ولی بهتر است درجه محلی که قرار می گیرد ، ۱۶ درجه بیشتر نباشد . اگر محلی که قرار می دهید ، ۱۸ درجه می باشد حتما رطوبت گیاه را فراهم کنید تا خراب نشود . در فصل سرما یعنی پاییز و زمستان گیاه باید در ۱۰ درجه باشد و اگر بیشتر از ۱۰ شود ، باعث می شود که ریشه سرما بخورد و خراب شود .

 

۳- آبیاری کافی و مناسب برای فوشیا :

برای آبیاری در فصل تابستان هفته ای ۲ الی ۳ بار و در فصل بهار ۱ الی ۲ بار باید آبیاری شود و نباید آب را روی برگ ها بریزید و باید زیر برگ ها یعنی انتها ساقه بریزید . زمانی که گیاه شروع به گل دهی می کند ، بهتر است آبیاری را کم کنید و زمانی که سطح خاک خشک بود ، بهتر است به گیاه آب دهید . و در زمستان نباید بیشتر از ۲ بار آبیاری کنید .

 

۴- رطوبت مناسب برای فوشیا :

گیاه آویز یا فوشیا را باید در تابستان روزانه غبار پاشی کنید و این غبار پاشی نباید در معرض نور خورشید باشد . در بهار نیز برای رطوبتش باید غبار پاشی را انجام دهید و باید دو بار در هفته این کار را انجام دهید . در آخر فصل تابستان و زمستان باید هفته ای ۱ بار غبار پاشی را انجام دهید و نباید بیشتر از ۱ بار شود .

 

۵- تغذیه مناسب برای فوشیا :

با شروع فصل تابستان و گل دهی باید از مواد غذایی مصنوعی استفاده کنید و هفته ای ۱ بار به گیاه تغذیه دهید دو بار در هفته نیز مشکلی ندارد ولی نباید بیشتر شود . در آخر فصل تابستان و زمستان به هیچ عنوان از تغذیه استفاده نکنید ، زیرا به گیاه آسیب جدی وارد می کند .

 

۶- خاک مناسب برای فوشیا :

برای خاک گیاه آویز باید از مخلوطی همچون ۱ پیمانه خاک لوم و ۱ پیمانه پیت و ۱ پیمانه کود پوسیده دامی استفاده کنید و در گلدان گیاه بریزید . این مخلوط به رشد گیاه شما کمک بسیار زیادی را می کند .

 

۷- تعویض گلدان گل فوشیا :

باید در اول بهار گیاه را هرس کنید و شاخه های خشک شده را از بین ببرید و گیاه را در گلدان جدید بگذارید . زمانی که گیاه را در گلدان قرار دهید ، باید حتما خاک را عوض کرده و از خاک جدید استفاده کنید .

 

۸-تمیز نمودن برگ های فوشیا :

غبار پاشی به تمیز شدن برگ ها کمک می کند ، اگر دوست داشتید می توانید از مواد براق کننده و شیمیایی نیز استفاده کنید ولی به گیاه شما آسیب می رساند . بهترین روش ، استفاده از غبار گاشی می باشد .

 

۹- تکثیر فوشیا :

برای تکثیر گیاه ، بهتر است قسمت چوب نرم گیاه را قلمه بزنید که باید طول آن بین ۵ الی ۸ سانتی متر باشد و حتما باید این کار در اول بهار یا پاییز انجام شود . دمای نیز باید ۱۸ سانتی گراد باشد و نباید بیشتر از این باشد .

گل فوشیا نور زیاد میخواد ؟؟

گل آویز (۳)

 

آفات و بیماری های گیاه آویز یا فوشیا :

 

– در فصل تابستان ساقه ها دراز و بین برگ ها فاصله زیاد می باشد :

نور کافی به گیاه نرسیده است و باید گلدان را در محلی قرار دهید که نور کافی باشد و گیاه بتواند نور کافی را جذب خود کند . گیاه می تواند نور خورشید را تحمل کند ولی نباید در اشعه آن به گیاه بخورد . اگر این اتفاق در زمستان رخ داد ، علت آن گرم بودن محل می باشد و باید سریع آن در محل خنک تری قرار دهید .

 

– برگ های گل فوشیا ریزش دارد :

گل شما تشنه است و باید آن را آبیاری کنید . هم باید گیاه را آبیاری کنید و هم غبار پاشی . بهتر است آبیاری را در صبح و غبار پاشی را در شب انجام دهید.

 

– در فصل پاییز و زمستان ساقه های سبز رنگ هستند :

علت آن گرم بودن هوا می باشد که باید گیاه را به جای خنک تر ببرید و آبیاری زیاد بوده است که باید آبیاری را نسبت به قبلا کم کنید . در فصل پاییز و زمستان باید آبیاری هر دو هفته ۱ بار باشد و ۱ بار بیشتر نیز نباید گیاه را آبیاری کنید .

 

– گیاه فوشیا رشد خوبی را دارد ولی گلی رویش نمی کند :

تغذیه مصنوعی را بیش از اندازه به گیاه داده اید که باید طبق دستور العمل و متن بالا به گیاه بدهید . تا زمانی که گل ها رویش کند و مثل قبل شود از دادن تغذیه مصنوعی جلوگیری کنید .

 

– بعد از خشک شدن گل های نهنجها مانده است :

بهتر است نهنجها را از بین ببرید و این سریع از طریق بذر گیاه را تکثیر کنید . تا نهنجا ها بزرگ شود . بهتر است گیاه را قلمه بزنید تا بتواند تولید خوبی را داشته باشد و همچنین یادتان باشد که بهتر است نهنجا را حذف کنید تا گل های زیادی رویش کند .

 

– روی برگ های فوشیا زخم های سفید مانند پنبه وجود دارد :

آن زخم ها آفت می باشد که می توانید از طیق سم حشره کش از شر آن ها خلاص شوید . پنبه ای را به سم آغشته و به آرامی روی زخم ها بزنید این کار را تا زمانی که این آفت ها از بین رفت ادامه دهید و حواستان به گل های گیاه باشد .

 

– گل ها بعد از اینکه باز می شوند ، ریزش می کنند :

علت آن خشک بودن هوا و تاریک بودن هوا می باشد که باید گیاه را غبار پاشی کنید و گیاه را به جایی ببرید که نور کافی وجود داشته باشد .

 

– روی برگ های گل فوشیا لکه های سفید می باشد :

علت آن غبار پاشی در معرض نور خورشید می باشد که در بالا نیز گفته شد نباید در برابر نور خورشید ، گیاه را غبار پاشی کنید نه این گل را بلکه تمام گل ها را نباید در نور خورشید غبار پاشی کنید . برای از بین رفتن این لکه ها باید غبار پاشی را انجام دهید ولی نباید در معرض نور خورشید انجام دهید .

 

– برگ ها در زمستان ریزش دارند :

علت ریزش برگ ها سرد بودن هوا می باشد که بهتر است گیاه را به محلی گرم تر ببرید .

 

– برگ های تازه به وجود آمده ریز می باشد و گل ها وجود ندارد :

علت آن کمبود تغذیه می باشد که باید تا زمانی که گل ها رویش می کند ، مقدار و دفعات تغذیه را زیاد کنید .

 

– برگ های گل فوشیا زرد و ریزش دارد :

بیش از اندازه به گیاه آب داده اید و گلدان را باتلاق درست کرده اید . بهتر است از تا زمانی که برگ ها مثل قبل نشده است ، بین دو آبیاری فاصله بی اندازید . تا بیشتر از این خراب نشود . زه کش خاک را چک کنید و نگذارید که در گلدان آب اضافی باقی بماند .

 

– غنچه ها باز نشده اند و رنگ گل ها بد می باشد :

علت بد شدن رنگ گیاهان و باز نشدن غنچه ها بخاطر گرم بودن بیش از حد هوا می باشد که باید گیاه را به محل خنک تر ببرید .

 

– برگ های گل فوشیا سیاه شده اند :

علت سیاه شدن برگ ها ، استفاده بیش از حد از مواد براق کننده و شیمیایی می باشد که باید این دو مواد را کنار بگذارید و به جای این ها از غبار پاشی استفاده کنید . برای از بین رفتن این سیاهی ها بهتر است پارچه یا اسنفجی را خیس کرده و روی برگ ها بریزید . این کار را تا زمانی که این سیاه ها از بین برود ادامه دهید .

 

– روی جوانه ها و برگ ها حشرات ریز وجود دارد :

می توانید برای از رفتن این حشرات می توانید از سم پاشی استفاده کنید که باید دو بار هفته سم پاشی را انجام دهید . زمانی که گیاه را خریداری می کنید بهتر است آن را در محلی خنک و پر نور تری بگذارید .

 

Bella Fuchsia Nikita

 

آموزش تکثیر گیاه فوشیا :

  1. بهترین رو تکثیر گیاه آویز مانند روش کاشت استویا قلمه زدن می باشد .
  2. برای این کار از یک چاقوی تیز کمک بگیرید .
  3. خاکی از ماسه یا پیت ماس و پرلایت انتخاب کنید .
  4. در این ترکیب باید نسبت ۵۰ به ۵۰ رعایت شود .
  5. شما باید ۵۰ درصد پرلایت را با ۵۰ درصد ماسه یا پیت ماس ترکیب کنید .
  6. برای شکسسته شدن بافت نا همگن خاک ، از الک کردن استفاده می شود .
  7. معمولا این قلمه را در خاک تهیه شده می گذراند،
  8. اما فوشیا می تواند مراحل ریشه دار شدن را در آب سپری کند.
  9. اما قمله هایی که در آب ریشه دار میشود،ریشه ای شکننده و ضعیف خواهد داشت.
  10. فصل گلدهی برای قلمه گیری مناسب نیست .
  11. چون ساقه های گلدار برای ریشه دار شدن نیاز به طی کردن مدتی طولانی دارند .
  12. بنابراین بعد از ریشه دار شدن ، رشد کندی از خود نشان می دهند .
  13. اواخر پاییز و آغاز فصل بهار فرصت مناسبی برای قلمه گیری است .
  14. اما مثلا اواسط سال منجر به قلمه هایی با بافت چوبی می شود .

گل فوشیا رو چطوری تکثیر کنیم؟

گل فوشیا (۲)

 

خواب زمستانی گل فوشیا:

یکی از مسائلی که افراد با این گیاه دارند مسئله استراحت زمستانه این گیاه است. زیرا در آخر تابستان گل‌های این گیاه دیگر تشکیل نمی‌شوند و برگ‌های آن خواهند ریخت. افراد با مشاهده این حالت از پرورش این گیاه دلسرد شده و حتی ممکن است گلدان محتوی آن را دور بیندازند. اما این گیاه هنوز زنده است و با انجام عمل هرس و سپری کردن استراحت زمستانه خود می‌تواند سال بعد نیز به رشد و گلدهی خود ادامه دهد.

 

مشکلات موجود در طی زمستان گذرانی چیست؟

کرم سفید ریشه یکی از آفاتی است که در طی زمستان می‌تواند از ریشه گیاه تغذیه کند و به کل گیاه شما را از بین ببرد. با فرا رسیدن فصل بهار ممکن است گیاه رشد خود را آغاز کند اما برگ‌ها چروکیده شوند از بین بروند. در طی فصل زمستان هر چند وقت یک‌بار گلدان‌ها و خاک اطراف آنان را بررسی کنید و اگر قبلاً با این مشکل مواجه بودید از سموم دفع این آفت نیز قبل از انبار کردن گلدان‌ها (اواخر فصل پاییز) استفاده کنید. سبز ماندن ساقه‌ها در طی زمستان نشانه گرم بودن محیط نگهداری و آبیاری بیش زا اندازه این گیاه است که مانع از استراحت زمستانه آن می‌شود بنابراین دما و حجم آب را مجدداً تنظیم کنید.

 

از کجا بفهمیم بعد از زمستان گیاه هنوز زنده است یا مرده؟

از آنجایی که گیاه در طی زمستان گذرانی تمامی برگ‌های خود را از دست داده و مدتی در مکانی کم نور و سرد نگهداری شده همانند گیاهی به نظر می‌رسد که خشکیده است. امتحانی ساده وجود دارد که می‌توان فهمید گیاه زنده است یا خیر؟ با ناخن انگشت خود مساحت بسیار کوچکی از پوست یکی از ساقه‌های گیاه را خراش دهید. ناحیه‌ای که نمایان می‌شود اگر سبز رنگ باشد نشانه زنده بودن گیاه است.معمولاً از ماه فروردین علائم شروع فعالیت گیاهان فوشیا به چشم می‌خورد اما اگر به درستی عمل نکنیم ممکن است گیاهان فوشیا در همین ماه از بین بروند. باید مراقب بود که آبیاری مجدد این گیاه را از چه زمانی شروع کرد تا رشد جدید گیاه نیز تحریک شود. حجم آب باید به تدریج افزوده شود و استفاده از حجم زیاد آب و خیس و غرقاب کردن بستر گلدان می‌تواند منجر به مرگ این گیاه گردد.

 

بعد از سپری شدن زمستان چه کنیم؟

در اواخر اسفند و ماه فروردین که علائم حیات این گیاه مشاهده شد گلدان را از مکان کم‌نور به‌جایی که نور بیشتری دارند منتقل کنید. سپس گلدان را آهسته و با حجم کم آب دهید. به یاد داشته باشید تا زمانی که شاخسار گیاه شکل نگیرید گیاه نیز اصولاً توانایی جذب آب چندانی ندارد. در طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت که شب‌ها هنوز سرد است ممکن است گاهی در طی روز شاهد قطرات آب در انتهای ساقه‌ها باشید و این نشانه آبیاری بیش‌ازاندازه این گیاه و دمای پایین در طی شب‌های این ماه‌ها است. شب‌ها گلدان گیاه را به محیط گرم‌تری منتقل کنید. زمانی که برگ‌ها ظاهر شدند و دمای شب‌ها به بالای ۱۰ درجه رسید، گیاه شما با موفقیت زمستان را سپری کرده است. می‌توانید گلدان آن را با خیال راحت به فضای باز منتقل کنید و شاهد گلدهی بسیار خوب این گیاه در ماه‌های پیش رو خواهید بود.

در زمستان گل آویز یا فوشیا را کجا بگذاریم؟

گل فوشیا در گلدان آبی

 

هرس کردن گل فوشیا:

  • با فرارسیدن فصل زمستان این گیاه نیاز به هرس دارد .
  • در قسمت زمستان گذرانی هم این موضوع اشاره شد.
  • همچنین در طی فصل رشد، بعد از پژمردن گل آنها را از بوته جدا کنید.
  • این کار سبب میشود تا گیاه به گلدهی بیشتر ترقیب شود.
  • برگ‌های زرد و شاخه‌های آسیب‌دیده را در طی فصل رشد از گیاه جدا کنید.

 

گل فوشیا (۴)

 

بیشتر بخوانید : 

ژینورا | نگهداری از گل شب تاب (آبیاری،نور،خاک،کود،تکثیر)

گلوکسینیا | نگهداری از گل گلوکسینیا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

فیکوس آمستل | نگهداری از گل بنجامین آمستل (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

یاس رازقی | نگهداری از گل یاس رازقی (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

گازمانیا | نگهداری از گل گازمانیا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)

ژربرا | نگهداری از گل ژربرا (آبیاری،نور،خاک،کود،دما)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.