تاثیر ویتامین D بر سرطان مثانه

تاثیر ویتامین D  بر سرطان مثانه

سرطان مثانه هم جزو بیماری هایی است که زنان زیادی را در گیر کرده است. تحقیقات نشان می دهد، امکان ابتلا به سرطان مثانه در زنان شاغل بیشتر است.

تحقیقات ۷ ساله دانشمندان نشان داده، کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان مثانه را قوت می‌دهد. محققان دانشگاه هاروارد، در مطالعات اخیر خود در ارتباط با ویتامین D و سرطان مثانه به این نتیجه رسیدند که، مهم‌ترین و شایع‌ترین عامل ابتلا به این نوع سرطان دریافت کم ویتامین D است.

سرطان مثانه,تاثیر ویتامین D,ویتامین D

طبق گزارش‌های دانشگاه هاروارد، در تابستان اکثر اقشار جامعه از ویتامین D برخوردار هستند و در حد نیاز بدن، آن را دریافت می‌کنند، اما در زمستان دریافت این ویتامین به شدت کاهش می‌یابد و به همین دلیل درصد ابتلا به سرطان مثانه نیز چند برابر افزایش می‌یابد. محققان و پزشکان متخصص تغذیه توصیه می‌کنند، افرادی که در محیط‌های بسته شاغل هستند و در طول روز ویتامین D را از طریق آفتاب نمی‌توانند دریافت کنند باید از ماهی‌های روغنی، گوشت قرمز و زرده تخم مرغ استفاده کنند.

این تحقیقات هم‌چنین نشان داد، یک پنجم بزرگسالان دچار کمبود این ویتامین هستند. به گفته دانشمندان، ویتامین D و دریافت اشعه UV، سلول‌های بدن را در برابر بیماری فعال و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. دریافت روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین D و در کنار آن مصرف یک مکمل ضروری است. بزرگسالانی که کمبود این ویتامین را دارند، علاوه بر سرطان مثانه به بیماری زوال عقل نیز در دوران پیری مبتلا خواهند شد.

در ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۱۵ حدود ۷۶۰۰۰ هزار بیماری سرطان مثانه به ثبت رسیده که در طول این مدت نیز روند صعودی داشته است. با کمی قدم زدن در زیر نور آفتاب و یا حداقل مصرف غذاهایی که از این نوع ویتامین برخوردار هستند، می‌توان بدن را از این سرطان مهلک در امان نگه داشت.

مثانه اندامی توخالی است که در بخش پایینی شکم قرار دارد. ظاهرش شبیه به یک بادکنک کوچک است و یک دیواره ماهیچه‌ای دارد که امکان منقبض شدن و منبسط شدن را برایش فراهم می‌کند. ادرار تا زمانی‌ که از بدن خارج شود، در مثانه جمع می‌شود. ادرار، مایعی زائد (دفعی) است که توسط کلیه‌ها در هنگام پاک‌سازی خون تولید می‌شود. ادرار از طریق دو لوله به نام میزنای از کلیه‌ها به مثانه می‌ریزد. هنگامی‌که مثانه در حین ادرار کردن خالی می‌شود، ادرار از طریق لوله‌ای دیگر به‌ نام پیشابراه از مثانه و در نهایت از بدن خارج می‌شود.
در این میان سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی (رشد سلول‌های سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی است)، کشنده‌ترین سرطان دستگاه ادراری و دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است که در صورت عدم درمان به موقع تومور رشد کرده و به خارج از مثانه گسترش پیدا می‌کند. سن متوسط برای تشیخیص سرطان مثانه ۶۵ سالگی است و این سرطان ۷% از کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد.
علائم و نشانه‌های سرطان مثانه

شایع‌ترین علامت این سرطان، وجود خون در ادرار (هماچوری) است که ممکن است با چشم دیده شود یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است، اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر،‌ فوریت و سوزش ادرار باشد. مشاهده حتی کمی خون در ادرار می‌تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین افراد باید آن را جدی گرفته و حتما به پزشک مراجعه کنند.
کم‌خونی به علت از دست دادن خون به صورت مزمن
کاهش وزن قابل توجه، دردهای استخوانی که در مراحل پیشرفته این سرطان ایجاد می‌شوند.
درد: درد هم می‌تواند یک علامت سرطان مثانه باشد. درد ممکن است در پهلوها، بالای ناحیه تناسلی یا در پرینه (حد فاصل بین واژن یا آلت تناسلی مردانه و مقعد) به وجود آید. درد پهلو زمانی که کل یا قسمتی از حالب (لول وصل کنندۀ کلیه به مثانه ) هر سمتی مسدود شده باشد می‌تواند به وجود آید. همچنین درد می‌تواند هنگام ادرار هم ایجاد شود که به آن ” دیس یوریا –Dysuria ” می‌گویند.

سرطان مثانه,تاثیر ویتامین D,ویتامین Dسرطان مثانه,تاثیر ویتامین D,ویتامین D

چه عواملی احتمال بروز سرطان مثانه را افزایش می‌دهد؟

سیگار کشیدن: مهمترین عامل ابتلا به سرطان مثانه مصرف سیگار است و میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد. خطر ایجاد سرطان مثانه در افراد سیگاری دو برابر افراد غیر سیگاری است.
سرطان مثانه در مردان و افراد مسن بیشتر دیده می‌شود. میانگین سنی افراد هنگام تشخیص ۶۵ سال است. بنابراین جنسیت (در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند.) و سن از عوامل موثر بر سرطان مثانه هستند.
سابقه خانوادگی، شانس ابتلا به این سرطان را دو برابر می‌کند.
میزان بروز سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان است.
تماس‌های شغلی با مواد شیمیایی مانند رنگ‌های صنعتی، دود زغال‌سنگ، یا مواد شیمیایی مورد استفاده در لاستیک‌سازی، برخی رنگ‌ها یا منسوجات احتمال ابتلاء به سرطان مثانه را افزایش می‌دهد. (سال‌های زیادی طول می‌کشد تا سرطان مثانه بروز کند.)
ترکیبات آروماتیک موجود در آلودگی هوا با اتصال به دی.ان.آ (DNA) و تجزیه آن احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند.
عفونت‌های مزمن ادراری درمان نشده
تروما به اپی‌تلیوم مثانه ناشی از سنگ و عفونت‌های مکرر.
سیکلوفسفامید که در شیمی درمانی و برای درمان برخی از انواع سرطان‌ها استفاده می‌شود تنها ماده‌ پزشکی است که موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه می‌شود.
استفادۀ بلند مدت از سوند جهت ادرار.
آشامیدن آبی که حاوی میزان زیادی آرسنیک است.

آموزش روش های سریع و اورژانسی درمان فشار خون در خانه

تلفن های هوشمند مانع از خواب مناسب نوجوانان می شوند

نوشیدن آب با معده خالی


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.