درمان خروپف چیست ؟؟ (درمان خانگی+پزشکی+طب سنتی)

چیکار کنم خروپف نکنم ؟؟ (درمان خانگی و پزشکی خروپف شبانه)

چیکار کنم که خروپف نکنم ؟؟ خروپف کردن هم شما و هم دیگران را اذیت میکند و اینجاست که حتما باید به فکر درمان خروپف بود. خروپف (تلفظ انگلیسی: Snoring) بخودی خود آرمش افراد خانه را بهم می‌زند و وقتی که در صبح از خواب بیدار می شوید، احساس خستگی به شما دست دهد. اگر می‌خواهید خروپف را قطع کنید، می‌توانید با تغییر دادن سبک زندگی‌تان و باز ماندن مجرای تنفسی با این مشکل به مقابله پردازید. ما در این نوشته راه‌های مختلف درمان آن را به شما خواهیم گفت. راه حل بهتر این است که با پزشک خود نیز درباره خروپف خود مشورت کنید، امکان دارد پزشک به شما درمان‌های پزشکی تجویز کند.

درمان خروپف در طب سنتی

درمان خروپف

 

درمان خانگی خروپف

چطور خروپف نکنیم

وزن مناسب و سالمی داشته باشید:

اضافه‌وزن سبب می شود تا شدت خروپف بیشتر شود. اگر رژیم  و برنامه غذایی سالم داشته باشید و به ورزش اهمیت دهید با این روش علائم خروپف را در خود کم کرده اید. قبل از اینکه ورزش را شروع کنید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است بعضی از ورزش‌ها برای سلامتی شما ضرر داشته باشند و به شما آسیب جدی وارد کند. کسانی که وزن سالمی دارند نیز شاید به خروپف کردن روی آورند، مخصوصاً اگر مبتلا به بیماری آپنه باشد.

 

از مصرف الکل پرهیز کنید:

الکل باعث راحتی بدن خواهد شد.همچنین ریسک خروپف کردن را زباد می کند. این اتفاق به دلیل این رخ می دهد که باعث آزاد شدن عضلات گلو می شوند و همین عامل مهمی برای افزایش خروپف می باشد. اگر در قطع کردن خروپف اصرار داشتید، باید مصرف الکل را ترک کنید.

درمان خروپف شبانه

به پهلو خوابیدن را امتحان کنید:

اگر به پشت بخوابید همین امر باعث رهایی پشت گلو خواهد شد و سبب اسنداد مسیر عبور هوا در گلو می شود. به پهلو خوابیدن به حل این مشکل کمک می کند و از ریسک خروپف بطور قابل توجهی می کاهد.

 

اگر نمی توانید به پلو بخوابید ۸ الی ۱۵ سانتی‌متر سرتان را بالاتر بگذارید:

شما برای انجام این کار قسمت بالای تشک خود را مقداری بالاتر از حد معمول و بطور شیب‌دار قرار دهید و به پشت بخواب بخوابید. این کار سبب باز شدن عضلات پشت گلو می شود و خروپف را تا حد زیادی کاهش می دهد.

 

استفاده از بالشت ضد خروپفبسیار مفید است:

برخی از افرادمی گویند که با استفاده از بالشت ضد خروپف توانایی بهتر خوابیدن در آن ها ایجاد می شود. انواع مختلفی از این نوع بالشت‌هاوجود دارد که هرکسی با توجه به سلیقه خود می‌تواند آن‌ها را برگزیند و مصرف نماید. دقت کنید که این نوع بالشت‌ها ممکن است مناسب همه افراد نباشد.

 

سیگار نکشید:

سیگار کشیدن شرایط خروپف کردن را برای شما ایجاد می کند و چه بسا که آن را بدتر هم خواهند کرد. همچنین ترک سیگار سبب بهبود تنفس شما می شود. اگر ترک سیگار برایتان مشکل ساز است، با پزشک خود می توانید مشورت کنید تا برچسب ،دارو و آدامس  برایتان تجویز کند.

چگونه از خروپف جلوگیری کنیم

از آرام‌بخش‌ها استفاده نکنید:

آرام‌بخش‌ها سبب آرام شدن سیستم اعصاب مرکزی می شوند که عضلات گلو شامل آن هاست. ریلکس شدن عضلات گلو شدن خروپف را تا حد زیادی افزایش می دهد، بنابراین مصرف نکردن آن‌ها می‌تواند به درمان خروپف کمک شایانی کند.

هشدار: اگر آرام‌بخش می خورید قبل از قطع قرص‌های آرام‌بخش حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

 

روزی ۲۰ دقیقه را به آهنگ خواندن بپردازید:

این کار سبب سفت شدن عضلات گلو می شود. با توجه به اینکه عضلات شل گلو  باعث خروپف می شوند، سفت کردن آن‌ها می‌تواند خروپف را تا حدی زیادی کاهش دهد. البته می‌توانید به‌جای آهنگ خواندن، ساز زدن را امتحان کنید.

خروپف چگونه درمان میشود

چسب بینی و گشادکننده‌های بینی مصرف کنید:

چسب‌های بینی را بدون نسخه پزشک می توانید استفاده کنید، این چسب ها ارزان می باشند و کار کردن با آن نیز راحت است. این چسب‌ها را روی ناحیه بیرونی بینی می چسبانند و  سبب باز شدن سوراخ‌های بینی شما می شود. گشادکننده‌های بینی نیز  مانند چسب بینی است  و چندین بار می توان از آن استفاده کرد و توانایی باز شدن سوراخ های بینی را دارند. چسب و گشادکننده بینی را از داروخانه‌ها بخرید. اگر مشکل آپنه دارید از این روش استنفاده نکنید.

 

سینوس‌ها را بشویید یا ضد احتقان مصرف کنید:

اگر مبتلا به احتقان سینوس می باشید، این امر احتمال خروپف را در شما به حد زیادی افزایش می دهد. پس از ضد احتقان های بدون نیاز به نسخه استفاده کنید که در درمان خروپف بسیار موثر هستند. یکی دیگر از روش ها شستن سینوس‌ها می باشد. اگر حساسیتی دارید، از ضد حساسیت ها استفاده کنید که بسیار مفید هستند، زیرا آلرژی یا حساسیت سبب احتقان سینوس‌ها خواهند شد.

چطور بخوابیم که خروپف نکنیم

درمان خروپف

 

درمان های پزشکی و دارویی خروپف

چطور بخوابیم خروپف نکنیم

زمان مراجعه به پزشک چه موقع است؟

برخی از بیماری‌ها مانند: مشکلات قلبی، سکته مغزی، فشارخون بالا، دیابت و افسردگی خروپف را تا حد زیادی افزایش می دهد که پزشک با معاینه شما به تشخیص آن می پردازد.

چگونه خروپف را کم کنیم

اگر علائم زیر را دارید به پزشک مراجعه کنید:

  • سردرد بعد از خوابیدن
  • بی خوابی زیاد
  • بی‌قراری
  • تمرکز نداشتن
  • گلودرد صبحگاهی
  • درد قفسه سینه در شب
  • فشارخون بالا
  • بیدار شدن از خواب به علت خفگی یا مشکلات تنفسی

 

به پزشک خود این فرصت را بدهید تا عکس بردرای کند:

پزشک عکس‌برداری با اشعه ایکس، ام آر آی یا سی تی اسکن را به شما توصیه کند که به جهت آن راه سینوس‌ها و مجاری تنفسی شما را معاینه کند. این عکس برداری مواردی مانند باریکی یا انحراف بینی را هم تشخیص می دهد. با این کار علت مشخص می شود. بنابراین این روشدر درمان خروپف به شما کمک می کند. این‌گونه آزمایش‌ها دردی ندارند و خطری برای شما ایجاد نمی کند. فقط ممکن است ترس شما بیشتر شود.

چگونه خروپف رو درمان کنیم

مطالعه خواب چیست ؟

مطالعه خواب یعنی پزشک از شما دزخواست می کند تا در کلینیکی حضور پیدا کنید و به‌ صورت نرمال و معمولی بخوابید. پشت در اتاق شما پزشکان حاضر هستند و خواب شما را کنترل می کنند. البته دستگاه‌های خاصی را به شما وصل می کنند که درد و ناراحتی در شما ایجاد نمی کنند. اگر بعد از درمان و تغییر سبک زندگی باز هم خروپف دست از سر شما برنداشت، ممکن است که مشکل جدی تری داشته باشید. در این صورت می‌توانید به پرشک مراجعه کنید تا با کمک مطالعه خواب خروپف شما بهبود یابد.

از دندان‌پزشک راهنمایی بخواهید:

دندان‌پزشک قادر است قطعه‌ای برای شما بسازد تا مقدار کمی فک و زبان شما را به سمت جلو آورد تا راه تنفسی اصلی شما باز شود( ارتودنسی). این روش بسیار مفید اما هزینه بر می باشد. البته دهان گیر هم می توانید استفاده کنید، آن‌ها شاید فیت دهان شما نباشند، اما روش موثری هستند.

جراحی کنید:

به عنوان آخرین راه حل و اگر هیچ‌کدام از موارد فوق روش مناسبی برای شما نبود و به درمان کمک نکرد، با پزشک خود درمورد جراحی مشورت کنید.

این جراخی ها شامل موارد زیر است :

  • برداشتن لوزه‌ها یا آدنوئید‌های ملتهب
  • اگر آپنه دارید آن را با تجویز پزشک رفع کنید
  • امکان دارد پزشک به سفت کردن زیر زبان شما بپردازد یا اندازه آن را کم کند تا هوا به‌راحتی جریان یابد.

درمان خروپف با روغن بنفشه

درمان خروپف با طب سنتی و دارو گیاهی

 

درمان خروپف با طب سنتی :

چگونه خروپف نکنیم

اگرچه هنوز به طور قطعی درمان و تشخیص برای خر و پف شناخته نشده است ولی با بررسی‌های انجام شده در پزشکی این دلایل میتواند علت خروپف کردن باش:

  1. پولیپ بینی
  2. سینوزیت
  3. مصرف دخانیات

چگونه خروپف را قطع کنیم

نظر طب سنتی در مورد علت خروپف

علت اصلی خروپف در طب سنتی وجود نزله به ویژه نزله سرد و تر در انتهای گلو، اطراف حنجره، گوش و دهان است. پس در نتیجه افرادی که دستگاه گوارش سردتری دارند؛ به علت تصاعد بخارات سرد، سرشان مرطوب می‌شود و چون مسیر بینی افراد خشک است ماده مرطوب خارج نمی‌شود. و با تجمع آن در قسمت‌هایی از حنجره که به آن اشاره شد موقع خواب مانع تنفس می‌شود. حال اگر فرد به حالت طاق باز خوابیده باشد؛ دهان باز می‌ماند و خر و پف شروع می‌شود.

از نشانه‌های خروپف می‌توان به بینی خشک و غذا خوردن سریع افراد اشاره کرد.

 

۵ توصیه مهم طب سنتی برای درمان خروپف:

با توجه به آنچه گفته شد این سه توصیه میتواند کمک خوبی به افرادی که خروپف می‌کنند داشته باشد:

  1. آنها باید غذایشان را آرام بخورند،
  2. از غذا‌ها و میوه‌های دارای مزاج سرد و‌ تر پرهیز یا کمتر استفاده کنند،
  3. مدت زمان بین غذا خوردن و خواب حدودا ۳ ساعت باشد
  4. از مصرف دخانیات پرهیز کنند.
  5. به پهلو بخوابند ب( وضعیت سر طوری قرار بگیرد که بالاتر از سطح بدن باشد تا ورود و خروج مسیر تنفس از نای باز باشد.)

چگونه خروپف را متوقف کنیم

درمان خروپف با گیاهان دارویی :

ممکن است درمان های متنوعی با استفاده از دارو گیاهی برای کسانی که خروپف میکنند وجود داشته باشد ما در ادامه به روش زیر اشاره میکنیم :

  • بابونه+مرزن جوش+سیاه دانه+ بنفشه

افراد ی کخ خروپف می‌توانند با ترکیب ۱۵ گرم بابونه، ۱۰ گرم مرزن‌جوش، ۱۰ گرم سیاهدانه، ۱۵ گرم بنفشه و کوبیدن این گیاهان مخلوطی بدست بیاورند و این ترکیب را روزی یک قاشق مرباخوری با دو لیوان آب بجوشانند و گوش و بینی خود را بخور دهند و سپس این آب را صاف کنند و مایع به دست آمده را روزی ۳ بار در بینی استنشاق کنند.

  • عرق آویشن+برگ چنار

همچنین این افراد می توانند مخلوط عرق آویشن و برگ چنار را تهیه کرده و روزی دو فنجان میل نمایند .

  • سکنجبین عنصلی 

به علاوه برای مشکل خروپف میتوان سکنجبین عنصلی که از پیاز عنصل تهیه شده را مصرف کنند، اما افرادی که اسید معده دارند این نکته را به یاد داشته باشند که این گیاه را همراه با آب گرم میل کنند.

 

استفاده از روغن‌های گیاهی برای درمان خروپف

اگر بینی این افرد خشک است از روغن‌های مرطوب‌کننده مانند بنفشه استفاده کنند به این صورت که روزی دو بار در بینی خود بچکانند، اگر در سطح شکم خود احساس سردی و لمس دارند می‌توانند با روغن‌های سیاهدانه و بابونه روزی دو بار شکم خود را چرب کنند.

چگونه خروپف را درمان کنیم

نکات مهم نهایی برای کسانی که مشکل خروپف دارند.

  • ممکن است تغییر سبک زندگی کمک زیادی به شما کند.
  • اما بهترین روش این است که به پزشک مراجعه کنید.
  • دقت کنید که خروپف کردن یک مشکل فیزیکی ناخودآگاه می باشد.
  • بنابراین اگر احساس بدی به شما دست داد، آگاه باشد که شما بی تقصیر می باشید.

چگونه خروپف را از بین ببریم

درمان خروپف

درمان خروپف چیست

بیشتر بخوانید : 

چگونه یک خواب راحت داشته باشیم ؟؟

چگونه سریع بخوابیم؟؟ (روش سریع خوابیدن)

چرا کابوس میبینم ؟؟ (علت و درمان کابوس شبانه)

خواب خوب و عمیق | برای یک خواب خوب و عمیق چه کنیم؟


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.