تومور های چشمی ،علائم و درمان آن

تومور اربیت یا کاسه چشم

اربیت یا حفره کاسه چشم که کره چشم در آن قرار گرفته است، به صورت یک هرم چهار دیواره ای است با حجم حدود ٣٠ سی سی که کره چشم حدود یک پنجم فضای آن را اشغال کرده و باقی آن توسط بافت چربی و عضله و بافت همبند و عروق و اعصاب و کیسه اشکی پر می شود. با توجه به محدودیت فضای اربیت و عدم امکان اتساع و همچنین ارتباطی که از طریق راههای ارتباطی با حفره جمجمه وجود دارد، توجه به پدیده های توموری و شبه توموری اهمیت دو چندان می یابد. حتی در مورد ضایعات خوش خیم اربیت، به دلیل مجاورت های بسیار نزدیک بخصوص در رأس هرم کاسه چشم، احتمال آسیب به ساختارهای مهم از جمله عصب بینایی وجود دارد و دید بیمار در معرض آسیب می باشد.

 علائم تومور های چشمی

علائم تومورهای چشمی شامل بیرون‌زدگی کره چشم، درد، دوبینی ، قرمزی، تاری دید ، کاهش دید، احساس وجود پرده‌ای مقابل چشم، بالا رفتن فشار ، کج دیدن اجسام و بروز اختلال در میدان بینایی، تورم پلک یا توده قابل مشاهده است. متاسفانه تومور های چشمی در مراحل اولیه هیچ علامتی از خود نشان نمی دهد و معمولاً پس از گسترش علایمش ظاهر می شود. تومور جسم مژگانی، با گسترش به سمت جلوی چشم، باعث جابجایی عدسی و بروز آب مروارید (کاتاراکت)، گلوکوم (آب سیاه چشم) و بالاخره جلو راندن عنبیه می شود و در این موقع خود را آشکار می کند.

تومور های چشمی
تومور های چشمی

درمان تومور های چشمی

قبل از شروع هر درمان، بررسی کامل برای تشخیص متاستازی های تومور(پخش تومور در بدن) الزامی است که از مهم ترین این بررسی ها، انجام تست های کبدی است. در چند دهه اخیر پیشنهاد می شد که پس از تشخیص تومور اربیت ، سریعا چشم تخلیه  شود، ولی بعدها درمان های دیگری هم پیشنهاد شد. مثلاً برای تومورهای کوچک تر، لیزردرمانی یا حرارت درمانی و برای تومورهای بزرگ تر، درمان های رادیواکتیو تماسی یا تابش اشعه با انرژی بالا پیشنهاد شد.

درمان تومورهای بدخیم اولیه در اوربیت شامل سه روش اصلی درمانی است: جراحی، اشعه درمانی و شیمی درمانی ترکیبی. در برنامه ریزی برای جراحی بیمار درجه و میزان تخریب اوربیت اهمیت دارد. در اوربیت رزکسیون معمولا شامل خارج کردن کره چشم (globe) می باشد. نیازهای روانی بیمار و خانواده او بخصوص والدین کودک بیمار در برنامه ریزی برای پیدا کردن روش درمانی در اولویت قرار دارند.

برای دیدن جراحی های تومور چشم به سایت کلینیک اربیت دکتر محمدطاهر رجبی مراجعه کنید.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.