کبد چرب | علت، علائم و درمان کبد چرب با روش های طبیعی

کبد چرب | علت، علائم و درمان کبد چرب با روش های طبیعی

آنچه در این نوشته به آن خواهیم پرداخت بیماری فراگیر در جامعه امروز به نام کبد چرب است . میخواهیم بدونیم این بیماری چطور ایجاد میشود ؟ چه علت هایی دارد ؟ باعث چه مشکلاتی میشود ؟ چطور میتوان با روش های طبیعی و درمان های گیاهی و سنتی آن را متوقف کرد ؟ درمانی قطعی این بیماری چیست ؟ و هر سوال دیگری که ممکن است برای شما ایجاد شده باشد .

درمان گیاهی سنتی و طبیعی چربی کبد 

کبد چرب

کاهش خطر ابتلا به کبد چرب با استفاده از روش های طبیعی

رژیم غذایی ما تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد اندام های بدنمان دارد. هیچ حقیقتی روشن تر این وجود ندارد که غذا بهترین دارو برای درمان بیماریهاست. تغذیه سالم و مقوی بدن را سرزنده و شاداب نگه می دارد و هر چه بیشتر به سمت مواد غذایی مضر و کم ارزش برویم احتمال ابتلا به بیماری های مزمن و دژنراتیو نیز بیشتر می شود.در حقیقت ریشه بسیاری از بیماری ها در تغذیه نادرست و انتخاب های غذایی غلط است.

تنها کاری که باید بکنیم این است که به هشدارهای مربوط به سلامتی توجه کنیم و علائم بیماری ها را بشناسیم. چاقی، فشار خون و کلسترول بالا نشانه های هشدار دهنده بیماری های مختلف هستند. اگر به این علائم توجهی نکنید و رژیم غذایی و سبک زندگی تان را تغییر ندهید ممکن است رفته رفته به بیماری های قلبی عروقی، التهابات مختلف، بیماری های گوارشی و دیابت نوع دو دچار شوید.

اما قسمت ترسناک ماجرا اینجاست که برخی از بیماری های سخت و شدید که ناشی از رژیم غذایی نادرست و ناسالمند بدون هیچ علامتی بروز می کنند و در واقع قاتلان خاموش محسوب می شوند. خیلی از افراد سالها با یک بیماری نهفته زندگی می کنند بدون اینکه علامتی داشته باشند و بعد از مدتی در حالیکه بیماری شان در مراحل شدید و غیر قابل درمان است متوجه می شوند و متاسفانه در چنین شرایطی امکان بهبودی وجود ندارد و تنها گزینه پیش رو مرگ است.  در حال حاضر یکی از پنهانی ترین و کشنده ترین این بیماری ها بیماری کبد چرب است.

پاکسازی کبد 

کبد چرب (۷)

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب وضعیتی است که در اثر تجمع غیر طبیعی چربی ها در کبد اتفاق می افتد.

به طور طبیعی ۵% از بافت کبد را چربی تشکیل می دهد بنابراین وجود مقداری چربی در کبد مشکلی ایجاد نمی کند. اما به خاطر شرایط و عملکرد خاص کبد ممکن است این میزان چربی بیشتر شود و همین مساله باعث بزرگتر و سنگین تر شدن کبد می شود. علاوه بر این، تجمع بیش از حد چربی ها در کبد روی عملکرد آن نیز تاثیر منفی می گذارد. کبد مسئول سوخت و ساز غذاها، تصفیه خون، سم زدایی از بدن، تولید هورمون ها و پروتئین های مورد نیاز بدن و حتی کاهش التهابات است. بنابراین وقتی کبدتان چرب می شود همه این عملکردها با اختلال مواجه می شوند و بدن در معرض نارسایی کبدی و حتی مرگ قرار می گیرد.

سم زدایی از کبد

کبد چرب (۱۲)

انواع کبد چرب 

دو نوع کبد چرب وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

  1. کبد چرب الکلی

کبد چرب الکلی از آن دسته بیماریهاست که  در صورت بی توجهی می تواند گریبانگیر هر کسی شود.

همانطور که از اسم این بیماری مشخص است چربی کبد در این حالت بر اثر مصرف سوء مصرف مشروبات الکلی رخ می دهد. با این حال عادات غذایی ناسالم و نامناسب هم می توانند در کنار مصرف الکل باعث بروز این بیماری شوند. کبد چرب الکلی فقط در کسانی که برای مدتهای طولانی الکل مصرف کرده اند بروز نمی کند بلکه افرادی که حتی برای مدت کوتاهی مشروبات الکلی استفاده کرده اند هم در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. با این حال به نظر می رسد که برخی افراد به دلیل مسائل ژنتیکی بیش از سایرین مستعد ابتلا به چربی کبد باشند. ژنتیک در اعتیاد افراد به الکل هم نقش مشابهی ایفا می کند. الکل تنها علت بیماری کبد چرب الکلی است اما نمی توان از نقش فاکتورهای دیگری مثل چاقی افراد هم صرف نظر کرد.

مشکلات و بیماری های کبد 

  1. کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب غیر الکلی به دلیلی به جز مصرف الکل اتفاق می افتد.

نمی توان دقیقا مشخص کرد که چه عاملی باعث ایجاد کبد چرب غیر الکلی می شود اما به نظر می رسد مانند نوع اول این بیماری ژنتیک نقش مهمی در بروز آن دارد. علاوه بر این نشان داده شده است که رژیم غذایی و سبک زندگی افراد تاثیر بسیار زیادی در این مساله دارد و افراد میانسال و همینطور کسانی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی هستند.

بالا بودن کلسترول خون نیز می تواند روی چرب شدن کبد تاثیر بگذارد. تحقیقات نشان می دهند افراد مبتلا به دیابت نوع دو بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی قرار دارند. با در نظر گرفتن تمام این مسائل می توان گفت افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری اند باید از رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم برخوردار باشند تا خطر بروز این بیماری را کاهش دهند. اگر در خانواده تان سابقه بیماری های کبدی وجود دارد حتما به رژیم غذایی تان توجه کنید و به سمت زندگی سالمتر حرکت کنید.

درمان بیماری های مربوط به کبد

کبد چرب (۱۱)

کبد چرب چه اثری روی سلامتی دارد؟

فرقی نمی کند مبتلا به کبد چرب الکلی شوید یا غیر الکلی؛ چرب شدن کبدتان بسیار خطرناک است.

 اما وقتی کبدمان چرب می شود دقیقا چه اتفاقی می افتد؟

ترسناک ترین قسمت ماجرا اینجاست که کبد چرب هیچ علامتی ندارد و ممکن است تا سال های سال تشخیص داده نشود. وقتی کبد بیش از حد مجاز چرب می شود توانایی اش برای تجزیه سلول های چربی کاهش می یابد و نمی تواند آنها را از بین ببرد بنابراین رفته رفته چربی های بیشتری در کبد تجمع می کنند. اگر کبد آسیب های جدی ببیند نمی تواند خودش را ترمیم کند و اکثر اوقات فرد متوجه این موضوع نمی شود تا زمانی که به خاطر مسائل جانبی به پزشک مراجعه می کند و بعد از انجام آزمایشات مختلف متوجه می شود مبتلا به کبد چرب است.اگر همچنان به عادات غذایی ناسالمتان ادامه بدهید چربی های بیشتری در کبد جمع می شوند و این اتفاق ممکن است منجر به بروز مشکلات جدی تری مثل سیروز یا نارسایی کبدی شود.

کبد چرب (۵)

چطور می توان کبد چرب را تشخیص داد؟

همانطور که گفتیم تشخیص کبد چرب برای خود فرد بسیار مشکل است چون این بیماری اکثرا علامتی از خودش بروز نمی دهد. در واقع هر دو نوع این بیماری ممکن است برای سال ها پنهان و بی علامت باقی بمانند و بعد از آن به دلیل گسترده شدن مشکلات مربوط به سلامتی و آسیب دیدگی زیاد کبد علائم آن بروز کنند که ممکن است با نشانه های زیر همراه باشند:

  1. خستگی و انرژی کم
  2. ضعف عمومی
  3. از دست دادن وزن
  4. کم اشتهایی
  5. مشکلات شناختی ( ضعف حافظه، دشواری در تمرکز، مشکلات گفتاری، گیجی و سردرگمی)
  6. حالت تهوع
  7. درد قسمت فوقانی شکم
  8. زرد شدن پوست یا چشم (زردی)

اگر این علائم با بالا رفتن سن در فردی که دچار اضافه وزن یا چاقیست و از نظر ژنتیکی در معرض خطر است اتفاق بیفتند احتمالا دچار دیابت نوع دو شده و اگر فرد اشتهای غذا خوردن ندارد ولی مایعات زیادی می نوشد باید برای بررسی بیماری های کبدی به پزشک مراجعه کند. علاوه بر این افراد مبتلا به هپاتیت (به خصوص هپاتیت C) و همینطور کسانی که زیاد دارو مصرف می کنند نیز در معرض ابتلا به چربی کبد قرار دارند. بهرحال چیزی که مشخص است این است که تا زمان بروز علایم فرد متوجه بیماری اش نمی شود.

پس بسیار مهم است که قبل از تبدیل شدن کبد چرب به سیروز یا نارسایی کبدی آن را متوقف کنیم.

چگونه کبد مان را سالم نگه داریم ؟

کبد چرب (۳)

چگونه میتوانیم بیماری چربی کبد را متوقف کنیم ؟ 

در اکثر موارد می توان با تغییر سبک زندگی و پیروی از الگوی های سالم بیماری کبد چرب را متوقف کرد.

از آنجایی که این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد تغذیه سالم می تواند جلوی پیشرفت آن را بگیرد. اگر می خواهید کبدتان را پاکسازی کنید و چربی های آن را از بین ببرید نکات زیر را رعایت کنید:

  • از مصرف مشروبات الکی خودداری کنید.

الکل عامل اصلی یکی از دو نوع کبد چرب است. اگر نمی توانید به طور کامل الکل را کنار بگذارید تمام تلاشتان را بکنید تا مصرف آن را به حداقل برسانید.

  • تغذیه سالم داشته باشید.

رژیم غذایی سالم و متعادل نه تنها باعث کاهش وزن می شود بلکه در از بین بردن چربی های کبد نیز موثر است.

  • ورزش کنید.

ورزش کردن در درمان کبد چرب غیر الکلی بسیار مفید و موثر است. فعالیت بدنی باعث کاهش وزن می شود و این مساله به نوبه خود روی کاهش چربی های کبد تاثیر می گذارد.

عوامل موثر روی سلامت کبد انسان 

کبد چرب (۸)

روش های اصلی درمان کبد چرب چیست؟

ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که وقتی دچار کبد چرب می شویم چه کنیم؟

  1. بعد از اینکه پزشک تشخیص داد شما مبتلا به به این مشکل هستید احتمالا از شما می خواهد که رژیم غذایی و سبک زندگی تان را تغییر بدهید.
  2. در برخی موارد ممکن است مصرف بعضی داروها سبب تشدید کبد چرب غیر الکلی شود بنابراین پزشک تشخیص می دهد که باید مصرف آنها را قطع کنید و یا داروهای جایگزین دیگری برایتان تجویز می کند.
  3. برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف داروهای دیابت می تواند به درمان کبد چرب کمک کند حتی اگر فرد مبتلا به دیابت نباشد. با این حال این مساله نیاز به تحقیقات بیشتری دارد چرا که ممکن است این داروها عوارض جانبی بیشتری در بیمار ایجاد کنند.
  4. واکیسناسیون هپاتیت نیز می تواند در روند درمان کبد چرب موثر باشد. اگر کبدتان چرب است حتما واکسن هپاتیت A و B را دریافت کنید.
  5. اگر به مصرف الکل اعتیاد دارید حتما و در اولین فرصت زیر نظر پزشک برای ترک آن اقدام کنید. ترک و یا حتی کاهش مصرف الکل یکی از موثرترین راه ها برای درمان و جلوگیری از پیشرفت چربی کبد است.

تاثر تغذیه و ورزش روی سلامت کبد 

کبد چرب (۹)

روش های طبیعی پیشگیری از چربی کبد چیست ؟

اگر کسی متوجه شود که در معرض خطر ابتلا به بیماری کبد چرب است برای جلوگیری از بروز این بیماری باید چه کار کند؟ برای کاهش خطر ابتلا می توان از راه هایی استفاده کرد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. اما باید به خاطر داشته باشید این راه ها فقط برای کاهش ریسک ابتلا به این بیماری اند و جایگزین روش های درمانی نمی شوند.

  • کبدتان را سالم نگه دارید.

راه های زیادی برای این کار وجود دارد ازجمله ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی سالم و تغییر در سبک زندگی.

  • از مواد مغذی استفاده کنید.

از غذاهایی استفاده کنید که ارزش تغذیه ای بالایی دارند و به خصوص حاوی ویتامین D و E هستند.برخی تحقیقات نشان می دهند که این ویتامین در از بین بردن چربی های کبد موثرند.

  • فیبر بیشتری مصرف کنید.

نشان داده شده است که مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بالا در کاهش وزن و درمان دیابت موثر است.مصرف فیبر و کاهش وزن باعث کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی می شود.

  • از کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید.

این نوع کربوهیدارت ها شبیه فیبر عمل می کنند و دیرتر تجزیه می شوند.  بنابراین خطر ابتلا به دیابت و همین طور تجمع چربی ها در کبد را کاهش می دهند. کربوهیدارت های ساده خیلی زود در بدن تجزیه می شوند و قند خون را بالا می برند. پس تا حد امکان از مصرف آنها خودداری کنید.

  • روی مصرف چربی های سالم تمرکز کنید.

پرهیز از مصرف چربی ها و روغن های ناسالم و مضر و جایگزین کردن آنها با چربی های مفید و سالم مثل ماهی می تواند بار چربی کبد را کاهش دهد.

  • از مصرف قند و شکر و غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.

مصرف بیش از حد شیرینی و مواد غذایی فرآوری شده باعث افزایش وزن، افزایش کلسترول، چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می شود و همه این موارد می توانند منجر به بروز کبد چرب شوند.

  • از غذاهای گیاهی و مفید برای کبد استفاده کنید.

سعی کنید در رژیم غذایی تان از مواد غذایی سالم و مفید برای مثل سبزیجات، آجیل و قارچ استفاده کنید تا خطر ابتلا به کبد چرب را هر چه بیشتر کاهش بدهید.

روش های درمان بیماری های مربوط به کبد

کبد چرب (۴)

گیاهان دارویی و طب سنتی برای درمان چربی کبد

برای مراقبت بیشتر از کبد بهتر است از گیاهان زیر استفاده کنید:

  • ریشه قاصدک :

این گیاه به دلیل دارا بودن خواص ضد عفونی کننده در پاکسازی کبد از چربی ها موثر است.

  • ریشه شیرین بیان:

شیرین بیان سرشار از آنتی اکسیدان است و در درمان کبد چرب موثر است.

  • خار مریم :

این گیاه به بازسازی سلول های کبدی کمک می کند.

  • قارچ کوکوس پوریا :

این نوع قارچ حاوی آنتی اکسیدان های مفید برای کبد است.

  • قارچ دم بوقلمون :

مصرف این نوع قارچ در کاهش خستگی و بی حالی مربوط به مشکلات کبدی موثر است.

  • قارچ Reishi :

مصرف این قارچ نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبدی موثر است.

طب سنتی و درمان بیماری های کبدی

منبع primalherb

ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید 

کبد چرب چیست | انواع بیماری کبد چرب و درمان آن

درمان کبد چرب | کبد چرب چیست و چگونه درمان میشود ؟

علائم  کبد چرب | چگونه بفهمیم کبدمان مشکل دارد ؟

برای کبد چرب چی بخوریم ؟ (۱۳ غذای مفید و مضر برای کبد چرب)

پاکسازی کبد | ۴ روش ساده برای پاکسازی و سم زدایی از کبد شما

سم زدایی کبد | چگونه کبد مان را پاکسازی و سم زدایی کنیم ؟

گیاهان دارویی برای کبد چرب | درمان سنیت و خانگی

علائم کبد چرب و درمان آن | سیر تا پیاز آنچه باید در مورد مشکلات کبد بدانید

درمان و پاکسازی کبد در طب سنتی 


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.