با جوش های کیستی چیکار کنم ؟؟ (درمان جوش کیستیک)

با جوش های کیستی چیکار کنم ؟؟ (درمان جوش کیستیک)

در این نوشته می خواهیم درباره درمان جوش های کیستی در خانه ( روش های طبعیعی و گیاهی)  و روش های پزشکی ( تخصصی و داریی ) با شما صحبت کنیم . اگر از دست جوش های کیستی که میزنید کلافه و خسته شده اید شاید این مطلب برای شما مفید باشد. جوش کیستیک بسیار آزاردهنده و رنج آورز است ولی می شود آن را درمان کرد. بیشتر جوش‌های کیستی را نمی توان یک شبه آن را درمان کرد و برای درمان چند هفته زمان لازم دارد. پزشک می تواند یکسری دارو و پمادهایی تجویز کند که درمان را تسریع ببخشد.

جای جوش نیز از مشکلات عذاب آوری است که سبب ایجاد کیست می شود. دقت کنید که برای افراد محتلف طول درمان متفاوت است و امکان دارد سریع درمان شوند یا درمان آن زمان ببرد. پوست به علت داشتن منافذ و غدد مو، می تواند باکتری را جذب خود کند و سلول های مرده را از بین می برد جوش کیستیک یکی از اواع جوش صورت می باشد و که در نوجوانان اتفاق می افتد. وقتی کسی مبتلا به آکنه شدیدشده است، پوست او تحریک شده و جوش های سرسیاه، سرسفید و غیره می زند.

جوش کیستیک

درمان جوش های کیستی

 

درمان تخصصی جوش های کیستی

جوش کیستی روی بینی

با پزشک متخصص پوست مشورت کنید:

یکی از سریع‌ترین و مؤثرین روش ها برای مقابله با جوش های میستی، این است که به پزشک مراجعه کنید. متخصص پوست به شما یکسری دارو تجویز می کند کهسبب بهبود جوش ها می شود. اگر باردار یا در دوران شیردهی هستید، حتماً به پزشک اطلاع دهید.

 

از پزشک درخواست کنید تا تخلیه جوش کیستی را انجام دهد:

در این مرحله، پزشک با یک سوزن به تخلیه جوش روی می آورد. این روش یکی از سریعترین روش ها برای درمان جوش کیستیک شناخته شده است. بعد از اینکه جوش تخلیه شد، زخم آن بهبود می یابد. برای انجام این کار حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا سبب ایجاد عفونت و زخم می شود.

 

پزشک امکان دارد برای شما آنتی‌بیوتیک را توصیه کند:

آنتی‌بیوتیک سبب از بین رفتن باکتری هایی می شود که جوش را بوجود می آورد. پزشک با توجه به سیستم بدنی شما قرص یا پماد برایتان تجویز می کند.

عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها :

  • آلرژی به نور آفتاب
  • پیچیدگی در بارداری
  • آسیب کبدی
  • مشکلاتی در بارداری

 

رتینوئید بزنید:

رتینوئید های سبب باز شدن منافذ بسته پوست می شود و به داروهای دیگر این اجازه را می دهد که با باکتری ها بجنگند. اکثر پمادهای رتینوئید را باید پزشک تجویز کند، البته می توانید آن ها را بدون نیاز به نسخه پزشک هم تهیه کنید، ولی نوع بدون نسخه آن خفیف است. رتینویئدها معمولا برای جوش های عمیق استفاده می شود. حتی ممکن است در ابتدا رتینوئیدهای موضعی جوش را بدتر کنند، ولی بعد از چند هفته نتایج خوبی خواهید گرفت.

عوارض رتینوئید :

  • افزایش حساسیت به نور
  • پوست‌اندازی
  • خشکی پوست
  • قرمزی پوست

 

با تجویز پزشک یکسری داروهای هورمونی برای خانم ها پیشنهاد می شود:

هورمون‌های بدن،  جوش را تحت تاثیر خود قرار می دهند. مصرف داروهای ضد بارداری و ضد‌ آندروژن به درمان جوش کمک می کند. جتما قبل از استفاده این داروها پزشک خود صحبت کنید .

عوارض داروهای هورمونی:

  • چرخه قاعدگی نامنظم
  • سرگیجه
  • حساسیت در پستان‌ها
  • خستگی

 

برای درمان جوش‌های کیستی لیزر درمانی کنید:

لیزر درمانی به از بین رفتن جای جوش کمک شایانی می کند. لیزر درمانی غدد چربی را می سوزاند و سبب کشته شدن باکتری ها می شود. اگر جوش‌های کیستیک شدید باشد، لیزر درمانی را باید چند جلسه انجام دهید تا بصورت کامل جای جوش بهبود پیدا کند.

جوش کیستی صورت

برای درمان جوش کیستی چکار کنیم ؟

 

درمان خانگی جوش های کیستی

جوش کیستی بزرگ

روزی ۲ بار صورت خود را با بنزوئیل بشویید:

بنزوئیل جوش را ریشه کن می کند و از میزان چربی پوست می کاهد و با باکتری ها مقابله می کند. روی دوبار صورت خود را با آن شسته و سپس با دستمال خشک کنید. برای انجام این روش، صورت شما نباید مواد آرایشی داشته باشد. صابون و شامپو دارای بنزوئیل هستند.

 

مصرف تونری که اسید سالیسیلیک دارد، را جدی بگیرید:

تونر سبب تمیزی هرگونه کثیفی خواهد شد، همچنین با جوش کیستیک نیز مقابله می کند. یک عدد پد پنبه‌ای را به تونر بزنید و آن را روی صورت بمالید. اسید سالیسیلیک سبب باز شدن منافذ مسدود شده می شود و از بسته شدن فولیکول‌های مو پیشگیری می کند. اگر در دوران باردار می باشید، این محصول را مصرف نکنید.

 

مرطوب‌کننده ضد جوش مصرف کنید:

هر بار که صورت خود را می شویید. مرطوب‌کننده‌ هایی که حاوی برچسب ضد جوش هستند، مصرف کنید. زیرا این مرطوب کننده ها سبب از بین رفتن جوش خواهد شد. مرطوب‌کننده ضد جوش به این معناست که این محصول سبب بسته شدن منافذ پوست نخواهد شد. کرم‌های مرطوب‌کننده ضد جوش دارای گلیسیرین و آلوئه‌ورا می باشند.

جوش کیستیک چیست

جوش های کیستی

 

سبک زندگی درست برای خلاصی از جوش های کیستی

جوش کیستی زیر پوستی

رژیم غذایی شما باید با شاخص گلوکز پایین باشد:

شاخص گلوکز به مقدار قند آزاد شده بعد از خوردن کربوهیدرات را می گویند. چیزهایی که شما میل می کنید امکان دارد سبب ایجاد جوش شود. اگر رژیم غذایی با شاخص گلوکز پایینی داشته باشید، کمتر جوش خواهید زد. از کربوهیدرات‌های فرآوری شده به هیچ عنوان مصرف نکنید. وقتی تشنه هستید،دم نوش های گیاهی بخورید. اگر به لبنیات حساست دارید، از خوردن آن پرهیز کنید.

 

سیگار کشیدن ممنوع:

سیگار کشیدن سبب التهاب پوست و ازدیاد جوش خواهد شد. همچنین شما باید به تغییر برنامه رژیم غذایی خود بپردازید. از قندهای فرآوری شده و لبنیات تا حد امکان استافده نکنید، زیرا مصرف آن سبب رشد باکتری و التهاب پوست خواهد شد. از مصرف الکل هم دوری کنید.

 

استرس خود را کم کنید:

استرس سبب ایجاد جوش های کیستی می شود. سعی کنید استرس خود را کنترل کنید، برای مدیریت کردن استرس راه های زیادی وجود دارد. ورزش کردن سبب کاهش استرس می شود، اگر ورزش کردن را دوست ندارید، پیاده‌روی کنید. مدیتیشن بخودی خود حس آرامش را در شما بوجود می آورد. اگر سر شما شلوغ است، به مدت ۱۰ ثانیه نفس عمیق بکشید. سعی کنید ۷ الی ۹ ساعت در شبانه روز بخوابید تا بدون استرس گذران زندگی کنید.

 

ماسک صورت برای درمان جوش کیستی

 

درمان های طبیعی و گیاهی جوش های کیستی

جوش کیستیک زیر جلدی

ماسک طبیعی به صورت بزنید:

ماسک صورت سبب التیام بخشیدن به پوست صورت می شود. یکسری از ماسک های گیاهی سبب سفت شدن پوست صورت و از بین رفتن باکتری‌ها خواهند شد.

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری عسل و ۱ عدد سفیده تخم‌مرغ و آبلیمو را باهم ترکیب کنید. آب‌لیمو  به علت داشتن خواص آنتی باکتریال و لایه برداری سبب رفع جوش و چین و چروک می شود. سپس مقداری روغن درخت چای را به ترکیب بیافزایید. ماسک را به نقاط مختلف صورت بمالید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید، سپس صورت خود را بشویید. بعد از اینکه صورت شما خشک شد، مرطوب‌کننده ضد جوش بزنید.

 

از مواد مغذی استفاده کنید:

مصرف ویتامین‌های A و D برای سلامتی بسیار توصیه شده است. همچنین امگا۳ سبب درمان جوش می شود، چون خواص ضدالتهابی دارد.

  • مواد غذایی غنی از ویتامین A: ماهی، سیب‌زمینی شیرین، گوشت، حبوبات، زردآلو، اسفناج
  • مواد غذایی غنی از ویتامین D: انواع ماهی اعم از سالمون، تن، روغن کبد ماهی و لبینیات
  • مواد غذایی غنی از امگا۳: دانه کتان و چیا، ماهی سالمون، مغز گردو، ساردین، انواع سبزی ها مانند اسفناج، ریحان، میخک

جوش کیستی چیست

جوش های کیستی

 

با بخار آب صورت خود را تمیز کنید

جوش کیستیک صورت

صورت خود را با آب تمیز بشویید:

اگر قبل از اینکه اقدام به بخور دادن کرده اید،به هیچ عنوان صورت خود را با آب تمیز نکنید، زیرا منافذ پوست مسدود می شود و سبب ایجاد جوش خواهد شد. با آب ولرم به آرامی صورت خود را بشویید و بعد از ۱ دقیقه با پارچه تمیزی آن را خشک کنید.

 

از عصاره های گیاهی استفاده کنید:

یکسری از عصاره گیاهی برای درمان جوش بسیار مفیدن مانند روغن چای. زیرا روغن چای خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد. برخی معتقدند که کارایی روغن درخت چای به‌اندازه بنزوئیل می باشد. روزی ۲ بار به‌وسیله گوش پاک‌کن ، روغن درخت چای را روی جوش بمالید. از روغن کندر هم می توانید بهره ببرید.

 

حال نوبت بخور کردن است:

مقداری آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله ای قرار دهید تا به آب جوش تبدیل شود. ۱ تا ۲ قطره عصاره یک گیاه را درون آن بریزید بعد از یک دقیقه، قابلمه را جایی بگذراید که می خواهید بخور انجام دهید. در این مرحله از روغن درخت چای یا کندر استفاده کنید که به از بین رفتن باکتری ها کمک می کند. اگر این عصاره‌ ها در دسترس شما نبود، از هر نوع گیاه خشک شده ای می توانید استفاده کنید. سپس سر خود را روی ظرف آبجوش قرار دهید و اطراف آن را بپوشانید و نفس عمیق بکشید. این کار منافذ پوست را باز می کند و رگ های خونی را منبسط خواهد کرد. سپس صورت را بشویید. این روش راروزی یک بار انجام دهید.

 

کارهایی که نباید با جوش های کیستی کرد!

  • صورت خود را سفت و سخت نشویید.
  • از محصولات الکلی و صابون های اسیدی استفده نکنید.
  • از محصولات آرایشی چربی‌دار استافده نکنید.
  • جوش را نترکانید

جوش کیستی چانه

جوش کیستیک میزنم چیکار کنم خوب بشه

جوش کیستی کشاله ران

بیشتر بخوانید :

جوش سرسفید | چگونه جوش های سر سفید و چرکی صورت را درمان کنیم؟

جوش سر سیاه | چطور جوش سرسیاه پوستی را درمان کنیم؟

کف سرم جوش زده چیکار کنم ؟؟ ( درمان جوش سر)

گردنم جوش زده چیکار کنم ؟؟ (درمان جوش گردن)

جوش زیر پوستی زدم چیکار کنم ؟؟ (درمان سریع جوش زیرپوستی)

جوش های هورمونی چگونه از بین میروند ؟ ( علت و درمان جوش هورمونی)


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.